Як розблокувати картку пам'яті телефону

Незважаючи на високий рівень розвитку технологій, інформацію в наш час все так же легко втратити. Жоден інформаційний носій не є достатньо надійним, незважаючи на запобіжні заходи для збереження конфіденційності даних, встановлені розробниками. Адже вони ж найчастіше можуть зіграти злий жарт із самим власником. Напевно багато хто стикався з бідою, коли втрачали всі фотографії, фільми і документи на згорілому жорсткому диску. Таке буває і з меншими носіями, такими як флеш-накопичувачі або карти пам'яті.
Найчастіше нещастя трапляється в той момент, коли пристрої ламаються, але також іноді ми просто забуваємо до них пароль. Дані на нашому носії губляться: хоча фактично вони всі так само збережені, доступу до них користувач не має. Якщо пароль пригадати так і не вдасться, він ніде не був записаний і збережений, то доведеться шукати обхідні шляхи, як розблокувати картку пам'яті. На жаль, так чи інакше, все зводиться до форматування. У рідкісних випадках користувачам вдається знайти лазівку. Інформація про те, як розблокувати картку пам'яті, потрібна швидше для заспокоєння совісті, перед тим як звернутися в сервіс.

Коли телефон вимагає пароль

У телефонах зазвичай використовуються карти типу microsd. Проблеми з паролем на них виникають в декількох випадках. По-перше, якщо апарат знайдений на вулиці або куплений з рук. Це означає, що пароль був поставлений колишнім господарем пристрої. Можна обійти цю проблему, але іноді навіть після перепрошивки карта вимагає пароль доступу. Схожі проблеми виникнуть і в тому випадку, якщо вона попросту зламалася (так само «глючать» флешки після поломки). Тут навряд чи щось допоможе. Ну і звичайно користувач міг сам поставити пароль, а потім забути його.

Як розблокувати картку пам'яті на телефоні
Найбільш простий спосіб визначити поламана ваша карта чи ні - це віднести її разом з люлькою в сервісний центр. Там працюють професіонали, які зуміють дати приблизний відповідь навіть по одному тільки назвою моделі. У певних серіях мобільних телефонів проблема швидкої поломки зустрічається набагато частіше, ніж в інших. До того ж, у спеціалізованому центрі обов'язково є пристрій для розблокування карт. За допомогою нього ваш носій спробують привести в робочий стан. Але при цьому вся інформація на ньому зникне.

Як розблокувати картку пам'яті вручну

Якщо в сервісний центр звертатися не хочеться, то можна спробувати зробити все своїми силами. Наприклад, скористатися іншим телефоном (звичайно, такої ж моделі): вставити картку туди і відформатувати. До речі кажучи, той же спосіб застосовний і до інших типів носіїв, у тому числі до флешки для фотоапаратів.

Як варіант, можна спробувати розблокувати карту через комп'ютер. Але не завжди процес проходить успішно, часто він просто не бачить пристрій або видає помилку при форматуванні. Те ж і з картрідер - деякі не бачать запаролених носії. Тоді нам на допомогу приходять спеціальні утиліти від сторонніх розробників. На просторах Інтернету можна знайти багато програм, які обіцяють і пароль показати, і зберегти всю інформацію на носії. На жаль, велика частина таких утиліт малоефективна.

З тих небагатьох, які реально здатні допомогти, варто звернути особливу увагу на JetFlash Recovery Tool. Дана утиліта підтримує велику кількість карт, повний список яких можна прочитати на офіційному сайті розробника. Там же можна абсолютно безкоштовно завантажити її. Порядок дій при роботі з програмою включає в себе всього кілька простих кроків. Знадобиться вставити карту, дочекатися поки її побачить комп'ютер, потім запустити програму і показати їй шлях до проблемного носію. На цьому все - залишиться лише натиснути на старт і почекати завершення форматування.
Добрі відгуки на форумах з відповідною тематикою залишають також до утиліти під назвою Easy Recovery Pro. Якщо перша не допомогла, то завжди можна скачати її. А краще відразу кілька таких програм, що перепробувати все. Це, принаймні, дасть зрозуміти, прийшов час звернутися до центру сервісного обслуговування, або є надія впоратися самому.
Чому ми говоримо про втрату, тому що, майже у 99 відсотках випадків, якщо карта пам'яті запитує пароль, а ви його не ставили або забули, то звільнитися ви, як мінімум, можете тільки форматуванням. Зрозуміло, всі дані будуть втрачені. У гіршому випадку доведеться купувати нову флешку. Kak Club розповість про всіх, найбільш дієвих і популярних способах розблокувати картку пам'яті, щоб ви могли всі їх перевірити на собі, заспокоїв себе в психологічному плані, мовляв зробили все що ваших силах. А може бути і вийде щось з карти виколупати. До того ж з проблемним носієм вам буде не до чого інструкція про те як встановити гру на psp і геймінг на кишенькової консолі буде не можливий.
як розблокувати картку пам'яті microsd

Ті, хто хочуть дізнатися, як розблокувати картку пам'яті телефону могли поставити пароль і забути його, а після перепрошивки апарат обов'язково його запитає. Так само телефон може бути не ваш, куплений з рук, і пароль ставив старий господар і так само після перепрошивки телефон запитає пароль. І третій варіант - карта просто наказала довго жити. Адже флешки вмирають саме таким способом - запитують пароль або просто перестають читатися і визначатися пристроями.

