Професійні фени. Як вибрати професійний фен?

 Професійні фени Як вибрати професійний фен? Ми вам допоможемо!

Фен для волосся - електричний прилад, який видає направлений потік нагрітого повітря. Найважливішою особливістю фена для волосся є можливість подачі тепла точно в задану область. Походження слова «фен» пов'язане з німецькою маркою FOEN, зареєстрованої в 1941 й посилається на теплий альпійський вітер фен.

Фени для волосся зазвичай виконуються у вигляді невеликого шматочка труби, всередині якої розташовуються вентилятор і електронагрівач фена. Часто корпус фена для волосся оснащується пістолетною рукояткою. Вентилятор втягує повітря через один з зрізів труби фена, потік повітря проходить повз електронагрівника фена, нагрівається та залишає трубу через протилежний зріз. На вихідний зріз труби фена можуть бути встановлені різні насадки, такі як концентратор і дифузор, що змінюють конфігурацію повітряного потоку фена. Вхідний зріз фена зазвичай закритий гратами для того, щоб запобігти попаданню всередину корпусу фену сторонніх предметів.

Ряд моделей фенів для волосся дозволяють регулювати температуру і швидкість потоку повітря на виході фена. Регулювання температури фена досягається або включенням паралельно різного числа нагрівачів, або за допомогою регульованого термостата, або зміною швидкості потоку повітря.

Найпростіші й дешеві фени - це фени з однієї насадкою - концентратором, що забезпечує швидку сушку волосся. Випускаються вони багатьма виробниками фенів, і, найчастіше, як дорожні фени. Тобто як фени, призначені для подорожей.
Існують два основні різновиди фенів для волосся - фен для сушки і укладання волосся і технічний фен. Принцип їх дії фенів однаковий, різниця лише в температурі і швидкості потоку повітря на виході фена.

Фен для сушки і укладання волосся видає потік повітря з температурою близько 60 ° C і високою швидкістю. У фен для волосся встановлюють захист від перегріву щоб уникнути пошкодження волосся гарячим повітрям. Сучасні якісні фени для волосся також мають функцію іонізації повітря, покликану знімати статичний заряд і забезпечувати гладкість і шовковистість волосся.

Це раніше фени купували тільки для сушіння волосся. А нині якісні професійні фени призначені і для укладання. За допомогою професійного фена для волосся в домашніх умовах можна додати об'єм будь-яким волоссю, випрямити натуральні кучері, завити локони будь-якого діаметру, укласти волосся в будь-якому напрямку, розпатлані і неслухняне волосся зробити гладкими. Все що завгодно - якщо у вас в руках кращий професійний фен для волосся.

Сьогодні стало модно купувати професійні фени для домашнього використання. На відміну від звичайного побутового фена, професійний фен розрахований на роботу практично з усіма типами волосся. За цим, кращі професійні фени для волосся комплектуються численними функціями.

Хорошою інвестицією в здоров'я і красу волосся є покупка якісного професійного фена, який поєднує в собі самі новітні і передові технології які використовуються при виробництві самих кращих професійних фенів.

Навряд чи у всіх членів вашої родини волосся одного типу і однієї довжини. Найчастіше вони ще й різної структури, різного стану. Для безпечної сушки, ефектною й ефективною укладання знадобляться різні налаштування температурного режиму та потужності фена. Тому, кращий фен для всієї сім'ї - професійний фен, який витримує великі навантаження, має різні режими роботи для різних типів волосся, різні насадки. Всі ці опції, якими володіють кращі професійні фени, дозволяють всім його користувачам створювати стильні чоловічі та розкішні жіночі, зухвалі юнацькі та сміливі дівочі зачіски. Але якісний професійний фен для волосся це потужний інструмент, і треба знати, як ним користуватися.

Різним типам волосся потрібна різна швидкість повітряного потоку і різні температурні режими сушіння. Використання побутового фена для волосся з малою потужністю і легкою вагою вистачить хіба що на сушіння коротких і тонкого волосся. Використання звичайного фена для волосся на протязі року, який не відповідає типу вашого волосся, перетворить навіть самі здорові волосся в ламкі й ослаблені. А ось якісний професійний фен для волосся підійде будь-якому типу волосся. Якісні професійні фени дозволяють встановлювати різні режими роботи, необхідні саме для конкретного типу волосся.

