Motorola Droid Pro xt610. Смартфон Motorola Droid Pro.


Сьогодні ми розглянемо новий смартфон під операційною системою Android 2.2 - Motorola Droid Pro. Враховуючи те, що платформа досить старкувата на даний момент, при використанні самого телефону не відчувається жодних недоліків чи незручностей. Спосіб складання вельми незвичайний, розробники внесли відразу два головних компонента управління - сенсорний екран і клавіші під ним.

Дана модель зроблена в строгому стилі і витонченому дизайні, тому можна сказати, що більшою мірою мобільник призначений для бізнесменів і серйозних людей. Він підкреслить престиж користувача, а також дасть можливість швидко використовувати всі комунікації та отримати доступ до потрібної інформації.



Технічні характеристики Motorola droid pro xt610

Motorola droid pro xt610
· 3.1 "ємнісний сенсорний дисплей

· OS Android 2.2

· 1 ГГц процесор

· 512Мб оперативної пам'яті

· Камера 5Мп
Комплект поставки

· Телефон

· Акумулятор

· Зарядний пристрій

· Кабель для передачі даних

· Керівництво користувача
Особливості дизайну та управління Motorola Droid Pro

В цілому якість збірки непогана, є як залізні, так і пластмасові матеріали. Корпус зроблений дуже в незвичайній формі, що надає йому загадкову унікальність і привабливість. Можна багато чого сказати про поєднання сторін задньої частини і бічних панелях із загальним виглядом: дзеркальні смужки на околицях і об'ємний малюнок задньої кришки відмінно виглядають з передньою панеллю.

Передня частина смартфона досить вражає - після пласких моноблоків ця модель виглядає дуже заворожуюче. Внизу знаходиться стандартна клавіатура - QWERTY для набору тексту. На перший погляд може здатися, що кнопки дуже маленькі і друкувати на них буде майже так само ніяково як на сенсорному екрані, але за рахунок нахиленою поверхні клавіші створюють надзвичайні умови для комфортного введення. Нахил поширюється двома хвилями, починаючи з середини, тобто клавіатура розділена на дві частини під два пальці. По центру, трохи нижче дисплея, можна побачити чотири сенсорні кнопки найбільш необхідних дій. Перша «Меню» - здійснює вхід в головне меню і при повторному натисканні, вихід з нього; друга «Додому» - згортає всі програми і програми, показуючи головний робочий стіл, при її затиску можна викликати додаткову панель диспетчера задач; третя «Назад» - повертає все на один крок назад або може закрити програму, якщо в ньому заздалегідь встановлені дані правила; четверта остання «Пошук» - викликає панель з можливістю введення тексту і здійснює пошук або по інтернету, або за даними телефону. Вище функціональних кнопок під захисним покриттям знаходиться дисплей, а над ним логотипи розробників і розмовний динамік.

Задня частина виконана з гладкого пластика, тому на ньому можуть залишатися сліди відбитків. На кришку нанесений стандартний малюнок фірми, логотипи розробників і безпосереднє назва компанії Google представника операційної системи Android. Вгорі ліворуч можна побачити невеликий прямокутник, на якому розміщена головна камера й світлодіодний спалах. По центру внизу горизонтальної довгастої смужкою розташувався музичний динамік. Дуже порадувало розміщення sim і флеш карти - вони знаходяться під кришкою і для їх заміни чіпати акумулятор не потрібно.

Обидві боковини мають гарні сріблясті вставки поширюються по всьому колу телефону. На лівій розташувався вихід microUSB для зарядки, зв'язку з персональним комп'ютером і зручний регулятор гучності. На правій розмістилася тільки одна кнопка функцією, якої є виклик камери. Хоча дана модель відноситься до бізнес класу, додаткових кнопок, на мій погляд, їй явно не вистачило. Нижній торець своєму розпорядженні розмовною мікрофоном і прорізом для зручного відкриття задньої кришки, а верхній має відразу два компоненти: кнопку вимикання / блокування і 3.5мм аудіовихід для під'єднування гарнітури.
Дисплей Droid Pro

Дисплей можна легко порівняти з бюджетними екранами телефонів від Samsung, тільки от в даній моделі він трохи замалий. Напевно, наявність клавіатури виключає як недолік діагональ в 3.1 дюйм - великий сенсор тут зовсім не потрібен. Дозвіл взято зі стандартним значенням 320х480 точок - картинка дуже чітка і піксельної сітки не видно. З 16 мільйонів відтінків зображення відмінне: відображення яскраве насичене і живе. Дисплей створено на основі ємнісної структури по TFT технології. Кути огляду також не постраждали, навіть при максимальних нахилах спотворень непомітно. На сонці, на жаль, читабельність трохи падає, але розібратися в написаному тексті можна без проблем.
Платформа в Motorola droid pro xt610

Droid Pro - працює під операційною системою Android 2.2 Froyo, з урахуванням нещодавнього виходу прошивки 4.0, ця версія здається трохи застарий, але на щастя є можливість оновлення до Android 2.3 Gingerbread. У мобільник встановлений хороший процесор Texas Instruments OMAP 3620 з тактовою частотою 1 ГГц. На мій погляд, такої кількості обробки інформації для цього смартфона цілком достатньо, але хто вважає інакше, може розігнати до більш високої частоти (тільки не перестарайтеся). Місцем для зберігання та обробки інформації розробники пристрій не обмежили: оперативної пам'яті встановлено 512Мб, своєї 8Гб і плюс до всього в комплекті також йде флеш карта на 2Гб (при бажанні її можна розширити). З наведених даних зрозуміло, що за порівняно невисоку вартість можна придбати багатофункціональний і багатозадачний комунікатор.

