Вибір вентилятора для дому

Сучасні побутові вентилятори, незважаючи на свою простоту, залишаються популярними. Багато хто пам'ятає жаркі літні місяці останніх років, якщо ви не хочете, щоб спека цього літа застала вас зненацька, то ця стаття для Вас.

У боротьбі за увагу споживача у вентиляторів є сильний конкурент - кондиціонер. І він звичайно краще впорається із завданням створення комфортних умов в приміщенні але, незважаючи на це багато людей, воліють користуватися саме вентиляторами, і на це є ряд вагомих причин.

Переваги вентиляторів
Напевно, найголовніший плюс вентиляторів в очах споживача це його вартість. Навіть найдорожчий вентилятор у кілька разів дешевше самого простого кондиціонера. Інша перевага полягає в простоті використання, для роботи вентилятора необхідно всього лише підключити його до енергомережі і вибрати потрібний режим роботи. На додаток до цього вентилятор мобільний, його легко перенести в інше приміщення і він більш економічно витрачає електроенергію.
На відміну від кондиціонера вентилятор не охолоджує повітря, а створює його потік, яким обдуває людей і приміщення. З одного боку це є недоліком, оскільки ви не можете регулювати температуру. Але з іншого це гідність, оскільки ймовірність застудитися нижче.

На що звертати увагу при виборі?

Важливим параметром вентилятора є його продуктивність, що показує, скільки кубічних метрів вентилятор здатний прокачати за одну годину, цей параметр вказується в паспорті. Побічно про продуктивність можна судити виходячи з іншого параметра - потужності, чим вона вище, тим більш продуктивним буде вентилятор.

Наступним моментом з яким потрібно визначиться - це тип вентилятора, підлоговий або настільний. Настільні вентилятори, як зрозуміло з назви використовуються на столі або якому або іншому предметі меблів в безпосередній близькості від людини. В основному цей тип вентилятора - персональний, але деякі моделі мають поворотний механізм, в такому випадку такий вентилятор може обдувати відразу кілька людей якщо вони сидять поруч. Якщо необхідно обдувати ціле приміщення, то для цієї мети буде потрібно підлоговий вентилятор. Такі вентилятори набагато більш продуктивні і здатні впорається з обдувом кімнати або невеликого офісу.
При виборі підлогового вентилятора потрібно оцінити, на скільки він стійкий, під час роботи він може сильно вібрувати. З цієї причини підставу на якому він закріплений має бути масивним і забезпечувати стійкість.

Важливим параметром є рівень шуму вентилятора. Погодьтеся, навряд чи комусь сподобається, якщо прилад покликаний створити комфорт виявиться дуже гучним у роботі. Зрозуміло, більш потужний вентилятор буде видавати більше шуму, тому варто звернути увагу на наявність регулятора зміни кількості оборотів, такий регулятор дозволить отримати прийнятне співвідношення рівня шуму і продуктивності.

Додаткові можливості

У багатьох вентиляторів присутні додаткові функції роблять їх використання більш комфортним і просто приємним. Одна з таких функцій - таймер, він дозволить задати тривалість роботи і після закінчення часу автоматично вимкнеться. Можливість обертання блоку з лопатями як в горизонтальному, так і у вертикальному напрямку дозволить обдувати приміщення у всіх напрямках. Наявність дистанційного керування позбавить користувача від необхідності кожного разу підходити до приладу для того, щоб здійснити маніпуляції, такий прилад буде особливо доречний в офісному приміщенні, де сидить багато людей. Так само зверніть увагу на наявність захисту електродвигуна від перегріву, в умовах постійного використання і підвищених температурах ця функція особливо актуальна.
Якщо вентилятор буде використовуватися в приміщенні, де можуть перебувати діти, то потрібно звернути увагу на наявність дрібної захисної сітки на вентиляторі, щоб дитина не могла просунути в неї палець.