Пам'ятайте, хороший якісний фен мінімізує ризик пошкодження волосся, поганий - обов'язково шкодить. Термозахисні спреї створюють захисну оболонку навколо волоса, яка захищає його від пересихання і опіку. У якісних професійних фенів стоїть захист від перегріву, а новітні технології дуже дбайливо сушать волосся. Якщо ви дорожите здоров'ям вашого волосся, вибирайте якісний професійний фен.

Дві швидкості і три температурні режими це набір, який вам знадобиться в домашніх умовах для дбайливого догляду за волоссям. Існують професійні фени з шістьма температурними режимами і шістьма швидкісними. Але, якщо ви не майстер перукарського мистецтва - такий набір вам не знадобиться. Ви можете використовувати максимальну потужність і температуру фена, щоб усунути зайву вологу перед початком укладання густих і здорового волосся. Для підготовки тонкого і ослабленого волосся до укладання необхідно використовувати середній температурний режим. Саму укладання можна робити на більш низькій швидкості і температурному режимі.

Якщо у вас здорові, міцні і сильні волосся - їх можна і сушити, і укладати дуже гарячим повітрям. А ось пофарбованим і пошкодженим волоссю потрібна щадна температура і обов'язковий захист термоактивні засобами. Укладаючи тонкі й ослаблені волосся - вибирайте знижені режими швидкості і температури роботи фена. Для кучерявого волосся встановлюємо температуру фена нижче і не користуємося насадкою-концентратором, яка концентрує гаряче повітря. Для гладкої ідеальної укладання й для випрямлення кучерів температуру фена вибираємо побільше і одягаємо на фен концентратор.

Чим більше потужність фена для волосся, тим більш гарячий потік повітря ви отримаєте. Гаряче повітря швидше сушить і краще укладає волосся - краще завиває локони і краще випрямляє їх. Менше потужність - довше сушка. Чим густіше і довше волосся, тим більша потужність фена потрібна, щоб час сушки і укладання було розумним. З побутовим феном для волосся потужністю до 1500 Вт можна сушити довге і густе волосся по півгодини. У якісних професійних фенів потужність зазвичай від 1800 до 2400 Вт, тому вони все роблять набагато швидше! Потужність професійного фена для волосся в 1800 Вт цілком достатня для домашнього користування.

Однак, якщо вам пощастило і у вас густі, довгі, розкішне волосся і мало часу на укладання - сміливо обирайте фен професійний з потужністю 1900 - 2000 Вт Але врахуйте, вам необхідно навчиться секретам його використання! Це не складно. Головне пам'ятати, якщо ви включили найвищий температурний режим фену і при цьому вибрали швидкість фена по більше, не направляйте повітря на шкіру голови, обпалите або пересушити шкіру - отримаєте, до того ж до неприємних відчуттів, ще й лупа.

Різноманітні насадки фена полегшують укладання. Вони можуть продаватися в комплекті з феном або окремо. Пам'ятайте - купуючи насадку окремо від фена, необхідно упевнитися, що вона підходить вашої моделі. Дифузор вам може знадобитися тільки для укладання кучерявого волосся. Якщо вони у вас прямі - ця насадка вам не потрібна, навіть якщо ви регулярно завиває собі локони. Її можна використовувати і для укладання прямих волосся, але зазвичай це вимагає вправності професіонала. Ця насадка додає об'єм від природи хвилястим і кучерявим волоссям будь-якої довжини. Використовується різноманітні насадки фена, коли хочете отримати вільно розвивається хвилясту або пишну кучеряву копицю волосся. Дифузор слід використовувати тільки на найнижчій швидкості і в найнижчому температурному режимі фена.

Насадка концентратор професійних фенів створена для того, щоб направляти потік повітря саме туди, куди вам потрібно для полегшення укладання та випрямлення волосся. Така насадка НЕ ​​розпушити волосся і не створить стирчать в різні сторони окремих пасом, якщо їй правильно користуватися. Поєднання найнижчій швидкості і високої температури ідеально для такої насадки. Концентратор фена допомагає направляти сконцентрований потік гарячого повітря уздовж довжини волосся від коренів до кінчиків, щоб кутикула закрилася, зафіксувавши потрібну форму. Найбільш ефективна ця насадка для випрямлення кучерявого волосся і для завивки прямих на бігуді-липучки або на круглій щітці.

Будьте обережні - насадка концентратор концентрує гаряче повітря. Тому, коли ви працюєте в режимах великій швидкості і великої температури - не направляйте струмінь гарячого повітря на шкіру голови, вуха і обличчя! Тільки на волосся. Інакше ви просто обпалите себе! Не торкайтеся концентратором безпосередньо локонів, особливо коли фен працює на максимальній потужності - ви спалите волосся. Завжди тримайте носик концентратора на відстані 2-3 сантиметрів від волосся.

