Камінь зовні, камінь усередині

Ноутбук Acer Aspire 5920G-833G25Mi, виконаний в спеціальному дизайні Gemstone, позиціює виробником, як модель для будинку і розваг. 

Вона оснащена 15.4-дюймовим широким TFT-экраном з глянсовим покриттям, що володіє підвищеною яскравістю і малим часом відгуку.

Тут застосовується потужний процесор Intel Core 2 Duo нового покоління, виготовлений за технологією 45 нм. Його обчислювальної потужності із запасом вистачає як для роботи в офісних і мультимедійних застосуваннях, так і підтримка ігрового процесу.

Функціональність
Як графічний прискорювач застосовується NVIDIA GeForce 8600M GT з 512 Мбайт відеопам'яті, що дозволяє комфортно грати в сучасні ігри, у тому числі, і що відносяться до останнього покоління. 

Ноутбук Acer Aspire 5920G оснащений практично всіма сучасними інтерфейсами: Wi-Fi, Bluetooth, Ethernet LAN, USB, FireWire, IRDA, HDMI. Останній дозволяє подавати на телевізор цифровий відеосигнал високої чіткості. Можливості обміну даними доповнені наявністю слота ExpressCard і мультиформатного картридера, що працює з картами SD, MMC, MS (PRO), xD picture. 

Дизайн
У дизайні Acer Aspire 5920G використаний пластик трьох кольорів. Екранна кришка - темно-сіра (під магнієвий сплав) з чорною глянсовою окантовкою. 

Нижня кришка корпусу - чорна, але матова. Екранна рамка і головна панель з клавіатурою - світло-сірі ("біла ніч").

Екранна кришка в закритому положенні фіксується за допомогою двох клямок, що відмикаються великим фіксатором, що "коливається", розташованим посередині передньої кромки кришки. 

Фіксатор незвичайний ще і тим, що саме в нього вбудовані веб-камера і мікрофон. 

Клавіатура складається з 88 клавіш. Вона досить м'яка і тиха, при натисненні що не видає клацань. Зліва від основних клавіш в стовпчик розташовано п'ять кнопок для швидкого запуску часто використовуваних програм. Симетрично справа знаходяться клавіші Acer MediaTouch, вживані при роботі з Acer Arcade і іншими ігровими мультимедійними програмами.

Уздовж верхньої частини головної панелі тягнуться сріблясті декоративні грати, під якими розташовані стереодинамики. На її правому краю знаходиться фірмова трикутна кнопка Acer Empowering, службовка для запуску однойменної програмної утиліти. На самому верху головної панелі розташовані срібляста кнопка включення живлення, що має світлодіодне підсвічування, і три індикатори достатку.

Тачпад за кольором зливається з головною панеллю, як і "мишачі" кнопки, між якими розміщений 4-позиційний маніпулятор для виконання горизонтальної і вертикальної прокрутки.

Зліва на передній кромці головної панелі знаходяться два системні індикатори - включення живлення і заряду батареї. 

На передній грані корпусу, також зліва, знаходиться датчик Ік-порта, а по центру розташовані слот картридера, три аудіороз'єми (лінійний аудіовхід, мікрофонний вхід, аудіовихід для наушников/динамика, поєднаний з лінійним виходом з підтримкою цифрового інтерфейсу S/PDIF) і регулювальник гучності. 

На лівій грані корпуси розміщені аналоговий відеовихід (D-Sub), гнізда мережевого і модемного підключення, два USB-порта, роз'їм HDMI, відеовихід S-Video, ще один USB-порт, інтерфейс FireWire і слот ExpressCard. 

На правій грані знаходяться відсік оптичного DVD-привода, USB-порт і слот замку Кенсингтона. 

На задній стінці корпусу в правій частині розташовано лише гніздо для підключення мережевого адаптера живлення і вентиляційний отвір, захищений крупними гратами.

Акумуляторна батарея розташована в задній частині нижньої кришки корпусу. Вона фіксується підпружиненою клямкою і замком, що виключає випадкове від'єднання батареї.

Ближче до переднього краю нижньої кришки корпусу розташований динамік сабвуфера акустичної системи ноутбука.

Опції і аксесуари
• Acer Xpress VOIP гарнітура 
• Модулі оперативної пам'яті 
• Додаткова батарея 
• Адаптер змінного струму 
• Зовнішній дисковод USB для 3.5-дюймових дискет

Програмне забезпечення
• Acer Empowering Technology (Acer eNet, ePower, ePresentation, eDataSecurity, eLock, eRecovery, eSettings, ePerformance Management) 
• Acer GridVista
• Acer Launch manager 
• Acer Arcade або Acer Arcade Deluxe з підтримкою DV Wizard, VideoMagician, DVDivine (Arcade Deluxe на моделях з Vista Home Premium або Vista Ultimate) 
• Acer PureZone 
• Microsoft Works 8.5 з пробною версією Office Home і Student 2007 
• Acer Video Conference Manager (на моделях з Acer Xpress VOIP гарнітурою) 
• Norton Internet Security пробна версія (термін дії витікає через 90 днів після активації) 
• Adobe Reader 
• CyberLink Power Producer 
• NTI CD Maker

Резюме
Потужний ноутбук для розваг, що забезпечує комфорт в мультимедійних застосуваннях і сучасних 3D-іграх.