Какую хлебопечку выбрать? Хлебопечка DEX DBM-707

Погоня за прибылью привела к тому, что наши хлебзаводы начали выпекать не хлеб а непонятную субстанцию, с искуственной клейковиной, на пальмовом масле, из муки непонятно какого сорта. Потребление этой гадости совсем не входит в наши планы.

Было принято решение приобрести домашнюю хлебопечку.

Однко здесь возникли сложности. Какую хлебопечку выбрать?  На рынке предсталено бесконечное множество хлебопечек, на любой цвет, вкус, разброс цен меня вообще привел в замешательство.

Естественно, первым что было решено сделать это обойти ближайшие супермакеты, все таки товар вживую посмотреть и вполуха послушать блеяние торговых менеджеров.
Сказано - сделано.
Обошли несколько маркетов, аккуратно записан списочек моделей что понравились.. Ну если может нравиться железный ящичек с крышкой и лампочками. ))
Спонтанных покупок не предвиделось, да и никто из персонала магазина что-либо интересное и захватывающее рассказать не смог..

Следующим этапом стал "поход" в интернет. Люди говорят что там даже дешевле..

Итог таков, все модели которые были поставлены на карандаш в супермаркетах оказались дешевле с учетом доставки, некоторые практически в 2 раза.
Сразу закрались подозрения, но были развеяны отзывами благодарных покупателей.
Доставка оказалась супербыстрой, 1-2 дня. Никаких денег никто вперед не просил "сначала смотрим, потом покупаем (утром стулья - вечером деньги)"

Итак решено! Покупаем хлебопечку в интернете. Знакомые советовали хлебопечку DEX DBM-707

Так как хлебопечка это не роскошь, а средство хлебопечения, всякие жутко навороченные варианты за "100500  долларов" были отброшены за ненадобностью.

Стоять на моей кухне посчастливилось ей одной - Хлебопечке DEX DBM-707
Вот кратенькое описание что за девайс такой хлебопечка DEX DBM-707

Описание хлебопечки DEX DBM-707

Максимальный вес выпечки            900 г
Выбор размера хлеба                 + / 750/900 г /
Характеристики

Количество программ выпечки 11
Мощность 615 Вт
Кол-во лопаток для замеса 1

Программы приготовления
Пшеничный
Французский
Цельнозерновой
Кекс
Диетический
Без глютена
Варенье/джем
Замес теста
Сэндвич, Белый хлеб с манной крупой, Вымешивание

Функции Выбор степени запекания / 3 режима /
Таймер отсрочки старта / до 13 ч /
Режим быстрой выпечки
Общие характеристики
Дисплей + / с подсветкой /
Смотровое окно +
Цвет нержавеющая сталь

Куплена она была за небольшие деньги, но работает отменно.  Собственноручно приготовленный хлеб это что-то, правда есть 1 большой недостаток - сьедаеш больше,очень вкусный.

Посудомийні машини питання - відповіді

Мене цікавить питання: Який мінімальну тиск води має бути в системі водопроводу для підключення посудомийної машини?

Питання, подібне Вашому, цікавить багатьох, хто хотів би користуватися посудомийній машиною в окремо розташованих будинках з автономним водопостачанням, наприклад, за містом.

В інструкціях до посудомийних машин Bosch зазначено: «Тиск води має становити мінімум 0,05 МПа (0,5 бару) і максимум 1 МПа (10 барів). Витрата води має становити мінімум 10 л на хвилину ». Про тиск у Вашій водопровідної магістралі Ви можете дізнатися у місцевих фахівців.

--> На яку цифру виставляти пом'якшувач води при використанні кошти Calgonit 3 in 1 в посудомийній машині Bosch, адже сіль в цьому випадку ми не використовуємо?


Пом'якшувач води в цьому випадку може стояти на будь цифрі, тому що в цій ситуації він не бере участі в процесі миття.

У відповідність з інструкцією на посудомийну машину Bosch 4663 для регулювання пом'якшувача води повинен використовуватися регулятор у вигляді важеля і ділення від 0 до 4. Проте в машині виявили тільки ділення і ніякого важеля як в інструкції. Що робити?


В даному випадку мова йде про електронне управління регулюванням витрати солі. Для установки витрати солі необхідно натиснути кнопку програми «Еко» (не відпускати), включити головний вимикач. Приблизно через 10 сек відпустити кнопку програми. Тепер при кожному натисканні на кнопку «Еко» буде змінюватися ступінь витрати солі від 1 до 4 (що буде відображатися індикацією програм). 0 - min - індикація не горить, 4 - max - горить три індикації програм. При виключенні головного вимикача зберігаються останні зміни. У подальшому в інструкцію будуть внесені зміни.


