Вибір пилососа

Якісна і функціональна побутова техніка - мрія кожної господарської господині. Зробити правильний вибір далеко не завжди просто. Найчастіше це відбувається з двох причин: у зв'язку з різноманітністю асортименту моделей і незнанням вимог до певних видів техніки.

Не виняток - і така затребувана в нашому повсякденному побуті техніка, як пилосос. Внесемо некоторою ясність у питання вибору підходящої вам моделі, освітивши функціональні та технічні можливості сучасних пилососів.
Потужність
Потужність - один з базових критеріїв, яким слід керуватися при виборі пилососа. Тут потрібно розрізняти два технічних параметра - потужність всмоктування і споживана потужність.

Споживана потужність свідчить про рівень енергоспоживання, але зовсім не про ефективність прибирання. Тим не менш, можна говорити, що із збільшенням споживаної потужності зростає і діапазон можливостей пилососа.

Якість прибирання в чому визначається і показником потужності всмоктування. Зверніть увагу, що деякі моделі, споживаючи менше електроенергії, дозволяють розвивати однаковою і більшою потужністю всмоктування в порівнянні з моделями-аналогами.

У даному випадку потужність всмоктування "оптимізується" за рахунок використання різних технологій збору й очищення, і використання додаткових фільтрів. За інших однакових умовах вибирайте пилосос з найбільшою потужністю всмоктування.

Пилозбірник
Electrolux
Ефективність збирання і комфорт при використанні пилососа багато в чому визначає пристрій пилозбірника. Саме він збирає велику частину пилу і бруду, що залишилася частина осідає на додаткових фільтрах.

Пилососи з мішками
Один паперовий мішок в пилососі забезпечує приблизно місяць повноцінної прибирання. Деякі моделі пилососів дозволяють поєднувати використання, як одноразових паперових пакетів, так і тканинних багаторазових мішків. Паперові мішки дуже ефективні і утримують дрібні частинки пилу, але в міру заповнення їх потрібно міняти. Тканинні мішки можна використовувати багато разів, але саме тканинні мішки стають причиною більш швидкого наповнення змінних фільтрів.

Пилососи з системою очищення циклон
Якщо покупку мішків ви вважаєте для себе процедурою фінансово обтяжливою, то ваш вибір - пилосос з відсіком для збору пилу. У таких пилососах передбачена система очищення «циклон». Така система дозволяє уникати стомлюючої очищення пилососа після кожного прибирання. Недолік - більші габарити. Вибрати пилосос із зручним для Вас способом очищення.

Пилососи з аквафільтром (водяні)
Пилососи з аквафільтром (див. Пилосос Philips FC6843) найбільш ефективні в прибиранні. Коштують вони дорожче і використовують в роботі ряд інноваційних принципів.

Збір пилу в таких агрегатах передбачає пропускання всмоктуваного повітряного потоку через воду в спеціальному резервуарі. Вибираючи пилосос з аквафільтром вам доведеться змиритися з систематичним виконанням ряду обтяжливих дій. Самий неприємний момент: після кожного прибирання ви будете змушені виливати брудну воду і промивати відсік.

Пилососи з аквафільтром дозволяють підтримувати постійну потужність всмоктування.

Фільтри
Samsung
Фільтри пилососа потребують періодичної промиванні. Повітряний потік з основного резервуара направляється через систему додаткових фільтрів тонкого очищення. Кількість і якість таких фільтрів потрібно перевіряти до того, як купувати пилосос.

Один з найбільш необхідних в пилососі - фільтр моторного відсіку. Він може бути як змінним, так і постійним. Вибір пилососа з постійним фільтром - не саме економічне рішення, але вимагає тільки періодичного промивання. У кінцевому рахунку, якість цього фільтра визначає рівень захисту мотора і термін його служби, тому фільтр повинен мати достатньо дрібні пори.

Не менш серйозну увагу слід приділяти і фільтрам додаткового очищення (фільтри S-класу, фільтр НЕРА зі спеціального матеріалу, бактерицидні фільтри, вугільні фільтри і т. Д.)

Крім цих ключових параметрів, вам слід звернути увагу на розміри пилососа, комплект насадок, рівень шуму, довжину і конструкцію труби, довжину шланга і ряд інших суттєвих деталей.