Нові моделі телевізорів Sony Bravia серії HX853. Багато шуму , читайте!

Як відомо, цього року змінюється формат наземних ефірних мереж телемовлення - ми переходимо на цифрове телебачення в стандарті DVB-T2. Вже зараз багато турбувалися вибором нового телевізора, який би дозволяв приймати цифровий ефірний телесигнал. І тут вельми до речі компанія Sony оновила свою популярну лінійку РК-телевізорів BRAVIAс про світлодіодним підсвічуванням.

 Представлені в цьому році телевізори серії HX853 розроблялися як раз з урахуванням того, що російські клієнти Sony переходять на новий стандарт телемовлення. Тому в нових моделях SonyBRAVIA був спеціально вбудований цифровий тюнер DVB-T2, що дозволяє Вам без будь-якого додаткового обладнання дивитися цифрове телебачення нового стандарту. Це не єдина цікава особливість нових рідкокристалічних телевізорів серії HX853.

 BRAVIA - досить відомий бренд на світовому ринку телевізійної техніки, тому кожен анонс нової серії телевізорів BRAVIA від компанії Sony викликає певний ажіотаж у споживачів. Вперше телевізори під цим брендом з'явилися в 2005 році і наробили тоді багато шуму завдяки яскравій і незвичайній рекламі з найскладнішими спецефектами.

 Вже в 2006 році компанія Sony завдяки запуску нового бренда стала абсолютним лідером з продажу LCD-телевізорів. Однак через деякий час під натиском більш доступних моделей від Samsungкомпанія змушена була поступитися першістю. Для того, щоб знову повернути собі лідируючі позиції на ринку LCD-телевізорів, керівництво Sonyв кінці 2009 року навіть вирішило піти на зменшення вартості деяких своїх моделей BRAVIAза рахунок передачі виробництва тайванським компаніям.

   До речі, саме слово BRAVIA є абревіатура, що розшифровується як «BestResolutionAudioVisualIntegratedArchitecture». Телевізори під цим брендом позиціонуються на ринку виробником як володіють чудовим дизайном і природною передачею кольору. Природно, що моделі SonyBRAVIAотносятся до преміум-сегменту.

 Традиційно телевізори BRAVIA випускаються серіями. У цьому році в наших магазинах вже з'явилися рідкокристалічні моделі з нової серії HX853, куди входять, відповідно, телевізори KDL-40HX853 (діагональ 40 дюймів), KDL-46HX853 (діагональ 46 дюймів) і KDL-55HX853 (діагональ 55 дюймів). Розрізняються ці моделі тільки розміром діагоналі іключевие особливості, характерні, в цілому, для серії HX853, присутні у всіх моделях. Про нововведення та особливості нових телевізорів Sonyпопробуем розповісти детальніше.

  Доступність цифрового телебачення завдяки вбудованому DVB-T2 тюнера

   Звичайно, російських споживачів, поступово придивляються до цифрових телевізорів і тюнерам, найбільше зацікавить той факт, що всі моделі BRAVIA серії HX853 обладнані вбудованим ефірним цифровим тюнером DVB-T2. Згідно «Плану використання смуг радіочастот в рамках розвитку перспективних технологій в Російській Федерації» у всіх новостворюваних ефірних наземних мережах цифрове телевізійне мовлення буде здійснюватися саме в стандарті DVB-T2. У масовому продажі вже з'явилися DVB-T2 ресивери та DVB-T2 тюнери, які повинні забезпечити перегляд цифрового ефірного телебачення в новому стандарті. Однак чи підійдуть вони для перегляду цифрового ефіру на практиці - ніхто гарантії дати не може. З телевізорами Sonyсеріі HX853 все простіше, адже в них вже вбудований ефірний тюнер стандарту DVB-T2 і вони повністю готові до прийому цифрового телебачення в Росії.

   Цифрове телебачення, в свою чергу, означає більш високу якість зображення на екрані і можливість перегляду величезної кількості каналів. В аналоговому телебаченні, яким ми користувалися до останнього часу, фактично існувало обмеження на загальний потік каналів у бік абонента. З появою цифрового телебачення за наявності відповідного обладнання, зокрема, телевізора Sony BRAVIA, Вам будуть доступні найрізноманітніші канали на будь-який смак і бюджет.

