Вибір світильників. Які, скільки, різновиди та багато іншого

Світильники - зручність вибору
Світильник - це синонім будь-якого з освітлювальних приладів, будь то люстра, торшер або бра, дитячий світильник або офісні настільна лампа, стельові світильники або світильники для саду. Все це похідні одного, ємного визначення - СВІТИЛЬНИКИ.  Багато хто вже втомився від китайських світильників, які продаються на кожному розі, але коштують не так вже й мало. У цьому магазині світла Ви знайдете величезний вибір світильників європейських виробників, і як не дивно це прозвучить - за невисокими цінами. У нас влаштовуються постійні розпродажу світильників колекцій попередніх періодів. З достатньою знижкою можна придбати світильники, які вийшли з каталогів світильників.


Люстри

Говорячи про люстру, необхідно спочатку згадати про її головному джерелі світла, а саме про лампу. Різні лампи мають різні ККД. Навіть при однаковій потужності ламп, їх світлові потоки можуть істотно відрізнятися. Тому процес вибору люстри потрібно починати з оцінювання її потужності, тобто сили світлового потоку.

Потужність люстри виміряється підсумовуванням потужностей її ламп. У ванну кімнату піде люстра потужністю 80-100 Вт Кухня зазвичай більше ванною, тому для неї рекомендована потужність люстри - 120-150 Вт Для залу, який в більшості випадків більше кухні приблизно в два рази і потужність множиться на два (до 300 Вт). У всякому разі, потужність можна підбирати із запасом. Тоді потрібно буде встановити вимикач регульованої потужності.

Акцентуємо Вашу увагу на те, що при виборі люстри варто враховувати тон інтер'єру, оскільки коефіцієнт відображення у світлих стін набагато більше чого темних. Виходячи з цього, у світлій кімнаті люстра повинна бути меншої потужності, ніж у темній. Габарити приміщення також слід враховувати при виборі люстри. Великі люстри слід встановлювати на високих приміщеннях. Там же, де стелі низькі, слід монтувати стельові світильники типу «тарілка». Щоб якось урізноманітнити світлодизайн, можна скористатися додатковим освітленням штор або дзеркал настінними світильниками.

Люстру найкраще повісити над обіднім столом і встановити вимикач, яким можна регулювати кількість включених ламп. Якщо кімната малогабаритна, то замість люстри можна повісити скляну кулю.

Всі сучасні люстри виготовляються зі скла, металу, дерева і пластмаси і бувають класичними або стельовими. Класичні люстри рекомендується встановлювати в кімнатах з високими стелями, оскільки вони йдуть часто з жорстким підвісом, та й виглядають надто громіздко. Стельові люстри, в свою ж чергу, притиснуті до стелі, тому їх краще всього встановлювати в кімнатах з низькими стелями.

Не менш важливу роль при виборі люстри грає колір плафона і абажура. Жовтий колір світильника буде оптимальним варіантом, оскільки не стомлює око і стимулює зіницю. Білий колір буде імітувати денне освітлення і підвищувати загальну працездатність. Помаранчевий колір буде прискорювати серцебиття. Червоний - порушувати. Самий хороший колір для очей - зелений. Він володіє заспокійливим ефектом. Блакитний - сповільнить ритм дихання.

Слід пам'ятати, що люстри з кольоровим плафоном можуть дати небажаний кольорове світіння, через що предмети в межах освітлення можуть незначно поміняти колір. При покупці потрібно звернути увагу також на цоколь для ламп. Деякі види ламп при заміні виявляється досить важко знайти. У дитячій кімнаті вкрай не рекомендується встановлювати класичні люстри, які мають скляний плафон. Є велика ймовірність що він буде розбитий. Якщо є бажання встановити люстру у ванній кімнаті, слід обов'язково убезпечити себе і інших, використовуючи світильник у вологозахищеному корпусі.

Вибір освітлювального обладнання

Світильники (настінні, вбудовувані, стельові) є дуже важливою частиною дизайну інтер'єру. Світло дає нам унікальну можливість виділити потрібні фрагменти інтер'єру, акцентувати світловий потік на робочі зони кухні кабінету, спальні. Від намічених цілей залежить їх модель (класичні або світильники в стилі авангард). Витонченість дизайну інтер'єру, яку створюють світильники, роблять незабутню обстановку, яка підкреслює індивідуальність господаря. В процесі їх вибору, необхідно враховувати безліч характеристик.

Розмір. Вибираючи світильники в першу чергу потрібно звертати увагу на діаметр і висоту. Підбирати розмірів світильника потрібен для його гармонійного розміщення в інтер'єрі. Його розмір рекомендується вибирати пропорційно розміру приміщення.

Потужність світильника являє собою суму потужностей ламп світильника. Потрібно враховувати що ця характеристика не в повній мірі описує поняття освітленості в певній ділянці приміщення. У разі якщо лампа закривається плафоном, необхідно враховувати його товщину скла і його колір.

Лампа розжарювання або галоген. Галогенні лампи набагато яскравіше, ніж такі ж за потужністю лампи розжарювання. Спочатку галогенними лампами оснащені світильники авангардного типу; класичні використовують лампи розжарювання. Якщо галогенна лампа працює від 12-ти вольт, вона оснащена трансформатором, який розміщується в їх підставі. Такі світильники дуже важкі та громіздкі. При перегорання лампи, замінити їх можна досить легко незалежно від її типу.

Фірма виробник. Багато хто не акцентують уваги даній характеристиці. Адже знаючи фірму і країну, Ви можете визначити якість освітлення, і термін його служби. Сьогодні лідерами на ринку освітлювального обладнання є Австрія (світильники EGLO), Бельгія (світильники MASSIVE), Італія (світильники LUSSOLE). Фірми Італії роблять основний акцент на авангардні світильники, австрійські фірми EGLO - на класичні світильники. Стрімкими темпами завойовують ринок китайські і польські світильники, якість яких сьогодні достатньо високо при низькій політиці цін.

Матеріал з якого виготовляють світильник. При покупці потрібно звертати увагу на арматуру і якість її покриття, щоб застерегти світильник від іржі, а також на матеріал виготовлення патронів.

У характеристиках світильника обов'язково вказується тип приміщення, який передбачається для певної моделі, а також рівень захисту світильника IP.
Світильники бра

Кожен хоче бачити свій будинок оформленим в сучасних стильових напрямках. Оздоблення стін приміщення є дуже важливим аспектом інтер'єру. Щоб додати кольору і м'якості стіні використовуються настінні світильники бра. Вони забезпечують тонке висвітлення в будь-якій кімнаті. Після їх встановлення світильники будуть привертати увагу, як гостей, так і господарів будинку. Бра допоможуть акцентувати увагу на фотографіях, розташованих на стіні, або підсвітити дзеркало. Світильники бра є в наявності в нашому магазині в багатьох оригінальних дизайнах. Ви зможете знайти моделі з урахуванням особистого смаку і стильового спрямування. Бра відносяться до світильників, які виступають більше елементом декору, ніж освітлення. В більшості випадків їх вибирають з метою створення будь-яких ефектів на стінах. Використовуючи такі світильники, Ви можете відразу ж перетворити кімнату після їх включення. В основному виробники світильників виготовляють люстри і світильники в одній колекції. Це дає можливість витримати одне стильове оформлення інтер'єру. Світильник бра приємно зарекомендували себе у висвітленні коридорів. За рахунок їх правильного вибору коридор можна візуально розширити.

Існування світильників бра налічує не одне століття. Ще в 18 столітті настінні світильники використовувалися нашими предками для облаштування житла. Само слово «бра» перекладається з французької як «рука». Тодішні бра робили з міді або бронзи, рідкісних порід дерева, венеціанського скла в основному для дворянських сімей. Настінні світильники виконувалися в стилях бароко, рококо і класицизм. Вони були як би продовженням дизайну люстри і настільних свічників. Після винаходу електричної лампи, вибір дизайну світильників бра розширився істотно.