Про бездротових мережах, засобах передачі або отримання інформації представники подбали - тут, на мій погляд, їх більше ніж потрібно, тільки NFC не поставили: GPRS Class 12; стандарт зв'язку: GSM 1800, GSM 1900, GSM 850, GSM 900, CDMA 1900, CDMA 2000, CDMA 800.
Інтерфейс Droid Motorola Pro

Інтерфейс даного девайса досить добре виглядає: багато компонентів управління, суворі кольори та доповнення залишають гарне враження. Насамперед розглянемо головний робочий стіл. У нижній частині можна побачити три постійних ярлика, на жаль, поміняти їх на інші не вдасться. Перший «Набір номера» - відкривається панель з циферблатом, де можна ввести бажаний номер, другий «Опції» - відкривається панель додаткових налаштувань, вони можуть допомогти буквально в будь-якому додатку; третя «Контакти» - відкривається телефонна книга, де висвічуються всі збережені контакти. У верхній частині як завжди на Android можна побачити «виповзає» панель з швидким доступом. На верхній смужці по лівому краю розміщені недавні події (отримання sms, нова пошта, оновлення з Play market), а по правому постійні значення (рівень акумулятора, мережа, годинник) і активовані комунікації (3G, Wi-Fi, bluetooth, GPS). Всього можна задіяти сім так званих «хоумськрін» (робочих столів), на які можливо додавати безліч різних віджетів, доповнень, значків з головного меню і стандартних Android додатків.

Камера в Моторола дроїд Про

Смартфон оснащений відмінним модулем камери на 5 Мп з можливістю автоматичного фокусування і настройки різкості зображення. Записуючі пристрій має гарне дозвіл в п'ять мегапікселів і може знімати фото з роздільною здатністю 2592 x 1944 пікселів, а відео 720 x 480 пікселів. Також присутня технологія «Геотеггірованіе» і можливість записувати відео з частотою 30 кадрів в секунду. В цілому можна сказати, що якість фото досить непогане - «грати» не видно навіть на великому екрані.

Комунікації смартфона

Bluetooth: 2.1

Хоча багато хто вважає версію Bluetooth 2.1 вже трохи застарілою, адже на перших місцях зараз позиціонує NFC, в цьому телефоні, на мій погляд, його присутність просто необхідно. У зв'язку з відношенням до бізнес класу, які або додаткові комунікації дуже радують.

Wi-Fi: 802.11 b / g / n,

Не дивлячись на те, що GPRS має class 12, безкоштовний інтернет все одно повинен бути присутнім, в даному випадку це модуль wi-fi. Швидкість прийому дуже хороша - сторінки добре завантажуються, і об'ємний матеріал мобільник здолає без проблем. Радіус прийому сигналу може досягати 25 - 30 метрів.

Opera

Окремо потрібно виділити встановлену програму - інтернет браузер «Opera». Дана версія багатьом схожа на Opera mobile, тільки дизайн трохи змінено. Вгорі знаходиться панель вводу url адреси та рядок пошуку, а внизу панель інструментів і настройок. По центру символічно - квадратні закладки з можливістю додавання або видалення. Також присутній Adobe Flash 10.1., Який дозволить переглядати відео з веб-сторінок онлайн.
Енергоємність

У комплекті з телефоном йде батарея на 1420 mAh, але якщо у вас залежалися зайві гроші, то можна доповнити батарею на 1860 милі ампер на годину. В цілому акумулятор тримає достатній час, але якщо порівнювати його з телефонами від BlackBerry або Samsung, то в «дуелі» він не вистоїть. Час роботи в режимі розмови може скласти - до 7,8 годин в мережах GSM і до 7:00 в мережах 3G. Час роботи в режимі очікування приблизно - до 300 годин в мережах GSM, до 320 годин в мережах 3G.
Ціна Motorola Droid Pro

Ціна в Америці може коливатися від 380 доларів до 459 доларів, в Україні від 3713 гривень до 6000 гривень і в Росії від 14 848 рублів до 17 000 рублів.
Плюси

· Відмінний дизайн

· Зовнішня клавіатура

· Хороший дисплей і інтерфейс

· Непогані технічні характеристики

· Камера з автоматичним фокусуванням

· Безліч комунікацій та підтримка

· Adobe Flash 10.1
Мінуси

· Слабка батарея

· Відсутня фронтальна камера