Бездзеркальні фотоапарати. Абсолютно новий тип фотоапаратів.


Сьогодні на ринку фототехніки представлений абсолютно новий тип фотоапаратів, який покликаний скласти конкуренцію дзеркальним цифровим камерам із змінною оптикою. Мова йде про «бездзеркалка» або гібридних цифрових фотокамерах. Їх називають по-різному, однак ніхто вже не сумнівається, що в цих фотоапаратах використовуються найсучасніші технології, що забезпечують фотолюбителям цілий ряд переваг. Які особливості мають «беззеркальная» камери? І які моделі «беззеркалок» в даний час можна придбати на ринку?

  «Бездзеркальні" фотоапарати: переваги та особливості

 Як відомо, в дзеркальних фотоапаратах використовується дзеркало, покликане відхиляти промені світла в оптичний видошукач. У нових же «беззеркальних» камерах реалізований інший принцип - всередині корпусу фотоапарата немає дзеркала і парних пристроїв, зокрема, оптичного видошукача. Завдяки цьому вдається істотно зменшити розміри цифрового фотоапарата в порівнянні з тими ж «зеркалками». При цьому в «беззеркальних» камерах використовуються сенсори великого розміру, внаслідок чого якість зйомки від видалення з корпусу пристрою з дзеркалом практично не страждає. Зменшення габаритів фотоапарата благотворно позначається і на процесі зйомки. По суті, фотоапарат перетворюється в компактну камеру, за допомогою якої легше знімати з витягнутих рук і знаходити цікаві ракурси.

 Перевагою «беззеркальних» фотоапаратів, крім зменшених габаритів і ваги, є поєднання великої матриці зі змінними об'єктивами, що робить камеру універсальною і дозволяє отримувати зображення високої якості. Купуючи «беззеркальная» фотоапарат, Ви автоматично отримуєте пропуск у величезний і різноманітний світ змінних об'єктивів.

 З «бездзеркалка» Ви можете змінювати об'єктиви за бажанням, такі камери дозволяють приєднувати до себе більшість наявних у продажу об'єктивів, в тому числі навіть ретро об'єктиви від плівкових фотоапаратів. На такому фотоапараті під час зйомки Ви просто ставите той чи інший об'єктив у відповідності зі своїм творчим баченням і розв'язуваної завданням. Звичайно, змінна оптика істотно розширює можливості фотографа і покращує якість знімків.

Таким чином, особливістю «беззеркальних» фотоапаратів є те, що з їх корпусу видалено пристрій з дзеркалом. Відповідно, «беззеркальная» камера являє собою подобу зручного компактного фотоапарата, але з широкими можливостями по користуванню змінною оптикою та іншими перевагами. Якість знімків, зроблених за допомогою «беззеркалок», цілком можна порівняти за своїм рівнем з фотографіями, знятими на дзеркальні камери.

 
 Безумовно, «беззеркальная» камери мають і свої певні недоліки. Зокрема, в дзеркальних фотоапаратах користувач завжди може спостерігати за тим, що відбувається, через видошукач прямого візування. У «гібридних» ж або «беззеркальних» фотоапаратах видошукача немає, тому зображення спочатку потрапляє на матрицю, потім обробляється і тільки після цього виводиться на екран. У результаті цього виникає невелика затримка, що не кращим чином позначається на зйомці динамічних сцен.

 Тобто в тих випадках, коли Вам потрібно зловити на камеру той чи інший момент під час руху. Тут користувач «бездзеркалка» може зіткнутися з певними труднощами. Активно знімають користувачам може не сподобатися і не найбільший час тривалості роботи від акумуляторної батареї. Адже в «беззеркальних» фотоапаратах екран і матриця працюють в постійному режимі і, відповідно, вимагають постійного електроживлення. Втім, всі ці недоліки не носять якогось критичного характеру, тому «беззеркальная» фотоапарати в даний час набирають популярність.