Арматура сучасних бра може бути залізним або бронзової, абажури або плафони - матові, прозорі, кольорові у вигляді чаш, півсфер або підсвічники. В процесі обробки майстри використовують ковані деталі - підвіски з кришталю або скла. У невеликому приміщенні цілком достатньо декількох настінних світильників бра для виділення необхідних місць. У разі великої кімнати, бра чудово розміщуються вздовж стін і вторять одному світловому рішенням.
Стельові світильники

Під стельовими світильниками маються на увазі ті, які кріпляться до стелі будь-яким способом. До стельовим ми відносимо світлові прилади, які вбудовуються в підвісну стелю. Для цього використовується широко відомий термін «люмінесцентні світильники», які використовують люмінесцентні лампи з будь потужністю і передачею кольору.

Стельовий світильник має надзвичайно широку область застосування. В основному вони застосовуються в місцях великого скупчення людей - в торгових приміщеннях, промислових або комерційних. Вони бувають підвісні й вбудовані. Клас такого світильника залежить від типу стелі. Довжина його підвісу у поодиноких випадках може дорівнювати нулю.

Задамося питанням, як можна розмістити стельові світильники по всій стелі. Справа в тому, що вони кріпляться у вузлах сітки, яка невидима людині і розмічається відповідно з фізичними законами і показниками приладів. У першу чергу встановлюються області приміщення, яким потрібна максимальна освітленість. Тільки після цього проектується сітка таким чином, щоб світло концентрувався на необхідних ділянках. Після того як стельові світильники закріплені, проводиться перевірка допустимого рівня освітленості. Якщо показники адекватні, установка закінчена - в іншому випадку потрібні додаткові освітлювальні прилади.

Якщо Ви вирішите встановлювати у себе подібні системи освітлення, Ви зіткнетеся стремено видами витрат. Витратами на установку, електроенергію та експлуатацію. Змоделюємо ситуацію, коли людина не має наміру економити на світильниках. В такому разі його витрати максимальні. Він встановив недешеві стельові світильники, трепетно ​​піклується про рівень їх освітленості, віддає великі гроші на монтажні роботи. Тоді споживач економить на експлуатаційних витратах, оскільки якісний монтаж світильників забезпечить мінімальний рівень занепокоєння в подальшому їх використанні.


Стельові світильники покликані створювати затишок і комфорт в приміщенні. Сьогодні навіть з'явилася можливість вибору потрібного відтінку світла і позбавлення від світлових відблисків. Для цієї мети власне і були придумані відбивачі, які дозволяють перетворювати освітленість для досягнення потрібного рівня однорідності, посилюючи її. До питання придбання стельових світильників потрібно поставитися дуже відповідально і не доручати цю справу третім особам. Краще одноосібно відвідати спеціалізований магазин, де досвідчені консультанти зможуть відповісти на Ваші питання, або ж у випадку якщо Ви хочете купити стельовий світильник через інтернет магазин, не полінуватися і почитати відгуки форуму або задати запитання в службу зворотного зв'язку. Наш інтернет магазин зможе надати Вам вичерпну інформацію з будь-якого Вас світильника і доставити його абсолютно безкоштовно в будь-яку точку Києва.
Світлодіодні світильники

Світлодіодне освітлення є одним з найбільш вдалих способів втілення в життя ефектних світлодизайнерських ідей. Майже всі сучасні світлодіодні світильники можуть вбудовуватися в місця встановлення аналогічних галогенних світильників: в кухонні та офісні меблі, шафи-купе та інше. Але, на відміну від своїх братів, вони мають важливі відмінні характеристики - виділення тепла мінімальне, через що світлодіоди можна використовувати поруч з будь-якими видами матеріалів.

Існуючі модифікації світлодіодних світильників дають можливість використовувати їх для найрізноманітніших цілей. Вбудовувані, наприклад, використовуються для підсвічування стін або сходів. Вони дуже ефективні, і в той же час невибагливі в плані споживання енергії. Корпус з алюмінію монтується в подступенок або безпосередньо в стіну. Лицьова ж частина надає світильника вишуканий сучасний вигляд.

Лінійні світлодіодні світильники бувають в довжину 100, 42 або 26 см. У більшості випадків їх використовують як підсвічування периметра багаторівневих стель. При такому використанні простір як би розсувається, а також підкреслюються основні риси дизайну приміщення. Точкові вбудовувані світильники є комплектними. У комплект зазвичай входить 6, 5 або 3 світильника, трансформатор і провід. Якщо світильник габаритний, то може вбудовуватися безпосередньо в підлогу, оскільки спокійно може витримати вагу людини. Зараз увійшло в моду використовувати світлодіодні світильники в якості підсвічування барних стійок, а, враховуючи їх багатоколірність, для підсвічування кафе, казино, кінотеатрів.

Вуличні світильники просто незамінні в процесі реалізації освітлення ландшафту. Тоді на допомогу приходять тротуарні світлодіодні світильники, які монтуються прямо в бордюр або тротуарну плитку. Вони повністю безпечні для бігаючих повз дітей і цілком можуть витримати вагу легкового автомобіля.

Світлодіодні прожектори можуть безперебійно працювати близько 60 тис. годин. Поряд з підсвічуванням стін будинків, торгових центрів і фасадів, вони також успішно використовуються при підсвічуванні рослин, дерев або газонів.

Кожен господар заміського будинку прагне перетворити свою ділянку в рай на землі. З цією метою наймаються дизайнери, що володіють бурхливою фантазією і винахідливістю, які використовують вуличні садові світильники для створення неповторних освітлювальних ефектів.

Точкові світильники

Точкові світильники чудово використовуються як окремий елемент декору, так і в поєднанні з іншими світильниками, такими як настільні лампи, торшери, люстри або інші освітлювальні прилади. Їх основна перевага в тому, що спектр застосування таких світильників надзвичайно широкий: їх можна монтувати в стіні, шафі, на стелі або ж на підлогу. Бум розвитку світлодіодних світильників припав на ажіотажний інтерес споживачів до підвісних стель, але це далеко не єдине можливе місце їх застосування. Вони успішно використовуються в багатьох інших місцях. Головне - вибрати ту різновид, яка за функціональним вимогам підходить Вашому приміщенню.

Перед тим, як купувати точкові світильники, потрібно уважно придивитися до стелі. Його пристрій визначає вид використовуються світильників. Врізні світильники підійдуть до підвісної стелі. Вони вдавлюються в стелю, за рахунок чого його частини не виступають за умовну лінію поверхні. Подібні точкові світильники часто вмонтовуються в гіпсокартонні прорізи або шафи. Тоді корпус світильника непомітний, що створює ілюзію світлового потоку, відірваного від джерела світла. Якщо Ви не маєте натяжною стелею - це далеко не привід щоб відмовлятися від точкового освітлення. В такому випадку в світлодизайну можна використовуватися накладні світильники, в яких сама лампа розташовується трохи нижче рівня стелі і відокремлюється від нього платформою. З таким розташуванням лампи охолоджуються швидше, що підвищує рівень безпеки самого світильника. За іншими характеристиками накладні і врізні світильники нічим не відрізняються.

Точкові світильники можуть бути поворотними і неповоротними. Перші запросто крутяться навколо осі за рахунок рухомий арматури. Світловий потік такого світильника можна направити в будь-яку частину приміщення, і змінити характер всього основного освітлення. Положення неповоротних світильників неможливо регулювати, але це з лишком компенсується вишуканими формами і різновидами.

Всі точкові світильники виготовляються зі скла, металу або термопластика. Колірна гамма не настільки насичена, як хотілося б. Але якщо Ви у своєму розпорядженні засоби, які дозволять Вам замовити світильники, їх колір і форми можуть відповідати навіть самої бурхливої ​​фантазії.

Якщо світильники встановлювати по периметру стелі, кімната візуально стане більше, а стеля вище. Вони служать не тільки для краси, але також можуть бути незамінні над робочими поверхнями, якщо в таких взагалі немає можливості встановити споти. Точки відмінно виглядають у ванній кімнаті над дзеркалом або в передпокої. Світловий потік від них забезпечить Вам ідеальний макіяж і максимально комфортне гоління. Якщо вбудовувати точкові лампи в сходинки, це послужить не тільки оригінальним дизайнерським ходом, але і заощадить кошти на основне освітлення і освітить сходи в темний час доби.

