Як вибрати кращий цифровий фотоапарат

Як вибрати кращий цифровий фотоапарат?
Як вибрати кращий фотоапарат?
Як вибрати найкращий, найдешевший, недорогий але якісний цифровий фотоапарат для любителя або фотоапарат для чайника?
Яка марка фотоапаратів краще?
Який фотоапарат обрати по рейтингу - Кращий фотоапарат 2012 року?
Спробуємо розібратися з усіма цими питаннями.

 Фотоапаратів випускаються десятки моделей, але як вибрати найкращий, як вибрати хороший фотоапарат для фотозйомки краси природи, спорту, портретної фотозйомки.

 Щоб допомогти вам у виборі кращогоо вашого друга, який буде з вами завжди в подорожі, в день народження, на весіллі, друга, який завжди вам допоможе зберегти в пам'яті найкращі моменти вашого життя, портрети друзів і близьких, я і написав цю статтю.

Якщо ви уважно її прочитаєте, то навчитеся розбиратися в тому, від чого залежить якість фотографій в першу чергу, а що є лише рекламним прийомом проїводітелей і продавців, і всі ваші питання не стануть нерозв'язною загадкою.

 Все пояснюється дуже просто - якість фотографій в першу чергу підпорядковується законам фізики, а не рекламному слогану рекламних компаній.

 Адже фотоапарат - найкращий подарунок на Новий рік чи День народження.

Як підібрати відмінний фотоапарат за доступні гроші і з прекрасною якістю картинки, фотоапарат який ви подаруєте собі або своїм близьким ...

 І, хто знає, може бути цей подарунок вплине на все життя людини, якій ви подарували блискучого, гладкого, витонченого друга, якого приємно тримати в руці точно також як і мобільний телефон, і який завжди готовий втілити ваші думки, ваше сприйняття світу в реальність - красиві фотографії будь то портрети вашої дівчини, забавні фотографії вашого малюка або улюбленої кішки і собаки.

 Ну, про можливість закарбувати в пам'яті фотоапарата красиві пейзажі з усіх куточків нашої землі, я й не кажу.

 Повірте, якщо у людини не вийшли гарні, яскраві фотографії після подорожі, він вважає що втратив час даремно.

 Можливість відобразити красиві пейзажі нашої землі і потім дивувати і дивувати фотознімками своїх друзів - це найбільший стимул життя і пріключненій.

 Одного американця що повернувся з кругосвітньої подорожi запитали - Ну як вам подорож, що бачили цікавого?

 На що він відповів - Не знаю, проявимо плівки, тоді подивимося ...

 В сучасних фотоапаратах, з дисплеєм на задній стінці таку помилку зробила неможливо. Так правильно кадрувати знімок набагато зручніше ніж через вічко видошукача, де межі кадру мало хто помічає.

 Правда страждає якість фотографій, важко домогтися різкості знімаючи на витягнутих руках. Тепер ви не притискаєте фотоапарат до брів, як це робиться при фотозйомці з видошукачем, і різкість кадру може завжди бути не на висоті, за рахунок тремтіння фотоапарата в руках.

 Але є в цьому і очевидний плюс.
 На електронному дисплеї ви бачите саме те що фотографуєте, правильно відчуваєте кордони кадру.

 А що таке кордон кадру не знають сучасні кінорежисери, як нещодавно зізнався один з них по телевізору. Так ... тому і фільми вітчизняні зараз такі ... їх знімають ненавчені дилетанти, у яких мета одна - відмити гроші.

 Це, втім, і так завжди було видно невоооруженним поглядом ... за останні 20 років знято отсіли два, три хороших фільму ... "Стиляги", "Сибірський цирульник" і ... більше ні одного хорошого, вітчизняного фільму я не бачив ....

 Але, повернемося від високого мистецтва до наших фотоапаратів ...

 Так ось - головне правило. Різкість фотографій залежить не тільки від фотоапарата і об'єктива, але і від того як твердо ви тримаєте фотоапарат вруки. Якщо ви хочете отримати красиві, різкі фотографії натискайте на спуск фотоапарата як на спусковий гачок рушниці ...

 У фотозйомці є що щось спільне з ковбоями - потрібна тверда рука і той хто встиг дістати фотоапарат першим і зобразив цікава подія, той і переміг.

 В цьому є свій азарт - професійний фотограф завжди побачить і встигне сфотографувати той цікавий момент, який не помітить і не встигне сфотографувати людина з фотоапаратом. Фотозйомка автоспорт. Тому ми часто дивуємося: Який чудовий знімок! Як він встиг його сфотографувати?

 Тут все дуже-дуже просто. Фотограф, як і художник, повинен володіти даром передбачення.

 Він повинен передбачати що може статися, щоб встати там де потрібно, щоб встигнути зняти подія, коли воно відбудеться, будь то стрибок спортсмена, дія тварини або людини, політ птаха або автомобіля.

 Про мене колеги говорили із заздрістю - де Гашнев встане - там завжди трапляються аварії ...

 Але, справа не в тому де я встав, а в тому що я в душі азартна людина і автогонщик ..

 Я прекрасно розумію як поведе себе автомобіль в тій чи іншій ситуації. Знову ж мені допомагає дар передбачення.

Фотографу іноді не вистачає невеликого фотоапарата, який легко містився б в кишені, завжди був би під рукою, але мав би непогані технічні характеристики.

 Так само знайомі і клієнти часто просять моєї поради, як у професійного фотографа - який вибрати кращий фотоапарат починаючому фотографу?

 Фототехніка професійного фотографа коштує не менше вартості хорошого автомобіля. Такий фотоапарат, звичайно, не потрібен звичайному фотолюбителеві. Я можу відповісти, чим відрізняються професійні дзеркальні фотоапарати Nikon і Canon вартістю кілька тисяч доларів ... але, як вибрати цифровий фотоапарат дешевий ... аматорський ...

 Простий приклад. Якось я вирішив купити недорогий музичний синтезатор і звернувся за порадою до мого приятеля професійному музикантові клавішнику. Я його попросив допомогти мені підібрати недорогий але хороший клавішний синтезатор, після того як побачив десь музичний синтезатор Casio за 200 доларів.

 Але, звернувшись до професійного музиканта з питанням як вибрати дешевий, але хороший музичний синтезатор, я звернувся дещо не за адресою. Що може знати професійний музикант про недорогий аматорської апаратурі? Всі синтезатори Casio і Yamaha що пропонували продавці він відкинув як неякісні і, в результаті, я купив не дешевий синтезатор Cacio, а хорошу музичну клавіатуру Roland, професійний синтезатор високої якості ....

Фотолюбителеві ж потрібен маленький, легкий, якісний, а головне - недорогий фотоапарат.

