Великий, холодний, єдиний: вибираємо холодильник


Холодильник - це одна з найбільш значимих покупок, від вибору якої залежатиме, наскільки комфортно ви себе відчуватимете на кухні. Великий або маленький, білий або кольоровий, хороший холодильник стане справжньою криницею задоволень. 

Морозильна і холодильна камери


Найчастіше сучасні холодильники складаються з морозильного і холодильного відділення і мають одну або двоє дверей. Однодверниє двокамерні холодильники менш переважні із-за можливих зайвих тепловтрат в морозильному відділенні при кожному відкритті дверей. Однодверні холодильники лише з однією холодильною камерою зазвичай використовують в парі з морозильною камерою, що окремо стоїть. У двухдверном двокамерному холодильнику морозильна камера може розташовуватися як зверху, так і знизу. Причому нижнє розташування морозильної камери дозволяє зробити це відділення більш містким. Це прекрасний варіант для любителів заготовлювати продукти про запас або для дуже зайнятих людей, які вибираються в магазини лише у вихідні дні. 

Нульова зона

Багато холодильників мають нульову зону для зберігання парного м'яса, свіжою риби, ягід. У ній підтримується температура біля нуля градусів, що не дає воді, що міститься в продуктах, кристалізуватися і руйнувати клітинну будову продукту. Тому продукти зберігають свою свіжість в два-три разу довше, ніж в звичайному холодильнику. Випускаються холодильники з двома зонами з нульовою температурою: у «сухій» підтримується рівень вологості до 50 % (для м'яса, риби, молочних продуктів), у «вологій» - до 95 % (для овочів, фруктів).

Автоматична система разморозки

Практично у всіх сучасних моделях є автоматична система разморозки. «Легковажні» холодильники з системою No Frost (Frost Free) не допускають утворення інею. Вентилятор створює циркуляція холодного повітря, волога виводиться за межі камери, тому не відбувається її конденсації на стінках. У «краплинних» холодильниках відбувається поступове розморожування «снігової шапки». Волога конденсується на задній стінці, перетворюється на іній, який при періодичних відключеннях компресора тане, вода по краплях стікає в спеціальну ємність і випаровується. Випускаються холодильники, в яких холодильна камера обладнана «краплинною» системою, а морозильна - «легковажною». 

Антибактеріальне покриття

У деяких холодильниках передбачено антибактеріальне покриття, до складу якого входять іони срібла. Покриттю запобігає зростання і поширення бактерій. Це покращує гігієнічний достаток усередині холодильника, і продукти довше зберігаються свіжими.

Габарити холодильника

Для невеликої кухні вибирайте вузький і високий холодильник європейського типа з шириною і глибиною 60 см, заввишки 170-200 див. Невисокий і широкий холодильник азіатського типа (японський або корейський) шириною 70-80 см, завглибшки 65 см і заввишки до 170 см підійде для великої кухні, правда, він не завжди вписується в наші традиційні дверні отвори. Власники просторих кухонь можуть дозволити собі холодильник side-by-side (де морозильна і холодильна камери не поставлені один на одного, а знаходяться поруч) шириною 80-120 см, завглибшки 60-76 см і заввишки 170-212 див. 

Якщо сім'я складається з 3-4 чоловік, набувайте двокамерного холодильника спільним об'ємом не менше 300-350 л. 

Компресори

Коли холодильник оснащений двома компресорами, кожну з його камер обслуговує свій компресор, що дозволяє незалежно регулювати температуру. Тому при очищенні одному з камер інша продовжує функціонувати. Наприклад, виїжджаючи у відпуск, можна залишити працювати лише морозилку.

Полиці 


Полиці в холодильній камері можуть бути суцільні - із загартованого скла або гратчасті - пластикові або металеві. Скляні полиці не допускають проливання рідини на нижние, і їх легко підтримувати в чистоті.

Зберігання вина

Деякі холодильники оснащені полицями для зберігання в горизонтальному положенні пляшок. Завдяки цьому пробки залишаються постійно вологими і неповторний смак і аромат вина не втрачається. Дійсним цінителям благородних напоїв можна порекомендувати придбати спеціальну винну шафу, в якій підтримується кліматичний режим, максимально наближений до сьогодення винному льоху. Вино, що зберігається в такій шафі, відрізняється вищим рівнем якості в порівнянні з напоєм, що знаходиться в звичайному холодильнику.

Колір

Окрім білого, сьогодні можна вибрати холодильник практично будь-якого кольору - металік, червоний, синій і ін. Але якщо холодильник рішуче не вписується в інтер'єр, звернете увагу на вбудовані моделі, які можна декорувати тими ж панелями, що і кухонний гарнітур.

Холодильник