Повний огляд HTC Sensation. Сенсація? Сенсація!

Розвиток найсучасніших смартфонів прискорило анонс перший двоядерний рішень. 2011 рік у світі цифрових технологій запам'ятався не тільки двоядерним Samsung i9100 Galaxy S II, але й потужним смартфоном HTC Sensation.

Дивіться опис HTC Sensation в каталозі, а також фотографії HTC Sensation

Зміст:

  1. Комплект поставки
  2. Зовнішній вигляд
  3. Платформа
  4. Екран
  5. Інтерфейс
  6. Телефонна книга
  7. Дзвінки
  8. Повідомлення
  9. Електронна пошта
  10. Камера
  11. Галерея
  12. Відеоплеєр
  13. Плеєр
  14. Радіо
  15. Браузер
  16. Органайзер
  17. GPS
  18. Додатки
  19. Налаштування
  20. Підключення
  21. Акумулятор
  22. Висновок



 Пристрій помітно відрізнялося від попередника HTC Desire HD і володіло великим екраном з діагоналлю 4,3 дюйма і дозволом qHD 540х960 пікселів, 8-мегапіксельною камерою з підтримкою відеозапису в FullHD (1080p). Оновлена ​​оболонка HTC Sense 3.0 вигідно відрізняла смартфон від своїх однокласників.

Комплект поставки


Смартфон

Акумулятор

Стереогарніутра з пультом

Карта пам'яті microSD 8 Гб

Кабель USB

Зарядний пристрій

Інструкція

Зовнішній вигляд

 Зовнішність HTC Sensation повторює обриси корпусів вже існуючих моделей. Так, на наш погляд, новий флагман сильно схожий на «роздутий» HTC Desire S.

 Відрізняється він, насамперед, розмірами, це велике пристрій з великим екраном. Однак, якщо HTC Desire HD відрізнявся кілька надлишкової шириною, то нинішній флагман вийшов більш гармонійним. Мені з ним було комфортніше, він краще лежить в руці.

 Фактичні розміри корпусу складають 126,1 х65, 4х11, 3 мм, вага 148 р. Для порівняння, ось дані по HTC Desire HD: 123х68х11, 8 мм, вага 164 р. Як видно, Sensation трохи витягнувся вгору, зате став трохи вже й небагато тонше. При цьому різниця у вазі дуже помітна, тут добре дотримані пропорції.

 У гаджета незвичайний корпус. Якщо лицьова частина виконана в традиційно стилі, то задня кришка здивує більш оригінальним виконанням. Вона триколірна, створюється враження, ніби складається з декількох частин. Але це не так. Основна частина - це метал, який можна намацати в центрі. Приємний матеріал плавно переходить в бічні частини пристрою, захищаючи весь телефон.

 Також тут є дві вставки. Одна світло-сіра софттач-панель розташована вгорі, інша більш темного відтінку присутній внизу. Варто відзначити, що вони акуратно підігнані. Деталі не дряпаються, немаркі. Навіть якщо з'явилися якісь сліди, то вони легко віддаляються. З урахуванням того, що верх і низ корпусу виходять самими уразливими місцями, коли телефон лежить на столі екраном вгору, ідея хороша і практична.

 Над екраном, який займає майже всю лицьову поверхню, розташовано кілька елементів. Тут можна побачити велику вставку, яка закриває динамік телефону. Зліва розташований світловий індикатор. Він спрацьовує, коли приходить нове повідомлення, був пропущений виклик або для нагадування про подію в календарі. Правіше-камера для відеовикликів чи автопортретів.

 Екран знаходиться під міцним склом, яке не дряпається. Причому ця панель має незвичайну форму, її краї трохи загнуті вгору. Це дозволяє уникнути накопичення пилу по кутах, дисплей легко очищається.

 Внизу знаходиться блок з сенсорних кнопок. Традиційно їх чотири. «Будиночок» повертає на робочий стіл, «Функції» викликає додаткове меню, «Повернення» і «Пошук», яка активується з будь-якого меню смартфона. Натискання можуть супроводжуватися вібровіддачею.

 Зліва розташована клавіша регулювання гучності. Як і в інших пристроях компанії, вона має сильно витягнуту форму. Їй зручно користуватися, у неї невеликий хід, вона м'яко натискається. Нижче стандартний microUSB-порт для підключення кабелю і зарядного пристрою. Захисної заглушки для нього не передбачено.

 Вгорі можна побачити 3.5 мм роз'єм для навушників. Правіше розміщена кнопка блокування екрану, ще вона вимикає пристрій. Клавіша теж зручна в користуванні. Інших виступаючих елементів на корпусі немає.