Останнім часом точкові світильники застосовуються також в оформленні зовнішнього освітлення. Ними часто підсвічують басейн, що створює просто незабутній візуальний ефект, який неодмінно сподобається Вам та Вашим гостям.

Кухонні світильники

Кухня за своїм призначенням обов'язково повинна бути не тільки абсолютно чистою, але й досить освітленою. Подібне освітлення не повинно бути занадто стомлюючим, тому що в противному випадку буде просто заважати приготування їжі. Саме з цієї причини кухонні світильники в більшості випадків пристосовуються до витяжок або стельовим кріпленням. Плафони подібних світильників найчастіше мають строгу кутову форму. Кухонні світильники мають яскравим, але не сліпучим світлом, а це найголовніше для кухні.

Дизайнери багатьох країн сперечаються, чи дійсно кухня потребує загального світлі. Одні вважають таку концепцію застарілою, але більша частина відстоює ствердну точку зору. Сьогоднішні магазини нададуть Вашій увазі кухонні світильники, які виготовляються у вигляді плафонів на шнурі. Це найпоширеніший варіант, але він не позбавлений через це хорошою функціональності, чим заслужив довіру багатьох господинь більшості європейських країн. Світильники в кухні взагалі не повинні бути занадто виділяються, оскільки їх головне завдання - не прикраса, а допомога в процесі приготування. Вони, як і треба, оснащені гнучкими кронштейнами, а також мають високий рівень захисту від різного роду пилу і вологи.

Купуючи кухонні світильники, потрібно розрахувати, скільки конкретно світла Вам потрібно. У всіх інших кімнатах на один квадратний метр рекомендується використовувати потужність лампи в 20-30 Вт З кухнею ситуація трохи інша. У робочій зоні кухні нам знадобитися в 5-6 разів більше світла, тобто 100 Вт на квадратний метр. Джерела світла повинні бути рівномірно розкидані над основними функціональними областями кухні. Кухонні світильники потрібно направляти вниз, щоб запобігти надмірний потік світла в очі. У таких світильниках зазвичай застосовуються люмінесцентні або галогенні лампи. Але тоді Вам потрібно буде виключити холодні відтінки, які можуть видавати подібні лампи. Не варто також забувати про безпеку. Світильники на кухню, які розташовуються над мийкою і плитою потрібно обов'язково захищати від вологи і пилу. IP повинен бути не менше 22. Кухонні світильники простих геометричних форм дуже зручні, коли доводиться їх вимивати від скупчився жиру.

Всі меблі, яка виготовляється європейськими виробниками, вже має якісь вбудовані світильники. Тому, якщо Ви використовуєте зовнішні додаткові лампи, стежте щоб їх спектр випромінювання був такий же, як і у перших. Наші кухонні світильники мають дуже зручну функцію, в них можна регулювати рівень освітленості. Їх можна монтувати безпосередньо в витяжках, або під навісними шафами. У такому підході створюється сприйняття світла окремо від його джерела, яке в цей час захований. Але кухонні стельові люстри кріпляться прямо на стелі. Це єдино-правильний варіант у випадку, якщо робоча зона кухні знаходиться посередині.

Такі світильники можуть стати родзинкою всього інтер'єру. У їх виконанні відмінно поєднуються світлові ефекти і колірні переливи. Створюючи світильники тіффані, дизайнери одночасно вирішують проблеми комбінації внутрішніх елементів інтер'єру з його освітленням. Нерідкі випадки, коли майстри страівалась чудові орнаменти на скло у вигляді екзотичних квітів, фантастичних героїв, ландшафтів. Зараз часто виготовляються абажури, що мають геометричний орнамент. Світильники тіффані можуть створювати театралізований ефект, додаючи неперевершеного шарму інтер'єру.

Світильники. Види і характерні особливості

Всі освітлювальні прилади за своїми технічними характеристиками і видовим ознаками можна розділити на кілька груп: стельові і підвісні світильники, настільні та підлогові, а також зовнішні і настінні світильники.

Поговоримо про стельових світильниках, самими знаменитими представниками яких є люстри. Для їх виготовлення використовують кольорові метали, пластик, пластмасу і скло. Абажури люстр зазвичай виготовляються з тканин або щільного і добре миється. Подібні стельові світильники коштують значно дешевше своїх родичів і недовговічні, тому що з часом можуть тьмяніти або навіть деформуватися. Західні виробники, виготовляючи люстри, користуються деталями ручного кування, склом ручної роботи, а також кришталь з можливою позолотою. Стельові світильники можуть вписуватися в абсолютно будь-який інтер'єр.

Підвіси найчастіше виконуються у формі тарілок і кріпляться до стелі шнурами з регульованою довжиною. Вони можуть бути відкритими та закритими, зробленими з металу, скла або кераміки.

У них особливо чітко видно джерело світла. В такому випадку можна стверджувати про використання лампочки Глобо з прозорою або матовою поверхнею. Подібні стельові світильники традиційно розміщуються в кабінетах, на кухнях чи в спальнях. Скло для виготовлення стельових світильників можна використовувати найрізноманітніше по виду і кольору. Воно нерідко прикрашається якимось малюнком або навіть в деяких випадках позолотою.

В спотах виробники рекомендую використовувати рефлекторні або галогенні лампочки. Світильники у вигляді прожекторів прикріплюються по одному чи кілька штук до різних сферичним або ж плоским панелям. Споти можна використовувати як вдома, таки на роботі. Вони висвітлюють кухні, кабінети і коридори.

Точкові світильники найчастіше бувають рухливими і нерухомими, то буває особливо корисно, коли слід поміняти кут освітлення, не змінюючи положення самого світильника. Точкові світильники дуже популярні серед споживачів, оскільки виглядають неймовірно красиво майже в будь-якому стилі оформлення дизайну приміщення. Але такі світильники не рекомендується встановлювати самому. Можуть з'явитися непередбачені труднощі. Тому користуйтеся послугами фахівців.

Підлогові світильники, які почесно красуються практично в кожному сучасному будинку, представлені найвідомішим їх представником. Торшери по своїй суті виступають не тільки додатковим джерелом освітлення, але і вкрай вдалим елементом інтер'єру. Їх ставлять у вітальнях, їдальнях, дитячих кімнатах і спальнях. А ось на кухні мати такий світильник не рекомендується чисто з естетичних міркувань. Ну не виглядає він там ніяк.

Настільні світильники - універсальний вид ламп, оскільки їх можна переносити в будь-який кут приміщення. Настінні світильники, такі як бра, заслуговують особливої ​​уваги, так як при досить невисокою ціною вони можуть замінювати основне джерело освітлення. Прекрасно вписуючись в будь-який інтер'єр.

Світильники тіффані

Вирішуючи, які світильники краще всього виглядатимуть в Вашому будинку, зупиніть свій вибір на стилі тіффані. Ця досить поширена техніка дозволяє створювати мозаїку і вітражі у виконанні всіх відомих видів світильників. Кожен з виробів тіффані виготовляється ручним способом. Для цих цілей використовується спеціальне скло - смальта. Його розтираю в порошок з наступним вторинним запіканням і додаванням присадок і барвника. В результаті виходить мозаїка з глянцевою поверхнею. Світильники тіффані висловлюють ідею майстра, збираючи будь-який малюнок дизайнера на плафоні із заданою кольоровою гамою. Відмінна якість, неповторна краса і вишуканий стиль світильників тіффані знаходять своїх прихильників і донині.

Світильники тіффані здатні залити кімнату неповторним, ні з чим незрівняним світлом, який однозначно зверне увагу на себе Ваших гостей. Такі світильники можуть стати родзинкою всього інтер'єру. У їх виконанні відмінно поєднуються світлові ефекти і колірні переливи. Створюючи світильники тіффані, дизайнери одночасно вирішують проблеми комбінації внутрішніх елементів інтер'єру з його освітленням. Нерідкі випадки, коли майстри страівалась чудові орнаменти на скло у вигляді екзотичних квітів, фантастичних героїв, ландшафтів. Зараз часто виготовляються абажури, що мають геометричний орнамент. Світильники тіффані можуть створювати театралізований ефект, додаючи неперевершеного шарму інтер'єру.

