Вибір блендера. Блендер: секрети правильного вибору.

Покликання блендера - подрібнювати , збивати і перемішувати продукти. Він дуже корисний на кухні , особливо для сімей , де є природжені або кухаря -аматори , а також маленькі діти.

На сьогодні існує два основних типи блендерів : стаціонарні і ручні. Вони досить сильно розрізняються зовні і функціонально , тому , приступивши до вибору блендера , в першу чергу потрібно визначитися з його типом .
Стаціонарний блендер буде корисний , якщо ви збираєтеся часто готувати пюре , соуси і змішувати коктейлі. Цей прилад працює самостійно , але займає досить багато місця в кухонній шафі або на столі. Погружной блендер стане в нагоді для подрібнення і змішування овочів. Він компактний , займає мало місця на кухні , але його потрібно постійно тримати в руках під час роботи. Зупинимося докладніше на особливостях кожного з цих типів блендерів .

1). Стаціонарний блендер

Стаціонарні блендери оснащені чашею і підставкою , на якій вона кріпиться , ножі розташовуються внизу чаші. Прилад не потрібно тримати в руках , досить просто налити або покласти в блендер те, що передбачається змішати , і включити прилад в мережу. За допомогою стаціонарного блендера можна готувати різноманітні супи- пюре , екзотичні соуси , овочеві та фруктові пюре для малюків , перемішувати рідке тісто і навіть колоти лід. З подрібненням овочів такі блендери справляються значно гірше.

Але головне призначення блендера - готувати коктейлі. Чаша стаціонарного блендера найчастіше виконана у формі глечика і має носик для зручного розливу. Є навіть блендери зі спеціальним невеликим краном , як у самовара .

Вибираючи стаціонарний блендер , варто звернути увагу на кілька важливих параметрів:

1 . Матеріал , з якого зроблена чаша
Скляна чаша не подряпати гострими краями розмелюється твердого продукту або при кілку льоду , але якщо такий блендер упустити, чаша може розбитися . Пластмасова чаша може подряпатися і стати каламутною в процесі використання , але вона більш практична і стійка до можливих ударів . Правда , сучасні виробники , знаючи про цю особливість , стали випускати топові моделі блендерів з пластику , який не втрачає прозорості після довгого використання , не вбирає запахи і не фарбується. Багато споживачів вважають , що скляна чаша більш екологічна .

2 . Об'єм чаші
В основному ємність чаші найчастіше становить 1,5-2 літра. Подумайте , в якій кількості ви будете готувати і , відповідно, блендер якого обсягу вам було б зручніше використовувати. При цьому необхідно врахувати , що загальний і корисний об'єм глечика - різні речі , корисний об'єм буде в середньому на 300 мл менше.

3 . потужність блендера
Потужність стаціонарних блендерів коливається від 220 до 800 Вт , відповідно, чим цей параметр вище , тим функціональніша прилад . Блендери з потужністю 600 - 700 Вт , як правило , легко справляються з подрібненням сирих овочів і коленням льоду. Малопотужний блендер зможе лише перемішати варені овочі , м'які фрукти і збити коктейлі.

4 . число швидкостей
Все рідше можна зустріти блендер з однією швидкістю роботи , в основному прилади мають від 2 до 5 швидкостей , але це не межа. На ринку кухонної техніки представлені блендери з 12-ма , і навіть з 14-ма швидкостями. Наявність декількох швидкостей в приладі дозволяє вибрати оптимальний режим роботи блендера для приготування конкретної страви і домогтися найкращого результату. Є також моделі з плавним регулюванням швидкості , що дозволить чітко контролювати і регулювати процес приготування. Також блендери можуть оснащуватися турборежимом , який допомагає збільшити швидкість роботи приладу на нетривалий час.

2). погружной блендер

Сучасні заглибні блендери - це справжня знахідка для господинь. Це сучасна альтернатива кухонних комбайнів , міксерів , блендерам , і навіть м'ясорубок , якщо ви обробляєте одноразово невелика кількість продуктів. Він компактний , не займає багато місця на кухні , тому його зручно не тільки використовувати , але і зберігати.

Погружной блендер має витягнуту форму і двухлопастні ножі для перемішування і подрібнення на кінці приладу . Це ручний прилад , який занурюють в ємність з продуктами. Погружной блендер дуже зручний для подрібнення невеликих порцій продуктів, у тому числі цибулі, часнику , зелені , горіхів. Чим довше працює блендер , тим однорідніше і дрібніше перемелює продукти. Крім того , з його допомогою можна змішувати пюре і соуси , а також готувати коктелі . Прилад стане в нагоді, якщо в будинку є маленька дитина , так як він добре справляється з невеликими порціями і зручний для приготування дитячого харчування.

Погружной блендер займає зовсім небагато місця на кухні , його можна занурити в будь-яку ємність , в якій ви розминаєте або розмелюють продукт. Сучасні виробники оснащують заглибні блендери безліччю додаткових насадок , практично перетворюючи їх на багатофункціональні кухонні комбайни .

Вибираючи занурювальний блендер , варто звернути увагу на наступні характеристики приладу :

1 . Як і для стаціонарних блендерів важливими характеристиками є потужність і кількість швидкостей. Чим вище ці характеристики , тим з кращою якістю і більше операцій можна виконати за допомогою цього нехитрого кулінарного приладу . Для різних видів робіт оптимальними є різні швидкості , яких може бути від двох до п'ятнадцяти і можливість їх плавного регулювання - дуже швидко ви зрозумієте , що для різних продуктів і різних завдань найкраще підходять різні швидкості , і ось тут-то ця функція дуже знадобиться. Потужність заглибних блендерів зазвичай знаходиться в діапазоні від 200 до 700 Вт , потужні блендери здатні навіть рубати м'ясо. Потужність - для погружного блендера вона ще важливіше , ніж для стаціонарного , адже ви будете тримати його на вазі , і чим потужніший блендер , тим менше ви втомитеся .

2 . Насадки. Від того , які додаткові насадки входять в комплект приладу , залежить те , в яких цілях ви зможете використовувати прилад . У блендера можуть бути самі різні насадки: ножі для подрібнення , традиційна насадка -блендер в парі із спеціальним прозорим мірним стаканом для перемішування коктейлів , насадка для розколювання льоду , вінчик для збивання. Вибирайте прилад залежно від того, для яких функцій ви плануєте використовувати його найчастіше . У деяких приладів у комплект входять диски для терки і шинкування , таким чином , занурювальний блендер перетворюється в кухонний комбайн , тільки більш компактний і зручний у використанні , але розрахований на невелику кількість переробляються продуктів. Краще визначитися , які саме насадки вам необхідні, тому що чим більше насадок - тим вище ціна приладу .