 Панель відрізняється гладкими, похилими боковими площинами, смартфон зручно тримати в руці. Природно, потрібно любити подібні великого розміру пристрою. У лівому верхньому кутку знаходиться отвір об'єктива 8-мегапіксельної камери, який втоплений всередину. Поруч з ним подвійний світлодіодний спалах. Вона також може працювати в ролі ліхтарика. Праворуч невеликий отвір динаміка. Тут же можна помітити і невеликі отвори мікрофонів - вони сприяють більш якісної звукозапису.

 Задня частина являє собою єдину деталь, де різнокольорові накладки з пластика лише доповнюють металевий каркас. У таку оригінальну конструкцію поміщається сама основа телефону. Щоб зняти панель, потрібно натиснути на кнопку, розташований на нижньому торці.

 Напівпрозорий пластик закриває деталі, дозволяючи отримати доступ лише до найважливішим елементам. Тут лежить акумулятор, також є стандартні роз'єми для SIM-карти і flash-пам'яті. Оперативно витягти картку не вийде.

 Не можу не торкнутися питання зборки. В цілому все було б дуже добре, якби не скрипи. Мабуть, між основною частиною і знімною кришкою утворюється зазор. Варто натиснути на дисплей, як можна почути голосне скрипіння. У відеоролику з описом зовнішнього вигляду це показано. Причому в тесті був випробувати не прототип, а фінальний зразок. Також можна відзначити й нагромадження пилу.

Платформа

 Для компанії пристрій став першим смартфоном з двоядерним процесором. Якщо інші бренди використовують чип Nvidia Tegra 2 в своїх розробках, то комунікатор HTC виділяється іншою начинкою. Це Qualcomm Snapdragon MSM8260 з частотою 1,2 ГГц. Присутній графічний прискорювач Adreno 220. Є 768 Мб оперативної пам'яті, доступний 1 Гб для зберігання даних. Також підтримуються карти microSD об'ємом до 32 Гб.

 Ось результати декількох тестів.

 Екран

 HTC Sensation отримав ємнісний Super-LCD екран з діагоналлю 4.3 дюйма. Дозвіл складає 540х960 точок, відображається до 16 млн. кольорів, працює 4-точковий мультитач.

 Присутній датчик автоматичного регулювання яскравості, а також сенсор наближення, блокуючий екран під час розмови.

 Поверхня мазка, як і в інших подібних телефонах. Заляпується дисплей швидко, необхідно регулярно протирати його.

 Поведінка пристрої на сонці хороше. Зображення вицвітає, але залишається читаним. Всі дані на дисплеї нормально видно навіть у сонцезахисних окулярах. Для порівняння ми поклали поряд Apple iPhone 4 і Samsung i9000 Galaxy S.

 Картинка гарна, з приємною для очей кольоропередачею, відтінки близькі до природних. Кути огляду не такі хороші, по цій частині смартфон поступається конкурентам. Щоб оцінити екран HTC Sensation, наведемо кілька прикладів. Вгорі Apple iPhone 4, внизу HTC Sensation, останній - Samsung i9000 Galaxy S.

Інтерфейс

 HTC Sensation відрізнявся від своїх конкурентів наявністю оболонки Sense 3.0. Вгорі екрана перебуває сервісна рядок, де відображається час, заряд акумулятора, індикатор рівня прийому сигналу. Там же відображаються активні підключення та інші дані. Натиснувши на неї, можна більш детально дізнатися про те, які програми були завантажені, що за повідомлення та листи отримані або які файли прийняті по Bluetooth.

  Одним рядком виводяться недавно запущені додатки, що дозволяє не запускати диспетчер програм. Досить натиснути на іконку, після чого відкриється потрібний додаток. Тут же виводиться інформація про програється пісні або про частоту радіо, якщо працює плеєр або приймач. Окремою вкладкою виділені різні параметри, чия робота впливає на енергоспоживання. Це яскравість дисплея, Wi-Fi, Bluetooth. Відображається обсяг вільної пам'яті. Також звідси можна швидко перейти в розділ налаштувань смартфон.

 Для оформлення можна використовувати картинки, як з числа встановлених, так і доданих самостійно. Застосовуються анімовані зображення - в наявності більше десятка різноманітних фонових малюнків.

 HTC створили безліч красивих і функціональних віджетів. Кожна функція має декілька стилів оформлення, наприклад годинник або погода. Можна вибирати між розмірами, підбираючи зручні для себе. На кожній з робочих зон можна розмістити по кілька віджетів, все залежить від їх розміру. Також додаються ярлики додатків і папок.

