Як вибрати мультиварку.

 Як вибрати мультиварку? Таке питання задають всі, хто побачив, як швидко готується їжа в цьому пристрої, але не знає, за якими параметрами краще за все підібрати мультиварку.





 Ви хочете купити на кухню багатофункціональний пристрій, який варить, гасить, готує на пару без постійного спостереження за процесом готування? Тоді вам потрібно вибрати мультиварку.


Як вибрати мультиварку


 Але як підібрати правильну мутіварку?

 Зверніть увагу на такі характеристики:

  1.  Об'єм чаші
  2.  Внутрішнє покриття
  3.  Матеріал корпусу
  4.  Потужність
  5.  Режими роботи
  6.  Функції
  7.  Габарити, вага
  8.  Виробники
  9.  Догляд


Об'єм чаші мультиварки

 Об'єм чаші в середньому змінюється від 2,5 літрів до 5 і вище. Вибирайте його залежно від того, скільки ви будете готувати їжі. Для невеликої сім'ї цілком достатньо 2,5-3 літрової мультиварки. Для сім'ї побільше або за наявності частих гостей вистачить 4-4,5 літра. Найбільш часто зустрічається обсяг мультіварок: 3,5-4,5 літра.

 Якщо ж ви не знаєте, якого обсягу брати мультиварку, візьміть краще побільше: якщо до вас прийдуть гості, то вам явно не вистачить мультиварки маленького обсягу. Мультиварка великого обсягу має перевагу: ви можете готувати в ній будь-яку кількість їжі, і сніданок для однієї людини, і великий святковий обід.


Як вибрати мультиварку


Внутрішнє покриття мультиварки

 Внутрішнє покриття буває двох видів. Антипригарне покриття найбільш часто зустрічається в мультиварці. Покриття з мармуровим напиленням, що складається з декількох шарів, теж можна побачити в мультиварці. Не існує принципової відмінності в даних покриттях, тому що обидва досить міцні й зручні при готуванні - їх просто мити.

Матеріал корпусу мультиварки

 Матеріал корпусу найчастіше пластик або метал. Пластик менше нагрівається, ніж метал, але зате металеві мультиварки міцніше і якісніше. Металеві мультиварки зазвичай роблять з нержавіючої сталі.


Як вибрати мультиварку 


Потужність мультиварки

 Потужність у середньому коливається в районі 600 - 800 Вт, але вона може бути як більше, так і менше. Великі потужності означають, що процес приготування буде меншим за часом. З іншого боку, чим більше потужність, тим більше електроспоживання. Потужності мультиварки 670 Вт цілком достатньо.


Режими роботи мультиварки

 Кількість режимів може варіювати від 3 до 8 і вище. Найчастіше в мультиварці присутні 6 режимів приготування їжі:

 Гречка. У даному режимі випаровується вся рідина, тому він підходить для приготування різноманітних каш і гарнірів.

 Плов - режим, у якому крім випаровування рідини відбувається піджарка. Чудово підходить для страв на основі рису: наприклад, для плову, і для макаронних виробів.

 Молочна каша - це режим для приготування «рідких» каш на молоці або воді.

 Гасіння - при невеликій температурі відбувається готування продуктів у власному соку. М'ясо і риба виходять дуже ніжними і ароматними, крім того так можна готувати і інші страви.

 Випічка. Мультиварка може не тільки варити і тушкувати, а й смажити. Висока температура дозволяє отримати підсмажену кірочку.

 Варка на пару приваблює багатьох за рахунок того, що в продуктах зберігається максимум корисних речовин. Також продукти готують на пару для схуднення. Якщо ви любите харчуватися здоровою їжею, можна придбати пароварку.


Як вибрати мультиварку

Функції мультиварки


  •  Існують різні функції мультіварок, що дозволяють полегшити собі життя і заощадити час готування.
  •  Відкладений старт дозволить вам встановити час, після закінчення якого почнеться приготування страви (до 13 годин). Таким чином, мультиварка може самостійно приготувати вам сніданок, потрібно лише завантажити всі продукти і виставити таймер.
  •  Випуск пари потрібен для стабілізації тиску всередині мультиварки. Це одна з функцій безпеки використання мультіварок.
  •  Попереднє замочування - перед готуванням можна залишити крупи, горох і квасоля відмокати.
  •  Автоматичний підігрів. Після приготування страви воно буде підігріта до теплого стану автоматично, якщо ви не вимкнете мультиварку.


Габарити, вага мультиварки

 Мультиварки, незважаючи на високу функціональність, досить компактні. Середня мультиварка важить близько 3 кг.


Виробники мультіварок

 Виробників мультіварок багато: Moulinex, Polaris, Panasonic, Scarlett, Daewoo, SUPRA, Vitesse та інші виробляють безліч різноманітних моделей, серед яких ви обов'язково знайдете щось для себе.

Догляд за мультиваркою

 Особливий догляд за мультиваркою не потрібен. Тут працюють такі правила:
 Ніколи не мийте мультиварку під водою або в посудомийній машині. Це електричний прилад, ви можете його зіпсувати. Якщо виникла необхідність вимити - просто протріть прилад вологою губкою.
 У мультиварці є збірник конденсату, який накопичує вологу. Цю воду потрібно виливати зі збірки в міру її накопичення. Паровий клапан теж треба періодично споліскувати.