Поради по догляду за холодильником

Складно уявити собі таку квартиру, або такий будинок, де повністю відсутні так звані "блага цивілізації", наші маленькі помічники в великого життя. Мова йде про все можливих приладах, придбаних вами в магазинах побутової техніки. Вони оточують нас у повсякденному житті, ми настільки звикли до них, що не можемо навіть уявити собі життя своєї без їхньої допомоги.


Звичайно ж, можна зустріти сучасних господинь, які цілком могли б обійтися без, скажімо, кавоварки або вбудованої кухонної техніки, без блендера і мікрохвильовки. Але хіба можна уявити господиню, яка обійшлася б без холодильника? Ось дійсно один з найважливіших помічників на кухні. а якщо вже він такий важливий, значить і догляд йому потрібно особливий. Спочатку у Вас були одне питання  Як вибрати холодильник
А як же правильно доглядати за холодильником і чи треба його розморожувати?


Що стосується розморожування холодильника, то тут все залежить оттіпа холодильника і наявності (або відсутності) у ньому певних функцій. В даному конкретному контексті мова йде про систему «no frost». Якщо ваш холодильник обладнаний цією системою, тоді все стає простіше, тому що всю роботу щодо розморожування холодильник сам зробить за вас. Тобто, в такому холодильнику за облицюванням камери знаходиться випарник, куди і надходить повітря з камери для зберігання продуктів. Вже тут іній, намерзлий за час роботи холодильника, розплавляється за допомогою спеціального нагрівального елемента. Вода, що утворилася в процесі розплавлення інею стікає по дренажній системі і випаровується за рахунок тепла компресора. Як ви вже розумієте, такий холодильник не потребує розморожування.


Однак, якщо така система в ньому відсутній - вам необхідно час від часу самостійно допомагати холодильника звільниться від інею. Причиною його накопичення в холодильнику є волога, що виділяється з продуктів і осідає на робочих вузлах холодильника, при цьому замерзаючи. Наявність такий "замерзлих" ділянок в холодильнику, звичайно, не буде причиною для його поломки. Однак у міру потовщення шару інею для заморожування продуктів буде потрібно більше часу і електроенергії. Не варто допускати, щоб шар інею перевищував 4-5мм. Крім того, хотілося б додати, що сам процес розморожування найкраще робити в прохолодну пору. Навіть якщо виникла необхідність розморозити ваш холодильник влетній жаркий день, то включити його було б краще саме у вечірній, а ще краще, в нічний час. Тоді холодильник швидше зможе досягти необхідного вам температурного режиму.


Для початку холодильник потрібно відключити від електромережі. Непогано в процесі розморожування залишати дверцята холодильника прочиненими - тепле повітря швидше буде проникати всередину, що допоможе прискорити процес розморожування. Хотілося б додати, про відмову від використання всіляких гострих предметів під час розморожування. Це не прискорить процес, зате може зашкодити трубки випарника.


По закінченню розморожування варто вимити в теплій водде полички, скляні підставочках та інші знімні деталі, а так само безпосередньо холодильну камеру. Для досягнення кращого результатаи боротьбі за чистоту холодильника можна використовувати спеціальні мийні засоби. Коли процес закінчений - протріть всі деталі сухою м'якою тканиною і, тільки коли вони висохнуть можна включати холодильник. Але й тут вашу роботу ще рано вважати повністю закінченим, адже і зовнішня поверхня холодильника потребує очищення. Найкраще протерти її ганчіркою, яку потрібно змочити мильною водою або слабким содовим розчином.


При покупці холодильника, особливо якщо ви віддаєте перевагу покупку саме в інтернет магазині побутової техніки, вам буде надана вся інформація про нього. Відповідно, ви зможете у знати про наявність (чи відсутність) системи саморазморажіванія. Але неї залежно від наявності або відсутності системи «no frost» в холодильнику, в ньому потрібно робити гігієнічне прибирання хоча б раз на місяць. Це допоможе вам уникнути виникнення неприємних запахів, які холодильник запозичує від зберігаються в ньому продуктів. Можна використовувати також спеціальний поглинач запаху для холодильника і різні ароматізатори.І ще, якщо ви будете своєчасно виконувати всі вищеперелічені роботи - ваш холодильник буде ще довго радувати вас своєю якісною заморожуванням.