  Стали непотрібними елементи легко видаляються з екрану - достатньо лише затиснути на таких палець на кілька секунд і перетягнути їх в нижню частину екрану, де висвітиться спеціальна клавіша, яка дозволить зробити це дію. Якщо рухати віджет на екрані, а при цьому на дисплеї вже знаходяться ікони додатків, то вони автоматично будуть підлаштовуватися під вільне місце.

 Менеджер програм активується кнопкою «Додому». Він відображає 8 програм і по суті своїй не є звичним менеджером завдань. Як відомо, Android самостійно закриває додатки, керуючись кількістю вільної оперативної пам'яті. Не з усіх, але з багатьох додатків вийти не вийде, можна лише згорнути їх. Пристрій запам'ятовує останні запущені додатки і дозволяє швидко повернутися до них за допомогою тієї самої кнопки. Або ж можна звернутися до допомоги статусного рядка, де додатка упорядковуються від самого останнього (яке використовувалося недавно) до запущеного раніше за інших.

 У нижній частині екрану відображається три іконки. Перший значок дозволяє увійти в меню. Інший викликає телефонне меню. Останній відповідає за оформлення, він викликає меню налаштувань екрану.

 Для розміщення віджетів та інших елементів доступно 7 зон. Sense пропонує 6 готових сюжетів оформлення (МТС, НТС, суспільство, робочий, розваги, поїздка). Вони відрізняються встановленими віджетами, шпалерами. Звичайно ж, вони доповнюються й оформляються виходячи з особистих переваг. Власноруч створений стиль можна зберегти в пам'яті.

  Доступно три теми оформлення.

  Можна натиснути на кнопку «Додому» на робочому столі - в такому випадку відобразяться всі 7 столів у вигляді невеликих мініатюр. Натиснувши на одну з них, можна перейти на вибрану зону.

 Меню представлено у вигляді списку іконок, по 4 в ряд на чорному тлі. Воно прокручується вгору-вниз. Також значки можна побудувати у вигляді вертикального списку, упорядкувавши значки по імені або датою додатка. Додаткові вкладки дозволяють побачити тільки ті програми, які були завантажені. Також окремо виділяються додатки, виходячи з частоти їхнього використання. Ще прямо звідси можна видалити додатки, вибравши непотрібні в списку, що відкрився.

 Коли дисплей заблокований, то додаткові дані не виводяться. Якщо натиснути на клавішу на верхньому торці, пристрій «прокинеться», загориться дисплей. На ньому можна буде побачити назви оператора, час і дату. Внизу відобразяться чотири іконки. Під ними розташоване металеве кільце - потягніть віртуальну деталь вгору, і дисплей буде розблоковано. Це виглядає досить ефектно.

 Значки настроюються, на місце одного з цих ярликів можна призначити додаток на свій розсуд. Потягнувши іконку в центр кільця, можна швидко перейти до цього додатка навіть у тому випадку, коли екран заблокований. Дуже зручна функція, вона позбавляє від зайвих дій.

 Ще екран блокування можна прикрасити декількома способами. На нього виводяться різні мультимедійні дані: фонове зображення, картинки з фотоальбому, повідомлення з соціальних мереж, погода, курс акцій або годинник. Будь-яке з цих шести перелічених додатків доповнено анімацією, виглядає дуже красиво.

 Працює оболонка швидко, без пригальмовувань. Якщо повільно перегортати віджети по колу, то можна помітити, що вони об'ємні, складаються з декількох частин. Такий прийом дозволяє отримати красиві ефекти при переході з одного робочого екрану на інший. Ніяких нарікань по швидкості відтворення елементів немає.

Телефонна книга

 У загальному списку показуються контакти як з пам'яті телефону, так і SIM-карти, а також дані з облікового запису Google. Можна вибирати серед них, встановивши можливість відображення абонентів лише з обраного типу пам'яті.

 При створенні нового контакту користувачеві привласнюється різноманітна інформація. Полів під неї відведено безліч. Це різні типи телефонних номерів, адреси електронної пошти, засоби швидкого спілкування (AIM, ICQ, Gtalk, Skype та інші), адреси проживання та інші відомості (прізвисько, день народження, автоматично додається в календар, замітка). Працює пошук серед контактів по перших буквах імені або прізвища.

  При натисканні на місце, відведене під картинку для абонента, викликається швидке меню, за допомогою якого відправляється повідомлення, пошта, а також здійснюється телефонний дзвінок вибраній особі. Контакти можуть бути розподілені по різних групах, яким присвоюється індивідуальний сигнал. Відзначивши контакти на свій розсуд, вони потрапляють в окрему категорію - це робить простіше спілкування з певним колом осіб.