 Фірми виробники пропонують величезний асортимент аматорських фотоапаратів здавалося-б на будь-який смак, але ...

 Ми бачимо на прилавках магазинів величезну кількість найрізноманітніших аматорських та професійних фотоапаратів, але що в них спільного і чим вони відрізняються?

Чим можуть відрізнятися компактні фотоапарати, крім зовнішнього вигляду і ціни?

 Професійному фотографу, фотографу в душі, якісний легкий фотоапарат теж потрібен завжди, куди б він не пішов. Адже не будеш витягати з сумки великий фотоапарат з величезним, білим об'єктивом на простий вулиці, де, здавалося б, нічого не відбувається. Людина з такою технікою на вулиці завжди привертає увагу. І живих, безпосередніх фотографій не зробити.

Фотолюбителеві потрібен маленький, зручний, легко поміщається в кишеню фотоапарат, який був би з тобою завжди. Адже ніколи не знаєш, що цікаве попадеться по дорозі.

Як вибрати найкращий цифровий фотоапарат, так, щоб він вас не розчарував?

Якість фотографії в більшій частині залежить не від марки фотоапарата, а від розміру матриці і якості об'єктива, ну і трохи від самого фотографа ..

Як вибрати кращий фотоапарат за мінімальні гроші, або фотоапарат для чайника. Я не буду забивати вам голову цифрами і математичними викладками. Так само як і гонитва за новинками, останніми моделями фотокамер в надії, що тільки за допомогою цієї камери ви зробите шедевр.

 Ці параметри істотно на творчість не впливають, а кнопка "геніальний кадр" врядли з'явиться на фотооаппарате в найближчі роки.

 Ніякими технічними засобами не замінити того, що є в людині - індивідуальність і творчість.

 Отже:

Як вибрати хороший фотоапарат, як вибрати хороший цифровий фотоапарат, як вибрати хороший дзеркальний фотоапарат, хороший фотоапарат мильницю.

Ціна

 Ви запитаєте: Чим відрізняється компактний цифровий фотоапарат від професійного?

 Якість фотографій не залежить прямо від ціни фотоапарата. Але тут, все як і у автомобіля. Можна звичайно їздити на Оке або на ВАЗ-івської мотокаляскi типу Калина ... Але зустрічаються також і такі автомобілі як Volkswagen, Mersedec-Benz, Pegeuot, Ferrari і Lamborghini. Тут справа смаку і можливостей гаманця. Так само і з вибором фотоапарата. Доведеться вкласти деяку суму грошей і трошки свого таланту для отримання цікавих, красивих фотографій.

 Фотографії можна робити фотоапаратом вартістю в двісті доларів, у дві тисячі, а кому пощастить і в двадцять тисяч доларів. Тільки фотографії зроблені дорожчий фотоапаратурою будуть виглядати трохи краще, ніж більш дешевою, а професійний фотоапарат буде працювати набагато довше, ніж аматорський.

    Думаю, що не сильно вплине на якість фотографії і той факт, знаю я що таке відносне отвір об'єктива чи ні, і фокусна відстань об'єктива 15 або 18 мм або 270 або 300мм? Колись саме на цьому питанні мене зрізав екзаменатор при вступі до ВДІКу. Хто мені пояснить яка різниця між ставленням діаметру лінзи об'єктиву до робочого відрізку або відношення робочого відрізка до діаметру лінзи? І як це вплине на художні якості фотографії? Особливо, якщо поставити поруч наприклад, два об'єктива Геліос-44 та Индустар-61.

 Фокусна відстань у цих об'єктивів однакове - приблизно 50мм, максимальна діафрагма 2 і 2,8, а якість фотографій зовсім різна. У першого об'єктива картинка злегка розмита - м'яка, а у другого жорстка і різка.

Фотоапаратура для фотографа - це кисті для художника і якщо я не буду точно знати скільки волосинок, в якій кисті, мало що зміниться, якщо у мене є що сказати людям, мене оточують.

 Втім, як я думаю, нічого цікавого не вийде у "художника," який знає напам'ять кількість ворсинок в кожній кисті, але й тільки. Який від цього зиск, якщо своїх думок, у нього немає в голові?

 Тому сумно дивитися, як нудьгує компанія з нареченого, нареченої і фотографа - дівчата з фотоапаратом і об'єктивом в підлогу,  яка загнала молодлженов в кущі, сфотографувала, і рішуче не знає, що з ними ще робити?

 Ось і ходять вони з нудними особами по газону, не знаючи, чим зайнятися? Якщо немає своєї ідеї та фантазії, фотоапаратура вартістю навіть в десятки тисяч доларів тут не врятує. Особливо мене розчулює той факт що ці "професіонали" навіть бленду не знімають і не одягають на об'єктив. Вони навіть не знають, що вона знімається і навіщо вона потрібна ...

 Запевняю вас, бленда потрiбна не тільки для того, щоб захищати об'єктив від дощу.

 Бленда закриває об'єктив від паразитної засвітки і робить фотографії більш котрастнимі і чіткими ....

Підбір цифрового фотоапарата за розміром матриці.

 Як бачите, чим більше розмір матриці, тим менше збільшення необхідно для отримання фотографії. Яку якість фотографії розміром А-4 буде з кожною з цих матриць, як ви думаєте? Чи можливо отримати відмінну якість великої фотографії з матриці компакта розміром з горошину, навіть якщо виробники пишуть, що вона в 12 мегапікселів? У той час як матриця в 12 мегапікселів у професійного фотоапарата має розмір негативу фотоплівки - 36мм x 24 мм, що в 2 рази більше матриці APS-C.

 Для фотографії розміром 10 см х15 см це не поширюється. Відмінні фотографії маленького розміру можна отримувати з матриці розміром в 3 мегапікселя.

 Згадайте, яка якість фотографій з вашого домашнього архіву, зроблених на початку 20 століття, коли фотографії друкувалися без збільшення - контактним способом з фотопластин і плоскою фотоплівки. Якість недосяжна пізнішими технологіями. З роликовою фотоплівкою друкувати та знімати зручніше але, якість півтонів отримане за допомогою фотозбільшувача, значно програє контактному друку з фотопластин розміром 9 на 12 см або 18 на 24 сантиметри. Пам'ятайте громіздкі дерев'яні фотоапарати? Сучасним фотоапаратів з матрицею як у компактного апарату до такої якості дуже й дуже далеко.

 Отже:

Якість фотографій в першу чергу залежить від розміру матриці, а не від кількості мегапікселів.

 Найвища якість цифрових фотографи виходить з матриці розміром 6х4, 5 см. це приблизно 32-40 мегапікселів.

 А фотографії важать в середньому 160 мегабайт.

