Кращі дарунки Hi-Tech для Нового року.

Прийшла пора вибирати дарунки до Нового року. Серед найрізноманітніших ідей осібно коштує сегмент високотехнологічних презентів. Красивий електронний гаджет, іграшка або незвичайний пристрій для багатьох можуть стати відмінним вибором і вирішенням проблеми. 

Для тих, КТО розглядає такий варіант, багаточисельні видання по всьому світу пропонують свої рейтинги і підбірки кращих "хай-тек" дарунків цього святкового сезону. RB.ru зібрав колекцію найпопулярніших в США і Європі цікавих і незвичайних ідей дарунків з сфери високих технологій. 

У Росії, на жаль, значна частина цікавих новинок не продається і, швидше за все, продаватися не буде. Тому тим, КТО хоче купити дійсно оригінальний гаджет, доведеться робити це через інтернет. Причому з покупкою варто поквапитися - доставка з Європи або США займе, як мінімум, две-три тижні. 

Бути як все: ігрова консоль, плейєр, смартфон 
Найпопулярнішими електронними дарунками у всьому світі, якщо судити по кількості пошукових запитів в інтернеті, до цих пір залишаються два майже вже культових предмету: Мр3-плейер iPod, який недавно з'явився відразу в декількох нових іпостасях, і ігрова консоль від Nintendo Wii, якою удалося обігнати по продажах таких потужних конкурентів як xBox 360 і Sony PlayStation 3. 

Про ці предмети вже не раз писали, але щоб зрозуміти, чому вони користуються такою скаженою популярністю, краще всього відправитися в магазин і потримати їх в руках і спробувати в справі - благо зробити це можна вже і в Росії. І iPod, і Wii продаються і в інтернеті, і в офіційних офлайновых магазинах. А на ринках побутової електроніки можна купити "прошиті" версії, які читатимуть піратські програми. Зразкова ціна девайсов в обох випадках - 10-15 тис. рублів. 

До речі, на московських електронних ринках вже давно можна придбати і працюючий розблокований для використання в Росії iPhone. Коштувати він буде недешевий - в середньому від 20 тис. рублів, та зате, якщо одержувачем такого дарунку буде справжній Apple-поклонник, його вдячність дарувальникові буде воістину безмірною. 

Знайдеться відмінний варіант дарунку і для тих, КТО не хоче зв'язуватися з "сірою" технікою, якою доки залишається iPhone в Росії, але хоче отримати за свої гроші максимум мобільних можливостей. Смартфон Nokia N95, який вже продається в Росії, по багатьом параметра перевершує все той же iPhone, і визнаний у всьому світі одним з кращих смартфонов на сьогоднішній день. Залежно від моделі, ціна в Росії - 25-30 тис. рублів. 

Як стати оригінальним: сумка і "зарядка" 
Втім, якщо в того, КТО ви збираєтеся порадувати на Новий рік приємним електронним дарунком, все вищеперелічене вже є, то варто ризикнути і спробувати знайти щось оригінальне. Проте зробити це в Росії буде непросто. До цих пір всі найцікавіші гаджети приходять до нас з великим запізненням, якщо приходять взагалі. 

Проте, за допомогою зарубіжного магазина інтернету і служби кур'єрської доставки зробити це цілком реально. Правда не варто забувати, що на доставку, навіть поштою експреса, піде час, так що замовляти незвичайні дарунки треба вже зараз. 

На думку он-лайн версії американського журналу Fortune, одним з найцікавіших hi-tech дарунків цього сезону стане портативний багатофункціональний зарядний пристрій Solio. Мабуть, це дійсно рідкий приклад доступного і дійсно корисного гаджета. 

За допомогою Solio можна зарядити цілий ряд найпопулярніших портативних електронних пристроїв: від мобільника до MP3-плейера і цифрового фотоапарата. Solio можна підключити до звичайної розетки або ж розкрити три пелюстки сонячних батарей. Причому, в цей компактний пристрій вбудований акумулятор, так що, вирушаючи в тривалу поїздку в глушину без розеток, можна "запастися" електрикою про запас, а в екстреному випадку понадіятися на сонці. Ціна в США і Європі - близько $100. 

У пару до цієї зарядки, додає журнал Time, відмінно підійде і сумка для ноутбука Eclipse Fusion з вбудованими в зовнішній клапан сонячними батареями. Заряджати енергією сонця можна прямо на ходу. Коштує така диво-сумка більше $200. 

