Як очистити фільтр кондиціонера

Під час використання кондиціонера необхідно пам'ятати про те , що його фільтр слід очищати. Все тому що найчастіше пропонуються кондиціонери які мають функцію охолодження , поєднується з очищенням повітря . Бо саме через фільтр надходить повітря , а якщо фільтр забруднений , то повітря буде надходити забруднене з шкідливими речовинами.

Чистити кондиціонер необхідно два і більше разів на тиждень. Якщо чистити кондиціонер правильно , то можна бути впевненим у тому , що повітря буде очищений . А також не можна не помітити , що якщо фільтр кондиціонера почищений , то і кондиціонер працює потужно і при цьому відмінно виконує свою функцію.

Фільтри можна розділити на два типи - сітчасті і складні. Фільтри , які мають просту конструкцію , чистити дуже просто .

Перед тим , як почати працювати з кондиціонером , обов'язково необхідно вимкнути його. Для очищення фільтра слід для початку відкрити передню кришку і витягти фільтр. Далі необхідно ретельно промити фільтр під проточною водою. Для миття краще всього використовувати губку і миючий засіб. Після миття слід ретельно просушити і вставити фільтр назад , закрити кришку і включити кондиціонер. Цей спосіб чищення можна використовувати якщо фільтр сітчастий .

Фільтри складні мити не можна . Якщо кондиціонер почав працювати не ідеально , то доведеться фільтр змінити . Зараз можна знайти комплекти , які призначаються для заміни . Для заміни необхідно відключити кондиціонер , вставити новий і закрити кришку , а після включити кондиціонер .

Якщо кондиціонер має жорсткий або м'який фільтр , очищати його самостійно не рекомендується. Для чищення краще всього запросити майстра.

При чищенні або заміні фільтра необхідно перевіряти стан цілісних гумок і рамок. Якщо з'явилася необхідність , то необхідно провести заміну даних деталей.

Технічне обслуговування , навіть якщо чищення фільтра проводиться самостійно , не повинно регламентуватиме . Майстер повинен приходити більше двох разів на рік і при цьому проводити повне технічне обслуговування . Тільки так можна сказати про те , що кондиціонер буде служити довгий час і без будь-яких неполадок.

Таким чином , з усього вищесказаного можна зробити висновок про те , що чистку фільтра в кондиціонері необхідно робити акуратно , а краще за все робити це за допомогою майстра.