В'язальні машини - основні класи та відмінності!

Вважається, що в'язальне обладнання може використовуватися, як для промишленнних, так і для побутових цілей. Для одних людей в'язання - це просте хобі, але для багатьох інших в'язальні машини давно вже стали хорошим і стабільним джерелом доходу. Ні для кого не секрет, що набагато дешевше зв'язати річ самому, ніж купити вже готовий одяг на ринку. Багатьом людям також дуже подобається сам процес в'язання. Таким чином, в'язання для них стало приємним задоволенням. Однак, сам процес не так вже й простий, як здається. Для успішного виконання намічених завдань в'язальні машини вимагають спеціальну підготовчу роботу. Під обладнання виділяється спеціальна і зручне місце з хорошим освітленням. Слід враховувати і той факт, що в'язальні машини працюють досить шумно. При в'язанні будуть також необхідні і фізичні зусилля, якщо у Вас не електонное обладнання, де рух каретки реалізується за допомогою спеціального усторйства.

В'язальне устаткування поділяється на декілька класів. Чим вище клас машини, тим з більш тонкими нитками здатне працювати дане в'язальне обладнання. Існують в'язальні машини третього, п'ятого та сьомого класу. В'язальне обладнання 3-го класу використовуються для пряжі щільністю 100-200 метрів / 100 грам. В'язальне устаткування 5-го класу використовуються для пряжі щільністю 300-500 метрів / 100 грам. В'язальне устаткування 7-го класу використовуються для роботи з більш тонкої пряжею щільністю від 500-600 метрів / 100 грам. Маючи різні особливості своєї конструкції, машини працюють з різними діапазонами товщини тканин. Саме цей діапазон визначає величину відстані між голками, а також оптимальну щільність пряжі. Виділяють однофонтурний, двухфонтурние, механічні та електронні машини.

Багатьох покупців хвилює одне і те ж питання - чим відрізняються однофонтурний і двухфонтурние в'язальні машини? Різниця полягає в кількості игольниц. Однофонтурний в'язальне обладнання оснащене тільки однієї іггольніцей в той час, як двухфонтурное - двома. Двухфонтурние в'язальні машини мають більш розширеними можливостями і можуть виконувати більш складні операції. Вони успішно вивязивают двухліцевое полотно і багатоколірні узори. Полотно, яке в'яжеться на двох фонтури - більш гладке і не містить протяжок.

Багато новачків не знають чим відрізняються перфокарточное та електронні в'язальні машини. Слід зазначити, що перфокарти дозволяють ефективно реалізовувати необхідний візерунок або вид в'язки. В'язальне устаткування аналізує дані перфокарти і працює відповідно до підібраним візерунком. Електронні машини реалізують візерунки за допомогою спеціального програмного забезпечення. Контури вироби задаються через певну програму, яка установливают на ПК.