Як вибрати сумку-холодільнік?

Коли в місто вривається справжня весна, з сонцем, зеленню і теплом, всі ми прагнемо з міста вирватися. При цьому обов'язково беремо з собою їжу та напої. На дорогу, як правило, йде чимало часу - автомобільні пробки, скасовані електрички, надійшли з запізненням автобуси ... І ось, коли ми нарешті добираємося до місця, з'ясовується, що продукти вже зіпсовані. Відмінний спосіб вирішити цю проблему - сумка-холодильник або автомобільний холодильник.

1. СУМКИ-ХОЛОДИЛЬНИКИ
Сумку-холодильник можна використовувати практично скрізь - на природі, в машині або відправляючись за покупками. Зручність в наявності. По-перше, ручки: більші моделі забезпечені висувними ручками і коліщатками. По-друге, легкість: вага таких сумок - від 300 г до 1,5 кг. Більшість моделей можна складати, в складеному стані вони займають зовсім мало місця. Також проводяться сумки у вигляді рюкзаків і сумки з непромокальними кишенями для документів і спеціальними відсіками для ключів і пляшок.

З чого зроблені
Сумка виготовлена з нейлону і поліестера, легко очищається, водонепроникна, пофарбована стійкою фарбою. До складу входить також щільна піна, яка надає міцність і твердість конструкції. Передова формула ізоляції дозволяє затримувати холодне повітря з найбільшим ефектом.

Час
Час, протягом якого сумки тримають холод, становить від п'яти до тринадцяти годин, тому треба обов'язково звернути увагу на те, як довго "холодить" сподобалася вам модель. Якщо менше п'яти годин - швидше за все, використовувалися неякісні матеріали.

Обсяг
Від самих маленьких - сумка-Бутербродница, 2 л, можна взяти з собою на роботу або зібрати сніданок дитині в школу, - до сумок об'ємом 40 л. З такою і за продуктами можна сходити, і на пікнік з'їздити. Існує модель (об'ємом 20 л) з набором пластмасового посуду з 20 предметів для пікніка - це дуже зручно, не треба думати про те, з чого поїсти. Ще один плюс такого посуду - її можна мити у посудомийній машині і використовувати в мікрохвильовій печі.

Що зберігати
В сумку-холодильник можна покласти м'ясо і рибу (краще в пакеті), а також овочі та фрукти, напої - загалом, будь-які продукти. І при будь-якій спеці продукти будуть свіжими, а напої - прохолодними. Для зручності в деяких моделях є спеціальні пластикові контейнери.

Почім охолонути
Найпростіші сумки-холодильники коштують від 10 до 20 доларів (обсяг 7-31 л); сумки більш високого рівня - від 20 до 40 доларів (обсяг 7-40 л); сумка на коліщатках, з висувною ручкою, - 85 доларів (обсяг 40 л); рюкзак обійдеться в 35 доларів (обсяг 20 л), а сумка-Бутербродница - в 15.

2. АВТОМОБІЛЬНІ ХОЛОДИЛЬНИКИ
Автомобільні холодильники бувають самих різних обсягів - від 15-літрових, в які поміщаються 20 банок по 0,33, до холодильників об'ємом 53 літра, на яких можна довезти цілий ящик пива.

Як працюють
Головна зручність автомобільних холодильників полягає в тому, що вони можуть працювати як від автомобільного прикурювача (джерело живлення усередині вашої машини, що має напругу 12 В), так і від звичайної розетки через AC / DC конвертор, що дозволяє використовувати їх вдома та в офісі.

Вага
Холодильник повинен не тільки добре працювати, але й займати мало місця і бути не дуже важким. Вибирайте холодильник вагою від 3 до 11 кг.

З чого зроблені
Автомобільні холодильники виготовляються з високоміцного пластику різних кольорів. Пластик, треба сказати, дійсно міцний. Під час однієї презентації на невеликий холодильник попросили встати, а потім і трохи пострибати найбільшої людини з числа запрошених гостей. За визнанням гостя, він важив близько 100 кг. І холодильника "за це" нічого не було.

Ще одна приємна особливість автомобільних холодильників - їх дуже зручно мити, можна просто водою або будь-яким неагресивним засобом для чищення пластмас. Зовні пластик, а межстеночное простір заповнений пінополіуретаном товщиною від 3 до 5 см. Ізоляція забезпечує тривале збереження низької температури навіть після виключення холодильного приладу.

Система охолодження
Майже всі моделі оснащені вбудованим вентилятором, який забезпечує швидкий і постійний ефект охолодження. Система забезпечує зниження температури на 20-24 º С нижче температури навколишнього середовища. І при цьому не вимагає ніякого спеціального догляду.

І тепло, і холод
Деякі моделі автомобільних холодильників не тільки охолоджують, а ще й дозволяють зберігати гарячими вже приготовані страви.

Особливості
За додаткову плату ваш холодильник обзаведеться рідкокристалічним індикатором контролю температури. Якщо скористатися адаптером 230/12 В, то ви отримаєте холодильник, який можна використовувати вдома, в офісі або на дачі. А за допомогою адаптера 12/24 В холодильник можна встановити у вантажівці, на катері чи яхті. Допускається і горизонтальне, і вертикальне розташування; є світловий індикатор, який вказує на режим роботи - охолодження або нагрів. Головна особливість автомобільних холодильників в тому, що вони працюють за принципом ефекту Пельтьє (термоелектрика) і в їх конструкції немає ні компресора, ні фреону.

Важливо
При покупці холодильника обов'язково перевірте наявність сертифіката відповідності, наприклад CE / GS / Ростест, і гарантії не менше одного року. Це захистить вас від неякісної продукції, і ваш холодильник буде радувати вас довгі роки.