Як вибрати ноутбук? Від А до Я.

Як вибрати ноутбук?

                 Як вибрати ноутбук?



Як вибрати ноутбук?
Який ноутбук кращий?
Який ноутбук вибрати дитині?
Який ноутбук вибрати?
Кращі поради з вибору ноутбука.
Навіщо Вам потрібен ноутбук?
Як правильно вибрати кращий ноутбук?


Ще зовсім недавно нас всюди переслідувала реклама настільних комп'ютерів. А сьогодні, вони вже активно витісняються, що прийшли їм на заміну, ноутбуками. Це, перш за все, пов'язано із зручністю їх використання. Багато бажають придбати, але не всі знають - як вибрати ноутбук, на що необхідно звернути увагу при його покупці.


Вибір процесора для ноутбука

При виборі ноутбука, в першу чергу, увагу слід звернути на процесор. Їх, на сьогоднішній день, існує кілька видів.
Intel: Celeron M, розроблений для мобільних комп'ютерів Pentium M, двоядерний Core 2 Duo і Dual-Core. Зорієнтуватися в них не так-то складно. Перші два з вказаних процесорів є бюджетний варіант. Підійдуть, якщо ноутбук буде використовуватися для навчання або повсякденної роботи. Якщо хочете отримати можливість ще й грати в не вимагають великої продуктивності гри, то можна звернути свою увагу на Dual-Core. Якщо дозволяє фінансовий стан, можна придбати ноутбук з Core 2 Duo.
AMD: Mobile Sempron, що володіє низьким енергоспоживанням Turion 64, двоядерний Turion 64 X2. На ці процесори слід звернути увагу, вибираючи бюджетний ноутбук.
Чіпсет для ноутбука

Далі, необхідно визначитися з вибором чіпсета. Адже продуктивність, багато в чому, залежить і від нього. Якщо ви зупинили свій вибір на Dual-Core або Core 2 Duo і збираєтеся отримати заміну настільного комп'ютера, то можна орієнтуватися на Intel 945PM Express. В інших випадках підійде, що відрізняється вбудованою відеокартою, 945GM.

Якщо ваш вибір зупинився на Celeron M або Pentium M, то орієнтуватися на, що володіє вбудованою відеокартою, Intel 915 Express.

Оперативна пам'ять

На оперативної пам'яті довго затримувати свою увагу не варто. Можна лише зауважити, що, напевно, не варто купувати ноутбук з її об'ємом менше 1 гігабайта.
Вибираємо жорсткий диск

У випадку зі вбудованим відео, немає необхідності розглядати питання вибору відеокарти. Якщо, все ж, набувається альтернатива стаціонарного комп'ютера, то можна зупинитися на: NVIDIA GeForce Go 7600 або GeForce Go 7700, ATI Mobility Radeon X1600 або X1700. Є й більш продуктивні відеокарти, але ми їх розглядати не будемо, так як вони мають дуже велику вартість.

Вибираємо жорсткий диск і привід для ноутбука

При виборі жорсткого диска, в першу чергу, слід звернути увагу на його обсяг. Крім того, важливою є швидкість його обертання. У ноутбуках використовуються вінчестера зі швидкістю обертання шпинделя 5400 і 4200 об / хв. Перевагу краще віддати першому.

Можете звернути увагу на оптичний привід придбаного ноутбука. Перевагу краще віддати DVD-RW - для можливості запису DVD-дисків.
Як вибрати ноутбук по екрану

У екрана має значення час відгуку, кути огляду, а також контрастність. Чим менше час відгуку (чим швидше відгук) - тим краще. Чим краще видно зображення при огляді з різних кутів - тим краще.

Сподіваємося, що рекомендації ВсеОтвети.ru допоможуть вам швидше визначитися і зробити правильний вибір ноутбука.