Новинки ринку мобільних телефонів, жовтень 2012. Samsung Galaxy Note II, LG Optimus Vu, LG Optimus L9

Жовтня видав багатим на функціональні пристрої. Очікуються відразу два планшетофона - Samsung Galaxy Note II і перший подібний гаджет від LG - Optimus Vu. Та ж LG виводить в продаж двоядерний Optimus L9 з 4,7-дюйовим екраном, а Fly - цілу лінійку двоядерних смартфонів. Нарешті, Nokia продовжить заповнювати нішу доступних тачфонів ...


 Над описом кожної з новинок (сьогодні їх 12!) Зроблено декількох приміток. Перше - це терміни появи моделі у продажу. Можливо, не всі терміни будуть дотримані точнісінько, такі фактори, як проходження митниці або швидкість дистриб'юторів часом не можуть врахувати навіть самі виробники.

 Друге - перспективи новинки на російському ринку. 6 * означають, що пристрій стане бестселером, 5 * - великі продажі, 4 * - середні і 3 * означають, що це нецікавий продукт, якому ніколи не стати популярним у своєму сегменті. 2 * ставляться в самих виняткових випадках самим безперспективним пристроям.

 Третє - передбачувана вартість новинки в рублях (в Росії) і євро (в Європі). Нарешті, четверте - «коротко» - в двох словах про те, чим апарат повинен залучити покупця або, можливо, місія пристрої на ринку.

Компанія Fly

Fly IQ440 Energie
Поява в продажу: кінець жовтня
Перспективи: 5 *
Коротко: порівняно потужний смартфон з батареєю неймовірною ємності

 Лінійка IQ44x стане свого роду флагманської для модельного ряду Fly: апарати не тільки зможуть похвалитися Android 4.0 на борту, але і - увага - двоядерними процесорами (частота 1 Ггц). Fly Energie примітний в той же час батареєю неймовірною ємності: 2500 мАг, що для Android-фону неймовірно. Подивимося, як акумулятор покаже себе в реальності. Крім іншого, Fly Energie може похвалитися 4-дюймовим дисплеєм 800 х 480 пікселів, 5-Мп камерою, 1-ГГц двоядерний процесор, двома слотами для SIM-карти. Вартість поки невідома: при її адекватності модель, як і вся лінійка, може стати знаковою для виробника.

Fly IQ441 Radiance
Поява в продажу: середина жовтня
Перспективи: 5 *
Коротко: гарний сучасний Android-фон з найбільшим в модельному ряду Fly екраном
 Модель Radiance вже не входить до «довгограючу» лінійку X-Life, зате наділена конкурентоспроможним 4,3-дюймовим екраном. Камера тут також 5-мегапіксельна, процесор двоядерний, мається інший джентльменський набір функцій поважаючого себе Android-фону 4-ї версії. Особисто на мій погляд сильною рисою Radiance є елегантний, що запам'ятовується. Буде молитися, щоб і вживу модель залишала враження дорогої речі.

Fly Miracle IQ442
Поява в продажу: кінець жовтня
Перспективи: 5 *
Коротко: найдоступніший двоядерний Android-фон на ринку
 «Чудо» можна назвати молодшим братом вищерозглянутих Energie і Radiance. Смартфон також працює на 2-ядерному процесорі і Android ICS, володіє 4-дюймовим ємнісним IPS-дисплеєм з роздільною здатністю 480 x 800 пікселів, 5-мегапіксельною камерою зі спалахом, 4 Гб вбудованої пам'яті. На відміну від Energie, Fly Miracle не може похвалитися неймовірно ємним акумулятором, тому й коштує дешевше (при схожих характеристиках). Враховуючи, що перед нами найдоступніший двоядерний смартфон на ринку, новинку можна передбачити гідні продажу.