Що можна зробити для розблокування?

Відразу віднести в пункт ремонту телефонів або в сертифікований сервісний центр. Так працюють досвідчені люди, які ще за назвою моделі можуть визначити здохла карта чи ні. Для деяких моделей мобільників це бич. Для підтвердження своїх слів і для здійснення спроби розблокувати флеш карту телефону, працівник центру вставить її у спеціальний анлокеров карт і спробує її оживити. Пожвавлення відбувається методом форматування, так що про фотки забудьте. Якщо не вийде, доведеться купувати нову карту. З подібним горем могли зіткнутися і ті, хто читав статтю про те, як розблокувати телефон своїми силами.
Продовжуючи тему апаратної розблокування, варто сказати, що охочі напевно дізнатися як розблокувати картку пам'яті фотоапарата, можуть самостійно спаяти анлокеров, для розблокування флешок. В Інтернеті повно інструкцій і схем, так що якщо руки прямі, то можете спробувати. Не факт що вийде, але зате, у випадку позитивного результату, будете разлочівать друзям за пиво.
Якщо руки не сильно прямі, а таку штучку мати хочеться, то можна купити її баксів за 10-20 як на найближчому радіо ринку, так і через Інтернет. Називатися такий пристрій буде типу SD / MMC Card Unlocker. Принцип роботи простий - суем в usb, потім вставляємо в пристрій заблоковану картку пам'яті підтримуваного формату і чекаємо поки відформатуйте. Так, цей гаджет так само не збереже ваші фотки.

Тепер до більш простих методів. Наприклад, можна спробувати розблокувати флешку на телефоні, вставивши її в інший телефон тієї ж моделі і спробувати відформатувати через нього. Спробуйте провернути те ж саме і з флешкою ​​фотоапарат. Знайдіть ту ж модель і використовуйте її для форматування. Не факт що вийде, але спробувати варто.
Ще один спосіб вникнути в те, як розблокувати флешку на телефоні полягає в використання сторонніх програм. Мається на увазі, що банально відформатувати флешку через комп'ютер ви вже пробували, і у вас ні чого не вийшло. Комп не бачить її або пише що форматування не можливо. Так само варто мати на увазі, що деякі картрідер просто не бачать флешки з встановленими на них паролями.
Всяких «чудесних анлокеров» які і фотки відновлять і працездатність повернуть в мережі предостатньо, але ось робочих дуже мало. Це вам не просте керівництво про те як користуватися artmoney для розблокування ігрових параметрів. Одні вимагають установки на сам телефон, інші, ніби як висмикують пароль з карти, увіткненою в кардрідер, який підключений до комп'ютера. Ваше право випробувати все, що знайдете, ми лише хочемо показати вам найбільш гідні уваги екземпляри програмного забезпечення.

Розпочати самостійну роботу над тим як розблокувати картку пам'яті стоїть з проги під назвою JetFlash Recovery Tool, скачати ви її можете з офіційного сайту. Там же можна подивитися які карти підтримуються, ознайомитися з іншими способами відновлення і скористатися розробками дійсно тямущих людей. Почати можна звідси.

Якщо вам пощастить, карта виявиться в списку підтримуваних і все піде за планом, то алгоритм буде наступним - качаємо прогу, запускаємо її і вказуємо шлях до увіткненою до цього карті пам'яті, потім тиснемо кнопку «Старт» і отримуємо ожилу флешку. Чудес в подібного роду діяннях чекати не варто, але спробуйте обов'язково. Безкоштовно, швидко і зручно.
Можете в пошуках інформації про те, як розблокувати картку пам'яті microsd протестувати утилітка з назвою Easy Recovery Pro. Про неї теж є позитивні відгуки на тематичних форумах, хоч завжди потрібно пробувати все на собі. Можете для інтересу скачати з інета штук 5 різних програм, спробувати їх все, щоб переконатися, що потрібно або апаратно разлочівать або купувати нову.
Ходять чутки про те, що можна дізнатися, як розблокувати картку пам'яті телефону або фотика, якщо подивитися на упаковку, в яку це запам'ятовуючий пристрій було упаковано. Ніби як на ній пишуть пароль. Скоріше всього це не правда, та й рідко хто буде зберігати упаковку від флешки довше декількох годин. Адже ми не підозрюємо при покупці, що може виникнути проблема з паролем.

Тепер ви знаєте, як розблокувати картку пам'яті фотоапарата або телефону одним з найбільш гідних і працюють способів. Нехай вас ніколи не турбує ця неприємність, дані залишаються завжди в цілості й схоронності. Для цього краще регулярно створювати бекапи або просто зливати фотки з флешки на ноутбук. Якщо все-таки зіткнулися з блокуванням, читайте наші інструкції і задавайте питання в коментах. Ось ще декілька сайтів, які можуть допомогти