Дані світильники використовуються для функціонального освітлення. Читаючи або розмовляючи біля них, Ви будете наливатися їх яскравим світлом, внаслідок чого навіть саме поганий настрій зміниться на веселий і оптимістичний. Світильники тіффані зможуть створити відчуття присутності в казковому саду. Красиві узори будуть розтікатися по Вашим стінах і підлозі, створюючи літній настрій.

Подібні світильники помітніше дорожче своїх побратимів, але це виправдано, оскільки кожен такий світильник збирається вручну і вимагає кропіткої роботи майстрів. Вирішуючи його купити, найкраще звернутися до досвідчених дизайнерам, які підкажуть Вам який сюжет для нової лампи підійде саме в поєднанні з даними дизайном кімнати. І лише після всіх цих дій, Ви можете купити вже готовий або замовити виготовлення нового світильника, який неодмінно стане одним із самих примітних дизайнерських елементів у Вашому домі.

Дитячі освітлювальні прилади

Успішне освітлення дитячої кімнати є одним з головних умов почуття комфорту Вашого чада. Тому при прийнятті рішення оформлення дитячої кімнати більшість батьків приділяють особливу увагу вибору дитячих світильників, головними вимогами до яких є максимальну зручність у використанні, екологічність і високий рівень безпеки. Якщо Ви висвітлюєте кімнату новонародженої дитини, слід пам'ятати що світло має бути приглушеним. Тому такі світильники повинні виконуватися у вигляді настільного торшера або маленького нічного світильника.

Тут важливо розуміти, що інтер'єр дитячої повинен виконуватися в спокійних тонах, значить, надто різкі забарвлення тут будуть недоречні. Для різноманітності дитячого куточка часто використовуються світильники у вигляді іграшок. Вони здатні створювати легкий, розслаблюючий світло з тепло-жовтим або блакитним відтінком. Подібні освітлювальні прилади виконують з картону, скла та пластику. Кріпляться вони безпосередньо до стелі або ж до спеціальних струнах. Форма також зможе здивувати навіть найдосвідченішого батька. У таких світильниках використовуються лампи потужністю до 60 Вт

Якщо у Вас дитина дошкільного або вже шкільного віку, рекомендується монтувати безпечні та ударостійкі світильники. У зоні відпочинку професіонали рекомендують використовувати каганець, оснащений плавним регулюванням яскравості, внаслідок чого дитині буде дуже просто відрегулювати світло над ліжком. Батьки останнім часом почали звертати особливу увагу до куль, які кріпляться в стелю за допомогою різних підвісів. Вони славляться прекрасної універсальністю і підходять навіть підліткам. Школярі відносно багато часу проводять за столом, значить, саме ця зона повинна висвітлюватися особливо добре. Настінні світильники підійдуть Вам, якщо у Вас кілька дітей. Тоді освітлення певної зони для одного з них ніяк не заважатиме іншому. Стелю часто є якщо не єдиними, то, по крайней мере, головними джерелами загального освітлення, тому до їх якості чіпляються часто і серйозно. Вони не повинні зліпити дитини, але в той же час не повинні бути занадто тьмяним.

У нас Ви знайдете барвисті дитячі світильники, такі як чоловічок на місяці, або бджолиний вулик, літачки та багато інших. Ваша дитина буде вдячний за такий чудовий подарунок, а батьки, куштуючи задоволення, отримане від радісних очей своїх дітей, зможуть виховати в них почуття прекрасного.

Світильники зі скла

Скільки б різних видів матеріалів виготовлення світильників не придумали, найпопулярнішим був і залишається скло. Різновиди скла ми спостерігаємо скрізь: від дешевих до самих дорогих люстр на замовлення. Більше того, абсолютно всі лампи комплектуються зі скляною колбою. А все тому, що скло має декілька незамінних якостей, не притаманних будь-якого іншого матеріалу.

Всі світильники, люстри, стельові та настінні плафони, торшери і бра містять в собі елементи скла. Але різновидів скла така безліч, що потрібно сильно напружитися, щоб знайти його ідеальне поєднання з яким-небудь певним видом світильника. Сьогоднішнє виробництво своєму розпорядженні понад 400 відомими видами скла, які успішно використовуються в дизайнерській галузі. Світильники з прозорим склом добре пропускають всі відомі кольори спектру.

 ККД в такому випадку буде максимальним. Їх застосовують якщо потрібно досягти спрямованого освітлення. Ефект прозорості часто застосовують у виробництві різних відбивачів до стельових або настінних світильників для офісів і державних установ. Вони не привертають до себе особливої ​​уваги, що і потрібно для створення робочої атмосфери.

 Але особливою популярністю прозоре скло користується у фірм-виробників точкових світильників, головним завданням яких є висвітлення простору без залучення зайвої уваги до себе. Світильники з матового скла красуються в безлічі квартир, наповнюючи приміщення красивим приглушеним світлом. Матові скла задіюють при виготовленні відбивачів для люстр і підвісів, а також декоративних світильників. Матовість не утворює непотрібних різких тіней, що рекомендовано саме для домашнього затишку. Матові відбивачі часто роблять з молочно-білим відтінком, світло від яких найбільш доцільний оці людини.

Світильники з декорованим склом, характеризуються нанесенням барвистих нестандартних візерунків на поверхню прозорого відбивача або зміна форми скла в процесі його плавлення. Декорування елементів є головною перешкодою до низької ціною світильника, але гра варта свічок. Найпрекраснішими і дорогими світильниками є виготовлені з богемського або муранського скла.

Вони дуже древні і виготовлялися за допомогою філігранних, агатових, мозаїчних технік вручну без застосування сучасних технологій. Дуті богемські світильники також є дуже дорогими, оскільки в їх виробництві застосовують алмазне напилення, марганець, мідь і залізо.

Настінні світильники

Будь працююча людина зацікавлений в тому, щоб будинки були створені всі умови, які дадуть можливість розслабитися, повністю відмовившись від проблем, накопичених на роботі. Щоб відпочинок був в достатній мірі ефективним, потрібно завчасно продумувати систему додаткового освітлення квартири, використовуючи настінні світильники.

Подібні світильники підкорили європейську знати ще в 17-му столітті. У ті часи настінні світильники були не тільки корисними, а й надзвичайно красивими, успішно виконуючи роль декоративного елемента інтер'єру. Вони кріпляться не на стелі, як стельові світильники, а на стіні збоку. Якщо Ви власник маленької за габаритами квартири стельові світильники буде використовувати важкувато, Вам на допомогу прийдуть бра, які кріпляться до стіни і нітрохи не гірше за якістю освітлення, ніж інші світильники. Кути кімнати - це самі плохоосвещяемие місця, тому саме в них потрібно сконцентрувати кілька настінних світильників, які створять гарний ефект локального освітлення. Особливо цікаво використовуються настінні світильники для романтичних зустрічей і святкових вшанувань. Умовою спільного використання світильників з люстрами є їх стилістична схожість в конструкціях.

Декоративні здібності настінних світильників допоможуть майстерно збагатити інтер'єр приміщення. У дитячих кімнатах вони застосовуються як нічничка. А зовні приміщення застосовуються для освітлення садово-паркових територій, парканів та іншого. Багато хто з нас, напевно, спостерігали цей чудовий ефект коли фасад будівлі підсвічується настінними світильниками, привносячи родзинку казковості і замкової розкоші в буденність. Такі вогні видно дуже далеко і дають можливість однозначно розпізнати будівлю серед безлічі суміжних однотипних, благородно виділяючи його, і якісно перетворюючи його в вінець архітектурно мистецтва епохи середньовіччя.

Підвісні світильники

Дуже важливою характеристикою таких освітлювальних приладів як світильники є їх функціональність, можливість застосування в самих різних областях, значний період експлуатації і запам'ятовується.

Підвісні світильники належать до однієї з груп подібних приладів, які монтуються до стелі за допомогою підвісів. Моделей таких світильників існує предостатньо і їх головна відмінність у технічних характеристиках і дизайну. Підвісні світильники можуть класифікуватися за типом підвісу: на живильному шнурі, з тросовим підвісом, труби різного діаметру.

