Чайникам про чайник. Як вибрати електрочайник?

У даній статті розповідається про те, які творчі ідеї та нововведення отримали своє втілення в такій важливій і нескладному предметі в будинку, як електрочайник. Завдяки цьому Ви зможете зробити вдалий вибір чайника.

 Нагрівальний елемент є головною ознакою, за якою можна класифікувати будь-які електричні чайники. Відповідно, електрочайники можуть бути зі спіралеподібних нагрівальним елементом або у вигляді диска. Найчастіше електрочайники зі спіраллю коштують дешевше чайників з диском. Після включення чайника вся вода, дотична з диском і знаходиться над ним, нагрівається. Після того як нижній шар нагрівається і піднімається вгору, він поступається місцем більш холодного шару. Спіраль нагріває воду лише біля себе, і оскільки її площа менша, то, на відміну від чайників без спіралі, вода в подібних електрочайник може нагріватися довше. Майже всіма відомими виробниками електрочайників випускаються моделі з нагрівальним елементом у вигляді спіралі або диска.

 До того ж слід звернути увагу на покриття диска або спіралі.

 З плином часу спіраль може облізти і покритися накипом. У зв'язку з цим рекомендується вибирати електричні чайники з нагрівальним елементом, виготовленим з нержавіючої сталі. Як правило, це диск.

 Компанією "TEFAL" випускається модель з "позолоченої" спіраллю - GOLD. Це сприяє захисту спіралі від накипу, завдяки чому термін служби електрочайника продовжується.

 Основною характеристикою електричного чайника є потужність. Тут все ясно. Чим менша потужність, тим повільніше закипає вода. Однак у цьому є невеликий секрет. Збільшення потужності непропорційно зменшенню часу закипання. Іншими словами, якщо електрочайник потужністю 2000 Ватт кип'ятить 1 літр води за 3 або 3,5 хвилини, то чайник потужністю 1000 Ватт нагріє той же 1 літр води вже за 8 хвилин.

 Компанія "BRAUN" пропонує чудові потужні чайники серії AquaExpress: модель WK 308, а компанія "PHILIPS" пропонує такі моделі, як HD 4650 Essence, HD 4672 Cucina.

 В електрочайник компанії "MOULINEX" потужністю 3000 Ватт, до яких відносяться моделі DP-2-41/43/45 серії Lirys, було втілено витонченість і сила. Для шанувальників стриманого і строгого дизайну німецької компанії "BOSCH-SIEMENS" пропонуються моделі TW 70301/7301 та TWK 7001/70101.

 Зрозуміло, у кожного відомого виробника є менш потужні моделі, перевага яких полягає лише в одному - їх вартість в 1,5-2 рази менше потужних чайників.

 Обсяг є наступною важливою характеристикою. Майже всі виробники пропонують найширший вибір електрочайників самих різних обсягів. Якщо Ви поки живете один або у Вас невелика сім'я, рекомендується зупинити свій вибір на чайнику маленького обсягу. У даній ситуації відмінно підійдуть електрочайники на 1,2 літра голландського концерну "PHILPS", що пропонує моделі HD 4650 Essence, HD 4637 Cucina. Однак якщо Ви потребуєте в дуже маленькому електрочайнику, рекомендуються чайники BOSCH TWK 4501 або TEFAL 91440, обсяг яких становить 1 літр.

 Звичайним обсягом середньостатистичного електрочайника є 1,5-1,7 літра. Такого об'єму води більш ніж достатньо для того, щоб сім'я з 4-6 осіб попила чай. Однак якщо Вам потрібні електрочайники більшого обсягу, Ви можете вибрати модель VT-1107 - дволітровий чайник австрійської фірми "VITEK".

 В даний час всі електричні чайники є бездротовими. У мережу вони включаються за допомогою постановки їх на спеціальну підставку з контактом. Подібні підставки можуть бути 2 видів: з центральним включенням (поворотом на 360 градусів) і звичайні. Підставки з центральним включенням набагато зручніше, оскільки не потребують суміщенні підставки і контактів електрочайника. Це також природно і просто, як якщо б ви ставили на плиту звичайний чайник.

 Купуючи електрочайник, потрібно подивитися на його фільтр. Він необхідний для того, щоб накип, якої уникнути неможливо, вживаючи воду з крана, не потрапляла в Вашу чашку. Фільтр повинен легко зніматися і очищатися від накипу. До того ж він повинен бути досить великим. Деякими компаніями проводяться фільтри, покриті золотом. Наприклад, фірма MOULINEX представляє модель L 13FC. На подібних фільтрах накип осідає набагато менше.

