Satellite A300 - цілий доба на орбіті

Ноутбуки Toshiba Satellite A300 позиціюють виробником, як серія ноутбуків з повним набором інноваційних функцій, які забезпечують власникові надійний зв'язок, розваги і роботу. Вони виконані в модному глянсовому дизайні із застосуванням технології Toshiba Fusion. 

Комп'ютери такого типа часто стають важливою частиною життя, оскільки беруть участь в самих різних сферах життя власника, переміщаючись разом з ним з місця на місце.

Функціональність
Ноутбуки Toshiba Satellite A300 оснащені широким 15,4-дюймовим TFT-экраном з глянсовим покриттям Toshiba TruBrite, що підтримує дозвіл 1280х800 пікселів (WXGA). Ряд моделей оснащується сучасними відеоадаптерами ATI Mobility Radeon HD 3470 (256 Мбайт), що дають швидкодію, необхідне в сучасних іграх. Проведення відеоконференцій забезпечують вбудовані веб-камера (1,3 Мпікс) і мікрофон. Веб-камера також застосовується у фірмовій системі авторизації, що працює на принципі розпізнавання особи.

Серія Satellite A300 оснащена всіма основними інтерфейсами, необхідними для зв'язку із зовнішніми пристроями: Wi-Fi, Bluetooth, Ethernet LAN, FireWire і USB (володіють функцією Sleep Charge, що дозволяє заряджати через них мобільні телефони і плеєри, навіть коли ноутбук вимкнений).

Для підключення зовнішнього монітора передбачений аналоговий відеоінтерфейс D-Sub, а для виведення відео - роз'їм S-Video. Можливості обміну даними доповнені наявністю слотів ExpressCard/54 і мультиформатного картридера, що підтримує карти SD, MemoryStick і xD Picture. У акустичній системі застосовуються якісні динаміки Harman Kardon, аудіовихід на навушники поєднаний з цифровим виходом S/PDIF.

Дизайн
У дизайні нового покоління ноутбуків Toshiba Satellite, у тому числі, і в даній моделі, розробники постаралися якомога більше поверхонь зробити глянсовими. Проте все це блискуча пишність виглядає красиво до тих пір, поки ноутбук ще ніхто не чіпав. Якщо ж ви сіли за нього працювати без рукавичок, то відбитки пальців неминуче порушувати естетові девайса.

Що виблискують екранну кришку і головну панель за допомогою технології Toshiba Fusion додатково прикрасили сріблястими смужками різної ширини. Класичний матовий пластик дістався лише нижній кришці корпусу, а екранну рамку зробили матовою сріблисто-сірою (під титан). 

Досить тонка екранна кришка в закритому і проміжних положеннях фіксується за рахунок тертя в шарнірі. Тому відкрити ноутбук однією рукою, швидше за все, не вийде - доведеться притримувати корпус.

Горизонтальні сторони екранної рамки ширші, ніж вертикальні. Зверху посередині розташована веб-камера, а трохи правіше - вбудований мікрофон.

Повнорозмірна клавіатура ноутбука складається з 88 клавіш. Вона досить м'яка і безшумна, має тонку основу, яка злегка прогинається при натисненні на клавіші.

Над клавіатурою по кутах головної панелі під прозорими захисними гратами розташовані стереодинамики виробництва Harman/Kardon. Між ними в центральній частині розміщені кнопка включення живлення і сенсорні кнопки для управління мультимедійним плеєром, оформлені білим підсвічуванням.

Тачпад виконаний врівень з головною панеллю і не зливається з нею лише за рахунок темнішого забарвлення і текстурованого покриття. У темноті його верхня кромка чітко позначається за допомогою смужки, що світиться. Крупні сріблясті "мишачі" кнопки - єдиний в ноутбуку елемент оформлення з металевим покриттям. 

Прямо під "мишачими" кнопками на передній кромці головної панелі розташовано чотири системні індикатори зі світлодіодним підсвічуванням. 

На передній грані корпуси знаходяться вмикач безпровідного з'єднання, оснащений індикатором, слот картридера, два аудіороз'єми (мікрофонний вхід і вихід на навушники) і коліщатко регулювальника гучності.

На лівій грані корпуси розміщені аналоговий відеоінтерфейс D-Sub, вентиляційний отвір, роз'їм S-Video, гніздо мережевого підключення, два USB-порта, порт FireWire, слот ExpressCard/54.


На правій грані знаходяться ще два USB-порта, гніздо модемного підключення, відсік оптичного приводу, позаду якого знайшлося місце гнізда мережевого адаптера живлення і слота замку Кенсингтона.

На задній стінці корпусу жодних роз'ємів немає, оскільки більше половини довжини займає петлевий шарнір екранної кришки.

Акумуляторна батарея розташована в задній частині нижньої кришки корпусу. Вона фіксується підпружиненою клямкою і замком.

Резюме
Універсальний і не дуже обтяжливий по вазі і габаритам ноутбук з модним дизайном. Досить потужний по обчислювальних можливостях, має всі необхідні засоби комунікацій. Сучасна відеопідсистема забезпечує необхідну швидкодію в багатьох іграх, за винятком найсучасніших "важких" 3D-шутеров. Одним словом - ноутбук на всі випадки життя.