Огляд телефону Fly MC145: мобільний дзвін

Багато моделей Fly дозволяють отримати хороший звук в навушниках, при цьому не раскошеліваясь на сам пристрій. Модель Fly MC145 позиціонується в якості повноцінного телефону-плеєра.

Зміст:

  1. Комплект поставки
  2. Зовнішній вигляд
  3. Екран
  4. Меню
  5. Телефонна книга
  6. Журнал дзвінків
  7. Повідомлення
  8. Електронна пошта
  9. Камера
  10. Плеєр
  11. Радіо
  12. Диспетчер файлів
  13. Органайзер
  14. Браузер
  15. Підключення
  16. Акумулятор
  17. Враження


 У комплекті додаються великі навушники, в самому пристрої використовується звуковий чіп Yamaha, звичайно ж, є 3.5 мм роз'єм. Загалом, тут є всі задатки для того, щоб розцінювати його саме як джерело для програвання музики.

 При цьому компанія продовжує експерименти з дизайном, і новинка виділяється якісним корпусом, який виглядає оригінально. З числа додаткових можливостей варто відзначити наявність пари слотів для SIM-карт, QVGA-екран і 2-мегапіксельну камеру.

Комплект поставки

 Модель продається у великій красивій коробці, усередині якої можна знайти велику відформовані ємність, оброблену оксамитом, в якій лежать пахнуть далеким Китаєм великі навушники. Після того, як вміст вирушило провітрюватися на балкон, можна розглянути і прикладене в комплекті добро. Сюди входять:


Телефон

Акумулятор

Зарядний пристрій

MiniUSB-кабель

Провідна гарнітура

Навушники

Короткий посібник користувача

Гарантійний талон

Зовнішній вигляд

 Мені дизайн новинки від Fly нагадав Sony Ericsson K600i, який з'явився багато років тому. Часу минуло чимало, напевно, вже й не всі згадають той телефон, тому пристрій багатьох порадує своїм стилем.
 У телефону незвичайна конструкція. Це алюмінієвий корпус, який має лише невеликі пластикові вставки. Такий прийом, як правило, використовується лише для дорогих моделей, тому приємно бачити турботу і про тих, хто хоче якісний пристрій за невеликі гроші.
 Срібляста оболонка виглядає привабливо і красиво, вона поєднується з деталями з чорного пластика, які маються на верхньому і нижньому торцях. Збірка відмінна, за цим параметром телефон гідний найвищої оцінки, вдала і якісно реалізована ідея.
 Fly MC145 невеликий апарат, його габарити складають 113х44, 8х10.8 мм, вага 79 г. Дизайн однаково сподобається як молодому поколінню, так і тим, кому потрібно дотримуватися строго офісного стилю. За рахунок невеликої ваги телефон можна класти не тільки в кишеню штанів або джинсів, але й носити в кишені сорочки.
 Над екраном розташовується тонка проріз розмовного динаміка.
 Унизу розміщено блок клавіш. Це чотири круглі кнопки середнього розміру, дві з яких відповідають за здійснення виклику, одна викликає допоміжне меню, а остання служить для відбою дзвінка. Між ними знаходиться велика четерихпозіціонная кнопка, на яку нанесені символи, що полегшують керування музичним плеєром. У центрі є невелика срібляста клавіша для підтвердження дії.
 Сама клавіатура складається з 12 роздільних овальних кнопок. На кожну з них нанесені символи кирилиці і латиниці, а також цифри. Нижній ряд відповідає за регулювання гучності за допомогою окремих допоміжних клавіш, які компенсують відсутність кнопок регулювання гучності.
 Всі кнопки з простого чорного матового пластику. Хід середній, виразний, з неголосним клацанням. Підсвічування неяскрава, але всі символи розгледіти можна. Враження від клавіатури хороші, вона зручна.
 Злегка скошені бічні поверхні позбавлені будь-яких деталей, вони плоскі і гладкі.
 У центрі верхнього торця знаходиться 3.5 мм вихід для навушників. По боках від нього знаходиться пара однакових заглушок з насічкою. Кожна з цих кришок закриває відсіки для SIM-карт, які лежать в спеціальних лотках.