 Такі матриці ставлять на среднеформатнi фотоапарати знімають на 6 х 6 або 6 х 4,5 сантиметрові кадри. Ввартість матриці, без фотоапарата, становить 25 000 євро.

 Так що повернемося до наших можливостей, а саме до фотоапаратів з матрицею з горошину. Як раз на ті гроші, які ви вирішили витратити на створення своїх фотографічних шедеврів.

 Мегапіксели у компактних фотоапаратів як правило дуті, більше спрямовані на рекламні трюки.

 Фотокамери з маленькою матрицею призначені для звичайного користувача, який хоче поїхати у відпустку, позніматися у парканів, на тлі замків, палаців, котеджів серед пальм і верблюдів або на пляжі, на сонечку.

 І надрукувати фотографії розміром не більше як 10 на 15 см.

 Для цих фотографій цілком вистачить камери розміром матриці 3 мегапікселя. Цієї якості цілком вистачить щоб друкувати фотографії та 10х15 см і формату А-4. Для розкручування дешевих фотоапаратів випускаються все нові й нові "мильниці" з усе більшим числом, мегапікселів, але матриця як правило, залишається незмінно маленькою - усього 1/1 ,7-1 / 2,5 дюйма, тобто - завбільшки з горошину. Найдешевші фотоапарати випускаються з дешевою маленькою матрицею. Зазвичай це 1/2, 5 ".

  Кількість мегапікселів у аматорських фотоапаратів вже виросла до 12-15 мегапікселів і це на матриці величиною 5мм на 7мм, з такої матриці якісно можна надрукувати фотографію розміром 10см х 15см, максимум 20см х 30см.

 Але ... професійна матриця в 12 мегапікселів призначена для отримання фотографій великого розміру, наприклад обкладинка журналу або плакат на вулиці, у вітрині магазину, або на величезних рекламних щитах і її розмір 24мм на 36мм.

 Цього не потрібно звичайному фотолюбителеві. Йому не потрібно робити фотографії таких розмірів. А надрукувати фотографії розміром 10 на 15 сантиметрів, щоб покласти їх в альбом і показати друзям і подругам. Для друку фотографій розміром від 10 на 15 до 20 на 30 см (А-4) досить фотоапарата з матрицею 3 мегапікселя.

   В Яндекс Маркеті вказуються на першому місці нічого не значущі параметри такі, як число мегапікселів і ефективне число мегапікселів.

 Це неважливі параметри, які не впливають ні на якість фотографій, на що взагалі.

 Це просто рекламна фішка виробників.

 У цій таблиці маса другорядних параметрів але, на жаль, немає єдиного головного параметра від якого якість фотографій визначається в першу чергу - фізичний розмір матриці.

  На першому місці має стояти параметр - фізичний розмір матриці. Тільки від цього параметра та якості об'єктива залежать якість фотоапарата і фотографій.

 Коли мене просять підібрати найкращий фотоапарат, я в першу чергу вибираю фотоапарати по максимально можливому розміру матриці, а потім вже дивлюся всі другорядні параметри.

 Ніякими хитрощами радіоелектроніки не зробити якісну фотографію з матриці завбільшки з горошину. А всі дешеві камери ставлять саме таку розміром 1/2, 5 ".

 І гадати яка з цих фотокамер краще за рахунок електронних хитрощів - порожня трата часу.

 Вибір кращого фотоапарата простий - велика матриця - краще якість фотографій, маленька матриця - гірша якість фотографій.

 Решта залежить від об'єктива та електронної обробки процесором фотоапарата, включаючи визначення правильної експозиції фотозйомки.

 Але, електронну обробку фотографій професіонали і просунуті фотографи беруть у свої руки.

 Вони знімають в режимі необробленого файлу RAW і потім, обробляють його і переводять у звичайний формат Jpg вже вдома, на своєму більш потужному, ніж процесор фотоапарата, комп'ютері.

 12 мегпікселов у компактного цифрового фотоапарата з матрицею розміром 6 мм х 7 мм, ніколи не зрівняються з 12 мегапікселями дзеркального фотоапарату Canon 5D з розміром матриці 24 мм х 36 мм, так як матриця у мильниці в кілька разів менше матриці професійної дзеркальної фотокамери.

 Матриця професійної фотокамери має розмір рівний розміру фотоплівки - 24 мм на 36 мм. А матриця аматорської фотокамери завбільшки з горошину. Тому мильницю я вибираю не за кількістю дутих мегапікселів (це просто рекламний хід - приголомшити покупця кількістю мільйонів), а з фізичного розміру матриці. Чим більше розмір матриці, тим менше шумів і вище якість зображення. Чим більше за розміром матриця фотоапарата, тим більше можливість знімати в складних умовах тобто при зниженому освітленні і вночі.

 Ви, напевно помітили - яке високу якість старих фотографій.

 Справа в тому що вони знімалися на плоску фотоплівку розміром 9 на 12 см або 18 на 24 сантиметри і друкувалися контактним способом, без збільшення. Звідси і чудова якість старих фотографій. Потім фотографії стали друкувати з фотоплівки розміром 24 на 36 мм і 60 на 90 мм.

Студійна фотокамера для фотозйомки на плоску фотоплівку розміром 9 на 12 см. Обертанням штурвала наводиться різкість. Все просто.

 Ви, напевно помічали, наскільки висока якість фотографій з негатива розміром 6 на 6 см або 6 на 9 см, недосяжне при друку з звичайної фотоплівки 2,4 на 3,6 см.

 Чим більше доводиться збільшувати розмір фотографії  (фотоплівковий негатив, матриця), тим гірше якість знімка виходить завдяки збільшенню зерна і зменшення різкості знімка.

 Точно так само і з електронною матрицею. Чим більше фізичний розмір матриці, тим вища якість отриманих фотографій.

 Тому в першу чергу вибирате фотокамеру з максимально можливою за розміром матрицею 1/1 ,5-1 / 1,7 "і потім вже розглядати все другорядні параметри, що спрощують фотозйомку. Витрачати час на безпредметні суперечки в форумах, яка камера краще з маленькою матрицею розміром в 1/2, 5 "у мене немає часу.

 На Яндекс Маркеті є ця дуже корисна опція. Вибираєте фізичний розмір матриці, або інші важливі для вас параметри і вам відразу ж пропонується подивитися фотоапарати відповідні вашим запитам. Просто і зручно. Тепер мені зрозуміло, чому було стільки позитивних відгуків про фотоапарат Panasonic Lumix DMC-LX2. У нього найбільша матриця - 1/1.65 ".

 Вибравши найкращий, що сподобався вам фотоапарат, знайдіть ссилочку "фотографії зняті цим фотоапаратом" і ви потрапите на сторінки ЯндексФотки. Там ви зможете переглянути живі фотографії зроблені будь-яким фотоапаратом. Тільки незабудьте відкрити ссилочку праворуч від фотографії "розмір фотографії" і виберіть "розмір оригінальної фотографії".