Вчора я придбав посудомийку Bosch SGS 46A12. Чи можу я підключити її на дачі, де вода подається самопливом з висоти 2.5 метра?


Для підключення посудомийної машини необхідно тиск води у водопроводі 8-10 бар, що приблизно відповідає витраті 8-10 літрів на хвилину через підключається кран. При меншому тиску може не вистачити часу, відведеного на затоку води програмою. Всі ці дані написані в інструкції з експлуатації, яку вам повинні були дати разом з приладом.


Я придбав посудомийку Bosch, але в комплекті не було тесту для визначення жорсткості води (якщо він там взагалі повинен бути). Не підкажете, де можна придбати такий тест?


На жаль, у нас немає тесту для визначення жорсткості, але в Москві зазвичай вода середньої жорсткості, тобто на 1 кг. білизни необхідно 25 р. порошку.



Нещодавно я придбала посудомийну машину, і виникло таке питання: чи захищені машини Bosch від «сифонного ефекту». Чи необхідно для під'єднання встановлювати запірні пристрої?


Ви абсолютно праві, конструкція всіх посудомийних машин марок Bosch передбачає захист від так званого «сифонного ефекту», коли брудна вода з каналізації може потрапити всередину побутового приладу.


В описі до компактної посудомийній машині Bosch SKT 5002 EU є рядок «Можливість вбудовування» - що це значить? Особливості корпусу, дверцята, панелі управління?


Це означає, що її розміри дозволяють вставляти її в меблевий фронт.


Придбав посудомийну машину Bosch 3012. Питання по расходникам. Якщо засипав сіль, а користуюся засобами Calgonit 2 в 1 і 3 в 1 (містять сіль), то витрата солі, засипаній в відсік для солі, зменшиться? Або треба регулятором жорсткості змінити її витрата?


Автоматично машина не зменшує витрату миючих засобів. При використанні зазначених Вами коштів ми також не рекомендуємо зменшувати їх витрату.


Чи можна використовувати п / м машину без ополіскувача?


Можна використовувати без ополіскувача.




Чи правильно я зрозумів, що 1 л води заливається в отвір для регенеруючої солі тільки один раз?


Так, Ви все правильно зрозуміли.


Скільки регенеруючої солі потрібно насипати при кожній митті посуду (ні по інструкції до п / м машині ні за описом до солі я цього не зрозумів)?


Солі потрібно засипати близько 1,5 кг на 20 мийок. Наступну засипку треба проводити після індикації про витрачання солі.


Поясніть, будь ласка, чим вбудовувані посудомийні машини відрізняються від повновбудовувані?


У вбудованих посудомийних машин відкрита панель управління, або іноді вся передня частина приладу, а у повновбудовувані посудомийних машин панель управління прихована, вона знаходиться на «товщині дверей» і посудомийна машина, таким чином, повністю закривається меблевим фронтом.



Чи є в посудомийних машинах Bosch функція неповного завантаження? Якщо є, то в яких моделях?


Ви, ймовірно, маєте на увазі функцію миття у верхньому коробі. Такий функцією володіє окремостояча посудомийна машина Bosch SGS 45A02.




Як вбудувати посудомийку Bosch SKT-5002? Що докупити і де?


Компактна посудомийна машина Bosch SKT 5002 є моделлю соло (окремо). Якщо Ви, тим не менш, вирішите її вбудувати, всі питання необхідно адресувати в ту компанію, яка буде безпосередньо займатися вбудовуванням даного приладу і буде нести відповідальність за якість своєї роботи.

Зі свого боку, можемо дати Вам наступну пораду - прослідкуйте за тим, щоб довжина комунікаційних шлангів і дротів була достатньою, щоб згодом без проблем дістати посудомийну машину, якщо виникнуть які-небудь неполадки.


Як можливо збільшити зливний шланг в посудомийній машині до 2,5 метрів, і що являє собою процедура збільшення? Якщо для цього необхідно придбати додаткове кріплення, підкажіть, будь ласка, де це можна зробити і скільки це коштує. Звичайно ж, хотілося б купити фірмові деталі Bosch.


Ви можете купити будь-який шланг. Головне, щоб його діаметр дозволив натягнути його на вихід з машини. Надлишкового тиску в шлангу практично немає, тому особливих вимог на нього не висувається. Яких-небудь додаткових комплектуючих для процедури збільшення зливного шланга Bosch не поставляє.


Чи обов'язковий виклик майстра для підключення посудомийної машини, якщо на кухні є заземлений роз'єм силового електроживлення і встановлений клапан для підключення до водопровідної системи? Чи послідує відмова в гарантійному обслуговуванні при самостійному підключенні машини?