 Конструкція незвична і незвичайна, але оригінальна.

 Нижня пластикова накладка з глянсового матеріалу знімна. Під нею лежить акумулятор, який утримується на своєму місці спеціальної деталлю.

 На задній стороні телефону можна побачити іконки, що позначають призначення роз'ємів на верхньому торці. Нижче знаходиться отвір об'єктиву 2-мегапіксельної камери. Паралельно з ним розташовується дзвінковий динамік, який подає звуки з невеликих прорізів.

Екран

 У телефоні встановлений TFT-дисплей з діагоналлю 2 дюйми, який має дозвіл 240х320 пікселів, відображається 65 тис. квітів. Пропонується п'ять ступенів регулювання яскравості. У телефону неважливі кути огляду по вертикалі, картинка сильно спотворюється. У горизонтальній площині поведінки помітно краще, але для телефону це і не настільки істотно.
 Зображення вицвітає на вулиці під променями сонця. Дані не дуже добре читаються навіть на максимальному рівні яскравості, телефоном бракує дзеркальної підкладки. Покриття екрану виконано з пластику, можлива поява дрібних подряпин або потертостей від носіння в одній кишені телефону і дрібниці.

Меню

 У режимі очікування на робочому столі відображається різноманітна корисна сервісна інформація. На верхній сходинці є індикатори прийому, працюючого Bluetooth, включеного профілю. Туди ж потрапляють символи непрочитаних повідомлень і пропущених дзвінків, показується час і рівень заряду акумулятора. Відображаються назви SIM-карт і операторів, дата і день тижня, а також великі аналоговий або цифровий годинник.

 Меню оформлено у вигляді великих анімованих і різнокольорових іконок. Тем оформлення тут не передбачено, проте розроблений стиль цілком симпатичний і приємний. Під великим значком проходить напівкругла смуга, яка показує сусідні додатки, тим самим полегшуючи навігацію по меню. Можна вибрати фонове зображення з числа встановлених в телефоні або з тих, що були збережені в пам'яті телефону користувачем.

  Працює навігація за допомогою клавіатури. Однак у силу того, що тут відмовилися від традиційної матричної схеми, доведеться запам'ятовувати навмання. Задаються дії на відхилення джойстика у всіх чотирьох напрямках, вибір обмежений 18 функціями. Є «швидке меню», яке складається з декількох ярликів. Воно дозволяє швидко перейти до якої-небудь часто використовуваної функції. В цей меню додаються посилання на необхідні дії, видаляються непотрібні або змінюється порядок їх відображення. Цікаво, що центральна кнопка оточена сенсорним кільцем, тому можна перемішатися по меню легкими дотику. Але це теорія. На практиці виявилося, що така конструкція спрацьовує не лише адекватно. Благо, цей оптичний джойстик можна відключити, чим я і скористався.

Телефонна книга

 У пам'яті зберігаються до 500 телефонних номерів. Єдиним списком виводяться як номери в пам'яті телефону і SIM-карти. Пошук здійснюється по початкових буквах контакту (імені або прізвища). На екрані відображається буква під час прокрутки списку, яка дозволяє зорієнтуватися в загальному списку. Працює швидкий набір номера (призначаються до 8 контактів). Можна створювати резервну копію контактів. Згодом вона використовується для відновлення даних.

 Кожному абоненту присвоюється ім'я (при цьому ім'я та прізвище об'єднані в одне поле, воно обмежено 30 символами), номер мобільного телефону, домашнього і робочого, а також його можна помістити в одну з 5 існуючих в телефоні груп користувачів (свої власні групи створювати не можна) . Додатково назву компанії, день народження, встановлюється індивідуальна мелодія, задається зображення. Реалізована функція чорного списку.

Журнал дзвінків

 Історія дзвінків ділиться окремо для кожної SIM-карти, вона відображається у вигляді декількох категорій. До них відносяться пропущені, набрані, вхідні номери. У цьому ж списку показується SMS-та GPRS-лічильники, може вестися облік вартості дзвінків. У кожній категорії виводиться до 30 номерів. Додатково відображається ім'я (якщо абонент не записаний в телефонну книгу), дата і час, число дзвінків на один і той же номер.