Виходячи з моделі та області, в якій вона буде застосовуватися, освітлювальні прилади можуть працювати з різними джерелами освітлення. Тут можуть використовуватися люмінесцентні, газорозрядні і лампи розжарювання. Вони надзвичайно економічні й економні. Подібні підвісні світильники відрізняються дійсно якісним рівнем передачі кольору, що часто застосовується у висвітленні виставкових салонів. Якщо у Вас в приміщенні високі прольоти навіть рекомендується використовувати підвісні світильники з газорозрядними лампами.

Зараз з'являється безліч новинок підвісних світильників з натрієвими лампами, які виробляються спеціально для теплиць або різного роду оранжерей. Подібний тепле світло сприятливо впливає на ріст саджанців.

Підвіси знаходяться на маленькому відстані від стелі і створюють гарне загальне освітлення. До таких світильників цілком виправдано можна віднести стельові плафони. Вони, в свою чергу, кріпляться безпосередньо в поверхню стелі. Їх потрібно використовувати, якщо приміщення не дуже габаритне. При виборі підвісного світильника потрібно враховувати, що відстань від низу світильника до підлоги повинно бути не менше двох метрів.

Настільні лампи

Якщо Ви коли-небудь займалися питанням обладнання робочого місця, Ви повинні були зробити детальний список всіх предметів, які будуть там присутні, але можна посперечатися що настільні лампи не займали у Вашому рейтингу топових позицій. А даремно, так як грамотне освітлення зони робочого місця, безумовно, запобіжить багато майбутніх проблем із зором, допоможе вузько направити хід думок у правильному руслі. Сьогодні існує багато приладів для освітлення приміщень, але для стола не придумали ще нічого більш підходящого, ніж настільні лампи.

Купуючи лампи, варто пам'ятати, що погане освітлення загрожує серйозними захворюваннями очей. Тому наявність можливості регулювати рівень освітлення настільних ламп дуже вітається покупцями. Якщо Ви власник шикарного великого столу, Вам не обов'язково мати статичну лампу великих габаритів з потужністю 100 Вт Для таких цілей цілком підійти навіть 40-ватна лампа в динамічному настільному світильнику з можливістю регулювання висоти або кута повороту. Такі світильники як настільні лампи повинні давати розсіяне світло, ніяк не прямий. Для таких цілей підійдуть не циліндричні, а сферичні абажури, або, в крайньому випадку, канонічні плафони. Тоді промені, які падають на стіл, будуть не прямими, а, як би, відбитими від внутрішньої поверхні.

В моду стрімким кроком увійшли декоративні настільні лампи. Їх розробкою займаються дизайнери, продовжуючи одну тематичну лінію. Купуючи кілька предметів однієї і тієї ж серії, до якої входять настільні лампи, можна добитися чудового декоративного ефекту. Але вона також непогано виглядає воєдино, без будь-яких інших додаткових джерел освітлення. Тоді лампа є міксом всіх присутніх в кімнаті стильових напрямів.

Настільні лампи потрібно розміщувати так, щоб тіні не потрапляли на робочу зону. Вони неодмінно повинні відповідати вимогам ергономічності. Декоративні лампи барвисто підкреслюють індивідуальність кімнати і виступають сполучною елементом для всіх предметів інтер'єру.

Зовнішні світильники

Немає сумніву, що населення землі, особливо в містах, мало б безліч проблем без зовнішнього освітлення. Зовнішні світильники дозволяють нам пересуватися в темний час доби абсолютно без перешкод, яскраво освітлюючи дороги і тротуари. Однак, люди також виявили абсолютно новий спосіб використання вуличних світильників, вигідно підкреслюючи ними зовнішній вигляд будинку. Є багато різних способів зробити Ваш будинок і простір біля нього привабливим. І з цим завданням чудово справляються зовнішні світильники.

Нестандартне освітлення Вашого будинку може прекрасно виставити напоказ Ваш творчий талант, що вже абсолютно точно приверне увагу перехожих.

Наявність належного освітлення навколо будинку може виставити його для сусідів просто таки вітриною освітлювального мистецтва. Невже Ви не хочете виділитися серед монотонно однакових сусідських будинків, даючи зрозуміти хто тут насправді знавець і фахівець в області декоративного освітлення? Зовнішні світильники акцентують увагу на найпотрібніших куточках будинку, крім того неодмінно підсилять Ваше відчуття безпеки і захищеності від різного роду грабежів і несанкціонованих проникнень.

Коли передбачуваний злодій бачить будинок, який добре освітлений, як запевняють нас психологи, у нього навіть у думках не виникає ідея можливості вторгнення з метою наживи чужим майном.

Вирішуючи використовувати на своїй ділянці зовнішні світильники, Ви повинні враховувати деякі нюанси. Їх використання тягне за собою вскапиваніе Вашій території, для прокладки електричних ліній. Якщо Ви не обізнані в роботі даних ліній, Вам доведеться користуватися послугами професіоналів. В кінцевому рахунку, це може призвести до чималих витрат. Якщо такі мінуси вуличного освітлення Вас сильно лякають, фахівці придумали прекрасну заміну звичайним світильників - це зовнішні світильники на сонячних батареях.

Такі світильники легко встановлюються в будь-якій частині Вашої ділянки і можуть бути легко перенесені в інше більш підходяще для них місце без зайвих проблем при перенесенні всієї електричної проводки. Ці світильники неактивні в світлий час доби, накопичуючи енергію сонця, щоб в подальшому автономно включиться і залити приємним теплим світлом навколишній простір.

Зовнішні світильники, представлені в нашому інтернет магазині, виконані в найрізноманітніших стильових напрямках, допоможуть прикрасити Ваш ділянку, підкреслюючи Вашу індивідуальність і вишуканість смаку.

Світильники з тканини

Найкраще світильники з тканини виглядають у вітальнях і спальнях. А все завдяки властивостям матеріалу - тканина поглинає світло, роблячи його розсіяним, м'яким і затишним. Саме те, що потрібно в кімнатах, де сім'я збирається, щоб відпочити й поспілкуватися.

У вітальнях тканинні світильники найчастіше є люстри-підвіси з абажуром. Найкраще вони підійдуть для інтер'єру, який оформлений в класичному стилі або в стилі кантрі. Раніше такі підвіси розташовували в основному в центрі кімнати, але сьогодні - інші тенденції. Дизайнери рекомендують помістити світильник підвіс-абажур над куточком відпочинку або над обіднім столом, якщо він стоїть у вітальні.

Для будинків, де є окрема їдальня, світильники з абажурами з тканини - чудова знахідка. М'яке світло прихованого тканиною світильника налаштує присутніх за столом на доброзичливий і спокійний лад. До речі, цією особливістю тканинних світильників часто користуються в ресторанах, ставлячи маленькі настільні лампи з абажурами з тканини за столики, які відводяться для романтичних побачень. А ось в кухнях такі світильники недоречні, оскільки тканини вбирають всі кухонні запахи, і довго такий освітлювальний прилад не прослужить. Вибираючи тканинний абажур, важливо не помилитися з розміром: він повинен відповідати величині кімнати.

У класичних інтер'єрах, в кімнатах, які оформлені в стилі модерн і кантрі, також не рідкість - матерчаті світильники у вигляді настільних ламп і торшерів. Їм властива деяка стилізованість під епоху початку століття, втім, останнім часом в моду входять тканинні світильники простих і невигадливих форм - в стилі мінімалізм. В цьому випадку, для світильників вибираються чисті «класичні» кольору тканин - білий, чорний, червоний. Якщо ваш тканинний торшер або настільна лампа використовуються для читання, потрібно простежити, щоб нитка розжарення лампи не просвічувалася через тканину, що часто буває. В цьому випадку її світло буде напружувати очі. Саме тому тканинні настільні лампи світильники не рекомендовані для освітлення робочого місця в дитячих.

