Ваги кухонні . Як же вибрати і купити кухонні ваги . Поради щодо вибору кухонних ваг

Кухонні ваги насамперед - це мірило для інгридієнтів , але терези на кухні потрібні з багатьох причин. Не варто думати , що кухонні ваги використовують тільки професійні кухарі і це некорисних річ для Вас на кухні . Кожен може використовувати кухонні ваги з кількох причин : вимірювання точності інгрідеінтов для приготування страв , точності порцій , дієтичних призначень , зважування дрібних частин або деталей , измерени ювілірних виробів і ліків. Ваги допомагають створювати точні порції і забезпечують досконалість у приготуванні страв.
Оскільки основна мета кухонних ваг - вимірювання , при виборі , ви повинні визначитися які фактори для Вас важливі насамперед .

Тип і спосіб вимірювання
Кухонні ваги , як і інші побутові ваги , бувають механічні та цифрові ( електронні ваги ) . Принцип роботи у механічних ваг - зважування відбувається , завдяки взаємодії системи пружин , положення стрілки ваг змінюється в залежності від зміни ваги. У механічних вагах кінцевий результат вимірювання оцінюється по положенню стрілочки , тому похибка вимірювання у механічних ваг соответсвенно більше. В електронних вагах результат виводиться на цифрове табло і вони більш точні . Переваги механічних вагів в їх ціні , максімальногм межі, обслуговуванні і довговічності , але вони як правило не мають додаткових функцій. Електронні ж або цифрові ваги багатофункціональні, але дорожче в обслуговуванні і обділені порогом зважування.

Точність вимірювання і максимальна межа
Тут головне звернути увагу на значення максимально ваги і шкалу вимірювання ваг . Значенріе ціна розподілу може бути в мг , г , кг , унціях і футах. Максимальна межа може досягати 5 кг , але цілком вистачає 3 кг . При виборі також важливо враховувати похибку вимірювання ваг . Правда такі точності важливі тим , хто хоче вимірювати вже до мг . У Домашем господарстві досить буде похибки в 1 м.

Чаша або плоска панель
Також при виборі ваг для кухні важливо врахувати , що буде зважуватися - рідини , порошкові вироби , тверді предмети. Наприклад , ваги з чашею дозволяють зважувати рідкі та порошкові предмети набагато простіше. Ви просто насипаєте або наливаєте в чашу для ваг необхідний, а у випадку з плоскою платформою Вам знадобитися окремо зважувати тару , обнуляти , а вже після зважувати продукцію .

Дизайн і стиль
По дизайну і стилю ваг асортимент просто величезний - від супер ексклюзивних дизайнерських рішень до ретро- ваг . Тут вибір за вами , але зверніть увагу на циферблат і дисплей - деякі покупці , особливо , хто погано видет , вибирають ваги , не звертаючи увагу на це , що потім призводить до напруження очей при перегляді результатів вимірювання . Цифри на дисплеї повинні читатися легко. Вибирайте ваги в нейтральному кольорі - такі ваги завжди підійдуть для дизайну на будь-якій кухні . Крім того , ваги бувають підвісні і настільні. Підвісні легко крепяться на стінку - це не завадить тим , у кого мало місця на кухні . Що ж стосується матеріалу з якого виготовлені ваги кухонні , той вони бувають зі скла , металу та пластику , частіше одна частина ваг зроблена з одного матеріалу , інша з іншого .

Ціна
Постарайтеся мати чітке уявлення про суму грошей , яку Ви готові витратити на покупку кухонних ваг . Найдешевші ваги - це механічні , але все залежить від бренду , багатофункціональності та дизайну ваг . Ціна варіюється від 189 грн і до 775 грн.

Додаткові функції і можливості
Кухонні ваги , в основному електронні ваги доповнені функціями :

віднімання тари
Захист від перевантаження
автокалібровки
Підрахунок кол -ва однакових елементів
режими виміру
Контроль харчування ( розрахунок калорійності , білка , вуглеводів , жирів , кальцію і т.п.)
автоматичне відключення
Пам'ять на вагу
програмування
ін
Дуже унікальні за своїми функціями кишенькові ваги EKS 401/ 402. Такі ваги можливо носити завжди при собі і вони дозволяють зважувати ліки , коштовності і ювілірние вироби . Оснащені високоточним сенсором , що дозволяє вагам виміряти з похибкою 0,05 м. Правда межа зважування становить 300 м.

Гарантія
Як і вся електроніка , кухонні ваги будь-якого виробника продаються з гарантією , неважливо цифрові або механічні ваги . У середньому гарантійний термін становить 1 рік , але такі бренди як Soehnle Beurer і надають гарантію 2 роки.