Як правильно вибрати і купити пилосос?

Як вибрати пилосос: як правильно вибрати і купити пилосос?
В наші дні пилососом вже нікого не здивуєш, але так було не завжди. Як відомо, нічого не береться нізвідки і не дівається в нікуди. Так і пилосос, щоб стати невід'ємною частиною нашого повсякденного життя, обов'язково повинен бути кимось придуманий.

У 1901 році в Лондонському мюзик-холі для розваги демонстрували машину, яка видуває пил зі старого килима. У перших рядах захекалися, а один з глядачів в пішов за куліси і порадив пил не видувати, а навпаки, всмоктувати. - Але як? - Здивувалися там. - А ось так, - він став на коліна і втягнув повні легені пилу з килима. Так була вперше відтворена модель сучасного пилососа, винахідником якого по праву вважається глядач мюзик-холу Х'юберт Сесіл Бут. Оевідно, що пан Бут не збирався залишатися єдиним на планеті «пилососом». Він взявся за конструювання електричного домашнього помічника і вдало завершив свою роботу в 1901 році. Багато води утекло з тих пір. За останні 110 років інженери сконструювали незліченну кількість пилевсасивающіх агрегатів. При візит в реальний чи віртуальний магазин побутової техніки очі просто розбігаються, різноманітність у всьому: в кольорах і розмірах, в габаритах і формі, у кількості кнопок і насадок і кожен виробник наполягає на тому, що його технологія сама просунута і досконала. Незважаючи на всі небезпеки, які нас підстерігають розібратися в цьому різноманітті можна і не так вже й складно. Для цього просто потрібно якомога більше інформації. Всім відомо, що той хто володіє інформацією - володіє світом.


Тип пилозбірника

Отже, однією з найважливіших характеристик будь-якого пилососа є тип пилозбірника. Виробники пилососів нам пропонують пилососи з пилозбірника трьох видів:
Пилозбірником - мішком
Пилозбірником - контейнером
Аквафільтром
Сепараторним аквафільтром

Зупинимося детальніше на кожному з них.
Пилозбірник - мішок

Пилососи з мішками виробляє безліч компаній, серед них: Scarlett, Samsung, Bosch і. Т.д.

Мішки для пилососів бувають трьох видів:
тканинний
з мікроволокна
паперовий

Для економною господині безсумнівним плюсом є мішок, зробленого з тканини або мікроволокна, адже його можна використовувати багато разів, після збирання сміття з такого мішка необхідно просто витрусити і помістити назад в пилосос. Однак мінуси такого пилозбірника теж очевидні.
витрушувати його необхідно самостійно, а значить, доведеться дихати пилом, яка в ньому накопичилася;
по-друге, не забувайте про те, що такі мішки негерметичні, а значить, в них є дрібні отвори, через які повітря потрапляє назад у приміщення, а разом з повітрям назад повертається і пил.

Очевидно, що цим пилом ми потім дихаємо, з тією лише різницею, що до збирання таким пилососом пил спокійно лежала на меблях і підлозі, а тепер вона літає всюди і представляє для нас велику небезпеку. Використовуючи одноразові мішки можна просто позбавити себе від необхідності витрушувати його, а значить пилу у ваші легені потрапить трохи менше, все інше працює за тим же принципом, що і у випадку з багаторазовими мішками. Сила всмоктування такого пилососа становить максимум 20% від кількості споживаної ним електроенергії і це за умови, що Ви регулярно міняєте фільтра. Тобто, при потужності 2200Вт сила всмоктування буде не вище 440 АероВт.
Висновок - потрібно шукати щось ефективніше.
Пилозбірник - контейнер

У зв'язку з тим, що використання мішків поступово показало свою неспроможність і архаїчність, виробники почали впроваджувати нові винаходи і міняти м'які мішки на пластикові чаші для пилу та сміття. Пилососи, в яких застосовуються такі пилозбірники, прийнято називати пилососами з контейнером або пилососами з технологією «циклон». У виробництві такої прибиральної техніки досягли успіху Samsung, Scarlett, Zepter та ін Різниця з мішками для збору пилу у контейнера незначна. Як і мішок багаторазового використання, його необхідно витрушувати і процес цей виглядає не зовсім так, як показано в рекламному ролику: людина з контейнером підходить до сміттєвого баку, встановленому на вулиці, світить сонце, грають діти, він акуратно перевертає контейнер і сміття легко і швидко , без єдиної порошинки, падає всередину. В реальності все інакше: ви не станете ходити з контейнером на вулицю кожен раз, особливо якщо живете, наприклад, на 5 поверсі, на вулиці зима, а ви вже мрієте закінчити прибирання. Тому все це ви станете витрушувати, в кращому випадку, в сміттєпровід в закритому приміщенні. Результат: ви в такій же пилу, як і після спустошення мішка. Крім того, при роботі, такий пилосос теж випускає назовні повітря з пилом, так як контейнер звичайно не герметичний, інакше мотор згорів би ще до закінчення першої прибирання. З силою всмоктування справи йдуть так само, як і у пилососів з мішками. До речі, фільтра теж нікуди не діваються.
Вердикт - це теж не кращий варіант.

