Газова духова шафа.

Ви зважили все "за і проти" і вирішили зупинитися на газовій духовці. Тоді вам корисно буде дізнатися про те, що пропонує сучасний ринок. Газові духовки найчастіше випускаються в класичному варіанті: з двома режимами нагріву і без вентилятора. Нижній жар тут створюється лише газовим нагрівальним елементом. Верхній жар інколи створюється укріпленим вгорі газовим або електричним грилем. Їжа, приготована на газовому грилі, по своїх смакових якостях буде схожа на те, якби ви обсмажували його на вугіллі. До речі, управління нагрівом важко піддається автоматизації, потрібний досвід і віртуозність. Зате у вас буде можливість в домашніх умовах приготувати барбекю.Электрогриль забезпечує більш рівномірне прогрівання поверхні, точніше ступінчасте управління нагрівом, але і обходиться дорожчим.

Проте технології не стоять на місці, і багато виробників почали оснащувати свої моделі багатофункціональними духовками з примусовою циркуляцією повітря в камері. У таких духовках використовують порожнисті пальники, газ усередині яких неможливо задути. Примусова циркуляція повітря забезпечує швидкий і рівномірний прогрівання блюда і здобуття піджареної скориночки.


Коли говорять про недоліки газових духовок, часто згадують про їх пожежну і вибухову небезпеку. Тому для багатьох виробників питання безпеки газової духовки стає ключовим, на сьогодні багато сучасних духових шаф оснащено термоелектричною системою - газ-контроль, яка блокує подачу палива, якщо вогонь згасне. Пожароопасность в деякій мірі компенсується наявністю такої функції электроподжиг, яка дозволяє геть забути про сірники.

Крім того, сучасні духові шафи обладналися дверцями з подвійним або навіть потрійним жароміцним склом. Таке віконце забезпечить хорошу видимість внутрішнього простору печі і убереже від опіків.