 Вибравши абонента, можна подивитися не тільки базову інформацію про збереженому контакті, але і, переміщаючись по декількох вкладках, розташованим в нижній частині екрана, побачити додаткові відомості. Це SMS-переписка, електронна кореспонденція, дані з таких мереж як Facebook, Flickr, Twitter, а також історія дзвінків. Таким чином, дуже зручно групується вся інформація, що отримується від одного співрозмовника.

Дзвінки

 Прямо з телефонної книги ви отримаєте доступ до журналу викликів - він виділений окремим вкладкою. Там єдиним списком йдуть набрані номери, прийняті та пропущені виклики. Всі телефонні розмови потрапляють в один список, але можна вивести тільки вхідні, вихідні або пропущені виклики.

 Набір номера здійснюється за допомогою зручної віртуальної клавіатури. Переглядаючи історію дзвінків, можна не тільки зробити телефонну розмову з вибраним абонентом, але й відправити йому SMS або лист по електронній пошті з цього списку, не переходячи в інше меню. Працює автоматичний побір відповідних номерів, під час введення цифр телефон автоматично відповідні контакти, вибираючи зі збережених в його пам'яті номерів. У телефоні є швидкий набір, можна призначити на цифрові клавіші до 8 номерів.

  Завдяки вбудованому акселерометру, перевернувши телефон під час вхідного дзвінка, ви відключите звук. Також, узявши телефон в руку під час надходить дзвінок, він може автоматично приглушити звук мелодії. Працює й інша функція - під час дозвону абоненту, як тільки почалася розмова, телефон подає вібросигнал. Це зручно тим, що можна тримати телефон у руці, не підносячи його до вуха, потім відчувши вібрацію, вже підносити його до вуха. Є налаштування, які дозволяють активувати інтернет-телефонію.

 Повідомлення

 Для SMS і MMS існує загальна папка, куди потрапляють прийняті повідомлення. При відправці, додаючи до SMS різні об'єкти, можна автоматично перетворити його в MMS. Повідомлення групуються по адресатам у стрічку листування. Працює пошук всередині архіву повідомлень. Набираючи номер абонента, телефон виводить список відповідних по чередующимся цифрам номерів. Під час друкування тексту відіб'ється невелике поле, відведене під символи. Чим довше повідомлення, тим більше збільшується відведений під набір символів простір.

  Апарат вміє копіювати, вирізати і вставляти текст (причому не тільки в самі повідомлення, але і додати його можна в документ або ж в електронний лист). Натиснувши на екран, спливає допоміжне меню, яке дозволяє копіювати, вирізати і вставляти елементи тексту.

  Комунікатор дозволяє використовувати клавіатури декількох типів. Це і mini-QWERTY клавіатура, і повнорозмірна, доступна в горизонтальній орієнтації екрану.

 Доступний інтелектуальне введення тексту, коли системи корекції та автозавершення слів допомагають у шустро темпі набивати текст, дозволяючи не витрачати час на виправлення помилок. Можливі варіанти слів показуються окремим рядком над клавіатурою. Розміри клавіш великі, вони супроводжується приємною вібровіддачею, яка може бути відключена. Набирати текст зручно, натиснення безпомилкові. Відмінна клавіатура, по-іншому і не сказати.

Електронна пошта

 Для роботи з електронної пошти запускається автоматична настройка поштового ящика (якщо це не Gmail, підключається відразу ж після того, як була введена адреса пошти під час первісної активації телефону). Вона включає в себе введення базової інформації (логін, пароль). Телефон відмінно розуміє різні кодування, підтримує завантаження вкладень (необхідно вставити карту пам'яті, інакше ця функція працювати не буде) знайомих йому форматів.

  До листа прикріплюються різні файли з пам'яті пристрою. Працює і функція копіювання тексту, та автоматичної перевірки поштової скриньки (інтервал задається вручну). У пристрої одночасно функціонують два додатки - Gmail та Email. Різниця їх полягає лише в тому, що в першому пошта приходить лише з сервера gmail.com, друге ж додаток працює з будь-якими поштовими сховищами. Можна створювати кілька облікових записів для електронної пошти, причому кожна з них має свій колір. Це зручно, тому що можна переглядати пошту як для кожного ящика окремо, так і виводити повідомлення з усіх облікових записів в один. Працює сортування пошти по даті, темі, відправнику і розміром.