Ви можете і не викликати майстра для підключення машини, але наші майстри радять Вам звернути увагу на правильне підключення зливу з машини.


У мене посудомийна машина Bosch 4632. Проблема в тому, що я не можу ніде знайти інформацію про неї. Її немає ні в одному каталозі. Інструкція російською мовою також відсутня.


Справа в тому, що ряд російських компаній закуповують техніку у великих західно-європейських дилерів нашого концерну. Так, ця техніка дешевше, але вона не адаптована до російських умов. Поставляється з документацією на іноземних мовах і з документами без вказівки сервісних центрів. Найчастіше з іншими панелями управління. В силу того, що ми не планували поставку цієї техніки в Росію, документація на дану модель пральної машини у нас відсутня. У зв'язку з цим рекомендуємо Вам звернутися в торгову точку, де Ви купили цю машину, і попросити їх допомогти вирішити Ваші проблеми.


Після миття на посуді залишається ополіскувач. Коли береш в руки такий посуд, вона на дотик слизька. Доводиться додатково споліскувати в раковині. Причому частіше таке трапляється при використанні короткої програми з температурою миття до 30. (Але іноді й на інших програмах буває). Що ж це таке?

У мене підозри на занадто м'яку воду (перевіряв по тесту Calgon). Чи потрібно і як в такому випадку зробити воду більш жорсткої? З чуток, є спеціальні таблетки для додання м'якій воді додаткової жорсткості? Або взагалі доведеться відмовитися від використання ополіскувача? Або використовуваний зараз сам по собі не дуже хороший? (Зараз користуюся лінією Somat - порошок, ополіскувач та сіль для пом'якшення води). Якщо не додавати сіль для пом'якшення води - результат той же - слизька посуд! Але як, в такому випадку, це відіб'ється на роботі машини?


Без солі експлуатувати машину не можна - вийде з ладу ионообменник. Рекомендуємо Вам поставити на мінімум ручку завантаження ополіскувача.


Прошу відповісти на моє запитання з експлуатації посудомийної машини Bosch.

Відповідно до вказівок інструкції з експлуатації перед початком експлуатації налив воду в контейнер для регенераційної солі в зазначеній кількості. Після цього місця для солі майже не залишилося. Увійшло дуже невелика кількість солі. Під час роботи горить індикатор нестачі регенераційної солі, а додати її неможливо, так як в контейнері - вода.


Для вирішення Вашої проблеми запустіть машину кілька разів на найкоротшу за часом програму. Вода з контейнера повинна піти.

Вибір холодильника. Стаціонарні і переносні міні холодильники, ізотермічні сумки, контейнери і судини.

Холодильники, представлені в цій групі, мають одну відмітну особливість: їх висота не перевищить висоти кухонного столу. А ось призначені вони можуть бути для вирішення різних завдань:

 - Вдома, на дачі, в офісі і лікарняній палаті в них можна зберігати продукти, вина і напої;
 - В домашніх умовах ні підійдуть для зберігання ліків і парфумерії;
 - Їх можна використовувати для нетривалого зберігання і транспортування твердих і рідких, свіжих і заморожених продуктів.
-->  Виробники передбачають в лінійках своєї продукції стаціонарні і переносні, що окремо стоять і вбудовувані в бари та меблеві стінки міні холодильники. Цей тип охолоджуючих установок ідеально підходить для лікарняних палат, готельних комплексів і офісів. Зацікавлять такі прилади також одиноких людей, туристів і мандрівників. Міні холодильники мають різноманітний дизайн і розрізняються типом охолодження: компресійним, абсорбційним і термоелектричним.

 При експлуатації холодильника будь-якого типу потрібно пам'ятати про охолодження його нагріваються зовнішніх частин: конденсатора в компресійному холодильнику, теплообмінника в абсорбційному холодильнику і гарячих частин пластин термоелементів в термоелектричному холодильнику.

 Зберігати холод в міні холодильниках, ізотермічних сумках і контейнерах допомагають акумулятори холоду. Вони являють собою пластмасові пакети або коробочки-брикети, заповнені теплоємний сольовим розчином. Деякі фірми комплектують свої вироби штатними акумуляторами холоду, які вбудовують в кришку сумки, контейнера або холодильника. Їм надають відповідну форму і привабливий зовнішній вигляд. Перед поїздкою за продуктами акумулятор холоду витримують 8-10 годин в морозильній камері стаціонарного побутового холодильника. Акумулятори холоду у вигляді брикетів вагою до 300 г коштують менше 200 руб.