Якість фотографії, різкість об'єктива і колірной шум матриці можна визначити тільки при 100 відсотковому розмірі фотографії на екрані монітора.

 Там же ви можете внести інші моделі фотоапаратів і порівняти їх технічні дані на 1 сторінці всіх разом і вибрати фотоапарат за типом матриці.

 Один з кращих компактних апаратів по співвідношенню ціна якість для початківців фотолюбителів фотоапарати Canon PowerShot A490, Canon PowerShot A495. Хороша якість картинки при низькій ціні фотоапарата. Хороша макрозйомка і економічність живлення. Живляться компакти від пальчикових батарей або акумуляторів, що дуже зручно в поїздці. Розрядилися акумулятори - купив в магазині 2 батарейки і знімай далі.

    Вражений прекрасними відгуками про фотоапараті Canon PowerShot A480., Я купив новішу модель Canon PowerShot A495 вартістю всього 600 грн. для експериментів, щоб переконатися чи дійсно дешева фотокамера може робити добрі, чіткі фотографії.

Canon PowerShot A495

Будете вражені прекрасним якостями картинки.

 При 100 відсотковому збільшенні не з'являються кольорові шуми матриці. Також добре справа йде і з різкістю.

 На жаль, як я вам і говорив, ці параметри відносяться тільки до чутливості матриці iso - 80-125. При чутливості матриці iso - 200 од. і вище, шум матриці видно в тіні зображень неозброєним оком.

  Володіючи високою економічністю, макро та відео зйомкою цей фотоапарат сміливо можна купувати початківцям фотолюбителям, як фотоапарат на кожен день - через малі розміри, він легко поміщається в кишені.

 Це перші знімки зроблені цим дешевеньким, але непоганим фотоапаратом.

 Ви можете клікнути по картинці, щоб збільшити її для кращого розгляду. Canon PowerShot A495 - найкращий фотоапарат для початківця фото любителя.

 Натисніть на фотографії і вона відкриється в реальному розмірі.

 При фотографуванні на аматорський фотоапарат Canon G-2 в похмуру погоду, коли я поставив Iso 200 одиниць, фотографії вийшли ніби зняті на тлі асфальту. Настільки помітний був шум матриці при перегляді знімку навіть при 50-відсотковому збільшення. А на фотознімках знятих фотоапаратом Canon EOS 5D шум практично не помітний з ISO 1600 од. Якщо порівняти за розміром їх матриці, вирішення питання очевидно. З матриці розміром 24 х 36 мм фотографії будуть значно якісніше, ніж з матриці 6х8мм, компактного фотоапарата. Тому головний параметр при виборі «мильниці» - розмір матриці, а потім інші параметри, об'єктив, елементи живлення, ергономіка. Хорошої якості фотографій ніколи не отримаєте на матриці завбільшки з ніготь. Розмір же плівкового кадру, до чого прагнуть зеркалки - 24 мм на 36 мм. Але, і у аматорських дзеркальних фотоапаратів, матриця 16х24 мм як ми знаємо, в півтора рази менше розміру плівкового кадру. Тому і фокусна відстань об'єктива на аматорської, цифровий, дзеркальної фотокамери збільшується в середньому в 1,6 рази, що прекрасно покращує характеристики телеоб'єктивів і зводить нанівець роботу ширококутного об'єктиву. Він стає штатников. Так об'єктив 28-105 мм стає об'єктивом 42-153мм, ну а ширококутний об'єктив 17-35 перетворюється на цифровий зеркалке в досить пересічний об'ектівчік з фокусною відстанню 25-47мм.

 Чим більше розмір матриці, тим вища якість ваших фотографій. В даний час однієї з кращих лінійок аматорських фотоапаратів можна назвати Canon PowerShot G10, Canon PowerShot G11.
Nikon 50mm f/1.4G AF-S Nikkor

Об'єктив.

 У другу чергу після матриці якість знімка залежить від об'єктива. Чим більше світлосила об'єктиву, тим більше можливостей у фотографа знімати хороші кадри без спалаху. З світлосильним об'єктивом немає необхідності застосовувати спалах, який псує все, і немає необхідності збільшувати значення ISO матриці, що завжди призводить до підвищення шуму вже при значенні ISO -200 од.

 Діафрагма 2,0 - краще значення світлосили об'єктива компактного фотоапарата.

 Для дзеркального фотоапарата краще купити об'єктив з максісальним значенням діафрагми 1,4.

 Якщо ви хочете знімати репортаж, краще купити об'єктив із змінною фокусною відстанню - зум.

 Якщо хочете робити фотографії високої якості, вибирайте об'єктиви з постійною фокусною відстанню.

 Збільшення масштабу зображення. Приймайте до уваги тільки оптичне значення збільшення компактного фотоапарата.

 Цифрове збільшення призводить зображення до невдалого увазі, тоесть, завжди в шлюб.

 Фокусна відстань. Чим менше величина нижньої межі фокусної відстані компактного фотоапарата, тим краще. Більш ширококутний в цьому випадку об'єктив дозволить вам зробити більш ефектні фотографії і зняти всю вашу компанію в кімнаті. Звичайний же об'єктив не дозволить зняти більше трьох чоловік.

 Щоб захопити більше людей вам необхідно відійти далі.

 Але, в тісному приміщенні це не завжди можливо.

    До речі! Новий об'єктив Nikon 50mm f/1.4G AF-S Nikkor буде працювати з автофокусом і на дешевих дзеркальних моделях Nikon.

   Що краще купити хороший фотоапарат або об'єктив?

Як вибрати кращий дзеркальний фотоапарат?

 Хороший апарат, ми вже з'ясували - фотоапарат з максимально великою матрицею, чим більше матриця, тим більше ціна фотоапарата.

 Компактна фотокамера з матрицею розміром 1/25 "може коштувати від 2000 рублів.

 Фотокамера HASSELBLAD H4D-50 наприклад, з матрицею розміром в 50 мегапікселів коштує приблизно 210 000 гривень.

 Ви купуєте фотоапарат виходячи зі своїх цілей і можливостей. Відмінна якість фотографії складається з розмірів матриці і якості об'єктива, ну і трохи від фотографа, в чиїх руках фотокамера опинилася. Тому купуйте найкращий, дорогий об'єктив, який ви собі можете дозволити. Якщо ви фотограф-початківець , гарна якість фотографій, знятих хорошим об'єктивом, ніколи вас не розчарує в цьому занятті, і завжди буде предметом захоплення ваших колег і друзів. Якщо вам стане не вистачати з часом, дешевої фотокамери, ви перейдете на більш дорогу модель з більшою матрицею, але об'єктиви вам докуповувати не треба. Вони у вас вже є!
 З придбанням дорожчої фотокамери з матрицею великих розмірів, якість ваших фотографій значно зросте. Не плутайте будь ласка кількість мегапікселів і фізичний розмір матриці.