 Під час виклику виводяться номер та ім'я контакту. Крім того, з журналу дзвінків відбуваються і додаткові дії. Можна відправити на цей номер повідомлення, додати його в чорний список, привласнити контакту або створити новий. Під час розмови включається диктофон, який записує розмову.

  Працює гучний зв'язок. Диктофон може записати розмову. Включається опція звукового фону. Вона дозволяє накласти фоновий звук, який імітує іншу обстановку. На вибір пропонується 10 різних ефектів. Також можна записати звук самостійно і застосовувати його.

Повідомлення

 Телефон вміє працювати як з SMS-, так і з MMS-повідомленнями. Усі вхідні потрапляють в загальну папку. Додатково є папки відправлених, вихідних і чернеток. Також показуються повідомлення, записані в пам'яті SIM-карти.

 Є набір шаблонів на різні випадки життя. Створюючи нове повідомлення і додаючи до нього картинку або звук, воно автоматично перетвориться в MMS. Телефон підтримує відправку об'єднаних повідомлень. Набирається текст швидко, без запізнювання, пристрій встигає коректно обробити всі натискання. Модель сподобається тим, хто часто пише SMS.

 Електронна пошта

 Для перевірки електронної пошти настроюється необхідний для цієї мети вбудований клієнт. Можна ввести кілька облікових записів і користуватися ними одночасно. Є простий помічник для налаштування скриньки. У телефоні встановлюється автоматична синхронізація. Здається потрібний фіксований часовий проміжок (5, 30 хвилин, 1 і 2 години), обмежується максимальний розмір завантажуваного листи, а також число закачуваних в пам'ять телефону повідомлень електронної пошти. До відправлені з телефону листам додається автоматична підпис (до 50 символів) і зображення (розміром до 90 Кб).

 Камера

 Телефон має 2-мегапіксельну камеру. Запускається вона з меню, окремої клавіші немає. Інтерфейс камери розрахований на зйомку в альбомному режимі. На дисплеї відображаються різні іконки, які демонструють вибрані настройки.

Додаткові налаштування для фото такі:


  •  Знімає телефон в декількох дозволах: 2М (1600х1200), 1M (800х600), 0.3 М (640x480), 0.1м (320х240 пікселів).
  •  Таймер на 5, 10 секунд.
  •  Мультизйомка: 1, 3, 5 кадрів.
  •  Баланс білого: Авто, Сонячно, Лампа розжарювання, хмарність, Галогенова лампа.
  •  Режим зйомки: авто, ніч.
  •  Крок експозиції настроюється в межах від -2 до +2.
  •  Ефекти: звичайний, чорно-білий, ретро, ​​ретро-зелень, ретро-синій, кольорова інверсія.
  •  Із меню здійснюється перехід в медіатеку. Є функція скидання параметрів до заводських налаштувань.


 Якість знімків низька.

 При зйомці відео доступні різноманітні ефекти і настройки, які можна застосувати й до фотографій. Відео записується в дозволі 176х144 точок, 15 кадрів в секунду.

Плеєр

 Телефон підтримує наступні аудіоформати: AMR, MP3, AAC, WAV. Копіюючи музику на пристрій, користувач відразу зустрічає обмеження в особі незмінною пам'яті. Це серйозне обмеження для музичного пристрою, доступно всього лише 2 Гб. На дисплеї відображається назву треку, час програвання, номер композиції, загальне число пісень. Плеєр згортається, він буде грати в тлі, на екрані з'явиться назва поточної пісні. Пісні виводяться списком обкладинок в альбомній орієнтації, виглядає це симпатично, але перегортувати список не дуже швидко.

Плеєр програє музику за наступними категоріями: всі пісні, плейлисти, виконавці, останні відтворені. Плейлисти створюються як за допомогою комп'ютера, так і самостійно, якщо додавати в них наявні композиції в пам'яті пристрою. Є режим повтору як для одного трека, так і для всіх. Можна прослуховувати всю музику упереміш, або упереміш, задіюється режим повтору.

