Основні функції мультиварки

Нам доводиться багато працювати , виховувати дітей , робити роботу по дому. І при цьому дуже хочеться побути просто жінкою . Хочеться розслабитися , почитати улюблену книжку , пограти з дитиною. А що якщо ви просто не хочете стояти біля плити. Але не готувати неможливо.

Правильне харчування - запорука нашого здоров'я. І тільки вдома можна бути впевненим в якості їжі , яка потрапила нам у тарілку. Отже , мета : домашня , смачна їжа . Бажання : мінімум зусиль , максимум вільного часу. Рішення - мультиварка . А ще , звичайно , бонуси: їжа не просто смачна , але до того ж дієтична .

Вам не потрібно більше вставати заздалегідь , адже ваша помічниця сама включиться і приготує сніданок. Можна піти в магазин або з'їздити у справах , а вона приготує обід ... А якщо ваші друзі вирішили піднести вам сюрприз і приїхати в гості , ви за годину зможете спекти пиріг до чаю. І при цьому ні гару , ні кіптяви , ні додаткової посуду для миття ...

Отже, що вміє наш «чарівний казанок »

Так , мультиварку давно вже охрестили в інтернеті «чарівним казанком » , « Мульті» , «чарівної каструлькою ». Моделей багато , але всі вони нагадують собою каструлю. Вона герметично закривається кришкою , має зверху клапан , який регулює тиск.

Чаша в мультиварці виймається для зручності догляду на ній. А всередині вона стикається з нагрівальним диском. Також , для варіння на пару є спеціальна пластикова ємність. Вона компактно вставляється всередину самої чаші.

Перейдемо до принципу роботи: розглянемо основні режими

Наша каструлька , звичайно ж , варить . « Варка » або режим «Гречка » увазі нагрівання чаші до такої температури , при якій рідина починає випаровуватися . Таким чином , цей режим ідеально підходить для варіння круп. Як тільки їжа вбере всю рідину , мультиварка закінчує варити і переходить в режим «підігрів ».

До слова на « підігріві » вона може працювати досить довго. Це дуже зручно , якщо ви приготували , а вечерю , наприклад , відкладається на кілька годин. Їжу не потрібно розігрівати , вона просто залишається гарячою , що не підсихає , не перетравлюється , що не остигає.

На форумах є безліч рекомендацій з приводу того , що потрібно залишити блюдо після основного режиму на « підігріві ». І воно так краще « доходить ». Ще цей режим зручний , якщо вам довелося кудись втекти . Ви не боїтеся залишити готування. Мультиварка зварить і переключиться в режим «підігрів ».

Дуже зручне використання таймера. Поставивши відстрочку на кілька годин (наприклад , на ніч) , ви вже подбали про сніданок або обіді . Залишиться тільки після сигналу зайти на кухню і розкласти улюблену кашку по тарілках.

За допомогою режимів « вариво на пару » і « гасіння » ви вирішите питання з дієтичним харчуванням. Гасити можна все , що завгодно. Принцип режиму "гасіння" полягає в тривалому томлінні . Таким чином , ви отримуєте блюдо , що нагадує чимось за смаком томлене в грубці . На форумах є маса рецептів м'яса , риби , наваристих супів , овочевих рагу. Навіть голубці і фарширований перець , холодець і сальтисон , буженина і м'ясо з грибами ... Ви просто уявіть , що при цьому не потрібно стояти над плитою ...

А готування без жиру і масла сприятливо позначиться на вашому здоров'ї та фігурі. « Варка на пару » зручна для приготування парових котлет , риби , овочів. Коли продукти варяться над парою , а не у воді , вони зберігають максимум корисних речовин, що не розварюються .

«Молочна каша ». Цей режим рятує багатьох матусь . Він також може працювати з таймером , тому , дозволяє вранці довше поспати . Каша на молоці вариться на низькій температурі , не пригорає , не перетравлюється .

Зробити ароматний і розсипчастий плов без казана можна на режимі « Плов ». Мультиварка варить на високій температурі , випаровує рідину , а наприкінці додатково хвилин на 10-15 вона підвищує температуру. Плов , пуелья , та будь-які комбінації рису з м'ясом або морепродуктами.

На « випічці » завдяки високим температурам випікаються пироги , присмажується м'ясо , овочі.

Найцікавіше , що класичні режими мультиварки , під час готування можна комбінувати і перемикати . В інтернеті сьогодні можна знайти мільйон рецептів ваших улюблених страв , адаптованих для мульти . І з часом , досвідчені власниці чарівної каструльки самі для себе вирішують на якому режимі краще варити , а на якому гасити.