Холодильна камера.


 Холодильна камера, як правило, займає основний об'єм холодильника. У ній розташовуються безліч полиць і контейнерів для різних продуктів. 

Полиці роблять або скляними, або у вигляді грат. Скляні хороші тим, що вони легко миються і виглядають естетичніше і красиво. Перевага грат в тому, що вони не перешкоджають циркуляції повітря усередині холодильної камери. А, загалом, будь-які полиці, окрім пластмасових, дуже міцні, головне, щоб усередині камери була достатня кількість кріплень. Це дозволить Вам створювати будь-які комбінації з висотою полиць усередині холодильної камери. 

Система розморожування усередині холодильного працює лише в автоматичному режимі. На сьогоднішній день застосовуються дві основні системи: краплинна ("стінка, що плаче") і No Frost. 

При краплинній системі розморожування або як її ще називають стінка", що "плаче, волога збирається на задній стінці холодильника, потім стікає в спеціальний відведений для неї піддон і випаровується. Але все-таки при такій системі бажано розморожувати холодильник самостійно раз на півроку. Холодильники з краплинною системою стоять дешевше, ніж з системою No Frost. 

Система No Frost заснована на принципі циркуляції повітря усередині камери. За рахунок цього не лише не утворюється інею, але і підтримується рівномірна температура по всьому простору. Волога конденсується на елементі камери, що охолоджує, потім збирається в ємність, з якої поступово випаровується. Незручність цієї системи лише в тому, що вона займає корисний об'єм усередині камери. 

Морозильна камера 
Залежно від розташування морозильної камери застосовуються різні конструкції усередині неї. При розташуванні в нижній частині холодильника морозильна камера обладналася трьома ящиками, які можна висувати. Якщо ж камера знаходиться вгорі, то зазвичай вона ділиться на частини полицями. 

Основні критерії для морозильної камери - це корисний об'єм і здатність підтримувати певну температуру. При різних температурах продукти здатні зберігатися відносно довгий проміжок часу. Для зберігання в течії тижня досить температури -6 градусів (такі холодильники мають одну зірочку). Якщо підтримується температура -12 градусів, то це гарантує збереження продуктів строком до 1 місяця (дві зірочки). При температурному режимі -18 градусів (три зірочки) можна зберігати продукти в холодильнику до трьох місяців. Якщо є можливість установки температури нижче -18 градусів, то Ви можете не турбуватися, що продукти зіпсуються як мінімум в перебігу напівроку. Такі холодильники маркіруються чотирма зірочками. 

Системи розморожування застосовуються як автоматичні (краплинна, No Frost), так і ручна. При ручній системі розморожування необхідно буде відключати через певний час морозильну камеру, видаливши паморозь, що скупчилася, і заразом помивши відділення. 

При виборі холодильника не забувайте, що чим більше буде морозильна камера, тим менше об'єм холодильної. Подумайте, яке відділення необхідне для вас більше. 

Нульова зона 
Нульова зона є камерою або відсіком, де підтримується нульова температура з великим відсотком вологості. Таким чином продукти найдовше зберігають свою свіжість. Це буває зручно, коли Ви хочете щось приготувати, але не сю хвилину, а через якийсь час, і тому немає потреби продукт заморожувати. 

Компресор холодильника 
Одне або двохкомпресорний вибрати холодильник залежить від багатьох чинників. 

Зрозуміло, що маленький холодильник буде у будь-якому випадку з одним компресором. Великі холодильники з одним компресором виробники випускають за меншою ціною. Але при цьому мотор працюватиме одночасно на "морозилку" і холодильне відділення. Тобто у разі, коли треба знизити температуру лише в одній з камер, компресор охолоджуватиме обидві, витрачаючи при цьому додаткову електроенергію. 

Тому доцільно вибрати холодильник з двома компресорами. По-перше, один мотор не здатний досить швидкий охолоджувати велику кількість продуктів. По-друге, для холодильника з двома роздільними, морозильним і холодильним, відділеннями краще присутність другого компресора. У такому разі кожен з моторів охолоджуватиме лише строго відведену йому камеру, причому температуру для кожної з них можна регулювати окремо. Звичайно, на ринку представлені моделі, в яких роздільне охолоджування реалізоване за допомогою одного компресора, але таких досить мало. Додаткова перевага холодильника з двома компресорами в можливості відключення одного з них. Наприклад, це зручно для того, щоб помити лише одне відділення, а друге залишити в робочому достатку. 

Клас енергоспоживання холодильника 
Поважно правильно вибрати холодильник залежно від класу його енергоспоживання. Найекономічніші холодильники маркіруються буквою "А". Услід йдуть класи "В" і "С", які не сильно відрізняються від першого і також вважаються економічними. Холодильники з вищим показником енергоспоживання (від "D" до "G") практично не випускаються в наші дні. Різниця між класами, окрім вжитку енергії компресорами, полягає ще і в тому, скільки часу холодильник здатний підтримувати температуру без використання електрики. Тому, женучись за класом, Ви можете переплатити за холодильник. Значна різниця в ціні двох близьких по класу енергоспоживання холодильників навряд чи окупиться. Тому головне, щоб економічність виражалася буквою не нижче, ніж "С". 

До того ж, якщо ви хочете, щоб холодильник використовував менше електричної енергії, дотримуйте декілька простих правил. По-перше, не ставте в нього продукти, температура яких не вище кімнатною. Природно, не залишайте на довгий час відкритими дверям. І, бажано, вибрати місце для холодильника максимально віддалене від батареї і кухонної плити. 

Ціна холодильника 
Ціна холодильника - це важливий обмежуючий чинник. Вибрати холодильник дорожче, ніж дозволяє бюджет не вийде. Вартість залежатиме від об'єму і кількості камер холодильника, а також від їх функцій і систем розморожування. Додаткові ціни холодильника, що становлять, - кількість компресорів, клас енергоспоживання, і, природно, марка виробника (такі як Miele і AEG коштують не дешево). Вартість зростає і при ряду додаткових функцій. Наприклад, дуже зручною функцією є звукова сигналізація довго відкритим дверям. Деякі престижні холодильники мають навіть спеціальний відсік для зберігання різних гігієнічних кремів. 

Спираючись на всі ці критерії, вибрати холодильник буде значно легше. Зважаючи, що виробники представляють на ринку широкий ряд моделей, вищевикладена інформація маєбути для вас украй корисна. 

Бажаємо вам лише правильного вибору!

Як Вибрати холодильник?