 Є еквалайзер з декількома налаштуваннями: бас, дискант, блюз, класика, хіп-хоп, джаз, голос. Гучність змінюється за допомогою кнопок «*» і «#», оскільки тут немає виділених клавіш регулювання звуку. Джойстик використовується для перемикання треків. Щоб здійснити перехід між піснями, потрібно затиснути клавішу «вперед» або «назад» на пару секунд, після чого можна буде почути іншу композицію. Якщо захочеться змінити гучність в самому додатку, то в меню плеєра працює джойстик.

 По звуку телефон не справив особливого враження, можливо, це шлюб конкретного пристрою. Але тут нормально програвався тільки середньочастотний діапазон, при цьому повністю різалися баси. На додаток до цього високі ноти перетворювалися на щось середнє між сипінням і шипінням.

 Потім був випробувано ще кілька зразків, у них такої проблеми не спостерігалося. З відключеним еквалайзером телефон показав гарні результати. Жодного натяку на шипіння, звук трохи глухуватий, але це в межах норми. Високі частоти знову ж виявилися далекі від бажаних. Зате басовиті нотки приємно радували слух. У підсумку враження від аудіочасті пристрої склалося позитивне, але варто врахувати, що перед покупкою телефон краще все ж протестувати, щоб уникнути проблем.

 Комплектні навушники великого розміру виглядають трохи дивно. Вони з чорного глянсового пластика, прикрашені різними написами-назвами музичних стилів. Популярністю такі аксесуари не користуються, це не кращий варіант для портативного пристрою в силу розмірів.

Радіо

 Вбудований радіоприймач має підтримку RDS і пам'ять на три десятки станцій. Зручно і те, що можна записати прослуховувати передачі в момент ефіру і зберегти її в пам'яті. Адреси станцій вводяться вручну, а також на допомогу приходить режим автоматичного пошуку хвиль. Радіо згортається, воно вміє працювати у фоновому режимі. Підтримується функції запису радіопередач у різних форматах (AMR, AWB, WAV).

Диспетчер файлів

 Загальна галерея для перегляду зображень відсутня. Є лише альбом знімків з камери, який дозволяє подивитися отримані зображення, передати їх через Bluetooth або MMS, а також присвоїти картинку контакту або встановити в якості шпалер робочого столу. Фотографії показуються у вигляді вертикального списку з назвами файлів або представлені матрицею картинок-превью. Тут же можна подивитися відеофайли у форматі 3GP. Запускається слайд-шоу для демонстрації зображень

  На допомогу приходить файловий браузер, який відображає картинки на весь екран. Об'єм вбудованої пам'яті становить близько 1.5 Мб, інший диск пропонує 2 Гб під зберігання різної інформації. Це зовсім небагато, особливо враховуючи низькі ціни на flash-пам'ять. Вбудований диспетчер уміє переносити файли з папок у пам'яті телефону і карти пам'яті, копіювати, перейменовувати і видаляти їх. Через нього можна переглядати і прослуховувати різноманітний контент. Зображення показуються у вигляді іконок 3х3 або вертикальним списком. Для роботи з даними, файли потрібно копіювати в спеціальні розділи, інакше телефон їх не побачить.

 Органайзер

 Календар може показуватися як у вигляді тижні, так і місяці. Можна вивести єдиним списком всі внесені до нього події, їх у пам'яті телефону може бути кілька видів: нагадування, зустріч, курси, зустріч, виклик, річниця. Здається час початок і закінчення пам'ятки. Додатково встановлюється попереджувальний сигнал. Він може пролунати в момент початку заходу або заздалегідь (за 5, 15 або 30 хвилин).

  Події присвоюється повтор: щодня, щотижня, щомісяця, разове. Також є вибір серед декількох днів тижня, на які буде призначений повтор. У пам'яті телефону є кілька типових заміток, які застосовуються до встановлюваним подіям.

Годинник

 У телефоні 5 будильників. Задаються дні, за якими вони буде працювати, а також задається сигнал з числа встановлених в телефоні мелодій. Можна встановити і свою улюблену мелодію. Режим повторної побудки задається на проміжки в 5, 10 і 20 хвилин. Змінюється режим оповіщення (тільки звук, тільки вібрація, звук і вібрація, спочатку вібрація, потім сигнал). Є функція світового часу.

