«Гелієві» акумулятори - руйнування міфу. Порівняння гелевих та AGM батарей

 Ви збираєтеся купити гелієвий акумулятор?
 Хтось сказав Вам, що гелієві батареї - це нове слово в акумуляторних технологіях?
 Приготуйтесь дізнатися всю правду про гелієвих акумуляторах!

 Нерідко споживачі, і навіть деякі «горе-продавці» в силу своєї технічної необізнаності (а другі - однозначно в силу технічної неграмотності) називають гелеві акумулятори «гелієвими». Це є помилкою і помилкою, оскільки газ Гелій (Не) не має ні найменшого відношення до акумуляторної галузі. "Гелієвих" акумуляторів в природі взагалі не існує!

-->  Бувають "гелеві" акумуляторні батареї (зі згущеним гелеобразную електролітом), які входять у більш широкий клас свинцево-кислотних герметизованих необслуговуваних клапанно-рекомбінаційних акумуляторів (VRLA). Цей клас акумуляторів практично не виділяє газів (при правильній експлуатації) і не вимагає примусової вентиляції (можуть експлуатуватися навіть в житлових приміщеннях).

 Нерідко користувачі помилково називають весь цей клас акумуляторів гелевими (або ж «гелієвими») - так склалося історично, оскільки гелеві акумулятори були розроблені дещо раніше, ніж AGM (так називається інший, більш поширений підклас - з рідким електролітом, абсорбувати в пористому капілярному сепараторі) .

 Пластини в обох підкласів однакові, проте фізична природа рекомбінації (завдяки чому досягається герметичність і необслужіваемость) різна. У силу різної фізики процесів АGM акумулятори дозволяють розвивати більші, ніж гелеві, струми розряду і заряду, особливо в поштовхових режимах, менш критичні до умов заряду, не бояться короткочасного короткого замикання (гелеві при КЗ виходять з ладу миттєво), коротше - "дуракоустойчіви" . Це й зумовило більш широке застосування АGM акумуляторів. Гелеві ж акумулятори доцільно застосовувати лише там, де їх єдина гідність - дещо більший ресурс в циклічному режимі - затребуване (наприклад, в системах автономного живлення на сонячних батареях). У більшості інших додатків (телекомунікації, енергетика, UPS, і пр., де застосовується режим буферного підзарядки з рідкісними розрядами), гелеві акумулятори майже не застосовуються, або застосовуються все рідше. Гелеві акумулятори, до того ж, дорожче, ніж AGM.

УВАГА! ВАЖЛИВО!

 Компанія «Пульсар Лімітед» пропонує вигідну альтернативу гелевим акумуляторам - сучасні високоякісні AGM акумулятори EverExceed серії StandardRange (ST) з удвічі збільшеним циклічним ресурсом (до 600 циклів глибокого 100% розряду!), Відмінними розрядними характеристиками та іншими істотними перевагами, про які Ви можете прочитати , натиснувши на відповідне посилання.

  AGM
 GEL

 Розрядні характеристики
 Більш високі струми розряду / заряду, помірні вимоги до якості зарядної напруги (стабільність, пульсації).
 Бояться коротких замикань і примхливі до умов заряду.

 Сфера прмененія
 Широка сфера застосування: від побутових пристроїв до великих промислових потреб.
 Застосовуються в основному в вимогливих системах автономного живлення і у військовій сфері.

 Термін служби
 У серії акумуляторів EverExceed Standard Range (ST) циклічний ресурс збільшений до 600 (!) Циклів глибокого розряду, що зводить їх практично на один рівень з багатьма гелевими акумуляторами.
 Високий циклічний ресурс.

 Ціна
AGM акумулятори - розумний ціновий варіант для більшості сфер застосування.
 В силу дорожнечі матеріалів і методів виробництва, гелеві акумулятори мають велику ціну.

У підсумку, параметри батарей AGM перевершують параметри батарей типу Gel майже по всіх категоріях: розрядні характеристики, вимоги до умов зарядки, розмір, безпека, термін служби, широта сфер застосування, ціна.