Холодильники в ретро-стилі

Ретро-стиль давно став невіддільною частиною нашої дійсності, і сьогодні він знову в моді. Недивно, що старовинні речі, навіть ті, які давно втратили свою працездатність, продаються в дорогих антикварних магазинах і мають чималий попит. Речі з минулого немов вносять до нашого життя частку іншої епохи, створюють ілюзію переміщення в часі або повертають щасливі миті минулих днів. Ретро-стіль доречний не лише в звичних для нас речах - меблях або одязі, але і в побутовій техніці, наприклад, він може втілитися в новому холодильнику на вашій сучасній кухні.

Ретро - це, перш за все, стиль з вираженим шиком і ностальгічним шармом. Побутова техніка, виконана в цьому стилі, гармонійно поєднує чітко заявлений технологічний дизайн з елементами декору з минулого. Наприклад, вживання цифрових дисплеїв і електронних кнопок управління поєднується з сентиментальними ручками у вигляді овальних планок. Важливі функціональні компоненти таких холодильників утрирувані під схожі середини XX століття, що застосовувалися в техніці, а технологічність приладів ретельно маскується під зовнішньою простотою деталей.

Ретро-стіль передбачає використання в побутовій техніці безлічі прикрашаючих елементів. У дизайні під старизну знову зустрічаються круглі "годиннички" і забавні регулювальники. Лінії холодильників в цьому стилі плавні і без чітких кутів. Панель управління і дверці найчастіше опуклі, такі, що нагадують форми холодильників "ЗІЛ" або перших "Запоріжців". Ручки можуть бути з подібністю кованих елементів або у вигляді коромисла, а також округлі, такі, що звужуються по краях або стікаючої форми. Холодильники випускаються як однокамерні, так і двокамерні. З матеріалів на перше місце виходить неіржавіюча сталь.

Колірні вирішення ретро-стиля зачаровують. Тут прийнято використовувати прозорі лаки з глянцем і віддавати перевагу яскравим радикальним фарбам. Наприклад, ваш холодильник може бути насичене зеленого або червоного кольору, як, наприклад, холодильник RK 6285 OR з лінії Oldtimer компанії Gorenje.

Цілу колекцію холодильників в стилі ретро випустила італійська фірма Smeg. Вона знайшла своє бачення ретро і вирішила розцвітити життя домогосподарок яскравими життєрадісними фарбами. Оранжеві як мандарини, сині як південне море, блакитні як піднебіння холодильники ніхто не посміє назвати нудними. У колекції знайшлося місце навіть для холодильника, пофарбованого в кольори англійського прапора "Юніон Джек" на зразок знаменитого ретро-авто Остіна Пауерса. Нові обтічні моделі Smeg, виконані в стилі ретро, нагадують про "радісних п'ятдесятих" і веселим забарвленням, і формою ручок, і забавними опуклими дверцями.

При цьому "начинка" в "старовинних" моделей як там не є найсучасніша. Наприклад, система автоматичного відтавання позбавить вас від утомливого колись обов'язку обслуговувати холодильник самостійно. Всі холодильники Smeg відрізняються високим рівнем термоізоляції і помірним енергоспоживанням. Не залишений без уваги і захист довкілля - в нових моделях Smeg повністю виключено використання фреону.

Серед величезного асортименту ультрасучасних холодильників всіляких кольорів і розмірів особливо виділяється ретро-холодильник в стилі 50-х років минулого століття компанії Big Chill. Його технічна оснащеність не поступається функціональністю сучасних моделей. Основні параметри специфікації цього холодильника: об'єм 592 літри, три (що легко миються) скляні полиці і система управління температурою. За бажанням можна встановити диспенсер для води і льодогенератор.

Не упустила можливості створити холодильник в стилі ретро і компанія Bosch. У холодильнику KDL 19468 втілилася ідея прочитання "ретро" 50-х років на новому технологічному рівні. Bosch KDL 19468 зроблений з високоякісної сталі, а галогеновые лампи усередині нього освітлюють кожну полицю. Стиль закруглених кутів присутній на фасадах, виконаних із застосуванням плівки з об'ємним ефектом, перламутром і глянцем. Можливі колірні фонові вирішення фасадів: фісташка і бежевий. Особлива увага приділена деталям: виготовлені по спеціальному замовленню ручки і вітражі формують дивно стильну і закінчену композицію.

Холодильники в стилі ретро представлені в різних колірних рішеннях і, поза сумнівом, прикрасять будь-яку кухню. Виглядають ці моделі приголомшливо, хоча, звичайно, на подібний вибір зважиться не кожен. Побутова техніка, виконана в ретро-стиле, сама по собі вже настільки привертає увагу, що, мабуть, до неї достатньо складний підібрати правильний фон. Вже одного такий виробу на кухні досить, щоб вона "заграла", тому зайва оригінальність навколишніх меблів може стати недоречною і зажадати простіших рішень. Проте, якщо Ви готові до експериментів і сміливих знахідок в дизайні, то холодильник в стилі ретро внесе незвичайну і яскраву ноту до оформлення вашої кухні.