 Диктофон записує звуки або телефонна розмова без обмеження по часу, обмежений він лише об'ємом вільного місця в пам'яті телефону. Вибір з декількох форматів аудіозаписи (WAV, AMR, AWB) дозволяє підібрати оптимальний, а також встановити високу або низьку якість запису.

 Вбудована функція читання текстових файлів дозволяє ознайомитися з вмістом файлів виду. Txt, які можуть бути в різних кодуваннях. Для додаткової зручності настроюється стиль шрифту, його розмір (маленький, середній, великий), прокрутка (посторінкова або порядкова) і її швидкість, відображення тексту на весь екран. Також можна встановити автоматичну прокрутку тексту. Читання тексту здійснюється тільки у вертикальній орієнтації екрану.

 Є калькулятор.

 Функція текстових заміток в пояснень не потребує.

Профілі

 Профілі складаються з семи різних передвстановлених і змінюваних налаштувань телефону. У них змінюється гучність дзвінка, мелодія дзвінка і повідомлень, тип сигналу (дзвінок, вібрація, вібрація і дзвінок, вібрація, потім дзвінок), включається звук клавіатури. У телефоні може бути використано 5 різних власних сигналів, які встановлюються в якості мелодій.

Браузер

 За допомогою браузера телефону за теперішніх часів вкрай простий і невигадливий. Нормально вантажаться лише WAP-сайти, які, звичайно ж, не можна порівнювати з повноцінно працюють ресурсами. Браузер має набір базових функцій, які включають в себе можливість збереження закладок, збереження в пам'яті адрес відвіданих сторінок. Видаляються дані з кеша і cookies. У цьому ж розділі розміщено SIM-меню.

 Доступна проста гра Мозаїка.

 Є магазин Fly, де доступний для завантаження різного контентм.

 Як доповнення до простого браузеру використовується функціональна Opera Mini 4.2. Швидкість роботи програми незадовільна, працює воно повільно і неквапливо.

Підключення

 Для підключення до комп'ютера використовується microUSB-кабель, підтримується USB 2.0. Вибирається режим роботи під час підключення до ПК, всього їх 3: передача даних, режим синхронізації (COM-порт), вебкамера.

 Телефон працює в частотах GSM 900 \ 1800 \ 1900, підтримує GPRS клас B і C, клас 12. Bluetooth 2.1 допомагає при передачі даних і синхронізації з комп'ютером. Також він має профіль A2DP, що дає можливість прослуховувати музику на бездротових навушниках.

Акумулятор

 У телефоні встановлений літій-іонний акумулятор ємністю 850 мАг. Виробником заявлено до 200 годин роботи в режимі очікування і до 8 годин в режимі розмови. Якщо слухати музику близько 2 годин на день, а також дзвонити по 20-30 хвилин, то заряджати телефон потрібно буде раз в 203 дні.

Враження

 У телефону хороший розмовний динамік. Запасу гучності достатньо для гучних місць, крім того він порадував передачею голосу. Дзвонить телефон звучно, дуже голосно, тому виклик складно пропустити, практично неможливо. Вібросигнал середній по силі.

 Враження від пристрою були кілька зіпсовані дивною поведінкою зразка, який здивував на рідкість неякісним звуком. В інших випробуваних моделях такого не було, що й дозволило в підсумку дати моделі позитивну оцінку.

 У телефону якісна збірка, приємний корпус, хороші музичні можливості. Однак швидкість роботи самого пристрою розчаровує. Варто запустити плеєр і скрутити його, як Fly MC145 стає повільним і неквапливим. Швидкість роботи Opera Mini також не залишила після себе жодних радісних відчуттів. При цьому тут ще й незмінна пам'ять, розширити обсяг ніяк не можна. Думаю, говорити про те, що 2 Гб за теперішніх часів зовсім мало, не варто.

 Апарат коштує близько 4000 рублів і зважаючи вищевказаних причин ціна повинна бути нижчою. Сюди явно закладена вартість комплектних навушників, проте від них можна відмовитися з легким серцем. Телефон виглядає привабливо, якщо хочеться просту «дзвонилку» з парою SIM-карт і приємним корпусом. Якщо оцінювати модель саме в якості музичного пристрою, то нічого особливо привабливого тут знайти не вийде.