Матеріали, з яких роблять тканинні світильники, дуже різноманітні. Це можуть бути легкі бавовна і сатин - в цьому випадку в світильнику використовується підкладка. Світильники з атласу і шовку ручної роботи по вартості можуть не поступатися дорогим кришталевим люстр. Абажури з подібних «королівських» матеріалів прекрасно виглядають в класичних віталень. Але у шовкових світильників є і недоліки - вони недовговічні, швидко вигоряють від яскравого світла ламп. Купуючи такий світильник, не зайвим буде поцікавитися, чи є спосіб замінити абажур. Важкі тканини, такі, як оксамит, поглинають багато світла, тому у виробництві світильників практично не використовуються. Все частіше виробники світильників вибирають синтетичні тканини - вони дешевше і догляд за ними простіше.

Що стосується кольору, то в матерчатих світильниках присутнє таке розмаїття, яке можна зустріти хіба що серед плафонів і торшерів з пластику. Більше того - тканина абажура можна перефарбовувати, змінюючи, таким чином, інтер'єр квартири. Але, щоб уже напевно не помилитися з вибором, дизайнери радять віддавати перевагу світильників з білих і світлих пастельних тканин. Вони впишуться практично в будь-яку кімнату, крім того, біла тканина повільніше вигоряє і не міняє відтінок лампи. Пам'ятайте: зелений, блакитний і фіолетовий абажури зроблять освітлення більш прохолодним, а червоний, жовтий і помаранчевий - навпаки, теплим.

Останнім часом класичний абажур з тканини змінює форму. Особливо помітно це в торшерах і настільних лампах. Каркас абажура «витягнувся» на всю довжину світильника - виробники воліють обходитися без ніжок або робити їх дуже короткими. Часто тканину на таких світильниках не однотонна, а покрита візерунками і вишивкою. Подібний світло служить в основному декоративним цілям.

В моду входять тканинні плафони геометричних форм. Якщо раніше ідея спорудити з тканини пристельові світильник не викликала ентузіазму, то тепер вона благополучно втілилася в життя завдяки люмінесцентним лампам. В таких плафонах тканина, натягнута на каркас близько до джерела світла, не нагрівається. Цей матеріал легко запалимо, тому галогенові лампи в тканинних світильниках будь-якої форми застосовувати не варто.

Різноманітність світильників

Правильно підібране освітлення додасть вашому будинку затишок і візуальний комфорт. Дуже важливо добре продумати і підібрати відповідні світильники для вашого будинку. Зробити це ви зможете, відвідавши наш магазин світла. В нашому магазині вибір світильників дуже різноманітний: люстри і підвіси, стельові світильники, бра, настільні лампи і торшери, садово-паркові світильники і т. д.

Спальня - це сама інтимна кімната в квартирі. Тому вибираючи вид освітлення потрібно ретельно продумати кожний момент, щоб потім відчувати себе затишно і комфортно в цьому приміщенні. Роблячи загальне освітлення в спальні можна вибрати невелику витончену люстру або світильник з плафонами білого або іншого кольору в залежності від інтер'єру кімнати. Зону біля ліжка можна обладнати світильниками, які найбільш вам підходять, наприклад, настільною лампою на тумбочці або бра над ліжком. Якщо Ви любите відпочити, вам ідеально підійде світильник торшер, який створить затишну атмосферу в приміщенні і може виступати декоративним елементом інтер'єру кімнати.

 Не залишимо без уваги і дитячу кімнату, в якій освітлення відіграє важливу роль. Крім загального освітлення потрібно подумати про потрібній кількості світла для письмового стола, місця для ігор. З метою підсвічування письмового столу можна поставити настільні лампи різних кольорів та дизайну, які найбільш підійдуть до інтер'єру дитячої кімнати. В загальному освітленні використовуйте люстру, яка буде рівномірно розподіляти світло по стелі. У місці, де Ви звично отдіхаете, можна використовувати торшер або нічник, який буде створювати атмосферу затишку або підготовку до сну.

Освітлення на кухні умовно можна розділити на загальне і робочий. При загальному можна монтувати люстри, точкові світильники і т.д. Для висвітлення робочої зони на кухні слід зупинити свій вибір на світильниках, які кріпляться під шафками або полицями, наприклад, подовжені лампи денного світла, які рівномірно висвітлюють всю робочу поверхню. Над обіднім столом краще буде використовувати одиночний світильник, висота якого регулюється.

Люмінесцентні світильники

Люмінесцентні світильники зарекомендували себе найбільш економічним видом освітлення по всьому світу. Їх світлові промені не завдають ніякої шкоди для очей, тому вони служать цілком логічною альтернативою денного світла. Люмінесцентні світильники дають дуже потужний потік світла, більш того економію електроенергії спостерігаємо в 10 разів кращу, ніж у звичайних лампах розжарювання, за тієї умови що термін безперебійної служби лампочок люмінесцентних світильників в 11-14 разів більше, ніж в лампах розжарювання.

Люмінесцентні лампи поділяються згідно з технічними характеристиками. Потужність світлового потоку в значній мірі залежить від люмінофорного світіння, яке виникає від випромінювання ультрафіолету. Хімічна складова люмінофора впливає на світловий спектр. Люмінесцентні світильники завоювали хороші відгуки в найрізноманітніших приміщеннях: в магазинах, офісах, громадських місцях або торгових майданчиках. Загалом, вони використовуються скрізь, де є необхідність захисту світильника від пилу і вологи. Але в той же час до люмінесцентних світильників пред'являються надто високі вимоги щодо якості перенесення кольорів і яскравості світловіддачі. Одним з найпоширеніших місць використання люмінесцентних світильників по праву можуть вважатися офіси. В даному приміщенні вони благополучно створюють неупереджену робочу атмосферу. Але з таким же успіхом вони монтуються і в домашніх умовах. Якщо є бажання користуватися саме люмінесцентними лампами - на здоров'я, Вам ніхто не забороняє. Тим більше практична економія завжди вітається.

В люмінесцентних світильниках використовуються новітні типи енергозберігаючих ламп з відносно великим ККД. Спектр таких ламп дуже схожий з сонячним. Тому в народі їх називають лампами денного світла. Вони відносяться до класичних люмінесцентним лампам. Їх же інші типові різновиди можуть наповнюватися інертним газом, внаслідок чого світ може вийти кольоровим. Якщо світло оранжевий - будьте впевнені, використовуються неонові лампи, якщо синій - значить аргонові. Таку їх особливість часто застосовують дизайнери при декоративному оформленні приміщень. Люмінесцентні світильники досить низькочутливими до перепадів напруги. Їх не потрібно замінювати протягом довгого часу, що виливається в значну економію коштів при їх експлуатації. Подібні освітлювальні прилади без перешкод вписуються в інтер'єр абсолютно будь-якого приміщення. У нашому магазині можна придбати вбудовувані, аварійні, накладні люмінесцентні світильники.

Вбудовувані світильники монтуються в приміщеннях з метою внутрішнього користування. Вони прекрасно встановлюються у всіма так полюбилися підвісні стелі, що дає чудове освітлення кімнати. Вони славляться перевершує ефективністю оптичної системи, а також рівномірністю розподілу світла. Якщо Ви зацікавлені в індивідуальному виборі схеми розподілу світлового потоку, можете вибрати точкові люмінесцентні світильники, або світильники з призматичним розсіювачем.

Вбудовувані світильники

Останнє десятиліття люди стали багато уваги приділяти євроремонтом. Наявність в квартирі або офісі вбудованого світильника вважалося шиком. Під час змін вбудовувані світильники разом з традиційними підвісними світильниками є найпопулярнішим типом освітлення для житлових будинків, офісів і торгових приміщень. А їх внесок у розвиток архітектурного та ландшафтного освітлення просто величезний.

Оскільки будинки, побудовані в 70-х роках, складалися з бетонних стель, в них не було можливості використовувати жодні інші освітлювальні прилади, крім як накладні і підвісні світильники. Коли в ремонтах став використовуватися гіспокартон, вбудовувані світильники захопили монополію для даного сегмента ринку. Вони у багато разів розширили можливості дизайнерів при проектуванні й облаштуванні інтер'єру. Вбудовувані світильники займають значно виграшне становище порівняно з накладними або підвісними світильниками, тому що вони непомітні і не викривляють лінію стелі. У житлових будинках використовують галогенні вбудовані світильники, іменовані точковими.