Функція подачі охолодженого повітря. Вона є у всіх професійних фенів для волосся. Ця функція фена потрібна для фіксації та закріплення укладання. Особливо, якщо у вас неслухняні і вперті волосся. Нагріті волосся завжди більш гнучкі. І ваші готові локони можуть швидко втратити форму, поки ви завиває наступні. Їм обов'язково потрібно давати охолонути. Холодний потік повітря допомагає зафіксувати форму і швидко остудити волосся. Потрібно всього 4-5 секунд холодного пострілу.

Професійні фени для волосся, забезпечені новітніми сучасними технологіями, дуже дбайливо сушать і укладають волосся. Тепер такими фенами можна користуватися частіше, що не виснажуючи і не пошкоджуючи свої локони.

Професійний фен з керамічним нагрівач. У назві моделі фена для волосся зазвичай позначається словом керамічні. Нагрівальний елемент у такого фена керамічний і нагрівається рівномірно. Тепло безпечно проникає всередину волосся, а не випалює його зсередини. Тому якісним професійним феном з керамічним нагрівачем дуже важко спалити або пересушити волосся. Якщо ви часто випрямляєте свої кучері - ця технологія вам просто необхідна. У побутових фенах стоїть металевий нагрівальний елемент, який дає інтенсивне і нерівномірне тепло. В результаті вода як би википає з волосся. Вони легко пересушується, стоншуються, стають ламкими і крихкими, втрачають еластичність і блиск.

Фени з функцією іонізація. У назві моделі фена зазвичай позначається словом іонні. У фенів з такою функцією вбудований генератор негативно заряджених іонів. Ваше волосся буде обдавайте повітрям, що нагадує повітря після грози. Волосся стануть більш гладкими і блискучими. Ця технологія особливо корисна для володарів кучерявих і хвилястих від природи волосся. У побутових фенів для волосся металевий нагрівальний елемент випускає позитивно заряджені іони, які змушують кутикулу волоса відкритися. Через нерівномірне тепла кутикула відкривається теж нерівномірно, і волосся як би корчиться, особливо коли всередині випалюється вся волога. Якісні професійні фени для волосся з іонізацією виробляють негативно заряджені іони, які пригладжують лусочки кутикули, знижують рівень статичної електрики у волоссі. Волосся не скручується і з нього не википає вся необхідна йому волога. Сушіння та укладання стає безпечною і ніжною, а волосся стає більш гладкими і блискучими.

Фени професійні з турмаліновим покриттям. У назві моделі фена зазвичай позначається словом турмалін. Турмалін - це природний кристал, який при нагріванні починає активно випускати масу негативно заряджених іонів, які роблять волосся слухняним, гладенькими. Якісні професійні фени для волосся з турмаліновим покриттям виробляють більшу кількість іонів, ніж фени з простою іонізацією.

Більшість побутових фенів комплектуються електричним шнуром довжиною не більше 1,8 метра. Це може бути проблемою, коли ваша розетка знаходиться далеко від дзеркала. Фен, з'єднаний з подовжувачем - штука вельми не зручна. Більшість кращих професійних фенів мають довжину шнура 2,7 - 3 метри. Шнур повинен бути достатньо гнучким і не тонким. Кріплення шнура до фену, бажано, вільно обертається. Зручно, коли є петелька, за яку можна вішати фен на гачок у ванній.

Важкі професійні фени вагою в 680 грам для домашнього використання не надто зручні, якщо у вас немає до них звички. Фен для волосся, звичайно, можна використовувати як еквівалент гантелям, але це зазвичай заважає зосередитися на зачісці. Чим довше і гущі ваше волосся, тим важливіше вага фена, бо вам належить довше ним розмахувати. Найлегші фени для волосся - дорожні, але у них обмежені можливості: менше потужність (всього до 1200 Вт), менше режимів (найчастіше 2) і коротше провід. Оптимальна вага професійного фена для домашнього користування - від 400 до 500 грам. Для короткого волосся - питання ваги фена великого значення не має.

Якісний професійний фен - це прекрасна покупка для всієї родини. Кожен домочадець зможе з його допомогою створювати стильні і модні укладання. Вибирайте кращий професійний фен і користуйтеся їм сміливо, із задоволенням. Подбайте про здоров'я і красу свого волосся, дайте їм найкраще!