 Камера

 8-мегапіксельний модуль доповнений автофокусом і подвійним світлодіодним спалахом. Окрема клавіша для запуску програми відсутній, тому дуже виручає можливість розміщення ярликів прямо на екрані блокування. Там можна помістити іконку, яка допоможе швидко активувати режим зйомки. Під час зйомки на екрані відображається набір елементів, які допомагають вести зйомку. Натисненням на екран можна задати точку для фокусування. Зйомка ведеться як в портретній, так і в альбомній орієнтації: смартфон сам змінює положення значків, в залежності від того, як тримати телефон.

Є ряд налаштувань:

 Розмір фото: 8М (3264х1840), 5М (2592х1456), 3М (2048х1152), 1М (1280х720), економний (640х368 точок).

 Спалах: авто, вкл., Викл.

 Ефекти: спотворення, віньєтка, глибина різкості, під старовину, старина-теплі, старина-холодні, відтінки сірого, сепія, солярій, постерізация, блакитний.

Баланс білого: авто, лампа розжарювання, лампа денного світла, денне світло, хмарно.

 Таймер: 2 і 10 секунд.

 Сцени: авто, портрет, пейзаж, спорт, крупний план, підсвічування, пляж, сніг, свіча, сутінки.

 Настроюється час перегляду.
 ISO: 100, 200, 400, 800.

 Також працює геоттеггінг, настроюється експозиція, можна відключити звук під час зйомки або вибрати один із запропонованих варіантів. Включається розпізнавання осіб. Зображення можуть зберігатися виключно на карту пам'яті.

 Якість знімків середня, тут чітко видно надмірно активну роботу шумодава, який затирає всі деталі. Перенесення кольорів знімків непогана, але часто знімки виходять пересвеченних. З Samsung Galaxy S II смартфон змагатися не в змозі.

Відеозапис

 HTC Sensation став першим девайсом компанії з підтримкою відеозапису в Full HD (1080p).

Доступні наступні налаштування:

 Дозвіл: Full HD (1920х1080), HD (1280х720), QHD (960х540), високе (640х480), низьке (320х240), MMS (176х144), On-line HD, On-line висока.
 Є ряд параметрів, що застосовуються за аналогією з камерою. Довжина роликів обмежена лише вільним місцем на карті пам'яті.

Галерея

 Зберігаються в пам'яті зображення і відео потрапляють сюди. Галерея працює як в портретному вигляді, так і в альбомному. Робота з файлами супроводжується анімаційними ефектами. Превью картинок швидко генеруються, перегортування зображень працює динамічно, без пригальмовувань. Підтримується масштабування зображень, завдяки мультитач змінювати розміри картинок зручно.

 Файли потрапляють в автоматично створювані папки (наприклад, прийняті по Bluetooth, знімки камери і т.п.). Поряд з назвою папки показується цифра - це число відображає кількість зберігаються в цьому розділі файлів. В якості картинки кожної папки виступає останнє зображення, створене в ній. Медіадані можна відправити по електронній пошті, у вигляді MMS, завантажити в Facebook, Flickr, Picasa. У смартфоні можна влаштувати слайд-шоу, є ряд налаштувань, які дозволяють додати анімаційні ефекти.

 З незрозумілих причин наявний у мене зразок відмовився завантажувати дані з альбомів Picasa. На екрані відображалося щось незрозуміле, звеселяє погляд.

Відеоплеєр

 Заявлена ​​підтримка відео наступних форматів: .3 gp, .3 g2,. Mp4,. Wmv (Windows Media Video 9),. Avi (MP4 ASP і MP3),. Xvid (MP4 ASP і MP3). Для безпроблемного перегляду фільмів краще встановити сторонній плеєр, оскільки стандартні можливості досить мізерні, незважаючи на заявлені характеристики. Відео відтворюється на весь екран, можна здійснювати перемотування.

Плеєр

 Меню плеєра являє собою вертикальний список, який може бути впорядкований по: імені виконавця, назві альбому, жанрами, композиторам. Також є вкладка з плейлистами і набутими композиціями.

 Перемикання між категоріями здійснюється за допомогою 6 значків, розташованих в нижній частині дисплея. Під час програвання пісень на екрані вказується альбом, ім'я виконавця, назву треку, тривалість і час, що залишився. Підтримується режим перемішування музики, функція повтору. Передбачені численні пресети еквалайзера, проте свої власні установки задавати не можна. Також присутня різні програмні «покращувачі» звуку: поліпшення SRS і Dolby Mobile. Як і будь-який інший параметр, штучно змінює музику, ці настройки дозволяють досягти цікавих ефектів.