Фотографії з матриці 12 мегапікселів і розміром 24 х 36 мм будуть на порядок якісніше, ніж фотографії зняті на матрицю 15 мегапікселів розміром 12 х 15 мм і більше 12 - 14 мегапікселів, з матрицею розміром 3,5 х 6,5 мм компактних фотоапаратів.

 Ось як змінюється дозвіл системи фотоапарат / об'єктив в залежності від розміру матриці фотоапарата. Червоний і оранжевий колір показує гірші характеристики, жовтий і зелений - найкращі характеристики.

 Для експерименту виберемо один з кращих ЗУМ-в по характеристикам - Nikkor 24-70mm і поставимо його на фотокамеру Nikon D300 з матрицею розміром 24х16мм, і фотоапарат Nikon D3X з матрицею розміром 24х36 мм

Nikon AF-S Nikkor 24-70mm f/2.8G ED on Nikon D300
Nikon AF-S Nikkor 24-70mm f/2.8G ED on Nikon D3X

 Як бачите, навіть самий хороший, дорогий об'єктив не може розкрити всіх своїх можливостей на дешевій фотокамері з маленьким за розмірами матрицею. З цієї ж причини немає сенсу купувати дорогий, хороший об'єктив в надії, що він витягне якість дешевого фотоапарата, якщо ви не збираєтеся удосконалювати і покращувати якість своєї фотоапаратури і якість фотографій в подальшому.

 При цьому треба враховувати, що дешеві, аматорські об'єктиви, розроблені спеціально для фотоапаратів з маленькою матрицею фізично не підійдуть до професійних фотоапаратів з повнорозмірною матрицею 24 мм на 36 мм. Тому, якщо ви хочете фотографією займатися професійно, не купуйте дешеві об'єктиви, так як вони не підійдуть до професійного фотоапарату з повнорозмірною матрицею 24 на 36мм.

Акумулятор.

 Велике значення для фотозйомок має акумулятор і споживаний апаратом струм. Від цих параметрів залежить кількість фотографій, яке можна зробити від однієї зарядки акумуляторів. Акумулятори бувають як вбудовані, так і пальчикові, як батарейки.

 У мініатюрних фотоапаратах як правило вбудовані акумулятори.

 Пальчикові акумулятори цікавіше. Так як їх завжди можна замінити на батарейки, якщо вони несподівано для Вас розрядилися в дорозі.

 Перед зйомкою, не забувайте завжди заряджати акумулятори, щоб уникнути неприємних моментів у зв'язку з тим, що не зможете зробити кращі кадри, так як розрядився акумулятор. Ось мабуть і все.

 Інші параметри створюють зручність поводження з фотоапаратом. Чим більше матриця LCD, тому легше розгледіти фотографію і можливі дефекти фотозйомки. Перед покупкою фотоапарата завжди бажано зробити пробні кадри в магазині і подивитися їх якість на екрані комп'ютера при 100% розмірі знімка.

 Нещодавно Я познімав на набережній групу молодих людей їх фотоапаратами. Зйомка відбувалася на березі Фінської затоки. Я їх фотографував на тлі призахідного сонця. Найбільше мені сподобалася картина зроблена фотоапаратом Canon IXUS. Не те щоб більше сподобалася, а вона була гарної якості по світу, на відміну від темних кадрів всіх компактних камер, якими я знімав цю групу. На інших фотоапаратах краще вийшло тільки небо, а люди залишилися темними, як тіні. Отже, велике значення для якості фотознімку має і експозамір, тоесть електроніка фотоапарата.

Найпростіший спосіб як вибрати кращий компактний фотоапарат

 Є ще один простий, але ефективний спосіб на вибір аматорського фотоапарата:

 Найпростіший спосіб як вибрати кращий цифровий фотоапарат фотолюбителеві полягає в наступному. Заходьте на Яндекс. Відкриваєте Яндексфоткі. У рядок пошуку вводите будь-яку фірму виробник Canon, Casio, Fujifilm, General Electric, Kodak, Leica, Nikon, Olympus, Panasonic, Pentax, Samsung, Sony який Вам подобається. Натискаєте на клавіатурі кнопку введення, інтер Іллі пуск. І дивіться найкращі фотографії зроблені цими фотоапаратами. Якщо ви знайшли кращу фотографію, відкрийте праворуч від неї посилання: Інформація про знімку (EXIF) Подивіться який фотокамерою ця фотографія знята. Можете натиснути на марку фотоапарата, і ви потрапите в Яндекс маркет де дізнаєтеся все його технічні характеристики, відгуки про роботу фотоапарата і його ціну.

 Все дуже просто! Можете підібрати таким способом кілька фотоапаратів, і порівняти їх характеристики додавши кожен фотоапарат в рядок порівняти.

 Кращий цифровий фотоапарат для фотолюбителя по максимально великим розміром матриці, ви завжди можете знайти за цим ссилочку:

Кращі Цифрові, компактні фотоапарати

Розмір матриці визначає якість фотографії в першу чергу.

 Знайти її виявилось нелегко, тому що вона глибоко захована на ЯндексМаркете і її досить важко знайти, навіть якщо точно знаєш, що така сторінка на сайті точно повинна бути.

 Звичайно, знайшовши кращі фотоапарати з великою матрицею ви вже не будете розглядати в якості покупки десятки моделей фотоапаратів з меншою матрицею, з більш слабкими характеристиками.

 Коло пошуку звузиться до 3-6 моделей фотокамер. І тут вже не потрібно гадати, який з десятків і сотень фотоапаратів кращий?

 Всі кращі фотоапарати зібрані на цій сторінці.і, їх всього вісім на сьогоднішній день.

 Ось ми і знайшли найкращі фотоапарати! Залишилося тільки вибрати фотоапарат за доступною ціною.

 Рік тому, коли я шукав кращу цифрову мильницю фотоапаратів з матрицею розміром 1/1, 6 "взагалі не було, а зараз їх відразу вісім штук. Значить, всетаки, зростає якість любительських фотоапаратів.

Залишилося тільки сходити в магазин фото і починати знімати Ваші фото шедеври.

 Фізичний розмір матриці в мм, дюймах і співвідношення розміру матриці до кадру 24мм х 36мм плівкового негативу.

