Акумулятор для скутера. Вибір акумулятору для скутера.

Акумулятор для більшості моделей мототехніки деталь дуже важлива. Акумулятор повинен забезпечувати надійний старт при різних погодних умовах.

Для того що б вибрати підходящий акумулятор для скутера необхідно прорахувати сумарне споживання струму всім встановленим на скутері обладнанні.

--> Вибираючи акумулятор для скутера необхідно звернути увагу на особливості якими він повинен володіти:
можливість експлуатувати його в будь-якому положенні (захист від перекидання)

  • герметичність і захищеність від вібрацій
  • низький саморозряд
  • довгий термін служби
  • високий стартовий струм
  • реалізація технологія AGM.

Як правило на скутери встановлюють акумулятори на 12 вольт і 4 ампер годин.

Але підійдуть і інші показники, чим більше тим краще. Хороший акумулятор при справному електрообладнанні сам себе заряджає. Якщо воно несправне, акумулятор може розрядиться, теж саме може відбутися при довгому просте скутера.

Заряджають акумулятор до скутеру за допомогою спеціального пристрою. Його можна знайти практично в будь-якому автомагазині. Бажано використовувати пристрої для мототехніки. Пристрої для автомобільних акумуляторів для цієї мети не підійдуть. Якщо ваш акумулятор обслуговується-відкрийте всі кришечки і перевірте рівень і щільність електроліту. При необхідності долийте дистильованої води. Приєднайте акумулятор а влаштуванню і почніть зарядку. Сила струму повинна бути з розрахунку 1/10 від ємності акумулятора. зарядку робите не менше 10 годин. Слідкуйте за станом електроліту, не слід допускати його закипання.


Акумулятор є важливою деталлю в сучасній мототехніки і повинен забезпечувати надійний старт при різних умовах експлуатації.

Перед установкою на мотоцикл, снігохід або квадроцикл (ATV) додаткового обладнання слід врахувати їх сумарне споживання струму. Надмірне споживання струму електрообладнанням може привезти до виходу з ладу мото акумулятора. Для підбору акумулятора для мотоцикла, скутера, снігохода, квадроцикла чи гідроцикла з найбільш придатними характеристиками рекомендуємо звернутися до каталогу виробника акумуляторів або нашому менеджеру. Незважаючи на те що один і той же акумулятор може використовуватися на мотоциклі, квадроциклі і снігоході, є ряд вимог по яких обрана саме ця модель АКБ.

 • Акумулятори для мотоциклів і скутерів повинні мати мінімальні габарити і порівняно невелика вага. Ємність мото акумулятора обумовлюється в першу чергу потужністю стартера і об'ємом двигуна.

 • Акумулятори для снігоходів, квадроциклів та ATV найчастіше використовуються в умовах низьких температур, коли ємність АКБ стає нижче розрахункової. Для впевненого старту двигуна в зимовий час року для квадроциклів (ATV) і снігоходів використовуються АКБ з великою ємністю. Акумулятори для ATV, як правило мають меншу ємність, ніж АКБ снігоходів.

 • Акумулятори для гідроциклів. Для використання в гідроциклах, що б дотримати вимоги екологічної безпеки застосовують необслуговувані акумулятори. Конструкція такого акумулятора повністю виключає витік.


Термін експлуатації акумуляторів для скутера, як, втім, і будь-якого іншого технічного пристрою, обмежений: навіть при правильному догляді і акуратному використанні, акумулятор в середньому служить від трьох до п'яти років. Можна виділити три основні різновиди акумуляторів: • Обслуговуваний. Кислотний сухозаряджений (тобто необхідно перед установкою пристрою в скутер залити його банки електролітом) акумулятор. Обслуговування полягає в контролі рівня електроліту, який потрібно відстежувати хоча б раз на два місяці. Якщо рівень розчину знаходиться між двома нанесеними на батарею мітками, то все в порядку, якщо ж ні - треба відновити вихідне кількість електроліту; • Малообслуговуваних. Відрізняється від обслуговується тільки тим, що поставляється з вже залитим електролітом; • необслуговуваних. У цих акумуляторів не потрібно стежити за рівнем електроліту - їх банки можуть приймати будь-яке положення в просторі, не випліскуючи рідина. Ми пропонуємо Вам високоякісні акумулятори від фірми «DELTA», які відрізняються надійністю, великою ємністю і низьким рівнем саморозряду (будучи зарядженим, акумулятор дуже повільно розряджається з часом). 

УВАГА! 
Для зарядки акумулятора скутера  не підходить зарядний пристрій для  автоаккумулятора, оскільки воно має мінімальний струм заряду в 1А, тоді як для скутера потрібен струм в 0.4А, причому зарядний пристрій має підтримувати функцію його регулювання.



Якщо ви довго не експлуатуєте свій скутер, акумулятор рекомендується повністю від'єднати і зберігати його в сухому і теплому місці.