 Якщо слухати музику при заблокованій клавіатурі, то натискання на клавішу розбудить екран, і на дисплеї відобразиться меню керування плеєром і обкладинка альбому, якщо є. Це зручно і дозволяє не лізти в меню, якщо захочеться переключитися на інший трек. При заблокованій клавіатурі регулюється гучність в плеєрі за допомогою кнопок регулювання гучності.

 За якістю звуку HTC Sensation не відрізняється від інших смартфонів компанії. Такі ж характеристики у HTC Desire HD або HTC Incredible S. Звичайний користувач буде задоволений рівнем відтворення музики. Але серед пристроїв на Android це не краща якість. Наприклад, моделі від Sony Ericsson (Xperia Arc, Xperia Neo) відіграють цікавіше. Так само варто відзначити, що звук чистий і без спотворень, але в той же час не дуже гучний. Але останній параметр залежить і від використовуваних в парі зі смартфоном навушників.

Радіо

 Радіоприймач вміє самостійно здійснювати пошук станцій і зберігати їх в своїй в пам'яті, при цьому можна скласти список з найулюбленіших і по-швидкому перемикатися між ними. Є підтримка RDS, а також функція відтворення через динамік телефону.

Браузер

 Браузер працює як в горизонтальній, так і у вертикальній орієнтації екрану. Завдяки мультитач сторінки легко масштабуються (працюють і віртуальні клавіші для зміни розмірів відображуваного), сам інтерфейс браузера зрозумілий і зручний.

 Вгорі знаходиться адресний рядок, поруч з нею - значок, натискання на який додає сторінку в закладки. Внизу екрана викликається додаткове меню у вигляді виїжджаючою панелі, яка дозволяє відкривати нові вікна. Браузер підтримує функцію одночасної роботи з декількома задіяними сторінками, але їх може бути відкрито не більше 4. Можна перемикатися між ними, оновлювати сторінку, переглядати закладки та здійснювати деякі інші опції (пошук по тексту, перегляд завантажених файлів і інші). З'явилася красиво реалізована функція відкриття нового вікна: за допомогою мультитач потрібно як би стиснути поточну сторінку, зображення зменшиться, автоматично з'явиться поле, яке дозволить перейти на нове вікно або перемкнутися між уже відкритими. Підтримується Flash.

 Браузер працює дуже швидко, швидкість завантаження сторінок навіть по edge-підключенню дивно швидка, не кажучи вже про роботу в повноцінно працюючих 3G-мережах або при використанні Wi-Fi точок. Сторінки вантажаться повністю, навіть об'ємні тести з сотнями скріншотів відображаються без проблем: при швидкому прокручування сторінок, незважаючи на дуже високу швидкість прокрутки, дані відображаються моментально, без затримок.

Органайзер

 Календар відображається у вигляді місяця, тижня, одного дня або списку записаних подій. Пристрій може повідомити про подію календаря, як звуковим сигналом, так і нагадуванням в сервісній рядку. Доступно декілька режимів відображення даних.

 Завантажуються також доповнення у вигляді погоди на найближчі дні, відображення свят та інші доповнення, доступні вам в мережевому календарі Google. Безпосередньо на смартфоні можна налаштувати, які події відображати в календарі, а які ні. При створенні нового запису задається її назва, термін, місце, повтор (щодня, раз на тиждень, щомісяця, щороку). Присвоюється сповіщає сигнал за певний проміжок часу до настання події, опис цього заходу. Встановлюється день початку тижня.

Годинник

 Смартфон дозволяє зберігати в пам'яті кілька будильників. Повтор встановлюється як на 1 раз, так і на кожен день, тільки на робочі дні або тиждень. Тип сигналу варіюється: мелодія, вібрація, мелодія і вібрація, голос.

 Працює функція світового часу, секундомір і таймер. Є можливість відображення великих годин на екрані - телефон виступить в якості заміни настільного годинника. Також виводиться прогноз погоди на найближчі дні.

  Калькулятор працює як у вертикальному, так і в горизонтальному положенні телефону.

 Робота з офісними документами можлива за допомогою програми Polaris Office і Adobe Reader, які вміють показувати файли Word, Excel, PDF, Power Point.

 Є можливість редагування: на великому екрані пристрою переглядати і вносити зміни зручно. Відкриває різні файли смартфон швидко, без затримок. Є можливість масштабування, змінювати шрифт і ряд інших функцій, які дозволяють у разі необхідності створити повноцінний документ за допомогою мобільного пристрою.

