Переваги гелевих акумуляторів

Високий струм в ланцюзі, незалежно від ступеня розряду - ось чим характеризуються гелеві та AGM акумулятори, і що є важливою характеристикою для забезпечення штатної роботи човнового мотора, скутера, а так само стартера автомобіля і мотоцикла. Відсутність електроліту в рідкому вигляді допускає можливість використання гелевих акумуляторів при будь орієнтації в просторі. Але найбільш важливою технічною особливістю, що вигідно відрізняє гелеві акумулятори від традиційних свинцево-кислотних батарей - це можливість їх роботи в режимі глибокого розряду. Тобто навіть розрядившись до стану 20-30% від максимального заряду, вони здатні віддавати електричну енергію з необхідними характеристиками, а після підзарядки повністю відновлювати номінальну ємність. Згідно технічним дослідженням сучасні гелеві акумулятори здатні витримати до 1000 і більше циклів глибокого розряду.

Термін служби як AGM, так і гелевого акумулятора може досягати до 10 років, при сприятливих умовах експлуатації.

Крім того, у AGM та гелевих батарей дуже малий струм саморозряду. Заряджена батарея може зберігатися не підключеною довгий час. Наприклад, за 12 місяців простою заряд акумулятора впаде всього до 80% від початкового.

У зв'язку з конструктивними особливостями гелеві акумулятори менш схильні до впливу низьких температур, що є вкрай важливою характеристикою при експлуатації даних батарей в суворому кліматі урало-сибірського регіону.

Застосування гелевих та AGM акумуляторів
Акумулятор човновий

Застосування гелевих акумуляторів для яхт, катерів, човнових моторів обумовлено можливістю віддачі максимального кількістю енергії протягом тривалого періоду, яка забезпечить рух суден далеко від стаціонарних зарядних станцій, збереже харчування систем управління, навігації, життєдіяльності і комфорту екіпажу.

Човновий акумулятор пристосований до ритмічній роботі і до щоденної втрати свого заряду до 60%. Він чудово віддає свою енергію, а потім повністю знов заряджається і все це в умовах підвищеної вологості і вібрації.

Човнові акумулятори завжди готові до роботи, не потребують обслуговування і повністю герметичні. Вони зроблені із застосуванням кальцієвої технології - струм саморозряду зведений до мінімуму. Так само човнові акумулятори володіють високою надійністю в роботі і міцністю до циклів розряду і заряду. Човновий акумулятор є особливо стійким до вібрації і ударів за рахунок конструктивних особливостей розташування електроліту, а так само міцного і герметичного корпусу зробленого з високоміцних полімерних матеріалів.

Акумулятори для скутерів

Для того що б скутер міг впевнено прослужити Вам довгий час, слід звернути увагу на його акумулятор. Адже саме від характеристик і параметрів акумулятора буде залежати якість і швидкість пересування.

Акумулятор для скутера повинен володіти наступними особливостями:

  • захист при перекиданні, можливість експлуатації акумулятора в будь-якому положенні;
  • захищеність від вібрацій, герметичність (загущений електроліт не випливає навіть в положенні «догори ногами»);
  • дуже низький саморозряд;
  • тривалий термін служби;
  • екстремально високий стартовий струм завдяки електричним показниками, що набагато перевищує встановлені стандарти DIN і EN;
  • технологія AGM (технологія з абсорбованим електролітом)