    В мм

В дюймах
Плівка / матриця

3.4 х 4.5
1 / 3.2 "
7.6

4.0 х 5.4
1 / 2.7 "
6.4

4,3 х 5,8
1 / 2,5 "
6.0

5,3 х 7,2
1 / 1,8 "
4.9

6,6 х 8,8
2/3 "
4.0

15 х 23
APS-C
1.6

Купівля

Для того щоб купити хороший, якісний фотоапарат  перед покупкою фотоапарата і чи об'єктиву, його завжди треба протестувати знявши хоча б газету зверху (перевірити чіткість по всьому полю) і збоку (визначити чи правильно він наводить різкість?) Тут все просто.

 Але можна завантажити і роздрукувати світу для перевірки юстирування фотоапарата і об'єктива за адресою: http://FocusTestChart.com.

 Там ви знайдете дві світи.

 1-для визначення точки по якій фотоапарат наводить різкість.

 2-для визначення різкості по всьому полю знімка.

 У наш час треба пробувати ковбасу перш ніж купувати на предмет, чи є в ній м'ясо? А дорогу фотоапаратуру тим більше, не можна купувати не зробивши контрольну зйомку.

 Якщо з першою цифровою дзеркалкою мені пощастило, то з другої (коли зламалася перша) повело значно менше. Нова фото камера наводила різкість не на очі, а на вуха людини, при зйомці портрета. За видошукача різкість наводиться по очах, а на фотографії різкими виходять тільки вуха.

 Прийшлося віддавати нову фото камеру майстру для юстування!
 
Міру для визначення точки по якій фотоапарат наводить різкість
Міру для визначення різкості по всьому полю знімка.

Як вибрати кращий, сучасний, дзеркальний цифровий фотоапарат Canon EOS 5D

 Як вибрати цифровий фотоапарат, як вибрати напівпрофесійний фотоапарат, дзеркальний фотоапарат, як вибрати фотоапарат canon, кращий фотоапарат в світі.

  Професійну фотокамеру вибрати неважко. Чим більше розмір матриці, тим краще. Все залежить від Ваших можливостей. 22 мегапікселя краще, ніж 15 мегапікселів або 12 мегапікселів. Але цей вибір знову ж таки залежить від вашого гаманця.

 Найкраще звичайно мати фотоапарат з розміром матриці приблизно в 40-60 мегапікселів, але на жаль, у наш час такий фотоапарат швидше може собі дозволити фотолюбитель сідячий в Бентлі або Феррарі, але далеко не кожен професійний фотограф ... тому що такий фотоапарат буде коштувати 20-35 тисяч євро.

 Але, у такій матриці перевагу не тільки в тому що вона сама-сама!

 Якщо ви сфотографували такою камерою загальний план, то, в процесі обробки можете вибрати фрагмент фотографії з досить високою якістю і віддати до друку на обкладинку журналу або плаката.

 Визначтеся, що ви збираєтеся знімати?

 Для спортивних і репортажних фотозйомок де кожна секунда дорога, краще підійде фотоапарат знімає близько 10 кадрів в секунду.

 Тут повна аналогія з вестерном. Хто перший побачив і натиснув на спуск, той і переміг ....

 Але, такий фотоапарат Canon EOS-1D Mark III наприклад має матрицю в 11 мегапікселів. Що вистачає для спортивної та репортажної фотозйомки, але може не вистачити для рекламної фотографії.

 Canon EOS-1Ds Mark III Body навпаки, має матрицю розміром в 22000000 пікселів, а й скорострільність його всього 5 кадрів в секунду.

 Тобто, якщо у вас є час подумати, перш ніж натиснути на спуск, краще вибрати фотоапарат з більшою матрицею.

 З цієї таблиці ви легко можете вибрати собі кращий професійний фотоапарат:

Canon EOS-1Ds Mark III Body

 22 млн пікс., Матриця 36 x 24 мм, швидкість зйомки 5 кадрів / с

Canon EOS-1D Mark III Body

 11 млн пікс., Матриця 28 x 19 мм, швидкість зйомки 10 кадрів / с

Canon EOS 5D Mark II

 22 млн пікс., Матриця 36 x 24 мм, швидкість зйомки 4 кадри / с

Canon EOS 5D

 13 млн пікс., Матриця 36 x 24 мм, швидкість зйомки 3 кадрів / с

Canon EOS 50D

 15 млн пікс., Матриця 22 х 15 мм, швидкість зйомки: 6 кадрів / с

Canon EOS 60D

 18 млн пікс., Матриця 22 х 15 мм, швидкість зйомки: 5 кадрів / с

Canon EOS 7D

 18 млн пікс., Матриця 22 х 15 мм, швидкість зйомки: 8 кадрів / с

Nikon D3X Body

 26 млн пікс., Матриця 36 x 24 мм, швидкість зйомки: 7 кадрів / с

Nikon D3 Body

 13 млн пікс., Матриця 36 x 24 мм, швидкість зйомки: 11 кадрів / с

Nikon D2Xs Body

 13 млн пікс., Матриця 24 x 16 мм, швидкість зйомки: 8 кадрів / с

Nikon D300

 13 млн пікс., Матриця 24 x 16 мм, швидкість зйомки: 6 кадрів / с

 Часто починаючі фотографи запитують - Який апарат краще, Nikon або Canon?

 Тут все просто. У чому різниця фотоапаратів

Nikon або Canon?

 Canon об'єктиви мають більш м'який малюнок і здебільшого використовуються для репортажної фотозйомки.

 Nikon має більш жорстку оптику, його краще застосовувати для фотозйомки реклами. Nikon складніший в управлінні, більш надійний, але ненажерливий. Швидше Canon-а розряджає акумулятор.

 Тобто, на одному акумуляторі ви зніміть в два рази менше знімків, ніж фотоапаратом Canon.

 Результати порівнювалися у фотоапаратів Canon EOS 20D і Nikon D200. Canon знімав з однієї зарядки акумулятора 2500-3000 кадрів, Nikon близько 900-1000 фотографій. В результаті з'явилася необхідність завжди носити з собою запасний акумулятор і зарядний пристрій.

Який фотоапарат надійніше Canon або Nikon?

 У фотоапарата Canon EOS 10D прекрасна передача кольору але, як і у Canon EOS 20D, затвор зламався через пів року. Nikon 200D пропрацював у мене вже кілька років.

 Не варто фотоапаратуру купувати в комп'ютерних магазинах. Там вона дешевше, але не має офіційної гарантії Canon - 2 роки. Компактний Canon куплений в комп'ютерному магазині зламався після двох нетривалих зйомок.

Комп'ютерні магазини торгують якимись неякісними фотоапаратами, сірого виробництва. Рекомендую вам купувати фототехніку тільки від офіційного дістірбьютера в спеціалізованих фотомагазинах. Там вона трохи дорожче, але якість фотоапаратури завжди буде краще. Не економте і пам'ятайте - скупий платить двічі. Мені довелося поміняти три фотоапарата, перш ніж я знайшов більш менш нормальний Canon EOS 10D. Та й той скоро зламався. В СервісЦентр він пролежав два тижні в очікуванні нового затвора. Ремонт речі, варто "всього" 2400 грн.