  Корпус Monolithic Design

 Дизайн корпусу - це важливий аспект для споживачів при виборі РК-телевізора. З цим у нових телевізорів SONY HX853 все в порядку. Вони виконані в елегантному корпусі MonolithicDesign, який підкуповує, перш за все, своїм оригінальним поєднанням таких контрастних матеріалів, як скло і метал. Телевізори BRAVIAособенно добре будуть виглядати в сучасному інтер'єрі в стилі хай-тек. Рідкокристалічна панель відрізняється витонченістю завдяки тому, що її товщина складає всього 3,5 мм.

 Звертає на себе увагу присутність антиблікового удароміцного скла CorningGorillaGlass, яке покриває повністю всю поверхню екрану. Корпус телевізорів по периметру обрамляється алюмінієвою вставкою, що тільки додає привабливості дизайну. У комплекті з самим екраном йде спеціальна дизайнерська підставка, в яку вбудована потужна акустична система формату 2.1 для відтворення глибокого, насиченого звуку. Таким чином, аудіосистема виявляється абсолютно непомітно розміщена під екраном телевізора.

Динамічна LED підсвічування

 При виборі моделі РК-телевізора споживачі сьогодні змушені придивлятися до такого параметру, як світлодіодне підсвічування, від якої багато в чому залежить чіткість картинки і якість перенесення кольорів. Справа в тому, що різноманітні технології підсвічування для РК-телевізорів постійно множаться, що може збити з пантелику простого обивателя. В телевізорах тій же компанії Sonyіспользуются різні типи підсвічування - від CCFL, тобто підсвічування на флуоресцентних лампах з холодним катодом, до підсвічування Full LED, що характеризується контролем свічення окремих блоків світлодіодів. В інших компаній-виробників існують свої технології, аналогічні тим, що використовує Sony, але вже під іншою назвою.

 У телевізорах серії HX853 застосовується фірмова технологія DynamicEdge LED, яка передбачає використання білих світлодіодів, розташованих уздовж країв панелі екрана. Що це дає? Разом з функцією локального затемнення динамічна світлодіодне підсвічування (DynamicEdge LED) дозволяє контролювати обсяг свічення окремих груп світлодіодів у відповідності з картинкою на екрані. Тобто в рамках кожної окремо взятої сцени система коректує яскравість підсвічування таким чином, щоб підсвічували не весь екран, а тільки окремі елементи і деталі картинки, контрастність і перенесення кольорів яких найбільш важлива в цій сцені.

 Завдяки такому підходу, зокрема, істотно збільшується контрастність зображення в епізодах, де демонструються разноосвещенние об'єкти. Не кажучи вже про те, що використання білих світлодіодів, що розміщуються уздовж країв екранної панелі, дозволяє забезпечити малу товщину корпусу телевізора. Про переваги і недоліки різних типів світлодіодного підсвічування для РК-телевізорів можна написати цілий трактат. В даному випадку можна лише констатувати, що в моделях серії HX853 використовується одне з передових рішень в цій області. У кінцевому ж рахунку, оптимальну якість передачі кольору і зображення визначаються користувачем чисто суб'єктивно.

 Технологія Motion flow XR 800 і процесор обробки зображення X-Reality PRO

 Далеко не кожен РК-телевізор здатний чітко і якісно відображати динамічні сцени, наприклад, у видовищних фільмах типу екшн, де події відбуваються із блискавичною швидкістю. Для зменшення розмитості зображення навіть в дуже динамічних сценах в нових телевізорах SonyBRAVIA передбачена технологія Motionflow XR 800, яка працює таким чином. У динамічних сценах вона додає нові кадри, щоб зробити зображення більш плавним, і забезпечує управління підсвічуванням для досягнення плавного, природного переходу між кадрами.

 В результаті, при перегляді динамічних сцен у фільмах і спортивних змагань кадри оновлюються в чотири рази швидше, ніж у звичайній ситуації. Завдяки частоті оновлення 800 кадрів в секунду можна побачити всі деталі зображення незалежно від швидкості руху в кадрі. Відсутність розмазаність картинки в динамічних сценах буде вельми до речі і для любителів комп'ютерних ігор, якщо вони планують підключати до телевізора Sonyігровую приставку.

 Нововведенням серії телевізорів HX853 є використання двоядерного процесора обробки зображення X-Reality PRO з системою 3D Super-Resolution. Про особливості реалізації системи 3Dпоговорім трохи пізніше, а поки варто зупинити свою увагу саме на процесорі. Досить поширеною проблемою на телевізорах з великою діагоналлю є те, що на них можна насолоджуватися чудовою картинкою тільки в тому випадку, якщо фільм або відео будуть відповідної якості, тобто, наприклад, з диска Blu-Ray. Якщо ж Ви будете переглядати на великому екрані, зокрема, відеоролики з YouTube, то якість зображення Вас навряд чи обрадує.