При проектуванні громадських приміщень, дизайнери вибирають вбудовувані світильники на стелю даунлайт або армстронг. Даунлайт - це неповоротні світильники. Їх світловий потік направлений строго вниз. Найбільш відомими з них використовуються в компактних люмінесцентних лампах з потужностями 42W, 26 або 18W. Вони невибагливі в експлуатації та дешеві.

В інтер'єрі торгових залів, різного роду торгових центрів і магазинів використовуються металогалогенні вбудовувані світильники, за рахунок чого світло робиться набагато інтенсивніше. Висвітлюючи ніші, проектувальники віддають перевагу точковим галогенним світильників. Вони чітко можуть виділити значущі зони загального освітлення.

Вбудовувані світильники також використовуються для підлоги і стін з метою маркування напрямку переміщення. До них виробники наполягають використовувати люмінесцентні, галогенні або світлодіодні лампи. Окрема різновид - світильники, у яких є можливість повороту, за рахунок поворотної оптичної частини в напрямку двох площин. Вони застосовуються для акцентної підсвітки.

Для освітлення вулиць міст також використовуються вбудовані світильники. Але їх використання поки що обмежується лише підсвічуванням приватних територій. Їх завдання ні в якому разі не замінити звичайні вуличні ліхтарі, а тільки лише доповнити основні освітлювальні прилади. В таких вбудованих світильниках рівень захисту від зовнішнього впливу повинен бути не менше IP65. Вуличні світильники оснащуються звичайним симетричним або асиметричним світловим відбивачем.

Стельові люстри і світильники

Незважаючи на те, що дизайнери з кожним новим днем ​​розробляють якісь нові конструкторські рішення в світлодизайну, стельові світильники у вигляді люстри були і будуть головними джерелами світла для спалень, офісних кабінетів, віталень і коридорів. Сьогоднішні стельові люстри досить різноманітні по дизайну. Стилі настільки різняться між собою, що часом навіть дивно, як один підвісний світильник може бути представлений в настільки значній кількості видів. Сьогоднішні стельові люстри мають одну або ж декілька ламп розжарювання, простої форми плафони і прийнятно скромний дизайн. Але, завдяки якісним сучасним матеріалам, подібні підвісні світильники виглядають виключно граціозно і елегантно.

Найпростіші і популярні моделі стельових люстр мають статично-спрямований світловий потік. У такому випадку під світильником вимальовується яскраво освітлена зона, за межами якої висвітлення куди менше. Якщо потоки світла стельового світильника спрямовані вгору, світло буде відбиватися від стелі і розсіюватися по всьому об'єму приміщення. У випадку якщо у Вас високі стелі, декоративні стельові світильники з багатьма розсіювачами будуть якраз до речі.

Вибираючи стельовий світильник, потрібно враховувати необхідність його поєднання із загальним стилем кімнати. Традиційно для житлових інтер'єрів, які виконуються в класичному стилі, підходять люстри з кришталевими або скляними елементами. Такий підвісний світильник ніколи не втратить популярності, в зв'язку з інтеграцією нових технологій в процеси виробництва освітлювальних приладів. Сьогоднішні стельові люстри просто зачаровують своїм шиком і крихкістю. З кожним днем ​​з'являється величезна кількість нових моделей стельових світильників. Замість важкого металевого корпусу на них присутні легкі конструкції, виконані з ажурною дроту, а підвіски з кришталю замінюються мініатюрними точковими світильниками.

Мода на освітлювальні прилади мінлива, тому зараз звичайне скло світильника замінюється на оброблене спеціальними технологіями. Їх плафони кріпляться таким чином, що людина, не обтяжуючи себе, може сам регулювати світловий потік. Стелю сьогодні модно виготовляти з хромованого металу, з величезною кількістю галогенних ламп. Чудові галогенні люстри сріблястого кольору з блакитними плафонами на трубках, які мають можливість згинатися практично під будь-яким кутом, створять ультрамодний світлодизайнерського ефект в приміщенні. Італійські виробники випускають стельові світильники, дизайн яких наближено нагадує інтер'єри палаців, або ж асоціюються з люстрами епохи античності.

Технологи останнім часом стурбовані оригінальними розробками, які покликані порушити одноманітність традиційних світильників для інтер'єру. Це ще маловідомі струмопровідні конструкції, які не зарекомендували поки що себе на світовому ринку, але яким пророкують велике майбутнє. Найбільший плюс подібних світильників - забезпечення мобільності. Струмопровідні елементи стельових світильників простягаються по периметру кімнати або коридору. Провід можуть бути гнучкими і твердими. У першому випадку його можна згорнути в колечко або іншу фігуру. За рахунок цього лампочки стельового світильника можна розподілити в потрібному співвідношенні, додаючи або зменшуючи кількість світлового потоку.

Люстри Lussole

Lussole - швидко розвивається італійська компанія, заснована в 2002 році. Сьогодні Люссоль входить в список європейських лідерів освітлення для декоративних цілей. Даний виробник ось уже не один рік радує покупців значним асортиментом, серед якого Ви знайдете високої якості люстри, бра, настільні лампи, підсвічування, а також настінні, настільні та зовнішні світильники. Люстри lussole призначені для споживачів середнього класу. Позитивні відгуки покупців свідчать про великий рівень довіри до продукції даного виробника. Довгий термін служби вигідно відрізняє люстри lussole від побратимів інших компаній.

Люстри Люссоль створять у Вашому будинку приємну і натхненну атмосферу затишку і тепла. Настільні світильники lussole створять найкомфортніші умови для відпочинку і роботи. Торшери об'єднують в собі передовий дизайн і висока якість виготовлення. Люстри Люссоль допоможуть Вам у ваших експериментах з кольором і напрямком освітлення. Для класичного інтер'єру підійдуть великі люстри з розшитими абажурами. Якщо Ви прихильник стилю хай-тек, Вам підійдуть маленькі скляні люстри Італія.

Зупиняючись на тому чи іншому вигляді люстри, варто пам'ятати, що вони конкурують між собою за функціональними характеристиками і вишуканістю форми. Італійські люстри призначаються, перш за все, для людей з відмінним смаком.

Якщо ви правильно підібрали люстру, то вже з порога можете поринути в чарівний світ світла і затишку. Якщо Ви з усією серйозністю візьметеся за справу, то незабаром зможете перетворити навіть саме нудне приміщення в шикарні апартаменти. Можна просто купити люстру lussole, внаслідок чого візуально збільшиться розмір приміщення і з успіхом розставлять зорові акценти на певних зонах приміщення.

Величезні люстри найчастіше актуальні для особняків з високою стелею. Великі люстри lussole вигідно відрізняються неординарним стилем оформлення і досить широким спектром колірних рішень. Ковані люстри призначаються для оформлення будинків, оформлених під старовину. Вони дуже масивні і найбільш за все підходять для особняків. Якщо в люстрі використовуються дерев'яні елементи, її можна використовувати в будинках, виконаних в стилі кантрі. Такі люстри будуть вдало виглядатиме на верандах, альтанках або сходових прольотах.

Ми пропонуємо Вам придбати люстри Люссоль у нас за цінами виробників. Якість люстр Вас приємно здивує. Наші консультанти допоможуть зробити вибір, грунтуючись на великому досвіді в сфері світлодизайну.

Світильники Філіпс

Успішні дизайнерські схеми, які застосовуються при виготовленні кожного світильника Philips, перетворюють їх на шедеври освітлювального мистецтва. Виробник Філіпс вже багато десятиліть всіляко удосконалює виробничі технології, щоб дати клієнтам найбільш якісний продукт, у порівнянні з конкурентами. Він зарекомендував себе як надійний партнер і постачальник, який систематично впроваджує інноваційні рішення в бізнесі. Внаслідок чого світильники Philips виготовляються, зважаючи на найсучасніші наукові розробки.