Компанія HTC

HTC Desire X
Поява в продажу: середина жовтня
Перспективи: 3 *
Коротко: переоцінений 2-ядерний смартфон середнього класу
 Смартфон з 4-дюймовим сенсорним S-LCD WVGA-дисплеєм, 2-ядерним процесором Qualcomm Snapdragon з частотою 1,2 ГГц, 5-мегапіксельною камерою. В HTC Desire X є підтримка Beats Audio, він працює на базі Android 4.0 Ice Cream Sandwich з інтерфейсом Sense, а об'єм вбудованої пам'яті смартфона складає 4 Гб. За 10-12 тисяч рублів ми б отримали непогано збалансований 2-ядерне рішення середнього класу від виробника першого ешелону. За 16 тисяч - ні, дякую, краще взяти більш функціональні LG Optimus L9 і тим більше Samsung Galaxy S III. Судячи з усього, справи у HTC не погано, а дуже погано, раз почалися установки таких нереальних цін.

Компанія LG

LG Optimus Vu
Поява в продажу: середина жовтня
Перспективи: 4 *
Коротко: планшетофон від LG
 Не минуло й року, як планшетофон від LG під лаконічною назвою Vu дістався до російського ринку. Апарат створювався як відповідь популярному Samsung Galaxy Note, і відповідь ця вийшов примітним. Optimus Vu широкий собою (відразу скажу, тримати його в одній руці незручно), може похвалитися 5-дюймовим екраном (дозвіл 1024x768), підтримкою пера, працює на чотирьохядерному Nvidia Tegra 3, містить 32 Гб пам'яті і 8-мегапіксельну камеру. Планшетофон коштуватиме аналогічно Galaxy Note, але при цьому володіє четирех'-, а не двоядерним процесором. Гідна альтернатива монополізіровшему ринок продукту Samsung.

LG Optimus L9
Поява в продажу: кінець жовтня
Перспективи: 5 *
Коротко: красивий і збалансований 2-ядерний смартфон середнього класу
 LG Optimus L9 - це свого роду флагман серед пристроїв середнього сегмента LG. На відміну від попереднього гаджета новинка заснована «всього лише» на 2-ядерному процесорі з тактовою частотою 1 ГГц, але її сенсорний IPS-дисплей має таку ж діагональ в 4,7 дюйма. Правда, важливий момент полягає в тому, що дозвіл тут порівняно (для своїх розмірів!) Низьке - 960 х 540 крапок. LG Optimus L9 отримав 1 Гб DDR2 RAM, основну 5-мегапіксельну камеру, фронтальну VGA-камеру, 4 Гб e-MMC, акумулятор ємністю 2150 мАг і операційну систему Android 4.0 Ice Cream Sandwich. При вартості в 15-16 тисяч рублів пристрій займе не саму заполонений нішу двоядерних Android-фонів і складе здорову конкуренцію, до прикладу, досі відмінно продається Samsung Galaxy S II.

Компанія Nokia

Nokia Asha 308 / Asha 309
Поява в продажу: кінець жовтня
Перспективи: 4 *
Коротко: сенсорні телефони від фінського виробника
 Компанія називає рішення «телефонами з функцією смартфона». На ділі це звичайні тачфони на платформі S40, аналогічні вже продається Asha 305 / Asha 306. Новинки призначені для роботи в 2G-мережах, вони оснащені 3-дюймовими WQVGA ємнісними дисплеями з роздільною здатністю 240х400 пікселів, трьома робочими столами, 800 МГц процесорами, слотами для карт пам'яті microSD. Nokia Asha 308 є dual-SIM апаратом, а Asha 309 комплектується Wi-Fi-модулем (слот для сім-карти тут один). Шкода, що в двухсімочний версію знову не додали 3G.