 В Android Market користувач може підібрати для себе необхідний набір додатків. Є зручна функція пошуку, а також розподіл програм на категорії, що сильно спрощує перегляд. Можна подивитися на відгуки, оцінити рейтинг і висловити свою думку про софт. Кожний додаток забезпечене коротким описом і зображеннями для більшої наочності. Цікавою особливістю є можливість автоматичного завантаження всіх раніше придбаних додатків. Ввівши логін і пароль свого облікового запису і почавши синхронізацію, ви автоматично почнете установку цих програм.

GPS

 Для навігації використовується Google Maps - стандартний софт для всіх андроідофонов. Єдиний недолік - програма вимагає постійної мережевої активності, що позначається на обсягах споживаного пристроєм трафіку. Відображаються пробки на дорогах, таким чином, додаток стало повнофункціональним і зручним не тільки для пішоходів, але і для власників автомобілів.

 Є функція визначення поточного місцезнаходження, розрахунку маршруту від початкової до кінцевої точки, причому можна задавати спосіб пересування: на машині, пішки або громадському транспорті. Маршрут прокладається на карті, при цьому позначаються ключові місця у вигляді текстових повідомлень, які відображаються на екрані у вигляді колонки, між ними можна перемикатися: переглянути маршрут заздалегідь або навпаки, повернутися назад і прокласти інший шлях. Працює масштабування за допомогою мультитач або можна задіяти віртуальні клавіші.

Додатки


  • YouTube Стандартне для більшості сучасних пристроїв додаток дозволяє переглядати ролики, здійснювати серед них пошук. Додаток працює в повноекранному режимі.
  •  Додаток Facebook дозволить спілкуватися в популярній соціальній мережі, де можна відслідковувати статуси користувачів, стежити за історією листування та оновленням контенту на сторінках друзів і знайомих.
  • Peep Це фірмовий клієнт для спілкування в Twitter, який містить в собі достатню кількість функцій для зручного спілкування, поновлення, внесення записів та читання стрічки повідомлень.
  •  Twitter Власне, додаток мікроблога також присутня в смартфоні.
  •  Акції дозволяють відстежувати котирування на світових біржах.
  •   Reader являє собою книжковий магазин, в ній вже є кілька книг для читання. Додаток всім добре, проте не дає можливості завантажувати книги російською мовою.
  •   Диктофон дозволяє записувати звуки, тривалість записів обмежена лише наявністю вільної пам'яті.
  •  HTC Hub служить джерелом різноманітного контенту для пристрою: мелодії, картинки, теми та інші медійні дані можна завантажити в свій смартфон прямо звідси.
  •   HTC Likes є свого роду аналогом Market, де можна впорядковувати додатка по різних категоріях, переглядати інформацію про них, а також побачити, які програми вже були завантажені.
  •  Погода дуже красиво відображається, при цьому виводиться прогноз на кілька днів вперед. Подібна анімація є лише в планшеті HTC Flyer, який теж отримав оновлену оболонку. Через технічні проблеми зі скріншотами викласти приклади в огляд не виходить.
  • Sound Hound Додаток вміє визначати грає неподалік мелодію, аналог додатків Shazam і Track ID: записує уривок, відправляє його на сервер і вже через кілька секунд на екрані смартфона відображається детальна інформація про мелодії: ім'я виконавця, назва альбому та треку, навіть текст виводиться.
  •   Friend Stream дозволяє зібрати воєдино весь інформаційний потік, включаючи листування, медаіфайли та інше.
  •   Голосовий пошук працює для різних мов: досить вимовити слово, як смартфон видасть списком відповідні варіанти.
  •  Присутній пошук Google. Є зручний чат Google Talk. У грі Lively Cubes потрібно розставляти кубики в ряди. Є гра Teeter, в якій за допомогою акселерометра потрібно провести кульку до певної лунки.
  •  Хочеться відзначити наявність функції «Ліхтарик». На екрані зображено ліхтар, натискаючи на віртуальну кнопку, можна міняти рівень яскравості, світить він на максимальному рівні дуже сильно, також вміє подавати сигнал SOS.
  •  Гра «Весела ферма» відома багатьом. Потрібно плекати урожай, займатися землеробством і тваринництвом.
  •  Передача даних допоможе скопіювати інформацію зі свого старого телефону на новий HTC Sensation. Ця функція дозволить зберегти в новому телефоні всі дані, які зберігалися в попередній моделі. Функція дуже зручна, раніше такої могли похвалитися лише смартфони Nokia, але в якості обмеження виступала платформа: переносити дані можна було тільки з Nokia на Nokia. В даному випадку можлива робота з пристроями компаній Apple, LG, HTC, Motorola, Nokia, Blackberry, Samsung, Sharp, Sony Ericsson, а також можна спробувати завантажити дані з інших моделей, але виробник не обіцяє гарантованого перенесення всіх даних в коректному вигляді. Інформація передається по Wi-Fi.