 В кінцевому підсумку, прочекавши, два тижні, і не отримавши ніяких результатів, я його відніс майстру по ремонту фотоапаратури і він його відремонтував всього за один день, замінивши зламану деталь в затворі. Що обійшлося значно дешевше, ніж заміна затвора у "фахівців" з СервісЦентру.

 Там вважають - якщо у мотора згоріла свічка або засмітився карбюратор, то треба міняти весь двигун (!)

 Все це мені набридло і я перейшов на Nikon D200 який знімає майже без проблем четвертий рік. Виходить що Nikon надійніше ніж Canon ... Правда його довелося віднести до умільцю от'юстіровать, так як різкість він наводив чомусь по вухах, а не по очах ... Nikon підійде як для репортажу, так і рекламної фотозйомки. Найкращої якості фотознімків можна домогтися знімаючи тільки об'єктивами з фіксованою фокусною відстанню. Крім того, вони дешевші, ніж зуми - об'єктиви зі змінною фокусною відстанню.

 Зуми універсальні, але без недоліків не буває - дифракція, аберація ... хто вчив фізику в школі, знзнает, що це таке ... крім того, вони досить громіздкі.

 Вдалих знімків!

 p.s. Мене запитали: Навіщо я написав цю статтю? На форумах повно статей на цю тему. Але, я звик до всього доходити своїм шляхом і, думаю, що треба жити, творити і помилятися, і знову творити, а не підміняти життя рецептами з форумів, як її прожити.

  Привіт! Якщо ви щось не зрозуміли в моїй статті, подивіться при 100 відсотковому збільшенні знімок зроблений своїм фотоапаратом чи апаратом, так гаряче коханим Юлією Сергіївною:

 Casio EXILIM Card EX-S10

http://img-fotki.yandex.ru/get/3103/butik-sv.0/0_1b92_f7e1d576_-1-orig - шум матриці помітний неозброєним оком незважаючи на сонячне світло.

 Для 100 процентного збільшення знімка дуже зручно використовувати прекрасний, безкоштовний файлменеджер FastStone Image Viewer, достатньо всього один раз клікнути по фотографії і вона збільшується до реального розміру. І ви можете миттєво оцінити чи немає колірних шумів і якість різкості.

 Файлменеджер ви можете скачати безкоштовно.

 У нього є свої переваги в порівнянні з кращим файл менеджером і програмою обробки фотографій ACDSee Photo Maneger. Який в свою чергу може посперечатися по зручності редагування фотографій з ізвеснимі всім програмою обробки фотографій Photoshop.

 Photoshop до речі, не має функцій файлменеджеру. Photoshop це програма чисто для редагування фотографій. А FastStone Image Viewer і ACDSee Photo Maneger 2009 можуть все. Це самі зручні програми для фотолюбителя.

 В Яндекс фотках з'явилася своя програма перегляду і редагування фотографій аналогічна програмі Picassa, але вона висне при великій кількості фотографій на диску HDD.

 Втім, це інша тема.

 Висновок - якість фотографії напряму залежить від розміру матриці фотоапарата.

 Під якістю мається на увазі широта градацій переходів від темних ділянок до світлих, різкість і мінімальні колірні шуми.

 Отже, якщо ви хочете максимальну якість фотографій, купуєте фотоапарат з максимально великою матрицею, наскільки вам може дозволити ваш бюджет.

 В залежності від розміру матриці ціна фотоапарата коливається від 500  грн до 45 000 євро.

 Так що тут все просто.

 Якщо хочете отримати максимальну якість фотографій за доступні гроші, купіть дзеркальний фотоапарат.

 У дзеркалок, на відміну від мильниць немає затримки спрацьовування затвора, і швидше наводка на фокус.

Порада

 Частіше переглядайте фотографії при 100 відсотковому збільшенні і це вас врятує від помилок при обробці фотографій і виборі фотоапарата. Так як колірні шуми мають схильність з'являтися при редагуванні фотографій і можуть зіпсувати її остаточно, якщо ви не залишили необробленої копії цінного фотографії.

 Точно так же, прекрасний здавалося б знімок в маленькому розмірі, при повному збільшенні втрачає цю ілюзію. З цим ефектом я зіткнувся при виборі мильниці. Завжди дивіться не маленьку копію, а оригінальний знімок. Він часто перебуває в опції - повний розмір фотографії на яндекс фотках наприклад.

 А ви знаєте що колірні шуми матриці практично не видно у 12 мегапіксельної матриці фотоапарата Canon EOS 5D при значенні ISO 3600 од навіть при максимальному збільшенні!

 А в компактному фотоапараті значення ISO 200ед. значно погіршує якість фотографії, фотографііполучаются з великою зернистістю ніби зняті на тлі асфальту.

 Гумор

 Іноді На мій сайт заходять по такому запиту в пошукових системах:

 "Який фотоапарат купити для весільної фотозйомки?"

 Ясно який - весільний.

Компактні фотоапарати, які добре себе зарекомендували.

Canon PowerShot SX40



 Має прискорену відеозйомку, фотографування зі швидкістю 10 к / сек. 35х зум об'єктив. Відмінність від більшості фотоапаратів в тому, що працює автофокус в режимі відеозйомки. В фотоаппаратх, зазвичай, автофокус при відеозйомці не працює. Для зміни плану - масштабу відеозйомки, доводиться зупиняти запис і пропускати важливу інформацію.
 Фізичний розмір матриці 1/2.3
 Тим не менш, якість фотографій - відмінна.
 http://www.flickr.com/photos/cameralabs/6287823352/lightbox/
 Чудовий фотоапарат, якщо вірити знімкам - хороша різкість і перенесення кольорів.
 http://www.flickr.com/photos/fotoblogia/6424489315/lightbox/

 Підійде на всі випадки життя путешевственнікам і фотолюбителям люблячим знімати природу і тварин.

 Великий плюс - поворотний дисплей.

 Я думаю можна його спробувати і на зйомці спорту, хоча не впевнений що з динамічною зйомкою впорається автофокус. Це треба перевіряти.

Canon Digital IXUS 860 IS фотоапарат який в хороших руках здатний робити прекрасні фотографії за кольором і якості без додаткової обробки. Створюється враження що у нього є кнопка - Геніальний кадр.

Nikon Coolpix P90 цікавий фотоапарат.
 Оптичний Zoom 24xФокусное відстань (еквівалент плівкового) 26 - 624 мм. З цим фотоапаратом ви можете знімати не тільки квіти, а й портрети птахів на деревах.

