Новинки Sony: флагманський Sony Xperia TX (T), збалансований Sony Xperia V, молодіжний Sony Xperia J

Компанія Sony офіційного представила чотири нових смартфона з лінійки Xperia. За фактом, правда, вийшло три апарати - Xperia TX і Xperia T можна вважати за один.

 Ідеологічно новинки продовжують лінійку Sony Ericsson Xperia arc, а не серію Xperia P / S / U, більш того, в якійсь мірі дві лінійки стають соперничающими всередині модельного ряду Sony. Отже, подивимося, що собою являють Sony Xperia T (TX), Xperia V і Xperia J.

Sony Xperia TX (T)

 Sony Xperia TX і її модифікація Xperia T позиціонуються в якості нового флагманського смартфона японського виробника. В апараті стоять 2-ядерний процесор Qualcomm Krait MSM8260-A з тактовою частотою 1,5 ГГц, 4,6-дюймовий HD-екран Reality Display із технологією Mobile BRAVIA Engine, основна 13МР камера з часом переходу в режим зйомки трохи більше секунди і підтримкою 1080p відео, фронтальна HD-камера, підтримка MHL, FM радіо з RDS, aGPS, Bluetooth, до 16 Гб вбудованої пам'яті, слот microSD, незнімний акумулятор ємністю 1750 мАг (1850 мАг у Xperia T), NFC і операційна система Android 4.0.4 Ice Cream Sandwich. При цьому виробник вже пообіцяв оновити її до версії Android 4.1 Jelly Bean.

 Якщо подивитися на пристрій у профіль, відразу стає очевидним, що перед нами продовження нехай не найвидатнішою, але все ж запам'яталася торішньої моделі Sony Ericsson Xperia arc. Той же витончено вигнутий тонкий корпус, схоже оформлення задньої панелі, та тільки логотип Sony замість Sony Ericsson. Апарат великий, але в цілому виглядає традиційним смартфоном з великим сенсорним екраном: таких фішок, як «смужка» в Sony Xperia S, тут не спостерігається. Хіба тільки та сама вигнутість.

 У пристрої встановлений відмінний 1,5-ГГц процесор, нехай і двоядерний, але перше, ніж повинен вразити Xperia TX - 4,6-дюймовий екран з роздільною здатністю 1280 х 720 крапок. Зрозуміло, застосована фірмова технологія Mobile Bravia Engine. Монітор, мабуть, один з кращих на ринку і здатний змагатися з рішеннями від Samsung, LG. Камера тут 13-мегапіксельна, що, схоже, стає новим топовим стандартом. В позиціонуванні Xperia TX компанія робить акцент на зйомці HD-відео і навіть називає пристрій «HD-телефоном» («13-мегапіксельна HD-камера від Sony з можливістю запису відео у форматі Full HD (1080p) відобразить усі деталі з неймовірною чіткістю ...» ). Напевно, правильно: модель вийшла непоганою, але на тлі чотирьохядерних флагманів від Samsung, HTC, LG за умови схожою вартості (близько 25 тисяч) вона, швидше за все, загубиться, бо не виділяється ні дизайном, ні функціональністю як такої. А так хоч якийсь selling point.

Sony Xperia V

 Середнім братом в свіжо представленої лінійці став смартфон Sony Xperia V. Якщо вищеописаний Xperia TX займав нішу моделі Xperia S, то Xperia V грає на полі Xperia P. У новинці будуть використовуватися 4,3-дюймовий HD-екран Reality Display із технологією Mobile BRAVIA Engine 2, 13МР камера, 2-ядерний процесор Qualcomm MSM8960 з тактовою частотою 1,5 ГГц, FM радіо з RDS, aGPS, ГЛОНАСС, Bluetooth, NFC , до 8 Гб вбудованої пам'яті, слот microSD, акумулятор ємністю 1750 мАг, підтримка MHL, LTE-мереж і технології Clear audio +, а також операційна система Android 4.0.4 Ice Cream Sandwich з можливістю оновлення до Android 4.1 Jelly Bean. Розміри смартфона - 129 x 65 x 10,7 мм, вага - 120 г. Sony Xperia V повністю відповідає стандартам захисту IP55/57 + і витримує 30-хвилинне занурення у воду на глибину до 1 м. Він буде продаватися в чорному, рожевому і білому кольорах.

 На мій погляд, Xperia V - це більш раціональна альтернатива флагманському Xperia TX. Апарати несильно відрізняються дизайном, і навіть не скажеш, який з них краще - на смак і колір товаришів немає. Задня панель вигнута в обох випадках. У Xperia V менше екран (4,3 дюйми), тим не менше його якість вище всяких похвал, як-не дозвіл 1280 х 720 крапок. Тут менше вбудованої пам'яті (8 проти 16 Гб), інший процесор (Qualcomm MSM8960 з тактовою частотою 1,5 ГГц). У той же час апарат має ряд істотних переваг. По-перше, захищеністю (захист IP55/57 + від пилу, піску, вологи). Приємно, коли твій телефон захищений від погодних негараздів і при цьому не виглядає прогумованим монстром. По-друге, підтримкою LTE-мереж, які так і просяться, щоб їх випробували жителі Москви (та тільки до появи Xperia V це зробити практично нема на чому). Камера в апараті, як і в старшому Xperia TX, 13-мегапіксельна, з HDR. У загальному і цілому Xperia V мені симпатичний більше, ніж Xperia TX,

Sony Xperia J

 Смартфон Sony Xperia J виявився недорогим апаратом в тонкому і стильному корпусі товщиною всього 9,2 мм. У ньому стоять процесор Qualcomm MSM7227A з частотою 1 ГГц, 4-дюймовий FWVGA-тачскрін, FM радіо з RDS, Bluetooth, aGPS, до 4 Гб вбудованої пам'яті, слот microSD, акумулятор ємністю 1750 мАг, 5-мегапіксельна AF камера і фронтальна камера. Власники Xperia J дізнаються про нові повідомлення в соціальних мережах за допомогою спеціального підсвічування. Смартфон буде продаватися в чорному, золотистому, рожевому і білому кольорах.

 Sony Xperia J - це гравець іншого ешелону, Android-фон середнього класу. Одноядерний 1-ГГц процесор не найшвидший, камера сама звичайна (5 мегапікселів з автофокусом), зате дисплей непоганий для рішень даного сегмента - чотири дюйми це значно краще трьох з половиною у схожому по позиціонуванню Xperia U. З