Все про пральні порошки

Від широкого асортименту миючих засобів звичайного магазина розбігаються очі. Який порошок підходить для Вашої пральної машини? Скільки їх потрібно взагалі? Чи достатньо одного універсального порошку для якісного догляду за всіма видами речей, які Ви перете?

Ця стаття допоможе Вам розібратися в різноманітті виробників, видів і функцій найбільш популярних пральних порошків на вітчизняному ринку хімтоварів.

До складу пральних порошків зазвичай входять:
поверхнево-активні речовини (субстанції, активні при пранні);
зв'язують речовини;
відбілюючі речовини;
допоміжні речовини (наприклад, ароматичні речовини, ферменти).

Всі миючі засоби можуть бути в порошкоподібному або рідкому вигляді.
Поверхнево-активні речовини (ПАР) знижують поверхневий натяг води, відокремлюють грязь від волокон, але їх висока миюча активність знижується в жорсткій воді. Сучасні пральні засоби містять декілька ПАР і деякі спеціальні сорти мила.
Зв'язують речовини пом'якшують воду і усувають освіту накипи (випадання кальцію) на компонентах пральних машин і на одязі.
Засоби для вибілювання виводять плями на білому, кольоровому білизна, білизна, що піддається кип'ятіння, і тонкому білизну. Плями від червоного вина, овочів і фруктів вони видаляють за допомогою окислення.

По складу і функціям пральні порошки бувають:
універсальні пральні порошки;
спеціальні пральні порошки;
допоміжні засоби;
засоби для подальшої обробки.

Універсальні пральні порошки (universal) придатні для прання білого і кольорового білизни з різних типів тканин (крім шовку та вовни) з нормальною і сильною забрудненням при будь-якій температурі. Містяться в цих порошках відбілюючі кошти починають впливати при температурах від 40 до 60 ° C.

З недорогих імпортних універсальних порошків, представлених на українському ринку, самі популярні - Ixi і E (Cussons, Австралія), Bingo і Gala (Туреччина), Dosia і Lanza ( "Reckitt Benckiser", Польща), а з дорогих - Persil (Henkel) , Ariel, Tide.

Багато виробників випускають продукцію, доступну для покупця будь-якого рівня достатку:

Procter & Gamble випускає порошки "Міф", Tide та Ariel;
ВАТ "Нефіс-Косметикс" - "Sorti економ", Sorti і BiMax;
ВАТ "Ера" і Henkel - "Дені", "Лоск", Henko, Omo, Persil та ін

З метою економії недорогі універсальні порошки можна використовувати і для прання і для прибирання приміщень.

Купівля одного лише універсального порошку, дійсно, дозволяє економити, а асортимент такий великий, що кожен покупець зможе вибрати відповідний за ціною порошок.

Так, універсальний порошок неодмінно повинен бути в арсеналі кожної господині економною! Однак цілком чи він підходить для прання особливо делікатних речей з шовку або тонкої вовни? Може, варто звернути увагу і на спеціальні засоби для прання?

Спеціальні пральні порошки призначені для прання кольорового, тонкої білизни та вовни.
Засоби для прання світлих тонких тканин мають рідку форму випуску, можуть містити бальзами та інші пом'якшують добавки. Якщо до складу такого засобу входять ензими, то прання виробів з тонкої вовни не рекомендується.
Ефективні ці кошти при температурі 30 - 40 ° С, тому навряд чи подіють на сильне забруднення, а ціна об'єктивно висока.

Засоби для прання чорних тканин представлені в асортименті імпортних виробників (Fewa (Henkel), Wollite, Luxus, Domal, Perwool, "Ласка" ( "Хенкель Юг") та ін) Більша частина цих коштів також випускається в рідкій формі, але бувають і порошки.
Такі кошти збагачені ультрамягкімі інгредієнтами для дбайливого прання, а також мають у своєму складі фіксатор барвника для запобігання вицвітання чорного кольору. У деякі засоби додані антибактеріальні компоненти. Явна перевага таких рідких засобів - у відсутності білих розлучень, які нерідко з'являються на чорному білизна після прання їх з порошками, адже в порошках присутні погано розчинні у воді добавки, які й осідають на одязі.

Також, до спеціальних мийних засобів відносяться засоби для прання гардин. Вони також бувають як у рідкому, так і в порошкоподібному вигляді (DALLI Gardinen reinweiss та ін.) Ці кошти призначені для пом'якшення текстильних виробів, після прання вони менше мнуть, їх легше прасувати. До їх складу зазвичай входять хімічний і оптичний відбілювачі.

При бажанні, у великому супермаркеті можна знайти засоби для прання джинсів. Але частка цієї продукції мінімальна, тому що для прання джинсів цілком підходить універсальний порошок без хімічного відбілювача або ж порошок для кольорової білизни. Крім цих миючих засобів, у продажу можна знайти засоби для прання спортивного одягу.
Чи потрібно Вам таке новомодне засіб, це рішення залишається за Вами.

Окремо слід розповісти про біопорошках. Їх основне призначення - видалення плям білкового походження (кров, молоко, яйця та ін.) Ефективно справитися з поставленим завданням дозволяють ензими - біодобавки (ферменти), розкладаючі білок. Біопорошкі рекомендуються для замочування і прання при температурі до 40 - 50 ° С.
Найбільш популярні недорогі біопорошкі російського виробництва ( "Sorti супер економ біо", "Біолан", "Лелека біо", "Пемос біо" та ін.)

Особливості пральних машин Siemens
Переходимо на склокераміку