Чим варто керуватися при виборі плойки або стайлера?

Зачіска - це один з важливих елементів зовнішності. Саме тому всі дівчата і жінки так багато часу приділяють догляду за своїм волоссям. Основа створення зачіски - це укладання волосся. Для даної процедури існує такий прилад як плойка.

    Плойки допомагають не тільки зробити акуратну укладання, але і створити локони необхідної форми і розміру, додати об'єм Вашому волоссю. Деякі все це роблять в домашніх умовах, інші ходять в салони краси. Але так чи інакше, інструмент, за допомогою якого досягається бажаний результат, скрізь використовується однаковий. При покупці плойки багато вагаються у виборі. Часто з пантелику може збивати істотну відмінність у ціні на подібні моделі від різних виробників. Але необхідно знати, що принцип роботи всіх плойок однаковий. Різним може бути їх призначення та функціональні особливості. У зв'язку з цим виділяють професійні моделі плойок і моделі, які застосовують для домашнього використання. Звичайно ж, якщо Ви захочете купити професійну плойку себе додому, то Вам цього ніхто не заборонить. Але важливо ж не те за скільки Ви її купите, а те, наскільки вміло Ви зможете з нею поводитися. У більшості випадків для домашнього використання купують недорогі моделі та моделі з середніми ціновими показниками. Як ми вже говорили, принцип дії у всіх плойок подібний, втім, як і їх конструкція. Пристрій являє собою порожнистий металевий стрижень з нагрівальним елементом і затискачем, який фіксує пасмо волосся і сприяє створенню локонів потрібного розміру. Існують і більш нестандартні моделі. Наприклад, з подвійними і потрійними стрижнями. Але такі плойки все ж частіше зустрічаються в салонах краси. Але крім конструкції і принципу дії пристрою, існують більш важливі критерії, які варто враховувати при виборі плойки.
 
    По-перше, завжди звертайте увагу на покриття матеріалу стрижня і насадок. Якщо здоров'я волосся для Вас важливо не менш, ніж просто красиві локони, то варто подбати про те, щоб всі ці прилади наносили волоссю якомога менше шкоди. Тому, купуючи плойку, вибирайте модель з керамічним або турмаліновим покриттям. Всім відомо, що при укладанні волосся піддаються впливу високих температур. А коли це відбувається регулярно, то навіть сама нетривала процедура укладання несе за собою певні наслідки. Керамічне і турмалінове покриття робочої поверхні допомагає знизити негативний вплив від високих температур до мінімуму. Це вже давно доведено фахівцями, і дані технології застосовуються всіма виробниками, які хочуть зарекомендувати свою продукцію з кращого боку. Якщо ж Ви користуєтеся плойкою, робоча поверхня якої нічим не захищена, то будьте готові до сухості і ламкості волосся. Простіше заплатити трохи більше і купити плойку, яка буде наносити мінімум шкоди, ніж заощадити на купівлі і потім довго про це шкодувати. Так що вибір за Вами.

Найпростіші й дешеві фени - це фени з однієї насадкою - концентратором, що забезпечує швидку сушку волосся. Випускаються вони багатьма виробниками фенів, і, найчастіше, як дорожні фени. Тобто як фени, призначені для подорожей.
Другий дуже важливий фактор, який варто врахувати при виборі - це наявність регулятора температури. Можливість вибрати потрібний температурний режим також дозволить Вам максимально убезпечити своє волосся. Наприклад, якщо Ваше волосся досить м'які, то максимальна температура нагріву Вам ні до чого, оскільки вона розрахована на самий жорсткий тип волосся. Тому, якщо у Вас м'яке волосся і Ваша плойка не оснащена терморегулятором, то це ще один привід від неї позбутися.
 
    Зручна ручка - це теж досить важливо. Адже від того наскільки комфортно Вам буде тримати прилад, залежатиме вся подальша робота. Слідкуйте за тим, щоб ручка не була занадто короткою або занадто великий в об'ємі. Це сприятиме швидкої втоми. Крім того, обов'язково переконайтеся, що ручка не буде нагріватися до високої температури. Ідеальне співвідношення всіх цих факторів дозволить Вам домогтися максимального комфорту при роботі.
 
    Знаючи всі основні особливості про роботу з плойкою, можна перейти до функціональних особливостей. У цьому плані підхід до вибору дуже індивідуальний і вирішальним фактором при покупці буде Ваше перевагу. В даний час існує досить багато різновидів плойок, а так само різних насадок, які йдуть з ними в комплекті. Плок бувають з різним діаметром і формою стрижня. Від цього і залежатиме форма локонів. Тому, для початку необхідно вирішити для себе, який тип зачіски буде для Вас більш кращий. Якщо Ви любите великі локони, то варто вибирати плойку зі стрижнем максимально великого діаметру, в зворотному випадку - вибирайте діаметр поменше. Для додання локонам максимально натурального вигляду використовують плойки з конусним наконечником, а для найбільш креативної укладання застосовують подвійні і потрійні плойки. Якщо вибір зробити важко, то ідеальним варіантом буде покупка плойки з різними насадками. Це дасть Вам можливість експериментувати і кожен день створювати нові образи.
 
    Наостанок варто звернути увагу на деякі додаткові функціональні особливості, які можуть також зіграти дуже важливу роль при виборі. Одна з таких особливостей - це функція іонізації. Вважається, що іонізація не тільки сприяє зняттю статичного ефекту, а й сприяє природному зволоженню волосся. Ще одна особливість - шарнірне з'єднання дроти. Це рішення застосовується в пристроях для запобігання сплутування дроти, що в деяких ситуаціях досить важливо. Озброївшись набором корисних знань, можна сміливо приступати до вибору. Сподіваємося, що наша стаття допоможе Вам зробити правильний вибір!