Електричні обігрівачі. Якшо бажаєте тепла, читаємо уважно.


У чому ж полягають переваги інфрачервоних обігрівачів перед іншими електричними обігрівачами? Насамперед у тому, як саме вони нагрівають повітря в приміщенні. Для того, щоб порівняти їх з іншими видами опалення, розглянемо, як вони діють.

Одним з найпопулярніших електричних обігрівачів залишається радіатор. Опалювальний радіатор - це ємність, наповнена речовиною, здатним накопичувати тепло і повільно охолоджуватися. Це вода, маслянисті рідини. На їх основі працюють опалювальні котли та системи центрального водяного опалення, масляні радіатори. Ці системи опалення працюють тихо, здатні тривалий час підтримувати в приміщенні стабільну температуру. Але варто лише відкрити двері в холодну передпокій, або розкрити вікно, як вся їх робота в буквальному сенсі слова буде пущена на вітер. Температура таких обігрівальних пристроїв практично некерована через велику теплоємності рідини усередині радіатора. Нікому (крім може бути слюсаря-інструментальника 10-го розряду) не вдасться швидко знизити температуру опалювальної батареї під підвіконням. Найбільш керовані - масляні радіатори, забезпечені регулятором температури, який здатний управляти температурою радіатора, та й то з трудом - нагріте масляний радіатор буде довго охолоджуватися, а охолоджене - нагріватися. Крім того, температура поверхні даного типу опалювальних пристроїв може доходити до 150 градусів, що не дуже зручно і, навіть, небезпечно, враховуючи їх типове розташування в кутку кімнати або біля стіни.

Іншим типом електричних обігрівачів є теплові вентилятори. Усередині такого пристрою знаходиться нагріває спіраль, яка гріє потік повітря, що направляється вентилятором через дуло теплової гармати. Оперативність роботи - головне достоїнство теплових вентиляторів. Але як і у випадку з радіаторами, нагрівається тільки повітря. Крім того, вони досить галасливі і спалюють кисень, що знаходиться в повітрі. У приміщенні з такою системою опалення дуже скоро стає душно. І доводиться вибирати - або задихаємося, або мерзнемо.

Третій тип електричних обігрівачів - це конвектор. Робочою частиною конвектора є тен, який поміщений в захисно-гріючий корпус. Конвектор - повільна система. Проходить дуже чималу кількість часу, перш ніж він подужає кімнату і створить комфортні температурні умови в ній. Гідність - тиша при роботі. Так само як і попередні два типи обігрівачів конвектор нагріває тільки повітря.

На тлі всіх трьох типів опалювальних приладів, можна виділити основні позитивні якості інфрачервоних обігрівачів:

- Не спалює кисень

- Безпека

- Тиха робота

- Досить швидкий нагрів приміщення

Найбільш видатною якістю інфрачервоного обігрівача є те, що він нагріває не повітря, а предмети навколо себе. Навіть після провітрювання приміщення, нагріті обігрівачем предмети збережуть тепло і продовжувати віддавати його повітрю, навіть якщо при цьому сам обігрівач буде вимкнено! Завдяки всім цим перевагам інфрачервоний обігрівач - найбільш безпечний і універсальний вид електричних обігрівачів