Як правильно вибрати варильну панель (поверхню)

Як правильно вибрати варильну панель (поверхню)
Сучасне життя знаходиться в постійній гонці технічних новинок. День від дня світ стає кращим, досконалішим, і побутова галузь займає гідне місце в цьому змаганні. Сьогодні широке застосування заслужила вбудована побутова техніка. З її допомогою можна не тільки йти в ногу з останніми дизайнерськими тенденціями, а й істотно економити простір. Але як правильно вибрати варильну панель, яка надалі стане вашим головним помічником на кухні?
По-перше, вибір вручений поверхні почнемо з того, що варильну панель і духова шафа слід розглядати, як дві незалежні один від одного одиниці. Протягом тривалого часу у свідомості вітчизняного споживача зрів стереотип, що робоча поверхня для дому - це обов'язково кухонна плита з наявністю духовки, але поспішаємо відзначити, в цьому випадку розрізняються залежні і незалежні варильні панелі. Давайте розглянемо їх детальніше.
Залежна варильна поверхня, вже виходячи з назви, припускає прямий зв'язок з духовою шафою. Вона вбудовується над ним, в той час як її панель управління розташована на панелі духовки. Вони повинні мати не тільки однакових виробників, але і відповідати один одному за моделями (дивіться таблицю відповідності моделей). Цей вид варильних поверхонь дозволяє легко вбудовувати у стільницю складові за власним бажанням, а також підбирати духова шафа, ідеально відповідний конкретно під Ваші вимоги.
Панель управління незалежних варильних поверхонь розташована строго на власній панелі. Ці поверхні можуть розташовуватися незалежно відого шафи. Більше того, порожнє робочий простір під місцем вбудовування може бути заповнено на Ваш розсуд (за умови належного забезпечення повітрям і установки спеціальних жаростійких матеріалів).
Вибрати варильну панель правильно може допомогти і тип управління плит. Панель варильних поверхонь може бути або сенсорного, або механічного управління. Важелі в свою чергу представлені утапливаю (при виключенні повністю занурюються в панель) або поворотними (стандартні перемикачі). До того ж, управління може здійснюватися також і магнітними перемикачами. При зсуві або знятті таких важелів плита автоматично відключається. Поверхні, оснащені магнітними важелями, називаються Twist.
А як же вибрати варильну поверхню за розміром? У середньому ширина стандартної варильної панелі варіюється від 60 до 90 см, а висота - від 3 до 10 см. Деякі виробники мають у своєму асортименті спеціальну компактну серію поверхонь "Доміно" 30 см шириною. За допомогою спеціальних рамок їх поверхні можуть скріплюватися і доповнюватися.
Щоб правильно вибрати варильну поверхню, перед покупкою обов'язково слід визначитися з матеріалом. Всі ми добре знайомі з емальованому поверхнею. Вона не дорога, а колірна гамма досить різноманітна. Головні недоліки полягають у складності очищення і появі подряпин в процесі експлуатації. Плити з нержавіючої сталі набагато більш практичні, але і ціна їх вище. Поверхня може бути матовою або полірованою, а для чищення слід використовувати спеціальні засоби.

Останнім часом у виборі варильної панелі споживачі все частіше зупиняються на склокерамічних поверхнях, які не бояться ні ударів, ні високих температур. Вони відрізняються більш багатим вибором кольорів і навіть можливістю нанесення малюнка. Склокерамічні панелі бувають як електричні, так і газові. При використанні таких поверхонь уважно ставитеся до сипучим (сіль, цукор, борошно, крупи), вони руйнують склокераміку.
Ну і на завершення нашого екскурсу про те, як правильно вибрати варильну поверхню, давайте розглянемо види варильних поверхонь за типом підключення:
електрична панель ідеально підходять у разі відсутності газового підключення, однак розширений дизайн і ексклюзивний дизайн електричних варильних панелей цілком можуть змусити відмовитися від використання газу;
газова панель виграє з точки зору економічності, оскільки вартість газу нижче ціни за електрику, а швидкість приготування на газовій варильної поверхні - вище;
комбінована панель включає в себе і газові, і електричні конфорки. Вона ідеально підійде для людей з перебоями надходження газу.
Ми сподіваємося, що нам вдалося хоч трохи пролити світло на проблему правильного вибору варильної поверхні, і дотримуючись наших порад, Ви зумієте вибрати якісну і надійну плиту.