Компанія Philips

Philips W732
Поява в продажу: початок жовтня
Перспективи: 5 *
Коротко: ну дуже довгограючий двухсімочний Android-фон
 Новинка є прямим конкурентом вищеописаного Fly Energie. Тут також установлена ​​надмісткі батарея (2400 мАг, до 13 годин розмов, 10,5 годин роботи в Інтернеті і до 1 місяця в режимі очікування), слот для двох SIM-карт, 5-мегапіксельна камера, Android 4-ї версії. На відміну від «флая» Philips W732 не може похвалитися двоядерним процесором, зате тут більше екран - 4,3 дюйма проти 4-х. Враховуючи, що престиж марки Philips вище, смартфон повинен продаватися непогано.

Компанія Samsung

Samsung Galaxy Note II
Поява в продажу: середина жовтня
Перспективи: 6 *
Коротко: продовження революційного планшетофона
 Пояснити, що собою являє новий Galaxy Note, нескладно. По суті, це Samsung Galaxy S III в збільшив корпусі, з ще більш габаритним екраном, з ємним акумулятором. Як і передбачалося, новинка отримала чіпсет Exynos 4 Quad з 4-ядерним з частотою 1,6 ГГц, 5,5-дюймовий сенсорний дисплей HD Super AMOLED з роздільною здатністю 1280 x 720 пікселів, 2 Гб оперативної пам'яті, а також 8МР і 1,9 МР камери. Попрацювали в Samsung і над цифровим пером S-Pen, зробивши його довшим, товще і зручніше. Апарат, без сумнівів, виявиться ще успішніше, ніж його попередник.

Samsung Galaxy S Duos S7562
Поява в продажу: кінець жовтня
Перспективи: 6 *
Коротко: флагманський пристрій лінійки Duos

 Якщо модель Galaxy S III цього літа буквально розірвала ринок, то Galaxy S Duos покликана його добити, причому в першу чергу це має стосуватися ринку Росії, де двухсімочний пристрої в особливій пошані. Велика перевага в моделі в дизайні, схожому з зовнішнім виглядом поточного флагмана. Різниця лише в тому, що Galaxy S Duos помініатюрнее і, зрозуміло, слабкіше функціонально. Зате відчутно дешевше. Тут всього лише одноядерний процесор, 5-мегапіксельна камера, зате спочатку встановлений Android 4.0.4 (Ice Cream Sandwich), дисплей - 4-дюймовий 480 х 800 крапок (золота середина для сучасного пристрою), Bluetooth 3.0. Природно, підтримується робота двох сім-карт, причому активних одночасно. Таким чином, перед нами один з самих функціональних DualSIM-фонів на ринку плюс перед нами дітище лінійки Galaxy з дизайном «від флагмана». Я впевнений, що перед нами бестселер.

Компанія teXet

teXet TM-5204
Поява в продажу: початок жовтня
Перспективи: 4 *
Коротко: Android-фон з гігантським екраном

 Дуже великим апаратом з 5,25-дюймовим сенсорним дисплеєм з роздільною здатністю 480 x 800 крапок (замало дозвіл для подібних дюймів!) І акумулятором ємністю 2500 мАг, якого вистачає на 15 годин розмов і 500 годин роботи в режимі очікування. Розміри велетенські - 144 x 80 x 12 мм, вага - 213 г. У плані технічних характеристик модель TM-5203 працює на базі Android 4.0.3 Ice Cream Sandwich, оснащена процесором MediaTek MT6575 Cortex A9 з частотою 1 ГГц, 512 Мб RAM, 4 Гб вбудованої пам'яті, розширюваної завдяки слоту MicroSD, GPS, Wi-Fi, FM-радіо, 5MP-і VGA-камерами.

teXet TM-4504
Поява в продажу: початок жовтня
Перспективи: 4 *
Коротко: функціональний смартфон середнього класу

 У teXet TM-4504 встановлений 4,5-дюймовий екран з роздільною здатністю 540 x 960 пікселів, а його батарея має ємність 1700 мАг. Смартфон важить вже 141 грам і має розміри 133 x 68 x 10 мм. Решта функціональність аналогічно вищеописаному TM-5204: Android ICS, 4 Гб пам'яті, 5-мегапіксельна камера, Wi-Fi, GPS.