Світильники led Філіпс проектуються на базі світлодіодних технологій, тому Ви легко можете додати приміщенню яку атмосферу. За допомогою жовтого світла приміщення стане затишним і теплим, а яскраво-біле світло підкреслить його стиль. Якщо Вам не подобається цей світ, Ви з легкістю зможете його поміняти. Для таких цілей у світильниках Philips є можливість регулювання яскравості і контрастності.

Дизайн led Philips просто ідеальний. Нічого зайвого. Плавні лінії чудово впишуться в будь-який дизайн інтер'єру. Встановивши цей світильник Філіпс у себе в офісі або будинку, Ви обзаведетеся ультрамодного новинкою, яка хвалькувато буде звертати на себе увагу заздрісних гостей або ділових партнерів.

Led Philips можуть бути виконані в найрізноманітніших колірних рішеннях. Сріблястий, золотий, мідний або строго білий - альтернативи величезна безліч. Корпус багатьох світильників оснащується сенсорами, від чого управління стає просто задоволенням. Але сьогодні на заміну їм використовуються пульти управління.

Чимала кількість людей хвилює економічність світильників led Philips. Можете навіть не сумніватися, лампочки Philips прослужать Вам так довго, що Ви забудете про потребу її заміни.

Щоб купити Philips і не жаліти довгий час про вибір, потрібно досить добре розбиратися в їх функціоналі. У світильниках в основному використовуються галогенові лампи Philips, які дають освітлення практично без тіней. У галогенових лампочок Філіпс термін служби у багато разів перевищує їх родичів лампи розжарювання. Разом з галогенними лампами також широко поширені ксенонові лампи Philips. Внаслідок бурхливого розвитку інноваційних процесів Philips лампи поєднують в собі сучасні технології енергозбереження з самими мудрими дизайнерськими рішеннями.

Самими останніми конструкторськими новинками стали лампи Philips високого тиску, так звання газорозрядні.

Найбільш відомі колекції фірми Філіпс - Lirio. Дану серію Ви можете знайти і придбати в Києві в нашому магазині. Дані світильники Philips є результатом спільної роботи команди дизайнерів та інженерів багатьох країн. Славляться своєю провокаційністю, вони надихнуть навіть недосвідчених людей до створення світла і гри тіней.

До даних led Philips пред'являються дуже високі вимоги, тому пильна увага приділяється навіть дріб'язковим деталям світильників Філіпс. У них вбудовуються світлодіодні модулі та використовуються тільки енергозберігаючі лампи.

Люмінесцентні лампи

Люмінесцентні лампи в вузькому поданні є не чим іншим, як газорозрядним джерелом світла. Діючи електричним полем на пари ртуті, які є в лампі, утворюється електричний заряд. Поряд з цим процесом виникає ультрафіолетове випромінювання. Люмінесцентні лампи з'явилися завдяки численним спробам помножити гідності звичайних ламп розжарювання і побороти їх недоліки. Перед вченими було поставлено завдання збільшення енергоекономічності лампи і терміну її експлуатації. Заявлений термін служби ламп розжарювання складає 13-14 тис. годин. Це значення в 13 і відповідно 14 разів більше, ніж у ламп розжарення.

Світлова віддача ламп дорівнює 80 лм / Вт, що забезпечує їм в 6-7 разів більшу енергоефективність в порівнянні з побратимами. Цветопередающіе властивості люмінесцентних ламп сприяють сприйняттю навколишнього середовища і предметів інтер'єру Ra = 80. Як би не хотілося оголошувати, але в люмінесцентних лампах є і свої недоліки. Одні і найважливішим є їх габарити. Лампа з потужністю 80 Вт розпорядженні довжиною в півтора метра. З цієї причини доводиться використовувати великі і важкі світильники, а це загрожує подорожчанням джерела освітлення в цілому. Коли тільки розроблялися люмінесцентні лампи, проблем з наявністю металів не було, тому й уваги економічності особливого не надавали. На сьогоднішній час все круто змінилося.

Сучасні люмінесцентні лампи потребують важких пускорегулювальних стартера, що зводить нанівець можливість їх миттєвого включення. Гігієнічні і екологічні характеристики ламп розжарювання залишаться на невисокому рівні ще довго. 40 мг ртуті, яка знаходиться в люмінесцентної лампи, може, при необережному поводженні, негативно позначитися на людському здоров'ї. Не варто чекати від люмінесцентних ламп постійного світла, так як при мережевий частоті в 50 Гц, вона включається і вимикається 100 раз / сек. Це значною мірою не сприяє збереженню зору людини. Такий процес викликає у людини зниження працездатності, нудоту або часту стомлюваність.

При використанні стартерів в умовах частого включення і виключення, експлуатаційний термін служби люмінесцентної лампи помітно зменшується. Їх фізичний стан залежить від навколишньої температури. Це пов'язано з температурним режимом пара ртуті. Якщо температура тиску люмінесцентної лампи низька, кількість атомів, які беруть участь у випромінюванні також невелика. Існують кілька типів ламп: стандартні люмінесцентні лампи, лампи з поліпшеною передачею кольору і спеціальні люмінесцентні лампи. У стандартних використовуються одношарові люмінофори, в результаті чого можна отримати багато відтінків білого кольору. Такі лампи використовуються в освітленні офісів, торгових залів і магазинів.

В люмінесцентних лампах поліпшеної передачі кольору використовується п'ятишаровий люмінофор, який сприяє сприйняттю широкої колірної гами. Подібні лампи застосовують там, де є необхідність чіткої передачі кольорів і відтінків, наприклад у виставкових галереях, меблевих салонах, всіляких вітринах. Спеціальні лампи з усього спектра виділяють лінії певної частоти. Це може бути корисно на рекламних бордах.

Світильники Eglo

Егло на сьогодні є найвідомішим виробником світлотехнічної продукції. Його сучасні, продиктовані новітніми досягненнями наукового прогресу і техніки, вироби використовуються при оформленні інтер'єрів приміщень житлових будинків та державних установ.

Ми пропонуємо нашим клієнтам повний асортимент світильників Eglo різних стильових схем для будинків, офісів, зовнішнього освітлення, які з успіхом приймаються провідними дизайнерами Києва та Україні в цілому.

Ми зацікавлені в тісній і плідній співпраці зі студіями дизайну, приватними дизайнерами, архітектурними бюро або архітекторами. Усім без винятку ми гарантуємо високу якість світильників торгової марки Eglo за цілком прийнятними цінами.

Компанія EGLO грунтувалася в далекому 1969 році з однієї нехитрої метою - імпорт за кордон освітлювальних приладів і, власне, виготовлення електротоварів. Дав початок розвитку компанії Людвіг Обвізер. Далі під його особистим керівництвом будується перша фабрика в Австрії. До 80-х років Eglo з успіхом утвердилася як одна з найбільш відомих і успішних компаній з виготовлення світильників. До 1986 року відкривається торговий філія в Німеччині. І вже незабаром 27 торгових філій розсіюються по території всієї Європи. У першу чергу Егло орієнтувалися на виготовлення і збут світильників для декоративного освітлення. Сьогодні річний оборот Егло дорівнює 70 мільйонам євро. Проводиться близько 2000 найменувань побутових світильників. Використовуючи світильники Егло, Ви зможете повністю перетворити свої стіни, підкреслити власний індивідуальний стиль і смак.

Люстри Eglo є неординарним рішенням світлового оформлення для житлового приміщення. Торшери Eglo в декоративному стилі з безліччю плафоном для офісів, віталень або дитячих кімнат зможуть задовольнити практично будь-які побажання навіть самих примхливих клієнтів. Світильники Егло у величезній кількості представлені настільними лампами з галогеновими, люмінесцентними або звичайними лампами розжарювання. Світильники Eglo, оснащені дзеркальними лампами якраз до речі підійдуть для акцентного освітлення, що виключає сліпучий ефект. Оригінальні конструктивні рішення і сучасний дизайн - одні з найважливіших відмітних особливостей настінно-стельових світильників Eglo. Різні за кольором, матеріалом виготовлення та дизайну бра Eglo з легкістю можна інтегрувати практично в будь-який інтер'єр приміщення з самої витонченої архітектурної та світлової схемою.

Світильники Eglo неодмінно додадуть вашому приміщенню краси, чарівності і легкої загадковості.