 Моделі «беззеркалок»

 В останні роки виробники фототехніки надають все більше значення розробки й випуску «бездзеркальних» фотоапаратів. Тому асортимент «беззеркалок» на ринку постійно поповнюється новими цікавими моделями. Компанія Panasonic в свій час була однією з перших, хто представив фотолюбителям свою «гібридну» камеру. І сьогодні Panasonic пропонує легкий «гібридний» фотоапарат DMC-GF2. Ця камера оснащена матрицею з дозволом 12,1 мегапікселів, потужним процесором Venus Engine FHD і сенсорним екраном, що забезпечує максимальну зручність користування фотоапаратом.

 Модель DMC-GF2 від компанії Panasonic виконана в дуже компактному корпусі з алюмінію, що дозволяє носити камеру всюди з собою в кишені. Висока якість зображення досягається за рахунок просунутої системи придушення шуму, яка грунтується на тривимірній технології придушення шуму 3D NR і технології придушення хроматичного шуму CNR. Фотоапарат також оснащений вбудованою вискакує спалахом. Крім того, в ньому реалізована і можливість запису Full HD відео у форматі AVCHD і дозволі 1920x1080. У комплекті з камерою Panasonic DMC-GF2 йде змінний об'єктив Kit 14-42mm.

  Компанія Olympus також займає одне з провідних місць на ринку «беззеркальних» фотоапаратів. Фотографам-любителям, безумовно, припаде до смаку дуже компактна, але функціональна камера E-PM1. Виконана в повністю металевому корпусі, вона відрізняється витонченим і стильним дизайном. Серед технічних характеристик моделі Olympus E-PM1 можна відзначити сенсор з роздільною здатністю 12,3 мегапікселів, двоядерний процесор TruePic VI, високошвидкісний автофокус, стабілізацію зображення і світлочутливість ISO 200-12800 в ручному режимі. Камера здатна забезпечити серійну фотозйомку зі швидкістю 4 кадри в секунду. До достоїнств апарата можна віднести великий вибір сюжетних програм і шість художніх фільтрів для творчості. Фотоапарат Olympus E-PM1 підтримує запис відеороликів Full HD зі стереозвуком.

  Ще одна популярна «беззеркальная» камера - це Nikon J1. Цей «гібридний» фотоапарат можна назвати відмінним варіантом для тих користувачів, хто віддає перевагу пристрою з оптимальним співвідношенням ціни і якості. Камера Nikon J1 забезпечена матрицею з дозволом 10,1 мегапікселів, РК-монітором з діагоналлю 7,5 см і двоядерним процесором EXPEED 3, який забезпечує високу швидкість обробки зображень і низький рівень шумів. Модель Nikon J1 завдяки своїм компактним розмірам може поміститися навіть в кишені куртки або маленькій сумочці. Камера підтримує всю лінійку змінних об'єктивів 1 NIKKOR, в комплекті ж з нею йде 3-кратний зум-об'єктив Nikon 1 Nikkor 10-30 mm F3.5 - 5.6. Фотоапарат Nikon J1 прекрасно підходить як для зйомки портретів або пейзажів, так і для роботи в умовах недостатньої освітленості. Великий вибір об'єктивів, які можна приєднувати до камери, дозволяє істотно підвищити творчі можливості фотографа. За допомогою Nikon J1 можна записувати і відео у форматі Full HD.

 Компактні беззеркальная камери зі змінною оптикою з'явилися на ринку порівняно недавно, але вже ясно, що вони складуть реальну конкуренцію, як простим компактним фотоапаратам, так і дзеркальним цифровим камерам.

Купивши «беззеркальная» фотоапарат, Ви отримуєте практично все, що Вам потрібно - компактний та зручний корпус, висока якість знімків і можливість користуватися змінними об'єктивами. Чим далі буде вдосконалюватися фототехніка, тим швидше «беззеркальная» фотоапарати будуть наближатися за своїми можливостями до професійних дзеркальним камерам.