У стаціонарних компресійних та абсорбційних міні холодильниках, як правило, є невелике низькотемпературне відділення без маркування для виготовлення кубиків льоду і зберігання морозива.

 Компресійні міні холодильники

 У стаціонарних міні холодильниках найчастіше застосовують компресійний спосіб охолодження, як найбільш економічний в експлуатації. І чим більше об'єм холодильника - тим вигідніше він в плані економічності.

 Компресійні міні холодильники на російському представлені марками Beko, Braun, Climadiff, Daewoo, Liebherr, Shivaki, Toshiba, Whierlpool, Саратов і Смоленськ.

Приклади стаціонарних компресійних міні-холодильників:
Whirlpool ARG 0910, 88 л, c низькотемпературним відділенням без маркування, Італія, 10 тис. руб.;
 Beko VBC 51, 45 л з низькотемпературним відділенням 5 л без маркування, Китай, 5-6 тис. руб.,
 Shivaki SHRF 70 CH, 68 л з низькотемпературним відділенням 5 л без маркування, Китай, 6-7 тис. руб.,
 Смоленськ-8А, 80 л з низькотемпературним відділенням 6 л без маркування, РФ, 6-10 тис. руб.,
 Toshiba GR-E 151 TR, 89 л з низькотемпературним відділенням 14 л (**), Тайланд, 8 - 9 тис. руб.,
 Liebherr KX 1021, 102 л з низькотемпературним відділенням 6 л (*), Болгарія, 8-11 тис. руб.,
 Braun BRW-08 HB1 для зберігання 8 пляшок вина в горизонтальному положенні, РФ, 5-6 тис. руб.,
 Climadiff для зберігання від 12 до 16 пляшок вина в горизонтальному положенні, Китай, від 19 до 30 тис. руб.

 
Абсорбційні міні холодильники

 Абсорбційні міні холодильники рекомендовані для спальних кімнат, готелів і лікарняних палат. Моделі такого типу краще вибирати для тих приміщень, де необхідна тиша. При роботі абсорбційного холодильника незначний шум від перетікання хладагента може турбувати тільки людей з тонким музичним слухом.

Приклади стаціонарних абсорбційних міні холодильників:
Міні бар серії ISM ПЛАТИНУМ з внутрішньою підсвіткою, 40 л, Туреччина;
 Vitrifrigo VTR HT 40, 40 л, Італія, 14-15 тис. руб.,
 Vitrifrigo C 39 PV, 38 л, з прозорою дверкою, Італія, 27 тис. руб.,
 Морозко-4, 27 л, з прозорою дверцятами, Росія, вартість 5 тис. руб.


Стаціонарні термоелектричні холодильники

 Термоелектричні холодильники працюють абсолютно безшумно, оскільки не мають ні рухомих деталей, ні хладагента. Вони незамінні в спальній кімнаті людини з гострим слухом і чуйним сном. Проте є у них і серйозний недолік: процес охолодження протікає дуже повільно. Щоб виправити його, в деяких моделях передбачений вентилятор.

 Розробники також враховують і те, що користувачеві можуть знадобитися кубики льоду. Якщо ви ставитеся до любителів прохолодних напоїв - вибирайте саме таку модель.

 На російські та білоруські міні холодильники встановлений термін гарантії 3 роки, на інші марки - 1 рік. Марки стаціонарних термоелектричних міні-холодильників, представлених на московському ринку в 2011 р.: Ezetil, WAECO, Атлант. Відсутність у продажу численних російських марок автор статті пояснює кризою вітчизняного виробництва і низьким рівнем попиту.

Приклади стаціонарних термоелектричних моделей:
Атлант МХТЕ-30-01, 31 л, Білорусь, 5-6 тис.руб.,
 Ezetil EZC 50, 50 л, Китай, 6-8 тис.руб.


Ізотермічні сумки, контейнери і судини

 Для короткочасного зберігання охолоджених і заморожених продуктів при доставці від місця придбання до місця споживання (від магазину до будинку) призначені теплоізольовані («ізотермічні») сумки-холодильники («термосумки»), контейнери-холодильники («термоконтейнери») і судини-холодильники ( «термоси»). Всі вони, як правило, в каталогах включені в один розділ: «Сумки-холодильники», хоча деякі відмінності в сфері застосування все ж таки є. В ізотермічних сумках і контейнерах зручно носити тверді продукти і рідкі - в баночках і пляшках. Контейнери та термоси призначені для твердих і рідких продуктів, відповідно. Цю групу «холодильників» виробляють такі бренди, як Campingaz, Ezetil, Igloo, Thermos, Vitek.


