Вінілові наклейки на сматрфон. Як прикрасити і захистити свій комунікатор.

Здивувати новими чохлами, бамперами і пластиковими коробами сучасного користувача досить складно. Жовті, червоні, чорні, шкіряні, м'які і тверді - бувають на будь-який смак, практично для кожного пристрою, різного ступеня захисту і прикрашення. Індустрія захисних аксесуарів постійно еволюціонує і розвивається. Останнє віяння в цьому в цьому сегменті - дизайнерські захисні наклейки. У цьому оглядовому матеріалі я розповім, що таке вінілова наклейка, чим вона відрізняється від чохла і як її познайомити зі своїм комунікатором і собакою. Під катом багато яскравих фотографій і покроковий процес обклеювання пристрої.

Останній рік в Росії, слідом за Європою і Північною Америкою, активно розвивається ринок вінілових наклейок і нові магазини з'являються як гриби після дощу. Цей магазин може похвалитися наявністю власного виробництва. Можна також відзначити його оригінальну концепцію: вініл (співзвучно з «ваніль») + кориця (з кожної наклейкою приходить паличка кориці для кави). У моєму розпорядженні була стара упаковка з логотипом яблучної компанії. У новій же упаковці яблуко обіцяли замінити на правильні логотипи - Samsung або HTC.

 Від слів перейдемо до справи. Відклеюється по черзі всі частини наклейки від підкладки і акуратно приклеюємо на пристрій. Зайві деталі або самі залишаються на підкладці, або їм потрібно трохи допомогти - притиснути пальцем або чим-небудь тоненьким, наприклад, пінцетом. Ми обійшлися своїми силами.

Корпус телефону не потрібно якось спеціально готувати - достатньо протерти звичайною серветкою, щоб під наклейку не потрапило пилу і бруду. Клеїти можна на суху поверхню, ніяких мильних розчинів або води використовувати не потрібно. Виробник заявляє, що використовує високоякісні матеріали компаній 3M і Orajet. Це трохи збільшує підсумкову вартість продуктів, проте, за заявою продавця, наклейки з якісного вінілу краще підходять для наклеювання в домашніх умовах - випадково зіпсувати наклейку під час нанесення досить важко.

Дійсно, сам процес обклеювання комунікатора зайняв кілька хвилин. Зверніть увагу на підкладку - через деякий час ми знімемо наклейку з телефону і приклеїмо її назад, для чого, ви скоро дізнаєтеся.

 Якщо уважно розглянути наклейку, можна помітити, що вініл на задню поверхню зроблений з декількох блоків, щоб не заважати зняттю кришки. Матеріал, який використовує «Вініл з корицею», зроблений спеціально для обклеювання нерівних поверхонь - плівка дуже тоненька, легко гнеться і трохи розтягується, а тому, легко клеїться на вигнуті поверхні без фену.

 Складки, якщо і утворюються, акуратно розгладжуються пальцем. У наклейці передбачені всі необхідні вирізи: під камеру, динамік і органи управління.

 Один з мінусів цієї наклейки для Samsung S II - низ і верх телефону не заклеюються.

 Інша важлива властивість якісного вінілу - він клеїться на поверхню без міхурів. Завдяки мікропор в наклейці повітря виходить з-під матеріалу сам або при легкому натисканні на бульбашку. Знімається плівка з пристрою не залишаючи слідів клею - це можна побачити на фото нижче. Відклеюється вініл, який був приклеєний близько 10 хвилин тому.

 Як видно на фотці, слідів клею на моєму пристрої немає. Віддаю повинно словами виробника про якість. Цікаво буде подивитися на результат такого тесту через тиждень.

 Тонкі місця потрібно відклеювати особливо акуратно, тому що є ризик порвати або розтягнути вініл, а він нам ще знадобиться.

 Відклеїти всі частини наклейки ми повертаємо їх на ту саму підкладку, яку ви бачили трохи вище. Робимо це для того, щоб зберегти клейовий шар плівки і використовувати її повторно, коли нам захочеться. Тобто плівка, по суті, багаторазова - можна міняти наклейки, а разом з ними і дизайн пристрою. Головне не розтягнути вініл при відклеюванні і не забути покласти який-небудь прес, наприклад, книжку на наклейку.

 Крім декоративної функції вініли несуть ще й захисну. Виробники наклейок наносять на вінілову плівку ще одну плівку - прозорий ламінат. Цей шар потрібен для того, щоб захистити зображення від витирання, води, сонця та подряпин. Таким чином наклейка стає ще й захистом девайса від повсякденних неприємностей. З сайту виробника на дисплей закачуються шпалери, які продовжують дизайн наклейки - це добре видно на фотографіях.

Виробник може нанести на плівку будь повнокольорове зображення. Зовні вініли виграють у чохлів або бамперів яскравістю і різноманітністю, проте програють в захисних функціях - від удару об підлогу або стіл наклейка не захистить. Повноцінною альтернативою гумовому короба або бамперу може стати рішення використовувати наклейку і чохол. На сайті «Вініл з корицею» можна самостійно зробити наклейку з оригінальним дизайном.