Як наклеїти захисну плівку на телефон

.Ми завжди хочемо, що б набутий нами телефон служив нам довго і звичайно завжди мав відмінний зовнішній вигляд. Для захисту від подряпин і можливих інших ушкоджень телефону рекомендується придбати спеціальну сумочку для телефону, а для захисту сенсорного екрану необхідно наклеїти захисну плівку на екран телефону. Давайте разом розберемо покроково, як же це зробити.

Отже, у нас випробуваний зразок-телефон Samsung Galaxy GT-S5830. Модель досить нова і спроби знайти готову захисну плівку мною не увінчалися успіхом. Тому я зупинив свій вибір на універсальній захисній плівці.

Розберемо, як наклеїти захисну плівку на телефон.

1. Вирізаємо універсальну захисну плівку під конфігурацію телефону.
Для цього я використовував захисну плівку з нового телефону, яка наклеюється при упаковці. Ця плівка вирізана якраз за розміром сенсорного екрану, тому буде нам служити шаблоном.
Отже, знімаємо заводську захисну плівку і ложем на універсальну захисну плівку, вирівнюючи за наявною сітці.

За допомогою канцелярського ножа та ножиць вирізаємо універсальну захисну плівку на нашу шаблоном, не забуваючи місця для розмовного динаміка і кнопки меню.

Отримуємо готову захисну плівку, яку будемо клеїти на екран телефону.

2. Підготовка телефону до наклеювання плівки.
Перед наклеюванням захисної плівки протираємо екран телефону за допомогою мікрофібри, що додається до універсальної захисній плівці.
Далі розводимо в невеликій посуді мильний розчин (1 крапля рідкого мила або шампуню на 20 грам води). Після цього наносимо за допомогою пензлика на екран тонкий шар мильного розчину, який не дасть захисній плівці прилипнути і дозволить вирівняти плівку щодо екрану.

3. Наклеювання захисної плівки на телефон.
Сама плівка має два захисних покриття: прозоре - з боку клеїть шару плівки і кольорове (міліметрівку) - з лицьового боку.
Тепер знімаємо прозоре захисне покриття і клеїться шаром ложем плівку на екран телефону. Мильний розчин дозволить нам вирівняти плівку щодо екрану, що ми і справах.
Після цього знімаємо верхню кольорове покриття і за допомогою пластикової карти, рухами від центру екрану до країв виганяємо утворилися пухирці. Надлишки видавленого мильного розчину прибираємо за допомогою серветки або тампона, уважно стежачи, що б розчин не потрапив на кнопки або в динамік.

Вітаю Вас, плівка наклеєна!
Тепер дайте плівці підсохнути декілька годин і з задоволенням користуйтеся телефоном.

Важливі зауваження:
- Вирізуйте плівку з зазором від краю екрану, приблизно в міліметр. Це дозволить вам якісно наклеїти краї плівки.
- Не торкайтеся до клеїться стороні захисної плівки, так як можете нанести на нього порошинки, які приведуть до утворення бульбашок.

Інструменти які я використовував що б наклеїти захисну плівку на телефон.