 Але, на великій фокусній відстані затемняються краю.

 Добрий день, А як Ви ставитеся до таких компактам як Sony Alpha NEX-5A kit 16 або NEX-3D Kit 16, 18-55 мм в рівнянні з новинками COOLPIX P7000 і ін тій же ціновій категорії? Цікаві всі параметри і споживчі властивості, в т.ч. зручність, якість, надійність, обслуговування і т.п.

  Фотоапарати
 Panasonic Lumix DMC-G10, Sony Alpha NEX-5A, Samsung NX100

 і все їм подібні фотокамери
 з матрицею APS-C CMOS розміром 23.4 x 15.6 мм безсумнівно мають кращі характеристики, ніж компактні фотоапарати з матрицею розміром 1/25 "або 4 на 6 мм.
 На цьому переваги цих камер в порівнянні з компактами і дзеркальними камерами і закінчуються.
 У кишеню цю камеру вже не покладеш.
 При зміні об'єктивів в камеру потрапляє пил, який збережеться на всіх фотографіях. Матриця, не плівка. Порошинка потрапила на матрицю залишиться у вигляді чорної плями на всіх фотографіях, поки ви її не видалите. А знайти її ви зможете вже вдома, переглядаючи фотографії на комп'ютері.
 Через відсутність видошукача ви не зможете наводити різкість вручну.
 При бажанні перейти на більш кращий, дзеркальний фотоапарат, вам доведеться викинути все раніше куплені об'єктиви, так як вони на дзеркальний фотоапарат не підійдуть.
 Я не бачу жодного вартісного аргументу, заради якого можна було б купити цю безглузду фотокамеру.
 Цей тип фотоапаратів зібрав у собі всі можливі недоліки компактних та дзеркальних фотоапаратів.
 Якщо вам потрібен маленький, компактний фотоапарат на кожен день, купуйте компакт.

 У компактного фотоапарата вбудований зум-об'єктив із змінною фокусною відстанню. Вам не треба його змінювати, в слідстві чого на матрицю не потрапляє пил.

 Це одне з головних достоїнств копактних фотокамер плюс компактність, завдяки якій, фотоапарат можна носити навіть у кишені, кожен день.

 Есліже ви хочете робити високоякісні фотографії - купіть дзеркальний фотоапарат. Завдяки матриці великих розмірів, вам гарантується кращу якість фотографій, ніж на будь-якому самому крутому компактному фотоапараті.

 Якщо ви думаєте що заощадите пару тисяч, я буду змушений вас засмутити - ви втратите набагато більше, якщо захочете удосконалити свою фототехніку. Об'єктиви від цих фотокамер на дзеркальний фотоапарат вже не підійдуть.

 У той час як об'єктиви професійних дзеркалок універсальні. Вони підходять як для фотоапаратури знімає на фотоплівку і так і для цифрових, дзеркальних фотоапаратів будь-якого класу.

 Sony Alpha NEX-5

 Sony Alpha NEX-5. І не мильниця, не гуртка, а невідома тваринка.

  Компактний фотоапарат Nikon Coolpix P7000 з матрицею розміром 1/7 дюйма.

 Кращий компактний фотоапарат Nikon Coolpix P7000

 Ну і на десерт!
Компактний фотоапарат Leica D-Lux 5

 Найкращий компактний фотоапарат для просунутого любителя і фотоапарат на кожен день для професіонала Leica D-Lux 5

Leica D-Lux 5

 Ось кілька прикладів знятих камерою Leica D-Lux 4.

 На жаль, не знайшов фотографій оригінальних розмірів, але, подивитися варто:

 Leica D-Lux 4
 http://www.flickr.com/photos/ashwinrao1/3254017211/sizes/o/

 http://www.flickr.com/photos/raphaelzanetti/4799344560/sizes/l/

 http://www.flickr.com/photos/acetonic/5148337472/sizes/o/

 Для естетів.

  Для естетів, любителів пейзажних зйомок, для яких головне якість фотографії не дивлячись ні на що - дещо незвичайна камера SIGMA DP2 зі своєю власною матрицею.

 Якість ви можете оцінити за цими фотографіями:

 http://www.flickr.com/groups/sigma-dp2/pool/page1/

 http://www.flickr.com/photos/43950086 @ N03/5110647673 /

 sizes/o/in/pool-891978 @ N21 /

  Перший знімок має питання.

 Хоча, звичайно, чутливість матриці ISO - 400 од.

 Другий бездоганний - чутливість матриці ISO -50 од. Правда є дефект матриці праворуч від буксира - на воді.

 Це до питання про те, що необхідно перевіряти зображення на екрані персонального комп'ютера. Але, можливо, це хтось летить.

 Для звичайних фотолюбителів камера може не підійти в силу своїх особливостей:

 Повільний автофокус.

 Акумулятора вистачить лише на 80 фотографій, в середньому.

 Об'єктив з фіксованою фокусною відстанню 24 мм.

 Sigma DP2s

 Ось виявив фотоапарат робить фотографії чудової якості Samsung WB500

 Фотографії зняті цим фотоапаратом мають прекрасну якість і природне перенесення кольорів.


Samsung WB500

 Хіт продажів. Фотоапарат для початківців фотолюбителів

 Panasonic Lumix DMC-F2.

Має гарне співвідношення ціна - якість.

Реальна передачі кольору. Ергономічний. Яскравий об'єктив. Фотографії виходять яскраві, гарної якості.

 http://www.flickr.com/photos/48549663 @ N02/5159336874/in/photostream /

 http://fotki.yandex.ru/search//users/ivanna1602/view/

 505412? Page = 0 & modelid = 6139588 & how = rating & type = image

Panasonic Lumix DMC-F2 Хіт продажів. Фотоапарат для початкiвцiв

 Ще один унікальний фотоапарат -

 Casio Exilim Pro EX-F1

Casio Exilim Pro EX-F1

 Casio Exilim Pro EX-F1 унікальний у своєму роді фотоапарат.

 Хороша світлосила об'єктиву F2.7 - F4.6 при 12 кратному зум об'єктиві.

 Фокусна відстань (35 мм еквівалент) 36 - 432 мм

 Але головна його особливість серед мильниць і зеркалок це швидкість фото та відеозйомки.

 Швидкість фото зйомки 60 кадрів / сек

 Максимальна частота кадрів відеоролика 1200 кадрів / с

 Унікальні характеристики!

 Якби не маленька матриця 1/1.8 "і повільний автофокус, ціни б йому не було.

   Проте ви можете за допомогою Casio Exilim Pro EX-F1 зробити унікальні фото та відеозйомки. Дивіться відео ролики зняті цим фотоапаратом.

 З більш кращими характеристиками з'явився фотоапарат Canon PowerShot SX40. Див вище.