Samsung Galaxy S 4 - огляд.

Компанія Samsung представила новий Galaxy S 4

CA-NEWS (CA) - Компанія Samsung на презентації в Нью-Йорку в п'ятницю, 15 березня, представила свій новий «флагманський» смартфон - Galaxy S4. Трансляція заходу велася на YouTube, повідомляється в огляді смартфона від Lenta.ru

Особливістю смартфона є «безконтактний інтерфейс»: при бажанні користувач може управляти пристроєм, не торкаючись до екрану. Відповідні функції отримали назву Smart Scroll (використовується для прокрутки сторінок) та Smart Pause (коли користувач відволікається, відео ставиться на паузу).

Інформація про Smart Scroll і Smart Pause потрапила в ЗМІ за декілька днів до анонса апарату. Вказувалося, що смартфоном можна керувати поглядом, проте після анонса Galaxy S4 видання Mashable уточнило, що в основі функцій лежить не розпізнавання рухів очей, а розпізнавання всього обличчя.

 Galaxy S4 зовні нагадує Galaxy S3 - попередній «флагман» Samsung, але апарат став «тонше і міцніше», уточнили представники компанії. Пристрій важить 130 грамів і налічує в товщину 7,9 міліметра. Корпус виготовлений з полікарбонату; цей же матеріал використовує в своїх апаратах Nokia, про це пише у своєму огляді Лента.ру

У нового смартфона 5-дюймовий екран з роздільною здатністю 1920 на 1080 пікселів. На кожен дюйм дисплея доводиться 441 піксель. Екран виготовлений за технологією Super AMOLED. Samsung випустить дві версії апарата: у одній буде чотирьохядерний процесор Snapdragon, а в іншої - восьмиядерний Exynos. Перший чіп випускає компанія Qualcomm, а другий - сама Samsung.

Galaxy S4 розташовує двома гігабайтами оперативної пам'яті і 16, 32 або 64 гігабайтами внутрішньої. Є слот для карт пам'яті MicroSD. Ємність акумулятора смартфона становить 2600 міліампер-годин; батарея є знімною.

Samsung вбудувала в апарат нові датчики - зокрема, сенсор вологості і температури. Інфрачервоний світлодіод дозволяє використовувати смартфон в ролі пульта дистанційного керування.

Компанія також уточнила, що апаратом можна буде управляти помахами рук, але не повідомила, який компонент буде відповідати за захоплення рухів.

Galaxy S4 працює під управлінням Android 4.2.2. На апарат предустановлени програма-перекладач S Translator і додаток S Health, яка збирає свідчення з медичних приладів - наприклад, з датчика пульсу (він продається окремо).

Смартфон підтримує мережі четвертого покоління, причому Samsung стверджує, що апарат може працювати у всіх існуючих діапазонах LTE. Таким чином, компанії не доведеться випускати різні версії пристрою для різних країн.

У Galaxy S4 дві камери: 13-мегапіксельна на задній панелі і 2-мегапіксельна - на лицьовій. Користувач може вести зйомку на обидві камери одночасно. Підтримується Мультиекспозиція: за чотири секунди камера робить близько сотні знімків, а потім склеює їх в одну фотографію.

Апарат надійде в продаж в кінці квітня (доступні пристрої в корпусі чорного і білого кольорів). Скільки буде коштувати смартфон, поки не уточнюється. Samsung розповіла, що Galaxy S4 можна буде купити у 155 країнах.

Смартфони із серії Galaxy S Samsung випускає з 2010 року. За цей час компанія реалізувала більше ста мільйонів апаратів. Що вийшов у травні 2012 року Galaxy S3 розійшовся в кількості 40 мільйонів штук. Samsung є найбільшим у світі виробником мобільних апаратів: навесні 2012 року південнокорейська компанія відвоювала це звання у Nokia.