Який тонометр купити. Як вибирати тонометр . Які тонометри бувають у продажу


Мабуть , найбільш використовуваним медичним приладом є тонометр - вимірювач артеріального тиску. Гіпертонія - найпоширеніше захворювання людини і , долаючи 40-ка -річний бар'єр , не стежити за своїм тиском - безвідповідально ставитися до свого здоров'я.
Безконтрольне підвищений тиск призводить до інсультів , інфарктів , ішемічної хвороби , що прямо створює загрозу для життя. Цей постулат добре відомий хворим на гіпертонію , і своєчасне вимірювання тиску може врятувати від незворотних наслідків . Тонометр повинен бути завжди під рукою і в подорожі і вдома. Для корекції прийняття препаратів від гіпертонії , визначення загального стану , раптового погіршення здоров'я.
Наявність на українському ринку великої кількості приладів надає покупцеві зробити вибір взависимости від його вимог .
Механічні , автоматичні , з різною шириною манжети , на передпліччя, зап'ястя , пальцеві , що мають додатковий набір функцій , крім визначення рівня артеріального тиску , - головне, сучасні тонометри дають високу стабільність
результату і дозволяють використовувати їх навіть хворим і ослабленим людям .
Механічні тонометри вважаються найточнішими і саме вони зустрічають вас у кабінеті терапевта . Такий тонометр передбачає наявність певних навичок , ( а також хорошого слуху і зору) , і самостійне використання його утруднено наявністю груші , гойдає повітря і фонендоскопа . Однак це найточніше і надійне визначення артеріального тиску , що дає низький рівень помилок .
Сучасні механічні прилади ( тонометр механічний BK 2001-3001 ) передбачають більшу зручність , при їх виробництві використовуються нові матеріали , що посуває покупців довіряти саме їм . Нейлонові манжетки з фіксуючому кільцем , використовувані в таких приладах , підходять для будь-якого типу додавання . Залишиться тільки звернути увагу на неможливість вимірювання тиску де-небудь на тривалій прогулянці , роботі або в дорозі. Такий тонометр вимагає статичної пози і сторонньої допомоги.

Автоматичні тонометри , стрімко увірвалися на ринок , набагато спростили вимірювання тиску в домашніх і польових умовах. Накачування повітря проходить безболісно і автоматично , а результати вимірювання великими цифрами висвічуються на екрані.
Виробники забезпечили тонометри додатковими функціями , так що багато хто з них нагадують маленькі комп'ютери. Вони можуть вимірювати пульс , аритмію , розраховувати середні показники , враховувати шкалу ВООЗ. Самі контролюють якість вимірювань , оповіщаючи сигналом про помилку , заносять в пам'ять , розраховану на велику кількість вимірювань і навіть на декількох користувачів.
Годинники , дата , системи економії батарей - цим уже нікого не здивуєш. І , звичайно , не обійшлося без можливості підключення до комп'ютера і принтера .
Найменш точні автоматичні тонометри - пальцеві , не варто їх використовувати людям , хворим на гіпертонію .
Найбільш точні - з манжетою на передпліччя , тут судини великі , і пульсування крові, відповідно , сильніше , що дозволяє говорити про більшої точності результату .
До такого тонометр є можливість купити адаптер для мережі , що зручно для домашнього використання.

Зрозуміло , що літнім людям властиво вибирати прилади з простим управлінням , з надійною стабільністю результату , доступними елементами живлення і великими цифрами.
Автоматичний тонометр на передпліччя Panasonic EW 3106 , автоматичний тонометр на передпліччя Panasonic EW 3152, тонометр на передпліччя Beurer BM 34
тонометр Tristar BD - 4605 - зручні плечові тонометри з великою пам'яттю на 2- х осіб , звуковою індикацією і дисплеями з великими знаками.
Звертають на себе увагу тонометри на передпліччя з інтегрованою функцією мовного виведення , що говорять на декількох мовах (модель Beurer BM 19).
Всі тонометри з плечової манжетою дають мінімальну похибка визначень , пов'язану зі стабільністю кровопотока і чутливістю даних приладів .
Регулярні вимірювання тиску плечовими тонометрами дозволяють ефективно контролювати лікування лікарськими препаратами і зберігати спокій з приводу стану здоров'я .
Автоматичні тонометри мають систему Fuzzy Logic , тобто визначають рівень закачування повітря в манжету. Сама манжета може бути універсального розміру ( тонометр на передпліччя Panasonic EW 3122 , тонометр на передпліччя Beurer BM 20) або фіксованого ( тонометр на плече Beurer BM 35 , тонометр Beurer BM58 ) , що потрібно обов'язково враховувати , вимірявши окружність передпліччя. Для дітей існують спеціальні дитячі манжети.
Автоматичні тонометри на зап'ясті - мобільні тонометри з високим рівнем якості , необхідні для активних пересувань , подорожей і тривалих прогулянок. Такий тонометр миттєво визначить тиск після фізичного навантаження в будь-якому місці знаходження пацієнта. Можна користуватися ним і під час тренувань і фізичної роботи на дачній ділянці. Індикатор зарядки батарей повідомить про необхідну заміну , що не складе труднощів , оскільки батарейки , використовувані в подібних моделях , легко замінні .

Автоматичний тонометр на зап'ястя Panasonic EW 3038 , тонометр на зап'ясті Medisana HGB 51412 , тонометр на зап'ясті Maniquick MQ 103 - мають якісні та надійні характеристики з усіма перевагами і пам'яттю сучасних автоматичних тонометрів . Можна придбати і тонометр з мовною функцією - тонометр на зап'ясті Beurer BC 19.
Людям, які мають велику окружність передпліччя або занадто грубу шкіру , краще придбати саме тонометр на зап'ясті.
Автоматичні тонометри з великим набором функцій годяться як для домашнього , так і професійного використання . Мають USB - порти , вони дають можливість виходу на ПК з наступним складанням графіків і діаграм , достовірним проведенням тривалих досліджень , розрахунком середніх і критичних показників , підбором і дозуванням препаратів.
Комп'ютерний професійний тонометр Medisana MTM 510 , автоматичний тонометр на плече Maniquick MQ 101 , тонометр Beurer BM58 , тонометр Beurer BC58 ,
тонометр на передпліччя Beurer BM 60 - сучасні прилади з широким функціоналом і об'ємом пам'яті .

Вибирати тонометр слід з урахуванням індивідуальних потреб , відповідно віку, статі , захворювань і активності споживача .
Автоматичні тонометри - чутливі прилади, і , якщо вимірювання проведено неправильно , тут же сигналізують про помилку . Аритмія , тахікардія також визначаться звуковим сигналом , що дозволить негайно відреагувати на попередження .
Ефективність проведення лікування і профілактика серцево - судинних захворювань безпосередньо залежать від своєчасного і регулярного вимірювання артеріального тиску. Необхідність тонометра в домашньому користуванні важко переоцінити , адже від правильного визначення тиску крові часто залежить людське життя .