Пилозбірник - вода. Аквафільтр.

Всім відомо, що мокра пил не літає, принаймні саме за допомогою води з нею розправляється природа. Не дивно, що з часом таку схему вирішили запозичити у природи та інженери компаній, що випускають пилососи. Так з'явилася технологія, яка дозволила пил, який всмоктується пилососом не збирати в мішки і контейнери, а топити у воді. Такий пилосос може бути з функцією вологого прибирання або без неї. Безумовно, це нововведення мало свої достоїнства. Головне з яких відсутність пилу при догляді за пилососом - пропала необхідність витрушувати пилозбірник, досить просто вилити вміст колби з водою. Незаперечним плюсом таких пилососів стало те, що, нарешті, з'явилася можливість робити вологе прибирання в будинку. Не варто забувати, що окрім достоїнств такий пилосос таїть в собі і цілий ряд істотних недоліків.

Ось лише деякі з них: складність в експлуатації, поява на фільтрах пилососа цвілі, яка з часом стає причиною неприємного запаху, часті поломки через контакт електроніки з водою, необхідність використання додаткових витратних матеріалів, наприклад, піно гасителів. Досягли успіху в використанні аква фільтрів такі виробники як Thomas, Karcher, De'Longhi і. Т.д. Вибираючи собі пилосос подібного типу, не варто забувати про те, що відмінність його від звичайного пилососа з мішком полягає тільки в наявності колби з водою. Фільтра в цих пилососах, не дивлячись на наявність аква фільтра, нікуди не діваються.
Діє ця система в спрощеному варіанті так:

Потік повітря, що несе зібране сміття, проходить крізь посудину з водою, який знаходиться в корпусі пилососа. Пісок, дрібні камінчики і інше сміття відразу тонуть, чого не скажеш про легку пилу. Таким чином в обичнийх пилососах з псевдоаквафільтром, лише невелика частина сміття залишається у воді, а пил спрямовується на все той же паперовий або паралоновою HEPA фільтр, корий її мельчит і в такому вигляді вона потрапляє назад у повітря. Так як наша основна задача зібрати всю цю пил усередині пилососа, цей варіант не дуже нам підходить.
Сепараторний аквафильтр

Але як зробити так, щоб пил, проходячи через фільтру не потрапляла назад у повітря? Для цього потрібно воду в пилососі «збити» сепаратором. Пилососи, які використовують такий принцип роботи, прийнято називати сепараторними.
Висновок: як це не дивно звучить, для якісного прибирання потрібно вибирати техніку без фільтра, забезпечену спеціальної турбіною - сепаратором!

Найважливішою характеристикою таких пилососів є відсутність фільтрів! Фільтром тут є тільки вода.
Схема роботи сепараторного пилососа виглядає так:

Разом з потоком повітря в пилосос потрапляє зібране сміття. Далі він проходить через колбу з водою, але на відміну від звичайного пилососа з аква фільтром, у воді залишається не тільки велике сміття, а й дрібний пил. Без використання фільтрів це стає можливим завдяки потужній турбіні, яка, в залежності від моделі, розвиває швидкість до 26300000 оборотів в хвилину, таким чином, в колбі створюється тиск, який осаджує в воду навіть найдрібніші частинки пилу. При цьому на виході з пилососа Ви отримуєте абсолютно чистий, зволожений і безпечний повітря. З технічної точки зору такі пилососи теж відрізняються від звичайних, в першу чергу, наявністю високо спритного двигуна. Очевидно, що це впливає на формування ціни у бік її збільшення. Багато в чому ця ціна компенсується відсутністю витратних матеріалів і низькою споживаною потужністю.

На українському ринку сепараторні пилососи представлені апаратом німецького виробництва Pro-Aqua-густо менш якісних аналогів. Уявіть собі, що при потужності всього 1000 Вт сила всмоктування без фільтрової сепараторного пилососа становить 850 АероВт АероВт. Крім того, якщо порахувати, скажімо, скільки за 10 років доведеться витратити грошей на покупку фільтрів, мішків і піно гасителів, а також на різні хімічні засоби - вийде сума, яка значно перевищує вартість сепараторного пилососа. Та й якість прибирання сепараторного апарату з результатами роботи звичайного пилососа не коректно навіть порівнювати! З переваг сепараторного пилососа, крім сепаратора, хочеться звернути увагу на електричну щітку, яка може очищати килими, подушки, матраци та інші м'які поверхні від пилу, бруду, пліснявих грибків і продуктів життєдіяльності кліщів сапрофітів, які у величезній кількості скупчуються в м'яких меблів, матрацах , подушках і підлогових покриттях. Такий насадки ми не знайшли ні в жодному іншому пилососі, крім сепараторного. Головна відмінність вибивачкою від звичайної турбо щітки полягає в тому, що вона працює не від потоку повітря, а від власного мотора. Швидкість обертання вала щітки до 6000 оборотів в хвилину, що при зіткненні з м'якою поверхнею дає сильну вібрацію. Саме тому електрична щітка сепараторного апарату після збирання звичайним пилососом може витягти з килима близько 0,5 кг пилу. В добавок до цих переваг, відсутність фільтрів дозволяє сепараторного апарату набагато якісніше, порівняно зі звичайними миючими пилососами, збирати воду, що значно підвищує якість миття підлоги і виведення плям і при цьому немає необхідності використовувати миючі засоби. Незаперечною перевагою такої техніки також є швидкість і якість прибирання, а також простота у використанні і надійність.

