Мікрохвильові печі. Про що мовчать фахівці.

Мікрохвильові печі, звичний для багатьох господинь кухонний прилад, з'явилися в квартирах Одеси близько десяти років тому. З тих пір мікрохвильові печі дуже змінилися за своїми характеристиками, ставши набагато безпечніше, функціональніша і економічніше.

 Мікрохвильові печі зазвичай встановлюють на стільниці таким чином, щоб забезпечити хорошу циркуляцію повітря над вентиляційним отвором. Однак таким чином витрачається занадто багато вільного місця. Тому для мікрохвильових печей виготовляють спеціальні підвісні полиці-тримачі, а також вбудовують печі в шафки кухонних меблів - іноді над духовими шафами. Обсяг мікрохвильової печі може бути різним. Для сім'ї з 1-2 чоловік підійдуть печі невеликого обсягу, в них можна розігрівати окремі порції їжі, готувати страви на невелике число осіб. Для великої родини потрібно містка піч, в якій можна розігрівати відразу велику кількість супу, розморожувати м'ясо на всю сім'ю. Крім того, у велике печі зручніше випікати піцу. Дизайн мікрохвильових печей не особливо відрізняється. Зараз в моді печі з нержавіючої сталі з дзеркальною дверцятами, проте слід пам'ятати, що на таких печах дуже помітні відбитки пальців. Печі з білого пластику коштують дешевше і їх легше чистити.

 Управляти мікрохвильовою піччю можна або за допомогою двох поворотних перемикачів, які встановлюють робочу потужність і час, або натисканням на певні кнопки меню. У сучасних печах розроблені готові режими приготування певних страв: продукти укладаються в посуд і готуються в обраному режимі. Крім того, є можливість налаштовувати вагу продукту. Слід виділити мікрохвильові печі з грилем і без нього. Якщо мікрохвильова піч оснащена грилем, це робить можливим приготування смажених ковбасок і сосисок, сухариків, а також м'яса з рум'яною хрусткою скоринкою. Гриль може бути поворотним - тоді його можна встановлювати під різним кутом. Однак продукти, приготовлені в режимі такого гриля, зазвичай сухіше, ніж після звичайної кварцового гриля.

 Якщо мікрохвильова піч має режим конвекції, це означає, що під час роботи на продукти подається повітря, в результаті чого утворюється красива корочка. це важливо для випічки і приготування м'ясних продуктів.

 Головне правило обережності при роботі з мікрохвильовою піччю - ні в якому разі не користуватися металевим посудом. В іншому випадку можуть виникнути іскри і коротке замикання.