Сумки-холодильники

 Еластичні сумки-холодильники виготовляють з міцних тканин, а щоб холод зберігався довше - застосовують матеріали з високими теплоізоляційними властивостями. Сумки з напівжорсткими стінками мають внутрішню вставку, яку можна легко витягнути. Головна їхня перевага полягає в тому, що зберігати їх можна в складеному стані. Крім основного відділення, багато моделей мають зовнішні кишені.

 Для перенесення у сумки-холодильника є 1 або 2 ручки. Великі моделі мають опорні коліщатка для полегшення їхнього переміщення і висувні ручки з трьома фіксованими положеннями - щоб було зручніше користуватися. У продажу представлені сумки-холодильники у вигляді рюкзаків і моделі з ременем для перенесення на плечі. У сумці-холодильнику вагою 4,5-5 кг можна переносити до 15 кг продуктів. Є моделі, призначені для доставки продуктів в баночках і пляшках. Вага невеликий сумки для перенесення кількох баночок з напоями становить менше 400 г. Багатофункціональні сумки-холодильники на коліщатках застосовують для доставки 1 і 1,5 л пляшок.

 Щоб збільшити час збереження належної якості продуктів в сумках і контейнерах використовують сухий лід і акумулятори холоду. Застосування акумуляторів холоду дозволяє зберігати продукти холодними в невеликій сумці 7-12 годин, а у великій - від 12 до 24 годин.

 Обсяги сумок-холодильників від 2 до 42 л, орієнтовні ціни від 400 до 1000 руб. Термін гарантії 1 рік.

Приклади термосумок:
 Сумки-холодильники Igloo Soft 6/12/24, від 5 до 14 л, США, ціни від 400 руб.,
 Mysrery MTR MTH-32B, 32 л - сумка-холодильник на коліщатах і з висувною ручкою, США, ціни 3-4 тис. руб.


Ізотермічні контейнери

 Контейнери-холодильники без холодильного агрегату мають обсяги від 4 до 189 л, відрізняються за формою, кольором і елементам дизайну. Завдяки ефективній теплоізоляції та застосування акумуляторів холоду охолоджені і заморожені продукти в більшості ізотермічних контейнерів зберігаються до 24 годин. Згідно рекламному буклету, в 189-літровому контейнері Coleman з товщиною теплоізольованих стінок 70 мм при наявності акумуляторів холоду лід зберігається до 6 днів.

 Продавці стверджують, що в деяких контейнерах продукти можна зберігати до 5 днів, незалежно від температури навколишнього температури. Але до такої иноформацию слід ставитися обережно. Відомо, що заморожене м'ясо після підвищення температури до мінус 9 º С довго зберігати не можна. Деякі хвороботворні бактерії можуть розмножуватися і при негативних температурах. Щоб не нашкодити здоров'ю, таке м'ясо слід відразу ж спожити в їжу, або переробити і зберігати за умовами зберігання для перероблених продуктів.

Невеликі ізотермічні контейнери мають 1 або 2 ручки - для перенесення удвох. Великі контейнери-холодильники для полегшення переміщення встановлюють на 2 або 4 роликові опори і обладнують висувними ручками.

 Орієнтовні ціни контейнерів-холодильників від 1 до 15 тис. руб. в залежності від марки виробника, розмірів та інших споживчих показників. Термін гарантії на контейнери-холодильники 2 роки. Деякі виробники дають гарантії на матеріали контейнерів до 30 років.

Приклади ізотермічних контейнерів-холодильників:
Camping World CW 381827, 25 л, США, від 1,5 тис. грн.,
 Igloo Max Cold 165, 150 л, США, від 10 тис.руб.

 Ізотермічний контейнер, обладнаний холодильним агрегатом, перетворюється в холодильник, що дозволяє значно збільшити терміни зберігання продуктів.

Ізотермічні судини

 В ізотермічних судинах з екологічно чистих матеріалів можна зберігати холодні і гарячі напої, готові перші та другі страви. Термоси для холодних і гарячих напоїв мають вигляд фляг різних форм, графинів з краником внизу і глечиків з краником зверху. Їх обсяги від 0,5 л. Під флягах і глечиках напої зберігають температуру 2-4 години. Для готових перших і других страв призначені фляги з широкими горловинами об'ємом від 5 до 34 л. У ізотермічної флязі охолоджені напої з кубиками льоду залишаються холодними до 10:00, а попередньо підігріті напої зберігаються гарячими протягом 8:00.

Приклади ізотермічних судин:
 Igloo 2GAL ізотермічний бідон 7,6 л, США, 1-2 тис.руб.,
 Igloo 5GAL ізотермічний бідон 20 л, США, 3-4 тис.руб.