Samsung Galaxy Tab 3: ще одна неждана прем'єра.

20 червня 2013 компанія Samsung Electronics проводить у Лондоні грандіозне захід, присвячений презентації новинок техніки корейського гіганта: Samsung Premier Event 2013. Безліч людей з нетерпінням чекають цієї події, щоб дізнатися, чим нас буде радувати Samsung протягом найближчого півроку.




Проте ще до 20 червня компанія представила свій довгоочікуваний Galaxy S 4 Mini. І, не зупиняючись на досягнутому, Samsung вирішив здивувати нас ще раз 3 червня були офіційно представлені нові планшети Galaxy Tab 3 з екранами 8 і 10,1 дюйма. І чого їм так не терпиться?

Планшети Galaxy Tab 3

Очевидно, компанія вирішила прийняти на озброєння позитивний досвід Google з її бюджетними, але масовими планшетами Nexus: якщо досі Samsung робила основний упор на топові високопродуктивні пристрої з видатними характеристиками, то нові Tab 3 демонструють всі риси бюджетних планшетів, особливо модель Tab 3 10.1 . Це має самим позитивним чином позначитися на їх ціні, хоча офіційної інформації про цінову політику поки не надходило.

Планшети будуть працювати на новітній (на поточний момент) версії ОС Android 4.2 Jelly Bean. Швидше за все, операційна система буде, як звичайно, «допив» програмістами Samsung з тим, щоб повніше використовувати можливості пристроїв, а також доповнено користувача інтерфейсом TouchWiz. Втім, не виключено, що через якийсь час ми побачимо ці планшети у версії з «чистим» Android: останнім часом випуск версій смартфонів і планшетів з «ванільною» ОС поступово перетворюється на мейнстрим.

Чим же можуть нас здивувати нові планшети Samsung? Насамперед, це екрани з роздільною здатністю 1280 × 800 точок, причому як модель з 8-і, так і з 10-дюймовим екраном. При цьому щільність пікселів виявляється, відповідно, 189 і 149 ppi. Обидві моделі отримають вбудовані флеш-накопичувачі ємністю 16/32 Гб в залежності від конфігурації. При цьому 8-дюймовий планшет буде оснащений 1,5 Гб оперативної пам'яті, а 10-дюймовий, як не дивно, - всього 1-м.

Про процесори відомо зовсім мало: відомо лише, що Galaxy Tab 3 8.0 буде побудований на неназваному поки двоядерному процесорі (варто очікувати, що це буде ARM) з тактовою частотою 1,5 ГГц. А модель з екраном 10 дюймів отримає двоядерний процесор виробництва Intel, а саме Intel Clover Trail + (Atom Z2560) з тактовою частотою 1,6 ГГц, хоча ці відомості поки неофіційні.

Навіть в характеристиках фотокамер десятидюймовим модель відстає: її основна камера має роздільну здатність 3 Мп проти 5-мегапіксельної камери «вісімки». При цьому фронтальний камери у обох планшетів однакові - ширококутні з роздільною здатністю 1,3 Мп.

В іншому пристрої схожі як близнюки-брати: модулі Bluetooth 4.0 і Wi-Fi 802.11a/b/g/n (з підтримкою MHL і Wi-Fi Direct), підтримка мобільних мереж 3G і 4G (LTE). Передбачений карт-рідер формату microSD (максимально допустимий обсяг карт пам'яті -64 Гб). Обидва планшета отримають гібридні навігаційні системи (швидше за все, від Qualcomm) з підтримкою A-GPS і ГЛОНАСС.

Акумулятор у Galaxy Tab 3 8.0 - 4450 мАг, у Tab 3 10,1 - 6800 мАг. Про час автономної роботи поки об'єктивних відомостей, природно, немає, залишається чекати появи пристроїв «у плоті» та їх незалежних тестів.

І наостанок маса-габаритні характеристики: Tab 3 8.0 - 209,8 x 123,8 x 7,4 мм, вага - 314 г, а Tab 3 10.1 - 243,1 × 176,1 × 7,95 мм при вазі 510 г .

Як очікується, поставки новинок почнуться вже в червні.