Електричні плити

Сучасні електричні плити бувають 2-х видів: класичні електричні плити (з емальованою робочою поверхнею і млинцями-конфорками) і склокерамічні. 

Класичні електроплити стоять дешевше, проте готують їжу довше. Для нагріву конфорки потрібний певний час (втім, як і для її охолодження). Як правило, вони оснащені регулювальником температури і таймером, по якому задають тривалість готування їжі.

Склокерамічні плити - продукт XXI століття. Вони володіють значно більшою теплопровідністю в порівнянні із звичайними електроплитами і в процесі користування ними легко управляти температурою. За швидкістю приготування ці плити порівнянні з газовими (розігріваються до заданої температури за 10-12 секунд), але при цьому вони безпечніші. 

Як виюрати плиту?