Спільні вимоги до духовок

Внутрішні стінки духовки повинні мати покриття, що легко очищається, витримує високі температури і стійке до дії будь-яких органічних кислот: молочною, лимонною, оцетовою. Можливість очищення стінок без вживання агресивних чистячих засобів є гарантією міцності і тривалої служби духовки. Всі сучасні моделі духовок мають підсвічування в камері, яка допомагає спостерігати за процесом приготування їжі.

Конструкція духовки впливає на якість приготування їжі і зручності користування. Якщо конструкція духовки передбачає відведення гарячої пари через отвір в задній стінці безпосередньо у витяг, то ручки управління не нагріваються, не забруднюються і їх легко чистити.

Чим краще ізольована камера духовки, тим легко управляти температурним режимом і менше втрати тепла. Герметичність дверець необхідна для гарантованої якості приготування блюд. Дверці духовок з ущільненнями по периметру, з багатошаровим склінням, з відзеркалювальною поверхнею внутрішнього скла допомагають максимально зберегти тепло усередині і виключити підвищений нагрів зовнішніх поверхонь.

Дверці без гвинтів і зазорів легко мити. Дверці з висувним візком створюють підвищені зручності користування. Ті, що телескопічні направляють полегшують витягання дек. Досить невеликого зусилля, щоб висунути з плити дека разом з дверцями. Обмежувальні упори не дозволять їм випасти при висуненні. Нижній фіксуючий упор розвантажує дверці при повному висуненні і підвищує її надійність. Можливість повного витягання візка з плити створює додаткові зручності для уборк