 Крім того, існує величезна кількість корисних дрібниць, які багато в чому сприяють полегшенню експлуатації електрочайника. В першу чергу, слід зауважити, що в кожному сучасному чайнику є система автоматичного виключення після того, як вода закипить. По-друге, більша частина чайників оснащена протипожежним захистом. Отже, якщо вода википіла, чайник сам вимикається, або чайник попросту не включається, якщо ви забули налити воду. Звуковим сигналом оснащуються дорогі моделі. Після того, як електрочайник закипає, він видає небудь гарний звук або мелодійний дзвінок. До того ж неймовірно зручно, коли електрочайник оснащений лампочкою (індикатором включення в мережу).

 Купуючи електрочайник, слід звернути увагу на кришку. Щоб чайник можна було зручно мити і полоскати, кришка не повинна бути дуже маленькою. До того ж кришка повинна бути такою, щоб її було зручно закривати. Кришка в хороших електрочайник відкривається за допомогою натиснення клавіші. Наприклад, у моделі WK 210 і WK 308 марки "BRAUN".

 Крім того, дуже важливо, щоб носик електрочайника хоча б злегка виступав над корпусом, і не був надто маленьким. Якщо води в чайнику залишиться зовсім мало, наливати її буде не дуже зручно. Електрочайники серії Delfina марки TEFAL досить примітні в цьому плані.

 Завдяки їх носика можна з легкістю наливати воду навіть у пляшку.

 Як правило, хороший електрочайник завжди оснащений індикатором рівня води. Рекомендується, щоб індикатор рівня води не був у вигляді окремої трубки, вбудованої в корпус, а був у вигляді вертикального віконечка в корпусі чайника, причому з двох сторін. І для правші, і для лівші це дуже зручно. Незважаючи на те, якою рукою Ви тримаєте електрочайник, Ви завжди зможете бачити рівень води. Електрочайники компанії "MOULINEX" серії LIRYS, до яких відносяться моделі DP-2-41/43/45, оснащені наполовину прозорим корпусом, завдяки якому полегшується візуальний контроль кількості води в електрочайник.

 На жаль, будь-яка сучасна модель електричного чайника має короткий мережевий шнур, що і є головним недоліком. Що стосується дроти, то тут потрібно звернути увагу на пристосування для намотування дроту, який можна зручно приховати в дні підставки, а також на отвори по краях підставки, через які можна вивести провід в зручну для Вас сторону.

 Матеріал, з якого зроблені електрочайники - ще одна важлива характеристика. За великим рахунком, це інертний пластик високої якості. До того ж практично будь відома компанія пропонує досить стильні дорогі моделі, які виготовлені з металу. Про таких електрочайник можна тільки одне сказати - це справжні шедеври домашньої колекції. У них поєднується комфорт, надійність і стиль. Подібні електрочайники престижно експлуатувати. Рекомендується звернути увагу на такі моделі, як PHILIPS HD4601 Metal Conventional, SIEMENS TW 91100, VITEK VT-1105 Plaza, HD4662 Metal Jug.

 Вибираючи подібний електрочайник, потрібно звернути увагу на метал, з якого він виготовлений. Бажано, щоб це була високоякісна відполірована нержавіюча сталь. Крім того, слід звернути увагу на корпус металевого електрочайника. Він може бути зібраний з окремих частин, коли дно з нагрівальним елементом кріпиться прямо до корпусу, або може бути цілісним. Зрозуміло другий варіант більш надійний.

Який же вибрати чайник?


 Потрібно знати, що купивши на базарі дешевий чайник таких невідомих фірм, як FILIPS (!), TIFAL (!) Або ін, і при цьому, заощадивши 5-10 доларів, Ви ризикуєте своїм здоров'ям. Як правило, підробки (недорогі нефірмові чайники) зовні абсолютно ідентичні моделям відомих виробників, однак на виготовлення подібних електрочайників часто йде пластмаса низької якості, яка виділяє різні токсичні речовини при зіткненні з гарячою водою. Подібні чайники відрізняються різким штучним запахом пластмаси. Крім того, через кілька місяців доведеться купувати новий чайник, оскільки нефірмові чайники часто швидко виходять з ладу: перегорають, протікають і ін

 Отже, в першу чергу, потрібно визначитися з кількістю людей, для яких буде кип'ятитися вода в чайнику, і, відповідно, вибрати необхідний обсяг.

 Наступним кроком є ​​визначення необхідної потужності. Якщо вранці у Вас мало часу або Ви не любите чекати, Вам потрібен електрочайник потужністю 2400 - 3000 Ватт. І, на завершення, потрібно уважно подивитися на офіс або кухню і вибрати електрочайник у відповідній колірній гамі і стилі.