Як знайти нітрати в продуктах.

Ні для кого не секрет, що багато сучасні продукти харчування не тільки не приносять користь, але й шкідливі для здоров'я. Особливо небезпечні нітрати в овочах і фруктах. На думку незалежних експертів, ними отруєно більше 40% продуктів, що зустрічаються на наших ринках, в магазинах і супермаркетах. У гонитві за прибутком і урожаєм недобросовісні виробники забувають про згубний вплив нітратів на здоров'я людини, а адже ті здатні викликати безліч хронічних захворювань. І якщо дорослий організм ще може боротися з систематичним отруєнням нітратами, то для дітей і літніх людей подібні продукти становлять смертельну небезпеку.

Раніше нітрат тест був дорогим і трудомістким процесом, який міг здійснюватися тільки в спеціалізованих лабораторіях. Але зараз сучасні технології дозволяють провести експрес визначення нітратів будь-якому охочому, для цього достатньо купити нітратоміри. Це портативний прилад для вимірювання нітратів, який буквально за кілька секунд покаже вміст небезпечних речовин в продуктах і допоможе зберегти здоров'я Вам і вашим близьким.

 Про те, що в більшості овочів і фруктів, що зустрічаються на прилавках магазинах і на ринках, є нітрати в небезпечній концентрації, знають практично всі, проте не багато хто знає, як визначити нітрати в кавуні, дині, помідорах і огірках. Для цього потрібен звичайний нітрат тестер. Чутливий елемент вимірювача нітратів занурюється в продукт, і протягом декількох секунд на екрані дисплея видається результат, який показує небезпечний цей товар для вашого здоров'я чи ні. Виміряти нітрати в овочах зможе навіть дитина, все дуже просто і зрозуміло.

 Кожному відомо і сумний стан нашої екології, нітрати у продуктах лише вершина айсберга. Небезпека міститься і в питній воді, куди потрапляють добрива з сільськогосподарських полів. Очищення води від нітратів зараз, на жаль, практично не проводиться. Тому перш, ніж спробувати воду з незнайомого джерела, спробуйте спочатку опустити в неї індикатор нітратів, або нітратометр. Видалення нітратів з води можна провести за допомогою гарного побутового фільтра. Давня мудрість говорить: «Ми те, що ми їмо.» Ставтеся уважно до свого здоров'я, і ​​Ваш організм відповість Вам довгими і щасливими роками життя.