Лебідка для супермена 
Ще одне интересное і незвичайний, хоча і не супервисокотехнологічний пристрій - це портативна електрична лебідка, за допомогою якої будь-який чоловік зможе відчути себе суперменом. Це пристрій, що продається в США за $300, дозволить простим натисненням кнопки підняти або підтягнути предмет вагою до полутоны - головне, щоб була надійна точка опори. З таким пристроєм на акумуляторі врятувати автомобіль, застряглий в заметі на дачі, буде значно простіше. Ймовірно, можна буде обійтися навіть без залучення важкої техніки і додаткової живої сили. 

Ліхтар на кілометр 
Інший простий пристрій, який порадує серце справжнього чоловіка, - це суперпотужний галогеновый ліхтар. Купити таке портативне джерело світла, яке здатне освітити предмет на відстані в кілометр, можна в США всього за $380. Якщо застряглий автомобіль не витягнути за допомогою лебідки, то таким ліхтарем можна легко привернути до себе увагу. 

Аудіосистема за $12000 
Для тих, КТО вважає за краще проводити свята будинку, ідеально підійде унікальна аудио-система Sooloos. Стоїть вона як дешевий автомобіль, та зате гарантує своєму власникові відмінну якість музики і життя: відмінний дизайн укупі з функціональністю дозволить переміщатися з музикою по будинку і легко орієнтуватися навіть в найбільшій фонотеці. Ціна в найпростішій комплектації - $12 тис. Подаруй, єдиним плюсом астрономічної ціни стане те, що ціна доставки з Нью-Йорка до Росії здасться на тлі спільної суми незначної. 

Дешевий, але якісний Samsung P2 
У число дешевших, але не менш цікавіших гаджетів попали електронні пристрої, які вибрали читачі он-лайн версії журналу Time. Окрім вже згаданого iPhone в першу десятку попав також MP3-плейер Samsung P2, який продається в Росії і за ціною може конкурувати з електронікою Apple. Враховуючи, що P2 має сенсорний тридюймовий екран і 8 Гб пам'яті, а стоїть дешевше за схожі по характеристиках версії iPod, то корейський аналог може стати непоганою альтернативою. Середня ціна в Москві - близько 7,5 тис. рублів. 

Мильниця з Wi-Fi 
Ще одна, безумовно, цікава новинка - це цифровий фотоапарат Nikon CoolPix S51с. Ету гідну в усіх відношеннях цифрову "мильницю" відрізняє від побратимів по класу наявність Wi-Fi передавача. З його допомогою зроблені знімки можна негайно передавати через мережу фотографії в свій фотоальбом, наприклад, на Flickr.com. Якщо врахувати, що в Москві зона покриття безпровідного інтернету Wi-Fi, принаймні, в межах Садового кільця вже схожа на мережу, а не просто на окремі плями на карті, то така інтернет-камера може виявитися корисною, ну або хоч би цікавою іграшкою. Коштує вона близько 10 тис. рублів. 

Просто пограти 
Іграшкою в чистому вигляді без претензій на виконання утилітарних функцій є і ще один електронний механізм, що попав в список кращих гаджетів року, - керована по радіо бабка Flytech Dragonfly. Іграшка ця дійсно дивна - літальний апарат вагою в 30 грамів із справжніми рухливими м'якими крилами розмахом 40 див. Бабка по-справжньому літає за рахунок помахів крил, її переміщенням можна управляти по радіо з пульта. 

Апарат, призначений переважно для закритих приміщень, може виконувати найпростіші фігури пілотажу, а також проробляти маневри, не мислимі для звичайних літаків, - зависати на місці, рухатися назад, миттєво зміщуватися убік, злітати з руки. Це єдина широко доступна працююча модель орнітоптера - тобто апарату, що літає як птиця або комаха. Що ще більше приголомшує - це ціна - всього $50 за комплект з бабки і пульта, який одночасно виконує роль зарядного пристрою. 

Прикладний мікроскоп 
Мабуть, ще одним високотехнологічним дарунком для дитяти, яке напевно буде цікаве і дорослим, може стати електронний мікроскоп EyeClops. Пристрій, що нагадує гротескове око циклопа, під'єднується до телевізора, і дозволяє добитися 200-кратного збільшення зображення предметів. Справжній дослідницький інструмент. Ціна в США також скромна - всього $50