Газові духовки

Газові духовки бувають класичні (без вентилятора) з 2 режимами нагріву і багатофункціональні (до 8 режимів) з примусовою циркуляцією повітря в камері (з вентилятором). Щоб "вітерець" не задув полум'я, в духовках з вентилятором застосовують порожнисті пальники. Газ горить усередині порожнини пальника і його неможливо задути. Якщо ж полум'я випадково згасне, то через декілька секунд спалахне знов.

Одним з основних параметрів духовки є її об'єм. Місткі духовки дозволяють готувати великі порції блюд. Вони переважні для великої сім'ї і тих, КТО любить приймати гостей. Їх оснащують грилем, рожном і іншими додатковими пристроями.

У духовці з багато шампурным рожном можна швидко і рівномірно прожарити до 1 кг м'яса і приготувати до 4 шампурів шашлику.

Після кожного приготування їжі духовку необхідно чистити. Свіжі забруднення легко видалити, чим частки продуктів, що пригоріли. При епізодичному чищенні доведеться витратити значно більше сил і часу. У дешевих плитах цю трудомістку роботу доводиться робити уручну. У дорогих плитах передбачають автоматичне очищення стінок після закінчення процесу приготування, або в процесі готування їжі.

У газових духовках застосовують каталітичний спосіб самоочищення стінок. Всі внутрішні стінки камери або лопаті вентилятора і лише бічні стінки покривають складом, що поглинає жири під час приготування їжі. По закінченню процесу приготування їжі в такій духовці досить лише протерти стінки вологою ганчірочкою. Недоліком є різке падіння ефективності очищення через 5-7 років експлуатації