Налаштування

 Як і у всіх пристроях, що базуються на ОС Android, тут зібрані всі можливості по частині оптимальної конфігурації свого смартфона.
 Персоналізація - настройка фонового оформлення, вибір віджетів, ярликів і папок, зміна мелодій для різних подій.

Виклики - все, що пов'язано з дзвінками.
Звук - задається гучність сигналу, підбираються мелодії.
Екран - настроюється рівень яскравості, включається анімація, задається режим роботи світлового індикатора.
Акаунти та синхронізація - задається режим роботи для різноманітних облікових записів.
Харчування - налаштування по оптимізації витрачання енергії.
Також присутні й інші сервісні функції.

 Підключення

 Телефон працює в частотах GSM / GPRS / EDGE 850/900/1800/1900 Мгц і WCDMA 900/2100 МГц. Фронтальна камера дозволяє здійснювати відеодзвінки.

 Під час підключення до комп'ютера за допомогою USB 2.0 користувач може вибирати між декількома режимами: тільки зарядка, синхронізація даних за допомогою HTC Sync, підключення в якості накопичувача, вихід в інтернет через телефон, підключення телефону до інтернету через ПК.

 Є Bluetooth 3.0 з підтримкою численних профілів, серед яких є і A2DP.

 Wi-Fi 802.11 b \ g \ n вміє запам'ятовувати паролі мереж, які одного разу були введені, і автоматично підключатися до них, перебуваючи в радіусі їх дії. У ході тестування були виявлені проблеми з прийомом сигналу. Досить закрити долонею верхню частину смартфона, як він втрачає контакт. Особливо це відчутно в тих випадках, коли пристрій знаходиться в альбомній орієнтації.

 Є функція, за допомогою якої девайс може використовуватися в якості точки доступу в мережу для інших пристроїв: можна виставити обмеження на кількість користувачів, а також задати рівень захисту мережі, встановивши пароль доступу до неї.

Акумулятор

 Смартфон живиться від літій-іонної батареї ємністю 1520 мАг. Заявлено до 350 годин роботи в режимі очікування і до 8,6 годин в умовах розмови. Час автономного існування пристрої сильно залежить від обраного режиму використання. Так, розмовляючи по 20 хвилин в день, слухаючи музику 1-2 години, роблячи по 5-10 фото, одержуючи пошту та виставивши максимальні інтервали поновлення додатків соціальних мереж, ви отримаєте 2 дні роботи. При цьому відключений Wi-Fi і виставлений режим роботи в 2G-мережах.

Активувавши 3G і Wi-Fi, час роботи ви разюче скоротіть, це буде вже один день. Якщо активніше використовувати пристрій, задіявши саме часте оновлення даних елементів оболонки HTC Sense, смартфон розрядиться за робочий день, а може бути, і швидше. У режимі безперервного відтворення відео смартфон протримався 5:00. Працював Wi-Fi, синхронізація даних, яскравість екрану була встановлена ​​на максимальному рівні.

Висновок

 За якістю зв'язку нарікань немає, все на стандартному для продуктів HTC рівні. Розмовний динамік середній, в моєму зразку періодично були чутні похріпиванія. Особливого запасу по гучності немає, хоча і на тихий розмовний динамік я поскаржитися не можу. Дзвонить телефон неголосно. Навіть в приміщенні мелодія грає невиразно, на вулиці дзвінок пропустити легко. Вібровиклик слабкий.

 Апарат став другим найбільш функціональним Android-смартфоном (природно, двоядерним) в 2011 році. Він примітний дизайном (лицьова панель в стилі HTC, задня дивує «тріадою» відтінків), але головне в ньому, звичайно, це функціональність на високому рівні. І нехай екран тут не такий досконалий, як AMOLED в Samsung Galaxy S II, та й рекламних ресурсів Samsung у тайванського виробника не малося; зате Sensation радував естетичним аспектом: зовнішнім виглядом і оболонкою інтерфейсу Sense. Апарат, за рік подешевшав в два рази (зараз його можна знайти за близько 15 тисяч рублів), без сумнівів, знайшов своїх шанувальників і навіть обзавівся наступниками в рамках лінійки Sensation - в кінці року з'явилися «прокаченной» в музичному плані Sensation XE і Sensation XL (останній до того ж володіє збільшеним до 4,7 дюймів екраном).