 У компанії Sonyозаботілісь цією проблемою і запропонували той самий процесор X-Reality PRO з вбудованою системою, яка покликана аналізувати відео і тут же перетворювати його до максимально найкращої якості. Тим самим, по завіреннях виробника, картинка на екрані телевізорів BRAVIA буде залишатися чіткою і яскравою, якою б джерело зображення не використовувався: будь то фільми з дисків Blu-ray, відео в стандартному дозволі SD або відеоролики невисокої якості з мережі Інтернет. Звичайно, навряд чи подібна система здатна перетворити ролики з YouTube з низьким дозволом в якісне відео, однак певний крок у бік вирішення цієї проблеми в нових телевізорах BRAVIAбил зроблений.

3D-відео

 Оснащення телевізорів можливістю перегляду відео в 3Dформате вже стало мало не обов'язковим атрибутом для провідних компаній-виробників. Тому не дивно, що в нових телевізорах BRAVIAімеется можливість перегляду картинки як в 2D, так і в 3Dформате. Особливість реалізації тривимірної картинки в моделях серії HX853 - це, в першу чергу, технологія 3D Super-Resolution. Вона забезпечує оптимизирования кожній області 3D-картинки, використовуючи для цього базу даних зображень, форм і текстур. Система 3D Super-Resolution здатна не тільки розрізняти об'єкти переднього і заднього плану, але і включати спеціальний алгоритм для збільшення 3D-ефекту об'єктів переднього плану і, відповідно, покращення чіткості об'єктів заднього плану.

 Для перегляду тривимірної картинки Вам необхідно буде надіти фірмові окуляри Sonyс активним затвором. Вони мають функцію підзарядки через USB і спеціальну конструкцію, щоб зовнішнє освітлення не відволікало користувача від перегляду 3Dна екрані телевізора. Однією повної зарядки очок вистачає приблизно на тридцять годин перегляду. Перевагою нових телевізорів BRAVIAявляется те, що вони мають широкий кут огляду. Тому фільм у форматі 3Dможно комфортно дивитися з різних кутів великою компанією. Як і в багатьох інших сучасних моделях, телевізори BRAVIA серії HX853 підтримують можливість конвертації цифрового відео зі стандартного формату 2D в 3D одним натисненням кнопки на пульті дистанційного керування.

Доступ до платформи Sony Entertainment Network

   Одна з переваг покупки телевізорів SonyBRAVIAзаключается в тому, що автоматично Ви отримуєте доступ до глобальної розважальної платформі SonyEntertainmentNetwork. Тут мається величезна колекція художніх і документальних фільмів, ТБ-програм, музичних кліпів, комп'ютерних ігор, серіалів, 3Dконтента, в тому числі і російською мовою. Ви отримуєте і ексклюзивний доступ до контенту телеканалу SonyEntertainmentTelevision.

 Крім цього, варто відзначити в ЖК-телевізорах HX853 можливість установки безкоштовного додатку MediaRemote, яке дозволяє Вам управляти телевізором «не встаючи з дивана» за допомогою Android-смартфонів і мобільних гаджетів від Apple (iPhone / iPad / iPod). Завдяки функції TrackID телевізор вміє розпізнавати мелодії і ідентифікувати музичні треки по одному натисненню кнопки на пульті. Нарешті, вбудована веб-камера з мікрофоном надає Вам можливість здійснювати безкоштовні голосові та відео дзвінки через Інтернет, використовуючи Skype. Також в телевізорах SonyBravia HX853 маються клієнтські додатки Facebook, Twitter і сервісів Яндекса для вільного спілкування в соціальних мережах. Все це корисні «дрібниці», які сприяють більшому комфорту і зручності від користування РК-телевізором Sony.

 Отже, телевізори BRAVIA HX853 зразка 2012 року - це, перш за все, вбудований тюнер DVB-T2 для прийому цифрового телебачення, двоядерний процесор X-Reality PRO, що забезпечує можливість перегляду якісного відео з різних джерел, і чудова картинка за рахунок динамічної LED підсвічування. Дивлячись на ключові особливості нових телевізорів від Sony, можна констатувати, що за своїми функціональними можливостями вони цілком відповідають очікуванням найбільш вимогливих користувачів.