Звичайно, крім типу пилозбірника існує цілий ряд інших критеріїв, які допоможуть вам безпомилково вибрати саме той пилосос, про який Ви завжди мріяли. Це і галасливість, і габарити, і безпека, і фірма-виробник та ін Однак, ніхто не стане сперечатися з тим, що найважливіше це результат. А результатом ви будете задоволені тільки вибираючи найкраще. Це керівництво буде Вам в цьому корисним.

Як вибрати ноутбук? Від А до Я.

Як вибрати ноутбук?

                 Як вибрати ноутбук?



Як вибрати ноутбук?
Який ноутбук кращий?
Який ноутбук вибрати дитині?
Який ноутбук вибрати?
Кращі поради з вибору ноутбука.
Навіщо Вам потрібен ноутбук?
Як правильно вибрати кращий ноутбук?


Ще зовсім недавно нас всюди переслідувала реклама настільних комп'ютерів. А сьогодні, вони вже активно витісняються, що прийшли їм на заміну, ноутбуками. Це, перш за все, пов'язано із зручністю їх використання. Багато бажають придбати, але не всі знають - як вибрати ноутбук, на що необхідно звернути увагу при його покупці.


Вибір процесора для ноутбука

При виборі ноутбука, в першу чергу, увагу слід звернути на процесор. Їх, на сьогоднішній день, існує кілька видів.
Intel: Celeron M, розроблений для мобільних комп'ютерів Pentium M, двоядерний Core 2 Duo і Dual-Core. Зорієнтуватися в них не так-то складно. Перші два з вказаних процесорів є бюджетний варіант. Підійдуть, якщо ноутбук буде використовуватися для навчання або повсякденної роботи. Якщо хочете отримати можливість ще й грати в не вимагають великої продуктивності гри, то можна звернути свою увагу на Dual-Core. Якщо дозволяє фінансовий стан, можна придбати ноутбук з Core 2 Duo.
AMD: Mobile Sempron, що володіє низьким енергоспоживанням Turion 64, двоядерний Turion 64 X2. На ці процесори слід звернути увагу, вибираючи бюджетний ноутбук.
Чіпсет для ноутбука

Далі, необхідно визначитися з вибором чіпсета. Адже продуктивність, багато в чому, залежить і від нього. Якщо ви зупинили свій вибір на Dual-Core або Core 2 Duo і збираєтеся отримати заміну настільного комп'ютера, то можна орієнтуватися на Intel 945PM Express. В інших випадках підійде, що відрізняється вбудованою відеокартою, 945GM.

Якщо ваш вибір зупинився на Celeron M або Pentium M, то орієнтуватися на, що володіє вбудованою відеокартою, Intel 915 Express.

Оперативна пам'ять

На оперативної пам'яті довго затримувати свою увагу не варто. Можна лише зауважити, що, напевно, не варто купувати ноутбук з її об'ємом менше 1 гігабайта.
Вибираємо жорсткий диск

У випадку зі вбудованим відео, немає необхідності розглядати питання вибору відеокарти. Якщо, все ж, набувається альтернатива стаціонарного комп'ютера, то можна зупинитися на: NVIDIA GeForce Go 7600 або GeForce Go 7700, ATI Mobility Radeon X1600 або X1700. Є й більш продуктивні відеокарти, але ми їх розглядати не будемо, так як вони мають дуже велику вартість.

Вибираємо жорсткий диск і привід для ноутбука

При виборі жорсткого диска, в першу чергу, слід звернути увагу на його обсяг. Крім того, важливою є швидкість його обертання. У ноутбуках використовуються вінчестера зі швидкістю обертання шпинделя 5400 і 4200 об / хв. Перевагу краще віддати першому.

Можете звернути увагу на оптичний привід придбаного ноутбука. Перевагу краще віддати DVD-RW - для можливості запису DVD-дисків.
Як вибрати ноутбук по екрану

У екрана має значення час відгуку, кути огляду, а також контрастність. Чим менше час відгуку (чим швидше відгук) - тим краще. Чим краще видно зображення при огляді з різних кутів - тим краще.

Сподіваємося, що рекомендації ВсеОтвети.ru допоможуть вам швидше визначитися і зробити правильний вибір ноутбука.