Як вибрати незалежну духову шафу?

З кожним роком все більше споживачів замість кухонної плити, що окремо стоїть, вибирають комплект вбудовуваної техніки. Як правило, це варильна поверхня і духова шафа. Залежно від того, в яких стосунках між собою знаходяться ці два предмети, виділяють залежні і незалежні комплекти. 

Духову шафу, що встановлюється під варильною поверхнею і має спільне управління з нею, називають залежною. При цьому спільні органи управління розташовані, як правило, на передній панелі духовки. 

Якщо духова шафа встановлюється окремо і варильна панель не залежить від нього, то такі духовки називають незалежними або автономними. У цьому варіанті духова шафа може покинути своє традиційне місце під варильною панеллю і переміститися практично в будь-який куточок кухонного простору. Наприклад, він може бути вбудований над столешницей, під нею або в окрему шафу. 

Багато хто вибирає незалежні комплекти, оскільки така конфігурація дозволяє вбудувати духову шафу на рівні грудей, що дуже зручно. Не доводиться постійно нагинатися, щоб витягнути або поставити щось в духовку. Всі останні характеристики залежних і незалежних духових шаф абсолютно однакові. Давайте, розберемося по порядку і визначимо - якими параметрами потрібно керуватися, щоб правильно вибрати незалежну духову шафу.

Газ або електрика? 
Вбудовувані духові шафи, як і плити, що окремо стоять, можуть бути газовими і електричними. Варто відзначити сучасну тенденцію: якщо газові плити все ще широко поширені, то мисливців придбати газову духовку все менше. Причиною тому ширші функціональні можливості електродуховок і зручність в експлуатації. Крім того, газові духовки менш екологічні, чим електричні. Тому, вибираючи газову духовку, необхідно заздалегідь поклопотатися про хороший витяг.

Проте, вибір на користь придбання газової духової шафи повністю виправданий:


1.  Якщо у вашому будинку "слабка" електропроводка і використання електричної духовки утруднено із-за її великої потужності.

2.  Якщо ви просто звикли до газової духовки, і віртуозно володієте технікою приготування блюд на відкритому вогні.

3. Якщо ви економні, використання газової духовки обійдеться дешевше електричною.